Günaydın herkese, ben daha başlamadım ama ilkinde iki ayrı yere gitmiştim. Gerçekten ilk bebek için bence kesinlikle şart, denk getirirsem ikinci bebek için de gideceğim ben. Çok eskiden Acıbadem hastanelerinin eğitimleri meşhurdu ama sonradan çoğu yer yapmaya başladı. Yakınlarınızdaki özel hastanelere ve devlet hastanelerine bakarsanız biri denk gelir. Benim yaşadığım yerin belediyesi de düzenliyor ayrıca, belediyenizin eğitim verip vermediğini de araştırabilirsiniz. 
Ya yapmayın kızlar, ne olur. Sağlıkla kucağımıza alalım hepimiz ama sonrasında, özellikle ilk 40 gün (hatta dördüncü trimester denen ilk üç ay) en büyük sorumluluğumuz bebeğimize olacak. Lütfen, etrafınızda böyle şeyleri düşünemeyecek insanlar olursa söylemekten çekinmeyin. Hatta uygun görmüyorsanız (şahsen ben görmemiştim ve görmeyeceğim) ilk kırk gün (normalde sürekli evinizie giren çıkan insanları hariç tutabilirsiniz tabii) eve misafir bile kabul etmeyin. Gerekirse insanların ellerini nasıl yıkadığını şahin gibi gözleyin (bebeği ellemerine izin vereceğiniz için değil tabii, her ihtimale karşı yalnızca), içinize sinmezse üstüne bir de dezenfektan ikram etmekten çekinmeyin. Hele sen 
			 Al_pi

Al_pi
. Sen 2017, ben 2018’de çekinmemişiz, şimdi üstüne pandemi felaketi görmüş insanlarız ve bebekler kış bebeği olacak, hiç çekinilir mi? Yeni doğan bir bebeğin savunmasızlığını ve yeni doğum yapmış bir annenin yavrusunu koruma içgüdüsünü anlamayan insanları biz de anlamak zorunda değiliz, inanın.