- 9 Mart 2023
- 3.487
- 6.186
- 88
Aslında normal olduğunu biliyoruz ama yine de endişeleniyoruz benceBen 24teyim. 23 içinde bile gün boyu hareket etmediği oluyor. Ya da hissetmedim bilemiyorum. Başta endişeleniyor insan da normal sanırım bunlar ya
Benimki geçen gün bir tekme attı dışarıdan göbeğimin şişip indiğini gördümAslında normal olduğunu biliyoruz ama yine de endişeleniyoruz benceson aylardaki gibi rahatsız edebilecek hareketler olmadığı için hoşumuza gidiyor
Kesinlike anne ve bebek için önemli bir test. Ancak ben hamileliğim boyunca toplam 2 dilim baklava yemedim. Rafine şeker tüketmedim desem yeridir. Kendimi bildim bileli aç karna tatlı bir şey yiyip içemem. Bir elma bile tatlı gelir eğer karnım açsa ve midem bulanır kusarım. Benim ilk korkum bebeğe bir anda o kadar glikoz gitmesi ikinci korkum ise zaten kusacağım için testin boşa gitmesi. Bunun dışında ne yol varsa deneyecektim. Gerekirse doğuma kadar her gün kan verirdim. Bebeği tabiki riske atmamBen bu haftasonu kontrole gittiğimde doktorum yaptırdı, öyle korkulacak abartıldığı gibi bir şey gelmedi bana.
Önce bir kan veriyorsunuz açlık kanı, sonrasında elmalı soda gibi bir şey içiriyorlar ( ki zaten bu iki dilim baklavaya eşdeğermiş) içtikten sonra 1 saat sonra bir kan, bir saat sonra tekrar bir kan veriyorsun ve bitiyor. Beni zorlamadı açıkcası ve şekerim de normal çıktı. Bence yaptırmama konusunda önyargılı olmayın derim :) çünkü anne ve bebek sağlığı için önemli bir test.
Benim 35 dk sürdü. Ama pozisyonu çok uygundu bakamadığı hiç bir yer olmadı.Kizlar ayrintili ultrason kac dakika surdu yaptiranlar bana bilgi verebilirmi?
Benim ki detaylı sırasında ayağını yasladı doktor hemen çekti çook komikti. Bakın şu ayağaBenimki geçen gün bir tekme attı dışarıdan göbeğimin şişip indiğini gördümdetaylı ultrasonda da hep tekmeliyordu videosu var
merhaba kızlar bizde detaylidan geldik bir sorun cikmadi çok sukur her gittigimde gunler oynuyor 25 20 kasım gibi dogum diyor 20 haftalik olmusuz 310 gram 25 cm azmi acaba ? tabiki en onemlisi saglik 3uncu sezeryan olunca öne gelecek tarih. Bağlatma konusunada karar veremedim bir turlu
Ah bu kızlarkızlar ayrıntılı ultrason günüydü bugün. bizi o kadar uğraştırdı ki kızımız. 5 kere ultrasona girdim bugün. bir türlü dönmedi. çok şükür sağlıklı her şeyi normal :)
Benim doktorum sağlık ocağı tahlillerine pek önem vermiyor kuzum kan ve idrar beklediği için devlet hastanesinde verdiğim kan sonuçları üzerinden ilerliyoruz. Mesela geçen sağlık ocağında kan verdim enfeksiyon çıkmış doktorum başka hastanede tekrarla testi dedi Cuma günü Zeynep Kamile gideceğim kan ve idrar içinKızlar bende idrar testini tekrarladım sağlık Ocağı da aradı korkuttu çünkü protein pozitif diye. Tertemiz çıktı ya her şey negatif. Bir daha sağlık ocağında hayatta idrar vermem
Ya benim oğlum çok hareketli sanırım gün içinde ayakta bile sert vuruyor canım yanıyor ben ilk oğlumda doğuma yakın bile böyle tekmeler yemedim korkutuyor bu çocuk beniBen 24teyim. 23 içinde bile gün boyu hareket etmediği oluyor. Ya da hissetmedim bilemiyorum. Başta endişeleniyor insan da normal sanırım bunlar ya
Ne yani bu minik sevimli ayaklar mı bizi bu kadar tekmeliyorBenim 35 dk sürdü. Ama pozisyonu çok uygundu bakamadığı hiç bir yer olmadı.
Benim ki detaylı sırasında ayağını yasladı doktor hemen çekti çook komikti. Bakın şu ayağa
Kızlar selamm uzun zamandır yazamiyordum ama her şeyi takip ettimbaşıma neler geldi bir bilseniz.. arkadaşımın düğünü vardı gelin almaya gittik arabada ufak bir rüzgar yedim sonra bir anda yüzümün sol tarafı, sol kolum ve parmak uçlarım tamamen uyuşmaya başladı dilimi bile hissetmiyodum. Bana bişey oluyo dedim abim de ağzın yüzün kaydı dedi tabiiki korktuk heralde yüz felci geçiriyorum dedim. Hemen acile gittik acildeki doktor yüz felci geçiriyorsun ama hamile olduğun için nörolojiye danıştım çok ufak bebeğe zararı olmayan Steroid vericez dedi neyse yaptılar ben 2 saat içinde düzeldim çok şükür. Ertesi gün nörolojiye göründüm doktor 1 iyi 1 kötü haberim var, iyi haber yüz felci geçirmemişsin eğer öyle olsaydı duzelmezdin sadece olduğun gibi kalirdin. Kötü haber ise çok büyük bir ihtimalle beyninin çok küçük bir damarına pıhtı atmış ama şimdilik korkulacak birşey değil iyi ki o Steroidi vurmuşlar dedi ben şok nasıl yani ee ne olacak ne yapacağız dedim. Şu an Mr çekilmemin bir şey ifade etmeyeceğini eğer bir kere daha olursa ( ki inşallah bu kadar küçük olur diye ekledi) o zaman acil Mr ve hemen kan sulandırıcı iğne olmam gerektiği söyledi. şimdilik duzeldim ama çok korkuttu vallahi kefeni yırttım diye düşünüyorum günlerdir
Ama nasıl güzel
Çook güzel çok. Gerçeğini hayal bile edemiyorum.Ne yani bu minik sevimli ayaklar mı bizi bu kadar tekmeliyorbizimle böyle bir ayak pozumuz var insan aşık olup eriyor
Ah bir insan her gün bir ayak resmine bakar mı? Bakarmış
Benimkinin ayakları babasına benziyor gibiÇook güzel çok. Gerçeğini hayal bile edemiyorum.
Ah bir insan her gün bir ayak resmine bakar mı? Bakarmışsenin kızın ayak baş parmağı ile yanındaki parmağı hemen hemen aynı uzunlukta. Benimkinin daha uzun benim de öyledir mesela.
Ben birkaç hafta sonra Okan üni. Hastanesinde yaptıracağım bana ortalama 30-40 dk sürür dedilerKizlar ayrintili ultrason kac dakika surdu yaptiranlar bana bilgi verebilirmi?
Kuzum bu toplanıp sertleşmeyle ilgili daha önce yazmıştım ben gruba. Hatta birçok kişi korkmuştu. Ben dayanamayıp gittim doktora ve malesef benimkiler erken doğum kasilmalariymis. Çok şükür rahim ağzı kisalmamis ama doktor 3 gün hastanede yatırdı. Serum ve progestan verildi. Sonra kasilmam azalınca taburcu oldum. Şu an günde 2 tane progestan ve magnezyum kullanıyorum. Kasılmaların artarsa hemen acile gel dedi şu an günde 2-3 kez yaşıyorum o toplanıp sertleşmeyi. 5i geçerse acile gideceğimYa benim oğlum çok hareketli sanırım gün içinde ayakta bile sert vuruyor canım yanıyor ben ilk oğlumda doğuma yakın bile böyle tekmeler yemedim korkutuyor bu çocuk benibide sizde de oluyor mu merak ettim bi tere toplanıp sertleştiğinde ellediğimde karnım çok açıyor sızlıyor bide tuvaletim geliyor baskı yapıyor gibi idrar torbasına
Bende aynıyım 20 haftamda yım böyle baskı zonklama gibi bende gittim Dr bişey yok dedi ama insan tedirgin oluyorBen de dün gece vajinama çok baskı hissettim. Sürekli lavaboya gittim durdum. Kanamam falan yok çok şükür. Ara ara normal akıntı oluyor sadece. Bugün doktora göründüm, bebekte hiçbir sorun yok gayet sağlıklı. Benim gibi 20. haftada vajinasında baskı hisseden var mı?
Kesinlikle öyle kan tahlilini bilmiyorum ama idrar ilkinde benimde çok enfeksiyon çıkmıştı hastanede tekrarladık temiz. Bunda protein pozitif çıktı korkuttu bizi yine negatif. Her iki gebelikte anladığım şey şu ki kesinlikle yanlış sonuçlar. Eminim sende de enfeksiyon hiç çıkmayacaktırBenim doktorum sağlık ocağı tahlillerine pek önem vermiyor kuzum kan ve idrar beklediği için devlet hastanesinde verdiğim kan sonuçları üzerinden ilerliyoruz. Mesela geçen sağlık ocağında kan verdim enfeksiyon çıkmış doktorum başka hastanede tekrarla testi dedi Cuma günü Zeynep Kamile gideceğim kan ve idrar için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?