2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Bizim kızın da yüzü kırmızı kaşlar belli belirsiz ama saçları koyu renk hadi seninki erkek babaya benziyor güzel amaaa benimki kız aynı babası çok komik oluyor
Bizde öyleyiz ya ben korkudan uyuyamıyorum.Doğru diyorsun en ufak sese uyanıyorum ama yine de ne bileyim ya kusarsa ya bişi olursa diye diye uyuyamıyorum.Başını yan film da koyıyorum ama aklım kalıyor
Biz de öyle artık bırakmamız lazım daha doğrusu ben emziriyorum diye uyuyorum ama eşimin bırakması lazım 12 gün oldu artık hevesini almıştır diye düşünüyorum
Tamamdır anlaşıldı biz de artık bu sisteme geçelim
Kizlar sezeryan sonrasi ne zaman kanamaniz olmus muydu? Az once hemsire geldi,hic kanama yok,olmamasi kotuymus galiba,korktum aksama kadar kanama olmazsa haberimiz olsun dediler
benim hemen kanamam oldu ama 4-5 gün önce bitti.
Senin benden uzun sürmüş, benim 4-5 gün önce kesildi kaç gün olması normal bu kanamanın acaba?
Köftenin gaz yapacağını tahmin etmedim hiç ya Ne yicez biz valla şaşırdım yicek bişey bulamıyorum
Kimyon koy yemeklerine canım köfteye zaten normalde de yakışıyor diğer yemekler için bir şey diyemem

Pihtilasma sorunum yok diye biliyorum,en azindan pihtilasma testlerim normaldi.Ama kan sulandirici hap kullanmistim iki hata oncesine kadar.Az da olsa kanama basladi ayaga kalkinca.
Benim ki tahmindi sadece canım acaba pıhtılaşma sorunu olabilir mi diye. Kanama başladıysa bu olumlu bir şey rahim toparliyor demek.

Sağol canım önerin için Biz hala kan grubunu öğrenemedik ya. Sen nerede baktırdım? Hastanede bakmamislar sağlık ocağı da onun için ayri kan vermeniz gerekiyor dedi
Küçükken kan grubu değişebiliyormuş diye genelde bakmıyorlar canım. Kziim 2.5 yasinda ben hala kan grubunu bilmiyorum mesela. İlerde genel kan taraması yaptiracagimizda kan grubunu da öğrenmek istiyorum.

39+0 da alirim demisti canim. Sorma bugun gittim doktor hastaymis gelmemis.Haftaya pazartesi ya da sali gelebilirsin dediler oyle kaldim. Ama senin ilk dogum.ozel bir durum yoksa 38 erken degil mi neden 38 soyledi ki.

Kimyon koy yemeklerine canım köfteye zaten normalde de yakışıyor diğer yemekler için bir şey diyemem
Üzerine bas kimyonu canım öyle ye ben öyle yapıyorum her yiyecegin üstüne 1 tatlı kaşığı kimyon, yakında içimde kimyon ağacı çıkacak
Kimyonu da hiç sevmem
Ben de dün yeşil mercimek çorbası ictim bebisle sabahladık
Sen bile bile lades demişsin be kardeş

Küçükken kan grubu değişebiliyormuş diye genelde bakmıyorlar canım. Kziim 2.5 yasinda ben hala kan grubunu bilmiyorum mesela. İlerde genel kan taraması yaptiracagimizda kan grubunu da öğrenmek istiyorum.
Aynen kizim dogdugunda cocuk doktoru soylemisti cok sasirmistik.Benim kizinda kan grubunu bilmiyoruz hala.

Bizim doğduğunda bir dosya getiriyorlar ya orada yazıyordu kan grubu babasıyla aynı.
Bunu ilk defa duydum değişebildiğini yani aklında olsun yine bir tarama falan olursa baktıracağım

Kızlar bu çok gaz yapan uzak durulması gereken gıdalar nedir? Bu listeyi buldum, bunlar dışında deneyip bildikleriniz varsa yazar mısınız? Biz de doğum sonrası ilk haftalar uzak duralım.

Anne Sütüne Gaz Yapan Besinler | İlk Adımlarım
  1. Süt Ürünleri: Süt ürünlerinde bulunan proteinler anne sütünden bebeğe geçerek gaza sebep olabilir. İnek sütü içtiğiniz zaman bebeğinizde gaz olduğunu gözlemliyorsanız süt tüketiminizi sınırlandırmanız bunun yerine yoğurt gibi besinleri tercih etmeniz faydalı olabilir.
  2. Kafein İçeren Yiyecek ve İçecekler: Çay, çikolata ve kahve gibi kafeinli içecek ve yiyecekler bebeğinizde gaz yapmanın yanı sıra uykusuzluğa da sebep olabilir.
  3. Sebze ve Meyveler: Lahana, brokoli, karnabahar, portakal, kayısı, soğan, armut, erik, şeftali, greyfurt ve brüksel lahanası. Gaz yapan sebzeler pişirilerek tüketildiği zaman bu etkileri azalabilir.
  4. Tahıl ve Baklagiller: Mısır, kuru fasulye, yeşil mercimek, buğday, bulgur, soya, yulaf ve kepekli gıdalar tükettiğiniz zaman bebeğinizde gaz sancısı olabilir. Baklagilleri kısa süre haşladıktan sonra suyunu süzüp pişirirseniz gaz yapıcı etkisini azaltabilirsiniz.
  5. Baharatlı Yemekler: Özellikle acı biber, kekik gibi yoğun ve yakıcı baharatlar gaz oluşumuna sebep olabilir. Emzirme döneminde yemeklerinizde baharat kullanımını azaltarak bebeğinizde gaz oluşumunu hafifletebilirsiniz.

Aaa daha neler denek o yüzden bakmiyorlar

Doğurdum canım çok şükür bebisim azcik minnak 2500 kg 48 canım mama ile.destekliyoruz bizde sarılık olmasın dedi doktorumuz. Dünyanın en güzel hiss galiba 1 dakika ayrı kalsam özlüyorum
Hayırlı olsun canım, çabucak toparlar küçükler daha iyi toparlıyormuş, gözünüz aydın.
Alttan çıtçıtlı korseyi ilk defa duydum çok mantıklı geldi bana da ben de alayım :)
Cok sukur kizlar, bebegimi saglikla kucagima aldim,darisi tum bekleyenlere olsun.Kendime gelince ben de dogum hikayemi yazacagim
Hayırlı olsun cnm gözünüz aydın.

Köftenin gaz yapacağını tahmin etmedim hiç ya Ne yicez biz valla şaşırdım yicek bişey bulamıyorum
Şeker bitti gaz derdi başladı özgürce yiyip içilecek günler bir türlü gelemiyordu

Taze soğan çiğ sebzeler de çok gaz yapiyor canım

39+0 da alirim demisti canim. Sorma bugun gittim doktor hastaymis gelmemis.Haftaya pazartesi ya da sali gelebilirsin dediler oyle kaldim. Ama senin ilk dogum.ozel bir durum yoksa 38 erken degil mi neden 38 soyledi ki.
Keşke haber verseymişler sana, karnın burnunda kalkıp gittin.
Benim Doktor daha bişey söylemedi canım, ben öyle düşündüm. Sezeryan kararı verince 2 hafta erken alıyorlar diye biliyorum, bebek kanala gelmeden almak istiyor doktorlar, tabii doktor ne diyecek bakalım Bugün akşam üzeri 7 de randevum.
Alttan çatı muayensi yapacak bugün normal doğum olurmu olmazmı diye, hiç kontrol etmesin sezeryan olsun diye düşünüyorum

Sağol canım önerin için Biz hala kan grubunu öğrenemedik ya. Sen nerede baktırdım? Hastanede bakmamislar sağlık ocağı da onun için ayri kan vermeniz gerekiyor dedi
Sarılık için kan alınacaktı ben istedim kan grubuna da bakalım hazır kan alınırken diye. Sağlık ocağı bakmıyor evet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…