- 9 Haziran 2015
- 48
- 58
- 88
- 36
Hamile yogası, pilates, yürüyüş yapıyorum genelde. Yarenlepilates diye biri var instada ordan bazen hareketleri buluyorum. Salondaysam açıyorum tvden gelişine hamile yogası, pilatesi. Benim de ilk olacak ama bakımıyla alakalı zorlanacağımı pe düşünmüyorum. İçgüdüerimizde kodlanmış zaten bu :) Ama o konuda tavsiye verecek varsa ben de merak içindeyim. Sadece mahremiyet eğitimi, tuvalet vs gibi eğitimlerde destekleyici içerikler okuyorum.merhaba kızlar, hamile yogası ya da herhangi bir egzersiz yapan var mı? önerebileceğiniz online kurs ya da video :) ikincisi de yenidoğan bakımı ile ilgili önerebileceğiniz bir youtube kanalı olur, kitap olur? NEler yapıyorsunuz bu konuyla ilgili? ilk bebek olduğu için çok afallarım diye korkuyorum :)
Ben ilk çocukta Ayşe Öner'in vemerhaba kızlar, hamile yogası ya da herhangi bir egzersiz yapan var mı? önerebileceğiniz online kurs ya da video :) ikincisi de yenidoğan bakımı ile ilgili önerebileceğiniz bir youtube kanalı olur, kitap olur? NEler yapıyorsunuz bu konuyla ilgili? ilk bebek olduğu için çok afallarım diye korkuyorum :)
Ben bayramda kreme rağmen siyahi gibi oldum. Deri döküyorum hala o derece. Bundan sonraki kaçamak tatillerimde kocaman bir şapkayla gideceğim. Bir de kremi değiştireceğim sanırım.Kızlar ben haftasonu ilk kez denize girdim hamileyken güneş kremini sürekli yenilememe rağmen yandım cildim maf oldu sürmesem bu kadar yanmazdım cildi hassas bir insanda değilim ama anlamadım acaba bu kremler mineral filtreli olduğu için mi koruyuculuğu az oluyor
Beyaz-açık sarı değil de şeffaf yaşamışlığım oldu. Sanıyorum hormonlardan kaynaklıydı. Ama sarıya dönüyorsa enfeksiyon belirtisi olabiliyorKızlar selamlar, pek hoş bir konu değil fakat aranızda hiç jel gibi sümüksü bir beyaz-açık sarı bir akıntı yaşayan oldu mu
Sanırım benimde kremi değiştirmem gerek bu kadarı normal değil sürekli yenilememe rağmen gebelikte kullanılan bir marka tercih etmiştim ilkkez kullandım şapkada iyi fikir ama denize girince yine kremin etkili olması şart Kırmızı Kırmızıkuyu geziyorum ortalıktaBen bayramda kreme rağmen siyahi gibi oldum. Deri döküyorum hala o derece. Bundan sonraki kaçamak tatillerimde kocaman bir şapkayla gideceğim. Bir de kremi değiştireceğim sanırım.
Gün içerisinde sürekli kıpır kıpır değil zaten kuzum uyuyorlar biliyorsun.Bende genelde istirahat halinde ya da otururken hissediyorum.içerde pıt diye dokunuyor gözle baktığımda göbeğin kalktığını görüyorsun.Bazen aynı anda hem ellerini hem ayaklarını oynatıyor hızlıca heralde o zaman hem sağ da hem solda hissediyorum bazen de göbek deliği hizamda o an ki hareketine göre şiddeti dışardan bakarsan belli oluyor ya da eşim elini koyduğunda net hissediyor canımBenim de size bir acayip sorum var. Şimdi bebeğin hareketlerini hissediyoruz ama sizin anlattıklarınız benim hissettiğime göre daha şiddetliymiş gibi geliyor. Mesela sabahtan öğlene hiç oynamamıştı. Öğlen bir kaç vurdu, şimdi yine sakin. Mesela siz şiddetini nasıl tarif edersiniz?
Yok yok bol bol nemlendirirsek catlamayiz bence zaten yaz çok fazla su içiyoruz catlamicaz inşallahÇok teşekkürleerrgörüntü benim de hoşuma gidiyor ama bir yandan da korkuyorum, 20 haftalık böyleyse 40 haftalık nasıl olur çatlak olur kesin diye
Sağlıklı olmasına ve kardeşlerin arasındaki iletişime çok sevindimMerhaba arkadaşlar. Cuma günü 20.hafta kontrolümüz vardı. büyük oğlum da benimle gelip kardeşini görmek istedi. çok heyecanlı bir kardeşi daha olacağı için. çok korkmuştum istemeyecek diye ama çok seviniyor inşallah doğduğunda da çok sever. ama bebek kendini hiç göstermedi. hep arkasını döndü. doktor rahatsız etmeye çalıştı ama en fazla profilden gördük. bu arada ben 16.hafta detaylı demiştim ama 16. haftada da ayrıntılı ölçüm yapmıştı bunda daha fazla ayrıntılı ölçüm yaptı. her ikisinde de onam formu imzaladım. benimki ekstradan başka doktora detaylı için yönlendirmiyor hiç.
24. hafta için 11 ağustosa gün verdi. aç gel dedi. şeker yüklemesi yapmayacakmış. açlık - tokluk kan şekeri bakacakmış.
kilo alımına dikkat et 5 kilo aldın dedi. toplamda kilon iyi ama gebelikte başlangıç bitiş kilosu önemli biliyorsun dedi. boş kaloriden uzak dursan yeter dedi.
Bebek 396 grmış. haftasıyla uyumlu dedi. çok şükür tüm ölçümleri de yerinde.
bu arada ben ikinci çocuktan sonra tüm eşyaları vermiştim. reflü yatağı dahil sadece park yatak ve baston pusetimiz duruyor :) anne yanı beşiği ve kendinden sallanan ana kucağı aldık. arkadaşlarımdan hastane çıkış setleri geldi 5li 7li 5 takım oldu. ben de bi tane 10 lu aldım. kısakollu çıtçıtlı badi aldım. penye battiniye hiç bırakmamıştım çocuklar büyüyünce. iki tane aldım yavaş yavaş alıyorum. ben aldıkça büyük oğlum seviniyor. küçük daha pek bişey anlamadı ama kıskanacak diye ondan çok korkuyorum abisi sarıldığında "Emir çekil o benim annem" diyor çünkü
bu arada ismi eşim ve ben Uzay çok istiyoruz karar da vermiştik ama çocuklara bebeği açıklamadan önceydi. büyük oğlan Uzay ismini hiç sevmiyorum, karanlık diyo. koyarsanız ya ben sevemezsem bebeği karanlığı sevmiyorum diyo. değiştireceğiz mecbur onların ilişkisinden daha önemli değil bizim istediğimiz isim.
aklımızdaki ikinci isimdeyiz şu an o da Atlas. küçük oğlum Sarp'a da soruyorum Uzay mı Atlas mı diye Atlas diyor o da. Emir de sevdi Atlas ismini. belki de derler ya bebek ismiyle gelir diye, ismi Atlas'dır Uzay diye diretmemek lazım.
teşekkür ederim. ara ara hala içimizde kalmasın diye teklif ediyoruz ama çok kararlı :) istemiyorum Uzay ismini diyor. önceliğimiz onların mutluluğu ve birbirine alışması. adıyla gelsin sağlıkla gelsinSağlıklı olmasına ve kardeşlerin arasındaki iletişime çok sevindimAtlas ismi çok güzel bence. Kardeşinin kararı gibi olursa benimsemesi de daha kolay olur bence
Evet evet bio oil artı hindistan cevizi yağı kullanıyorum inşallah işe yararYağ kullanıyormusun bilmiyorum ama bio oil öneririm. Hiç çatlağım yok benim bundada kullanmaya başladım çok güzel nemlendiriyor.
Canım ben yüz yüze hamile pilatesine gidiyorum. Bir spor eğitmeni olarak online dersleri önermiyorum gözetim altında birebir olmak her zaman daha sağlıklı diye düşünüyorummerhaba kızlar, hamile yogası ya da herhangi bir egzersiz yapan var mı? önerebileceğiniz online kurs ya da video :) ikincisi de yenidoğan bakımı ile ilgili önerebileceğiniz bir youtube kanalı olur, kitap olur? NEler yapıyorsunuz bu konuyla ilgili? ilk bebek olduğu için çok afallarım diye korkuyorum :)
Bende aynı şekilde umarım çatlamayızEvet evet bio oil artı hindistan cevizi yağı kullanıyorum inşallah işe yarar
eneeemmmAynen ya maşallah iç karnın çok geniş demekkieşim ve kayınvalidem tanılı hiperaktif. bakalım doğduktan sonra beni neler bekliyor hahahah bu arada bu 20 haftalık karın sabah aç karnına tuvaletten sonraki hali yani iç karnımın hiç olmadığı kesin
Cookk teşekkür ederiimmeneeemmmçok tatlı maşallah, fıstık gibisinn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?