Köftenin gaz yapacağını tahmin etmedim hiç yaBana gaz yapici seyler yiyip icme bebege de geçer demislerdi
Bizim kızın da yüzü kırmızı kaşlar belli belirsiz ama saçları koyu renkKizlar benim bebişin yüzü bildiğiniz sarışın kaşları bile yok ama saçlar koyu kumral gibi çıktıbere takinca sarisin oluyor benim oğlan şimdi saçları dökülüyor kelleşmeye başladı, yeniden saçlar çıkınca ne renk olur sizce bu arada babası sarışın bere takinca ayni babasina benziyor
Biz de öyle artık bırakmamız lazımBizde öyleyiz ya ben korkudan uyuyamıyorum.Doğru diyorsun en ufak sese uyanıyorum ama yine de ne bileyim ya kusarsa ya bişi olursa diye diye uyuyamıyorum.Başını yan film da koyıyorum ama aklım kalıyor
Tamamdır anlaşıldı biz de artık bu sisteme geçelimCanım külotlu çorap giyer gibi giyiniyor öyle olunca zor olmuyor ama tabi tayt giyer gibi de kolay değil
İlk günden itibaren kullanabilirsin canim benim kız sırt üstü yatsa da kafasi hep yan ama bende çok işe yaramicak galiba
Ah ah dayanacaksin ben de senin gibiydim 10.30-11.00 gibi uyur sabah 8 gibi uyandirdim. Dün gece 5.30 da uyudum
Aaa neden başını bekliyorsunuzbiz ilk günden beri beklemedik hiç uyudugunda uyuduk hep zaten en ufak sesine uyaniyorsun
Zor dostum zor
Bizimki de aynı öyle saçlar siyah kaşları kirpikleri sari yüzü de kırmızıdün kızlar öyle olunca sarıya dönüyor dediler bakalim görücez
benim hemen kanamam oldu ama 4-5 gün önce bitti.Kizlar sezeryan sonrasi ne zaman kanamaniz olmus muydu? Az once hemsire geldi,hic kanama yok,olmamasi kotuymus galiba,korktum aksama kadar kanama olmazsa haberimiz olsun dediler
Senin benden uzun sürmüş, benim 4-5 gün önce kesildi kaç gün olması normal bu kanamanın acaba?Sezeryandan odaya cikartildigimda kanama başlamıştı canım. İlk 2 gün baya yoğundu sonra azaldı ara ara geldi gitti. Dün ve bugün komple kesilmiş olarak devam ediyor.
Evet kanamanın çok olması kadar hiç olmaması da dikkat edilmesi gereken durum canım. Pıhtılaşma sorunu yasamismiydin hiç?
Kimyon koy yemeklerine canım köfteye zaten normalde de yakışıyor diğer yemekler için bir şey diyememKöftenin gaz yapacağını tahmin etmedim hiç yaNe yicez biz valla şaşırdım yicek bişey bulamıyorum
Şimdi baktım kullandığım feellife diye bir marka hem kucuk hem şarjlı ama en onemlisi sessiz calisiyor cantama atıp heryere taşıyorum ..Nebulizatör önerisi olan var mı? Nexus ve Nimo arasında kaldım kullanan var mı kızlar?
Benim ki tahmindi sadece canım acaba pıhtılaşma sorunu olabilir mi diye. Kanama başladıysa bu olumlu bir şey rahim toparliyor demek.Pihtilasma sorunum yok diye biliyorum,en azindan pihtilasma testlerim normaldi.Ama kan sulandirici hap kullanmistim iki hata oncesine kadar.Az da olsa kanama basladi ayaga kalkinca.
Küçükken kan grubu değişebiliyormuş diye genelde bakmıyorlar canım. Kziim 2.5 yasinda ben hala kan grubunu bilmiyorum mesela. İlerde genel kan taraması yaptiracagimizda kan grubunu da öğrenmek istiyorum.Sağol canım önerin içinBiz hala kan grubunu öğrenemedik ya. Sen nerede baktırdım? Hastanede bakmamislar sağlık ocağı da onun için ayri kan vermeniz gerekiyor dedi
Kızımda tam 32 gün kesintisiz sürmüştü. En son kansız kalacağım galiba diyordumSenin benden uzun sürmüş, benim 4-5 gün önce kesildi kaç gün olması normal bu kanamanın acaba?
Üzerine bas kimyonu canım öyle yeKöftenin gaz yapacağını tahmin etmedim hiç yaNe yicez biz valla şaşırdım yicek bişey bulamıyorum
39+0 da alirim demisti canim. Sorma bugun gittim doktor hastaymis gelmemis.Haftaya pazartesi ya da sali gelebilirsin dediler oyle kaldim. Ama senin ilk dogum.ozel bir durum yoksa 38 erken degil mi neden 38 soyledi ki.Ay inşallah canım ya, tat okadar önemli değilde koku duyum geri gelsin yeterçatı kemiklerim geçen haftalarda benimde çok ağrıdı ama son bu hafta ağrı yok, benimde akşam 7 de kontrolüm var, inşallah doğum zamanını konuşacaz. Kontrolün nasıl geçti?
39 haftalık alırım demiş doktorun ya 39+0 mı 38+0 da mı canım?
Ben 17 mart cuma günü 38+1 olmuş olacam, acaba sezeryan için uygun bir zaman mı, yoksa daha bekletirmi merak ediyorum.
Ben de dün yeşil mercimek çorbası ictim bebisle sabahladıkKöftenin gaz yapacağını tahmin etmedim hiç yaNe yicez biz valla şaşırdım yicek bişey bulamıyorum
Canım sen riske oynamissin resmenBen de dün yeşil mercimek çorbası ictim bebisle sabahladık
Kimyon koy yemeklerine canım köfteye zaten normalde de yakışıyor diğer yemekler için bir şey diyemem
Kimyonu da hiç sevmemÜzerine bas kimyonu canım öyle yeben öyle yapıyorum her yiyecegin üstüne 1 tatlı kaşığı kimyon, yakında içimde kimyon ağacı çıkacak
Sen bile bile lades demişsin be kardeşBen de dün yeşil mercimek çorbası ictim bebisle sabahladık
Aynen kizim dogdugunda cocuk doktoru soylemisti cok sasirmistik.Benim kizinda kan grubunu bilmiyoruz hala.Küçükken kan grubu değişebiliyormuş diye genelde bakmıyorlar canım. Kziim 2.5 yasinda ben hala kan grubunu bilmiyorum mesela. İlerde genel kan taraması yaptiracagimizda kan grubunu da öğrenmek istiyorum.
Bizim doğduğunda bir dosya getiriyorlar ya orada yazıyordu kan grubu babasıyla aynı.Küçükken kan grubu değişebiliyormuş diye genelde bakmıyorlar canım. Kziim 2.5 yasinda ben hala kan grubunu bilmiyorum mesela. İlerde genel kan taraması yaptiracagimizda kan grubunu da öğrenmek istiyorum.
Aaa daha neler denek o yüzden bakmiyorlarKüçükken kan grubu değişebiliyormuş diye genelde bakmıyorlar canım. Kziim 2.5 yasinda ben hala kan grubunu bilmiyorum mesela. İlerde genel kan taraması yaptiracagimizda kan grubunu da öğrenmek istiyorum.
Hayırlı olsun canım, çabucak toparlar küçükler daha iyi toparlıyormuş, gözünüz aydın.Doğurdum canım çok şükür bebisim azcik minnak 2500 kg 48 canım mama ile.destekliyoruz bizde sarılık olmasın dedi doktorumuz. Dünyanın en güzel hiss galiba 1 dakika ayrı kalsam özlüyorum
Alttan çıtçıtlı korseyi ilk defa duydum çok mantıklı geldi bana da ben de alayım :)Normal mi sezeryan mi oldu dogum? Dr um bana normalde gerek görmüyorum demişti. Sezeryan olunca alttan çıtçıtlı korse aldirdi. Agrilarini da azaltır daha rahat hareket edersjn dedi ki öyle de oldu. Alttan çıtçıtlı olduğu için de çok rahat oluyo. Uykusuz günlere gelince herkes ayni dertten muzdariptirçok cok zormus, ikinci üçüncü çocuğu doğuranlari takdir ediyor, alkisliyorum bi daha cesaret edebilecegimi hiç sanmıyorum
Hayırlı olsun cnm gözünüz aydın.Cok sukur kizlar, bebegimi saglikla kucagima aldim,darisi tum bekleyenlere olsun.Kendime gelince ben de dogum hikayemi yazacagim
Şeker bitti gaz derdi başladı özgürce yiyip içilecek günler bir türlü gelemiyorduKöftenin gaz yapacağını tahmin etmedim hiç yaNe yicez biz valla şaşırdım yicek bişey bulamıyorum
Taze soğan çiğ sebzeler de çok gaz yapiyor canımKızlar bu çok gaz yapan uzak durulması gereken gıdalar nedir? Bu listeyi buldum, bunlar dışında deneyip bildikleriniz varsa yazar mısınız? Biz de doğum sonrası ilk haftalar uzak duralım.
Anne Sütüne Gaz Yapan Besinler | İlk Adımlarım
- Süt Ürünleri: Süt ürünlerinde bulunan proteinler anne sütünden bebeğe geçerek gaza sebep olabilir. İnek sütü içtiğiniz zaman bebeğinizde gaz olduğunu gözlemliyorsanız süt tüketiminizi sınırlandırmanız bunun yerine yoğurt gibi besinleri tercih etmeniz faydalı olabilir.
- Kafein İçeren Yiyecek ve İçecekler: Çay, çikolata ve kahve gibi kafeinli içecek ve yiyecekler bebeğinizde gaz yapmanın yanı sıra uykusuzluğa da sebep olabilir.
- Sebze ve Meyveler: Lahana, brokoli, karnabahar, portakal, kayısı, soğan, armut, erik, şeftali, greyfurt ve brüksel lahanası. Gaz yapan sebzeler pişirilerek tüketildiği zaman bu etkileri azalabilir.
- Tahıl ve Baklagiller: Mısır, kuru fasulye, yeşil mercimek, buğday, bulgur, soya, yulaf ve kepekli gıdalar tükettiğiniz zaman bebeğinizde gaz sancısı olabilir. Baklagilleri kısa süre haşladıktan sonra suyunu süzüp pişirirseniz gaz yapıcı etkisini azaltabilirsiniz.
- Baharatlı Yemekler: Özellikle acı biber, kekik gibi yoğun ve yakıcı baharatlar gaz oluşumuna sebep olabilir. Emzirme döneminde yemeklerinizde baharat kullanımını azaltarak bebeğinizde gaz oluşumunu hafifletebilirsiniz.
İnan şeker daha kolaydı. Yicek bişey bulamıyorumŞeker bitti gaz derdi başladı özgürce yiyip içilecek günler bir türlü gelemiyordu
Keşke haber verseymişler sana, karnın burnunda kalkıp gittin.39+0 da alirim demisti canim. Sorma bugun gittim doktor hastaymis gelmemis.Haftaya pazartesi ya da sali gelebilirsin dediler oyle kaldim. Ama senin ilk dogum.ozel bir durum yoksa 38 erken degil mi neden 38 soyledi ki.
Sarılık için kan alınacaktı ben istedim kan grubuna da bakalım hazır kan alınırken diye. Sağlık ocağı bakmıyor evet.Sağol canım önerin içinBiz hala kan grubunu öğrenemedik ya. Sen nerede baktırdım? Hastanede bakmamislar sağlık ocağı da onun için ayri kan vermeniz gerekiyor dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?