- 24 Kasım 2021
- 5.230
- 6.431
- 148
- 32
Hayalimdeki doğumumKızlar bugün bu videoya denk geldimpıt diye doğuruverdi
İnsan doğumu kadar zor doğum yok zaten. Bir annenin bedeninin büyüklüğüne bi de doğan yavrunun minikliğine bak, adaletin bu mu dünya?Kızlar bugün bu videoya denk geldimpıt diye doğuruverdi
Canım geçmiş olsun tebrik ederim Allah analı babalı büyütsünKızlar tek tek cvp yazamadım çok teskkur ederim acile geldim 6 cm di ama sancım yoktu mantar için test falan verdim açıklık var dedi eve eve göndermedi mst de tuttu sancım gelmedi suni sancı aldım oy Allah çok zor doğurdum boydan boya dikişli epidural almadım keşke alsaydım doktorum alma demişti üç buçuk kg bebekte uyuyo saat başı uyaniyo bazen uyumuyor ağrım var hala sancım va:/ kaşıntıyı unuttum ağrılardan kalan arkadaslara bol bol dua ediyorum normal doğum Allah bı avazda kurtarsın sezaryansada acısı hemen geçsin öldüm sandım bu arada suni sancıya falan dayandım o sorun değildi ama dogurmak zordu sonrası dikişlerim mahvoldum
Canımmmm hayırlı uğurlu olsun bol uykulu sağlıklı mutlu uzun ömürlü olsun gözünüz AydınDoğum günün kutlu olsuun :) İnşallah kızım da şanslı olur️ 13.03.23. Hoş oldu
Merhaba kızlar
Çok teşekkür ederim hepinize
Kızımla sağlıkla kavuştuk. Darısı kalanların başına inşallahHerkes sağlıkla kavuşsun yavrusuna. Takip edemediğim doğum yapan arkadaşlar da inşallah sağlıkla mutlulukla büyütürler
Sütüm çok az, damla damla.. Emsin diye mememi veriyorum ama arkasından mama veriyoruz yine 30cc. Bugün yarın artar inşallah.. 2,5-3 saatte bir meme üzeri mama ile devam ediyoruz. Hafif sarılığı başlıyor sanki. İnşallah sütüm gelirse sorun kalmayacak.
Spinal oldum. Eşimi doğuma almadılar.. ama esimi almayacaklar diye fotoğrafçı ayarlamıştım. Ne yapalım, her işte hayır vardır. Yalnız kaldım biraz duygusal geçti doğum ama şükür, iyiydi. Kanama falan da olmamış oglumdaki gibi. Sondayı da ameliyathanede uyustuktan sonra taktılar, şükür. Anlamadım. Dün boynum çok ağırdı. Robokop gibi kaldim oyle.. Sanırım anesteziden. Yara yerimden cok ondan çektim. Neyse bugün o da azaldı. Yara aciyacak diye bekliyoruz zaten de, boyun sürpriz oldu. Ağrı kesici iğne yapıyorlar. Hap da veriyorlar. Bugün baya geçiyor gibi kendi sıkıntılarım. Hareketlerim arttı baya şükürYani elbette hareket ederken acı oluyor, hafif de başım ağrıyor. Kafam bir ağır. Kahve içiyorum. Su içiyorum.. ama bence eskisine göre baya iyiydi sezaryen. Herkesin kolay doğumları olsun inşallah ️
Nil kuzum 3.300 gr ve 50 cm doğduBu arada yalancı meme de verdik. Aldı şükür yaa.. Baya işe yaradı gece :) Her zaman vermiyoruz ama altı kuru karnı yoksa hala mizlaniyorsa veriyoruz.
Kesinlikle kolay falan değil ya,epiduralle ilk doğumu yapmış biri olarak ki kesim neredeyse hiç yoktu, kanamam nerdeyse 40 gün sürdü benim bir de normal deriz,bir de tüm gün normal doğum yorgunluğu sonrası günlerce uykusuzluk….gerçekten dayanmak zor oluyor ama geliyor geçiyor bir şekildeYa aslında olumsuzluklar değil de, normal doğum da kolay bir olay değil yani. Ama insan doğum esnasında salgılanan hormonlarla o zorluğu tolera edebiliyor diye düşünüyorum. Korkmayın sakin, yaşanabilecek en mucizevi anlardan biri
Canım benim oğlum 8 yaşında,ikinciye kadar unutuyorsunGerçekten ikinci çocuğu düşünenlere saygı duyuyorum şu son günlerde. Fiziksel yorgunluk zor gelmiyor ama şu aralar zihinsel yorgunluktan halsiz düşmüş gibi hissediyorum. Bir şey mi oldu, kustu mu, doydu mu, niye ağlıyor, üşüyor mu, gazı çıkmadı, kakasını yapmadı.... Bu liste uzar da gider. Gerçekten geceleri bile uyuyamıyorum 4e 5e kadar sonra yorgunluktan bayılmış oluyorum zaten. Başım çok ağrıyor, ağlayınca benim de ağlayasım geliyor. Şuan bana eşim ikinci çocuk istiyorum dese asla derdim heralde. Meme reddini biz bir türlü aşamadık onun da suçluluk duygusu var galiba bilmiyorum ama kendimi kötü hissediyorum son günlerde. Bugünler hiç geçmeyecekmiş çocuk hiç büyümeyecekmiş gibi geliyor. Herkese karşı bir sinirim var biri bir şey dese hemen tersleyesim geliyor. Çocukla ilgili kimse fikir belirtmesin istiyorum. Eşim bile şunu şöyle mi yapsan dese gel kendin yap diye adama kızıyorum haksız yere. Bugünler bu duygularım ne zaman geçer, geçer mi acaba?
Valla canım olacağı varsa herşey oluyor,ben de bu gebelikten önce bir düşük yaptım.fitness falan yapıyordum hafif devam ettim düzenimde hiç değişiklik olmadı sonra kendimi suçladım acaba ondan mı diye,doktor dedi ki bir çocuk sağlıklı ise kendini al 2. Kattan aşağı at kolun kırılır bacağın kırılır yine çocuğa birşey olmaz dedi…yani hiç evhamlanma…ben de 3 hafta önce o kadar çok yürüdüm ki şöyle diyim 25.000 adıma yakındıKızlar annem geldi ve tahmin ettiğim gibi benim stresim yükseldi biraz. Taşınma, kolileme, yeni evin boyasıydı, ıvır zıvır işleriydi derken çok iş vardı. Temizlik bir sürü. E yeni evin düzenini de kendim ayarladığım için kolileri açıp ne nereye gidecek hep ben yaptım. Kayınvalidem çok yardım ediyor, eşim uğraştı, şimdi annem de bir şeyler yapıyor ama çok iş vardı ben de yaptım.
Dün Ikeadan mobilyalar geldi, onları oturup yaptım biraz, annem hiç dikkat etmiyorsun ben böyle çöküp kalkmıyordum, iki büklüm sıkıştırdın çocuğu falan dedi. O da endişe ettiğinden söylüyor tabii. Sonra akşam bir anda sağ tarafıma bi ağrı girdi, 5 dakika falan sürdü, bebeğe bir şey olacak diye çok korktum.
Ben şimdiye kadar rahat hamilelik geçirdim, ağır falan kaldırmıyorum tabii ama yani iş yapıyorum biraz. Ne güzel yapabiliyorum diye seviniyordum. Şimdi sabahtan beri bebeğe bir şey olacak hissiyle stres oluyorum. Sanki çok özensiz davrandım gibi gelmeye başladı. Bilmiyorum böyle duygusal bir gün yaşadım, korktum biraz.
Perşembe de kontrol var, bir türlü geçmek bilmedi günler. Gerçekten buradaki rahatlığa alıştıktan sonra akrabalarımla, vs. konuşunca “sen dokunma, dikkat et, vs.” geriliyorum aşırı. Bazen beni boşa geriyorlar diye kızıyorum, bazen de “acaba ben çok mu özensiz davranıyorum, ya bir şey olursa benim suçum olacak” gibi geliyor.
Hadi inşallah darısı bize olsun arkadaşımGak dedi meme, guk dedi meme. Saat başı emzirdim gece gunduz üzerine mama verdim. Sütüm artınca mamayi komple kestik. Uyandırması zor oluyor sarilikta ama inatla uyandırdım emzirdim hep. Vücudundaki sarılık geçti gözlerinde de vardı bizde. O biraz uzun surer atması dedi doktor ama gözleri de beyaza döndü artık
Cok sukur kizlar, bebegimi saglikla kucagima aldim,darisi tum bekleyenlere olsun.Kendime gelince ben de dogum hikayemi yazacagim
Çok mantıklıymış alttan çıtçıtlı ben normal külotlu almıştım tuvalette zor oluyorNormal mi sezeryan mi oldu dogum? Dr um bana normalde gerek görmüyorum demişti. Sezeryan olunca alttan çıtçıtlı korse aldirdi. Agrilarini da azaltır daha rahat hareket edersjn dedi ki öyle de oldu. Alttan çıtçıtlı olduğu için de çok rahat oluyo. Uykusuz günlere gelince herkes ayni dertten muzdariptirçok cok zormus, ikinci üçüncü çocuğu doğuranlari takdir ediyor, alkisliyorum bi daha cesaret edebilecegimi hiç sanmıyorum
Bana gaz yapici seyler yiyip icme bebege de geçer demislerdiKızlar dün gece çoooook zordu yaBen köfte yemiştim gaz yaptı bana. Ekin de aşırı huzursuzdu gece sabah 5.30 da zor uyuttum. Acaba bendeki gaz ona mi geçti. Kakasını yapıp gaz çıkardı arka arkaya 3 kere falan öyle rahatladı valla kafayı yicektim
Benim daha yeni bitti canim kanamam hala leke leke geliyor senin şuan hiç yok mu kanama ? Rahimin toparlandigini gösteriyor kanamaKizlar sezeryan sonrasi ne zaman kanamaniz olmus muydu? Az once hemsire geldi,hic kanama yok,olmamasi kotuymus galiba,korktum aksama kadar kanama olmazsa haberimiz olsun dediler
Sabah 08.30 da sezeryan ameliyatim oldu,bu saate kadar hic kanama olmamisti, az once kalkip biraz yuruyunce kanama basladi az da olsa.Benim daha yeni bitti canim kanamam hala leke leke geliyor senin şuan hiç yok mu kanama ? Rahimin toparlandigini gösteriyor kanama
Ben nimo kullanıyorum canım hatta senlerdir tansiyon aleti olarak da o markayı kullanıyorum bi sorun yaşamadım güzel yani. Büyük kızım alerjik olduğu için sürekli elimin altında olan bi ürün.Nebulizatör önerisi olan var mı? Nexus ve Nimo arasında kaldım kullanan var mı kızlar?
Sezeryandan odaya cikartildigimda kanama başlamıştı canım. İlk 2 gün baya yoğundu sonra azaldı ara ara geldi gitti. Dün ve bugün komple kesilmiş olarak devam ediyor.Kizlar sezeryan sonrasi ne zaman kanamaniz olmus muydu? Az once hemsire geldi,hic kanama yok,olmamasi kotuymus galiba,korktum aksama kadar kanama olmazsa haberimiz olsun dediler
Ben araştırmalarım sonucu nexus alacaktım internetten ama acil ihtiyaç oldu kargo bekleyecek vaktim olmadığı için eşim medikal den aldı hemen kullandık.Nebulizatör önerisi olan var mı? Nexus ve Nimo arasında kaldım kullanan var mı kızlar?
Oh süper canım başladıysa korkmaSabah 08.30 da sezeryan ameliyatim oldu,bu saate kadar hic kanama olmamisti, az once kalkip biraz yuruyunce kanama basladi az da olsa.
Ekinin burnu tıkanıyor yaBen araştırmalarım sonucu nexus alacaktım internetten ama acil ihtiyaç oldu kargo bekleyecek vaktim olmadığı için eşim medikal den aldı hemen kullandık.
Pihtilasma sorunum yok diye biliyorum,en azindan pihtilasma testlerim normaldi.Ama kan sulandirici hap kullanmistim iki hata oncesine kadar.Az da olsa kanama basladi ayaga kalkinca.Sezeryandan odaya cikartildigimda kanama başlamıştı canım. İlk 2 gün baya yoğundu sonra azaldı ara ara geldi gitti. Dün ve bugün komple kesilmiş olarak devam ediyor.
Evet kanamanın çok olması kadar hiç olmaması da dikkat edilmesi gereken durum canım. Pıhtılaşma sorunu yasamismiydin hiç?
Evet canım burnu yumuşatıyor ama arada çekmen gerekiyor burun içi temizlensin diye.Ekinin burnu tıkanıyor yaben de Alicam şimdi peki burun tıkanıklığına iyi geliyor mu cidden ?
Sağol canım önerin içinBen nimo kullanıyorum canım hatta senlerdir tansiyon aleti olarak da o markayı kullanıyorum bi sorun yaşamadım güzel yani. Büyük kızım alerjik olduğu için sürekli elimin altında olan bi ürün.
Doğum yapan tüm arkadaşlar geçmiş olsun ve gözünüz aydın. Benim bebeğimde sarılık oldu bugün kontrolde kan verdik tedavi gerektirecek kadar değilmiş. Ama kan verirken yıktı ortalığı resmenbu arada ilk kızımda doktorum demişti ki bebekle senin kan grubun aynı bu bebek büyük ihtimalle sarılık olmayacak olursa da çok az olur demişti ve gerçekten de öyle oldu. Bu kızım da da sarılık olunca dedim ki kesin babasının kan grubundan ve gerçekten de öyle çıktı :) kan grubu uyumuyla alakası varmış yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?