2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar günaydın. Umarım herkes iyidir. Ben artık şampuan, losyon, nemlendirici, bebek yağı gibi ürünleri stoklamak için almayı planlıyorum. Kafam çok karışık, pişik kremi için penaten olsun istemiştim diğer ürünleri de aynı marka olsun istiyorum. Ama malum internet derya deniz. Penaten,mustela, sebamed, uni baby önermişler en çok. Siz hangi markaları tercih edeceksiniz? Ben çok kararsız kaldım. bepanthol baby de var tabi. Kafam karışık

Valla bu konu hakkında yerimi aldım bekliyorum. Bebek yağı kullanmayı düşünmüyorum ama içerikleri pek temiz olmuyor, hem de gözenekleri tıkayabiliyor.
Badger’s gibi ürünlerin içeriği çok iyi ama ülkemizde acayip pahalı. Belki yurt dışına gidem bir yakınımdan talep edeceğim. Denk getiremezsek mustelaya yönelirim.
Pişik için herkes en iyi sudokrem dediği için ondan bir paket aldım ben. Yanına bakacağım bir şeyler.

İçerik karşılaştırması yapmaktan ciğerim soldu ekran başında sabahtan beri. Hepsinde illaki bir şey var. Annem de bazen popolinle dalinle büyüdünüz ne ara içeriği araştırır oldun diyor Evlat işte kıymetli.

Herkes çok haklı

Selam kızlar ben de bugün detaylı ultrasona girdim.Bebekle alakalı değil de benimle alakalı sıkıntılar mevcut.Rahim ağzı genişliği sınırda dedi takip edilecek ve uterin arterlerden biri nedeniyle tansiyonun yükselme ihtimali var dedi (preeklampsi).Bebek şu an makat gelişli ve plasenta hala anterior.Sadece alt kısımda hareket hissediyorum çoğunlukla.Çocuğun pozisyonu da bu şekilde olduğu için normal dedi .İnşallah sıkıntısız ve zamanında bir doğum olur

Günaydın,

Şampuan ve nemlendirici konusunda 4.5 senedir kullandığımız mustela’yı öneririm. Daha temiz içerikli ürünler de var tabii (denediklerimin hepsini hatırlamıyorum) ama hem bütçe hem ulaşım hem de doku açısından bence en ideali mustela. Şampuan olarak yenidoğan için köpük şampuan kullanılıyor genelde, sonrasında da gentle cleanaing gel olanı kullanılıyor (o da doğumdan itibaren kullanılabiliyor galiba ama köpükle başlamıştık biz).

Krem olarak atopik egzama ve hafif pişik gibi şikayetlerde de kullanılabilen mustela cicastela, genel nemlendirici olarak ise mustela stelatopia gerçekten hayat kurtarıcı, doktorumuz da öneriyordu. Bir de incia nın kremleri var aynı ayarda ama ben dokusundan pek memnun kalmadım, yaşasın mustela diyorum.

Pişik içinse temiz içerikten ziyade etkinlik önemli olabiliyor bazen, o yüzden hametan (sarı mı mavi mi hatırlayamadım şimdi) ve bepanten pişik kremi (çok mecbur kalınırsa kullanıyorduk, içeriği yüzünden) iş görüyor. Hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım da bir an önce geçelim o safhaya (vakti gelince tabii)

Mavi olanı hametanın onu herkes önermiş, emzirirken oluşan yaralara, sezaryen dikişi için falan da veriliyormuş. Silinmiyormuş da içeriği temiz demiş bir doktor. Liste yaptım bütün markalardan. Doktoruma da sorduktan sonra artık alırım.

Rahim ağzı genişliği için sanırım fazla ayakta kalmamak gerekiyor. Uzayıp kısalabilen bir şey diye biliyorum. Tansiyon için de sürekli kontrol yaparsın canım. Sağlıkla da geçer bu dönem inşallah :)

Bebeğin iyi olması çok güzel. Rahim ağzı dinlenince düzeliyor bildiğim kadarıyla. Umarım sorunsuz geçirirsiniz bu süreci. Doktorunuz preeklamsi ihtimaline karşı bir şey önerdi mi?

Keşke o da mümkün olsa işim ayakta genelde dikkat etmeye çalışıcam tansiyonu da takip edicem bakalım. Teşekkürler canım inşallah

Bebeğin iyi olması çok güzel. Rahim ağzı dinlenince düzeliyor bildiğim kadarıyla. Umarım sorunsuz geçirirsiniz bu süreci. Doktorunuz preeklamsi ihtimaline karşı bir şey önerdi mi?
İlaç önermedi aspirin düşünmüştü bir ara ama vazgeçti sadece tansiyon takibi yapıcam.

İnşaallah bir sıkıntı yaşamadan kucağına alırsın canım. Rahim ağzı uzunluğu kaç mm sınırda dedi?

Merhaba ben penaten in içeriğinin çok temiz olmadığını okumuştum sanki istersen bir araştır

Ben 2 senedir mustela kullanıyorum ilk doğduğunda çantalı setini almıştık. Pişik kremi de mustela kullanmıştım ilk zamanlar yapısı daha yumuşak ama şimdi sudokrem kullanıyoruz. İlk 6 ay gözenekler tıkandığı için mustela bebek yağı kullanılmıyor. Sadece mustela da ara ara konak problemimiz oldu ki ben yazın günde 2 kışın günde 1 yıkadığım halde çocuğu. Her seferinde başlarda tabii şampuan sürülmüyor bebeklik döneminde bu arada ciltler çok hassas oldukları için. Mustelanın konaklar içinde şampuanı var sanki yenidoğan şampuanıyla konak ol diğerini de al konaklardan kurtul gibi bir piyasa yapmış olabilirler bilmiyorum ama biz her gün saç taradığımız halde olmuştu. Konak şampuanı almadım bebek Yağı sürüyorum olduğu dönem saçına tarayıp bekliyorum geçiyor çok yoğun olmuyor zaten ama öyle bir şey yaşadık

Pişik için aquaphor baby ürünlerini duymuştum temiz içerikli etkili diye, yurtdışında daha uygundur burda nasıl hiç bakmadım onu da araştırabilirsin belki

İnşaallah bir sıkıntı yaşamadan kucağına alırsın canım. Rahim ağzı uzunluğu kaç mm sınırda dedi?
Şimdi baktım ta serviks 40 mm diyor bu haftalar için sınırda dedi zaten gitgide kısalıyormuş doğuma kadar beni de korkuttu bu durum.İnternette daha kısa olanlarda okudum tabi .Genellikle 22-23 haftalarda kaç çıkıyor bilmiyorum

Benim 36 mm çıktı ve perinatolog gayet iyi dedi. Ortalama bu haftalarda 35-40 oluyormuş zaten.

Benim de öyle ama bana uzunluğun gayet iyi dedi ben araştırdım bu uzunluk iyi zaten

Günaydın Kızlar. 20+4 olduk biz. Doktorumuzdan izin aldıktan sonra Pazar günü Diyarbakır dan İzmir e uçakla geldik. Uçak korkum az olsa da var ve biraz mide bulantım oldu. 1-2 günde bir olsa da oturup kalkarken bir iki hareket hissederdim ama pazardan beri hiç hareket hissetmedim sadece ara ara ağrı oluyor. İçime bir sıkıntı düştü. Şu an alsancaktayiz. Acaba alsancakta bir kadın doğuma mı görünsem?

günaydın. pişik kreminde bepanthol baby i tek geçerim. diğer ürünlerde mustela ile başlıyorum. büyüdükçe markalar çeşitleniyor :)

Kızım çok pişik olmadı olduğunda mavi hametanı sürüyorum bezini kapt sabaha hiç bişey kalmıyordu çok iyi arada bir kullanılıyor zaten yara iyileştirici özelliği var sanırım, dokusu sarı olanına göre çok güzel şampuan için mustela kullandım hiç konak falan olmadı memnundum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…