- 27 Ekim 2022
- 219
- 203
- 33
- 28
Bende detaylıya orada bakılmayi düşünuyorum bulursanız bana da söyler misinizKızlar Kocaeli Gebze’de olanlar varmı varsa ayrıntılı ultrason için hangi hastaneye gittiniz gitmeyi düşünüyorsunuz
Bu kadar erken haftada nasıl anladılar canım nst yapılıyor mu bide sancıdan dolayı olan kasılma fark varmıydı nasıldı seninkiKuzum bu toplanıp sertleşmeyle ilgili daha önce yazmıştım ben gruba. Hatta birçok kişi korkmuştu. Ben dayanamayıp gittim doktora ve malesef benimkiler erken doğum kasilmalariymis. Çok şükür rahim ağzı kisalmamis ama doktor 3 gün hastanede yatırdı. Serum ve progestan verildi. Sonra kasilmam azalınca taburcu oldum. Şu an günde 2 tane progestan ve magnezyum kullanıyorum. Kasılmaların artarsa hemen acile gel dedi şu an günde 2-3 kez yaşıyorum o toplanıp sertleşmeyi. 5i geçerse acile gideceğim
Yok canım nsr baglamadi ama şans eseri doktor muayene ederken de toplanma ve sertleşme vardı kendisi görünce anladı ayrıca kasılmaya bağlı kese arkası kanama oluşmuş onu da görünce erken kasılma yaşıyorsun dedi. En erken 28 haftada normal karşılarız dedi. Rahim ağzı kisalmadan fark etmek iyi oldu dedi. Kasılma da şu şekilde bebek sol tarafta toplanıp sertleşiyordu ve gerçekten gerilip kasılma yaşıyordum. Gün içinde 10u geçince doktora gitmeye karar verdimBu kadar erken haftada nasıl anladılar canım nst yapılıyor mu bide sancıdan dolayı olan kasılma fark varmıydı nasıldı seninki
Arkadaşım öyle bir doktora denk gelmene çok üzüldüm. Her doktorun iletişimi iyi olmuyor malesef . Ben edirnede yaşamama rağmen eskişehirliyim. Eskişehir kesinleşirse beni etiketle araştırayım yakınlarımdan. Ama en önemlisi acıbadem var eskişehirde ve gerçekten her doktoru mu iyi olur. Şimdiden çocuk doktoru tavsiye edeyim mesela Dr Mehmet Kuşku. Çocuk daha kapıdan girerken anlar neyi olduğunu efsanedir. Eminim doktorun Ali bey de eskişehirde kadın doğum uzmanı tavsiye edebilir. Çocuk doğduktan sonra çok fazla doktor ihtiyacı oluyor hem rutin kontrolde hem hastalıkta Allah korusun. Bebek henüz karnındayken taşınmak daha kolay olabilir. Ne karar verirseniz verin hakkınjzda hayırlısı olsunKızlar biz Van’da görev yapıyoruz bizim bulunduğumuz ilçe Vana 2 saat falandı. O ilçede kadın doğum yok diye biz merkeze gidiyorduk. Tayin olarak Eskişehir taraflarını düşünüyoruz. Yada neresi açılırsa artık. Puanımıza da bağlı tabi. Ama bizim bulunduğumuz ilçe gerçekten mahrumiyet bölgesi çok sıkıldık bunaldık orda. Çocuk orda hasta olsa bişey olsa doktor yok teçhizat yok. Açıkçası tayinimizin nereye çıkacağı taşınmadır vs en büyük derdimken şimdi hiç umrumda değil. Ben zaten Aydınlı olduğum için Aydın, İzmir tarafında da iyi bir doktor bulsam bana yeter, zaten doğum iznim olacak. Ama anladığım kadarıyla cesaretli, bilgili bir doktor bulmam lazım. Kendi gittiğim doktorumdan doktor tavsiyesi de alacağım. Ben tabi anlık baya etkilenip moralimi bozdum. Çünkü adam resmen enerjimizi sömürdü. Ağlamak üzereydim hala diyor ki tabi etkilenme bunlardan yanlış anlama diyor utanmadan lanet olası doktor. Neyse ben yine de moralimi bozmuyorum. Çünkü ordan çıkıp bir sonraki gittiğimiz doktor da olumsuz konuşmadı. Birde fotoğrafını da atayım
Senin baya Fazla oluyormuş canım iyiki doktor fark etmiş iyi bir doktora gelmişsin şükür ilaçlarına da başlamışsın inşallah vaktinde sağlıkla alıcaz minikleriYok canım nsr baglamadi ama şans eseri doktor muayene ederken de toplanma ve sertleşme vardı kendisi görünce anladı ayrıca kasılmaya bağlı kese arkası kanama oluşmuş onu da görünce erken kasılma yaşıyorsun dedi. En erken 28 haftada normal karşılarız dedi. Rahim ağzı kisalmadan fark etmek iyi oldu dedi. Kasılma da şu şekilde bebek sol tarafta toplanıp sertleşiyordu ve gerçekten gerilip kasılma yaşıyordum. Gün içinde 10u geçince doktora gitmeye karar verdim
Olmaz olur mu. Daha biraz önce karnımın içinde gerindigini hissettim. Nasıl yattiysa karnım boydan boya şiştiYa benim oğlum çok hareketli sanırım gün içinde ayakta bile sert vuruyor canım yanıyor ben ilk oğlumda doğuma yakın bile böyle tekmeler yemedim korkutuyor bu çocuk benibide sizde de oluyor mu merak ettim bi tere toplanıp sertleştiğinde ellediğimde karnım çok açıyor sızlıyor bide tuvaletim geliyor baskı yapıyor gibi idrar torbasına
Şimdilik yerleri geniş her türlü hareketi deniyorlar üzerimizdeOlmaz olur mu. Daha biraz önce karnımın içinde gerindigini hissettim. Nasıl yattiysa karnım boydan boya şişti
Ben de aynısını yaşıyorum çok şükür azaldı şimdi. Benim kendi doktorum sıkıntı yok dedi ama devletteki doktor fark etti ve perinatologa yönlendirdi çok şükür erken fark ettiler. Aynen doktoruna sor için rahat ederSenin baya Fazla oluyormuş canım iyiki doktor fark etmiş iyi bir doktora gelmişsin şükür ilaçlarına da başlamışsın inşallah vaktinde sağlıkla alıcaz miniklerikontrolümde sorucam ama doktora içim rahat olur en azından benim toplanma olunca sanki altıma kaçıracakmışım hissi oluyor belim ağrıyor o an birde sertleştiği yere dokunduğumda resmen karnım sızlıyor baya acı verici oluyor ama çok sık değil benimki
Allah korumuş sizi.. Bir daha yaşamayın inşallahKızlar selamm uzun zamandır yazamiyordum ama her şeyi takip ettimbaşıma neler geldi bir bilseniz.. arkadaşımın düğünü vardı gelin almaya gittik arabada ufak bir rüzgar yedim sonra bir anda yüzümün sol tarafı, sol kolum ve parmak uçlarım tamamen uyuşmaya başladı dilimi bile hissetmiyodum. Bana bişey oluyo dedim abim de ağzın yüzün kaydı dedi tabiiki korktuk heralde yüz felci geçiriyorum dedim. Hemen acile gittik acildeki doktor yüz felci geçiriyorsun ama hamile olduğun için nörolojiye danıştım çok ufak bebeğe zararı olmayan Steroid vericez dedi neyse yaptılar ben 2 saat içinde düzeldim çok şükür. Ertesi gün nörolojiye göründüm doktor 1 iyi 1 kötü haberim var, iyi haber yüz felci geçirmemişsin eğer öyle olsaydı duzelmezdin sadece olduğun gibi kalirdin. Kötü haber ise çok büyük bir ihtimalle beyninin çok küçük bir damarına pıhtı atmış ama şimdilik korkulacak birşey değil iyi ki o Steroidi vurmuşlar dedi ben şok nasıl yani ee ne olacak ne yapacağız dedim. Şu an Mr çekilmemin bir şey ifade etmeyeceğini eğer bir kere daha olursa ( ki inşallah bu kadar küçük olur diye ekledi) o zaman acil Mr ve hemen kan sulandırıcı iğne olmam gerektiği söyledi. şimdilik duzeldim ama çok korkuttu vallahi kefeni yırttım diye düşünüyorum günlerdir
Mesajınıza içim ısındıMerhaba güzel anneler ben de 2022 kasım annesi olacakken ekim annesi oldum ne güzel zamanlardan geçiyorsunuz su an hamileliğin en keyifli haftaları belki yeni yeni tekmeleri hissettiniz ya da hissedeceksiniz benim bebisim simdi beşiğinde uyuyor çok çok şükür her gün ayrı bir macera şimdi, inşallah sizin de hep keyifli anlariniz olur yavrularınızla. Akışta görünce yazmak istedim hazırlıklarla ilgili görüş almak isteyenlere yardımcı olabilirim bir çok şeyi tecrübe ettik haliyle
Doktorun göremediğini rastgele çektiğim videodan yakaladımbi fotoda ayak var bi fotoda da ise yan profil
Evet vajinal bakılması daha doğru rahim ağzı ölçmek konusunda , neden istemediniz ikiz olduğu için sık sık ölçturmeniz daha iyi olur sizin. Alttan muayene yani usg cihazı bir zararı yok ki ne bebeğe ne rahim ağzına ulaşmaz korkmayın cinsel ilişki devam mı bilmiyorum ama ondan daha zararsızArkadaşlar rahim ağzı kısalması vajinal daha net sonuç veriyomuş bana devletteki doktor öyle söyledi en son gittiğimde özelde karından bakarlar net sonuç vajinal bakmak dedi detaylıya giricem diye reddettim bunun içinde imza alıyolar özellikle sorucam gittiğimde ikiz olduğu için bende bu durumdan çok korkuyorum
Tabi sizinki ekstra bir durum hiç şeker tüketmemişsiniz ben genel olarak söyledim önyargıyla yaklaşan çok var çünkü, ben tatlıyı sevdiğim için bana sorun olmadıKesinlike anne ve bebek için önemli bir test. Ancak ben hamileliğim boyunca toplam 2 dilim baklava yemedim. Rafine şeker tüketmedim desem yeridir. Kendimi bildim bileli aç karna tatlı bir şey yiyip içemem. Bir elma bile tatlı gelir eğer karnım açsa ve midem bulanır kusarım. Benim ilk korkum bebeğe bir anda o kadar glikoz gitmesi ikinci korkum ise zaten kusacağım için testin boşa gitmesi. Bunun dışında ne yol varsa deneyecektim. Gerekirse doğuma kadar her gün kan verirdim. Bebeği tabiki riske atmamneyseki doktorum kahvaltı yaptıracak şeker içeren. Buna çok okeyim mesela. Tahin pekmezli bir kahvaltıya kim hayır diyebilir ki
Benimde kasılmalarım oluyor özellikle dümdüz yatarken birden karnım sertleşiyor gibi oluyor bu aralar çok sık olmaya başladı. Sizin bu yazınızı okuyunca korktum rahim ağzım sınırın altında demişti doktor bugün beklemeyip tekrar gitmeye karar verdim teşekkürler bilgiler içinKuzum bu toplanıp sertleşmeyle ilgili daha önce yazmıştım ben gruba. Hatta birçok kişi korkmuştu. Ben dayanamayıp gittim doktora ve malesef benimkiler erken doğum kasilmalariymis. Çok şükür rahim ağzı kisalmamis ama doktor 3 gün hastanede yatırdı. Serum ve progestan verildi. Sonra kasilmam azalınca taburcu oldum. Şu an günde 2 tane progestan ve magnezyum kullanıyorum. Kasılmaların artarsa hemen acile gel dedi şu an günde 2-3 kez yaşıyorum o toplanıp sertleşmeyi. 5i geçerse acile gideceğim
Progestanı ağız yoluyla mi vajinal mi kullanıyorsunuz acaba bana akşam yatarken 1 vajinal demişti doktorum ama yarısı dışarı çıkıyor faydası yokmuş gibi geliyorKuzum bu toplanıp sertleşmeyle ilgili daha önce yazmıştım ben gruba. Hatta birçok kişi korkmuştu. Ben dayanamayıp gittim doktora ve malesef benimkiler erken doğum kasilmalariymis. Çok şükür rahim ağzı kisalmamis ama doktor 3 gün hastanede yatırdı. Serum ve progestan verildi. Sonra kasilmam azalınca taburcu oldum. Şu an günde 2 tane progestan ve magnezyum kullanıyorum. Kasılmaların artarsa hemen acile gel dedi şu an günde 2-3 kez yaşıyorum o toplanıp sertleşmeyi. 5i geçerse acile gideceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?