Bir baktir canim catiya bakarsin bebek aniden gelir cok kolay dogum olurKeşke haber verseymişler sana, karnın burnunda kalkıp gittin.
Benim Doktor daha bişey söylemedi canım, ben öyle düşündüm. Sezeryan kararı verince 2 hafta erken alıyorlar diye biliyorum, bebek kanala gelmeden almak istiyor doktorlar, tabii doktor ne diyecek bakalım Bugün akşam üzeri 7 de randevum.
Alttan çatı muayensi yapacak bugün normal doğum olurmu olmazmı diye, hiç kontrol etmesin sezeryan olsun diye düşünüyorum
Gözünüz aydın sağlıkla büyüsün canımSelam biz geldik
Evet canım şırınga ile veriyorumMama veren annişler şırınga ile mi veriyorsunuz acaba
Aynen canım rahmin toparlanmasını hızlndırmak için ben suni sancı ile doğum yaptım doğum bitti serumu kesmediler sonra doktor söyledi hastaneden çıkarken artık çıkardılar doğum sancısının biraz hafifi insanı çok yoruyorSerumdan dolayi mi o agriyi cektikk biz simdi
Maşallah canım sağlıkla büyüsün İnşallah minik yavrunCok sukur kizlar, bebegimi saglikla kucagima aldim,darisi tum bekleyenlere olsun.Kendime gelince ben de dogum hikayemi yazacagim
Canım Allah korusun ama hastalık durumu vs olursa sıkıntı yaşarsınız bence artık karar verseniz iyi olmaz mıBenim oğlan doğalı 11 gün oldu hâla kimliğe basvurmadik babasi ismine karar veremediği içinkaçak afganlar gibi kaçak yaşıyor, oğluma diyorum suriyelilerin bile tc kimliği var senin yok oğlum diye
Maşallah canım darısı bizlere inşallahGak dedi meme, guk dedi meme. Saat başı emzirdim gece gunduz üzerine mama verdim. Sütüm artınca mamayi komple kestik. Uyandırması zor oluyor sarilikta ama inatla uyandırdım emzirdim hep. Vücudundaki sarılık geçti gözlerinde de vardı bizde. O biraz uzun surer atması dedi doktor ama gözleri de beyaza döndü artık
Canım yediklerini çok dikkat et sütten geçiyor bebişe malesef kiKızlar dün gece çoooook zordu yaBen köfte yemiştim gaz yaptı bana. Ekin de aşırı huzursuzdu gece sabah 5.30 da zor uyuttum. Acaba bendeki gaz ona mi geçti. Kakasını yapıp gaz çıkardı arka arkaya 3 kere falan öyle rahatladı valla kafayı yicektim
Valla bize de hastaneden çıkmadan söylediler amaSağol canım önerin içinBiz hala kan grubunu öğrenemedik ya. Sen nerede baktırdım? Hastanede bakmamislar sağlık ocağı da onun için ayri kan vermeniz gerekiyor dedi
Valla canım çok şaşırdım bize hastaneden çıkmadan söylediler hatta sonrasında sarılık için kan aldıklarında tekrar bakmışlar eğer öyleyse neden baktılar ki ya kızdım şimdi yavrumun kanını aldılar boş yereKüçükken kan grubu değişebiliyormuş diye genelde bakmıyorlar canım. Kziim 2.5 yasinda ben hala kan grubunu bilmiyorum mesela. İlerde genel kan taraması yaptiracagimizda kan grubunu da öğrenmek istiyorum.
Bana serum verirken hem parol bağladılar serum gibi, hem de koldan ağrı kesici yaptılar bu çok kuvvetli yakar dedi hemşire hatta ne kadar kuvvetliyse kolum mosmordu bir yere çarpmış gibiBen sezeryan sonrası rahim toparlayacı serum yaptıklarında beni öldürünn diye bağırıyormuşum..Normalde o serumu ciddi bir ağrı kesici ile birlikte vermeleri lazım bana tansiyon sorunu olmasın diye canlı canlı verdilerAllahım o nasıl bir şeydi öyle Allah normal doğum yapana güç kuvvet versin
Biberon ile veriyorum canımMama veren annişler şırınga ile mi veriyorsunuz acaba
Her iki memeyi boşalt gerekiyorsa sarılık bitene kadar hâlâ aranıyorsa 20-30 cc ver canım, hastanede ben emzirip hemşirelere verdim hem onlar 30 cc mama verdilerKızlar ben 35+4 erken doğum yaptım kilomuz 2500 durumumuz iyi fakat bebekde sarılık var bir gün yattık 10.9 du 14 e yükselmiş sütüm de çok az olduğu için mama veriyorum günde 2 kere . Sizin bir öneriniz var mı ?
YaaSerumdan dolayi mi o agriyi cektikk biz simdi
Alışırsınız zamanla canımMaşallah sanabiz de hep biri uyanık başında bekliyor ben de dün bunu sordum ne kadar daha başında bekleyeceğiz uykuda bırakıp biz de ne zaman uyuyabileceğiz
Benim oğlumun da sadece baş ve gözlerinde var sarılık. Vücuda inmemiş demişti doktor. Gozlerindekinin gitme süresi neydi senin oğlunda. Ben de sürekli dediğin gibi ağzını açtı mı basıyorum memeyi ağzına. Aranmaya devam ediyorsa mama veriyorumGak dedi meme, guk dedi meme. Saat başı emzirdim gece gunduz üzerine mama verdim. Sütüm artınca mamayi komple kestik. Uyandırması zor oluyor sarilikta ama inatla uyandırdım emzirdim hep. Vücudundaki sarılık geçti gözlerinde de vardı bizde. O biraz uzun surer atması dedi doktor ama gözleri de beyaza döndü artık
Canım sen riske oynamissin resmenmercimek çok gaz yapar normalde de
Komsum göndermisti dedim ki ne olabilir ki en fazlaKimyonu da hiç sevmem
Sen bile bile lades demişsin be kardeş
Hiç bilmiyorum ki kuzum doktora gidince bi sorucam ben de çok merak ediyordum kan grubunu ama değişme ihtimali varsa acele etmeye gerek yok sanırımValla bize de hastaneden çıkmadan söylediler amaRheaa nın söylediğini duyunca çok şaşırdım ne zaman öğrenmek gerekir acaba
Annem olmasa dün gece bitmiştim benKomsum göndermisti dedim ki ne olabilir ki en fazlauykusuz kalırmısım onu fark ettim artık töbee
Kesinlikle ya ben sadece kayısı ve ceviz yesem yeter banaAnnem olmasa dün gece bitmiştim benen güzeli hiç bişey yememek
Evet dun saglik ocagindakilerde bana kan grubu ne dedi. Bilmiyoruz dedik hastanede soylemediler. Bakmislardir mutlaka dedi. Bugun kontrolumuz vardi doktora sorduk 9 aydan once bakmiyorum ben hatali cikabiliyor dedi. Saglik ocaginda calisanlar bunu bilmiyor mu ki?Küçükken kan grubu değişebiliyormuş diye genelde bakmıyorlar canım. Kziim 2.5 yasinda ben hala kan grubunu bilmiyorum mesela. İlerde genel kan taraması yaptiracagimizda kan grubunu da öğrenmek istiyorum.
Şapkayı sadece banyodan sonra ve dışarı çıkacaksak takıyorum ben onun dışında normalde takmıyorum çoğu sıkıyor iz yapıyor. Eldivenleri de bir şekilde çıkarıyor o yüzden çorap takıyorum ellerineHepinizi tek tek alıntılayamadım kızlar inşallah dediginiz gibi bu psikolojiden kurtulurum bir an önce. Siz şapka ve eldiven takmayı ne zaman bırakmayı düşünüyorsunuz? Ben eldivenleri çıkarmak istiyorum artık ama üşür mü diye endişeleniyorum. Şapka takmayınca da oğlum daha huzurlu duruyor üşür mü sizce siz ne zaman bırakmayı düşünüyorsunuz?
Canim ben sizi anliyorum. Kolay degil. Ancak bir bebegin uyanmasi normalde kolay olur. Uyanmamasi normal degil ki sariliktan. Gerekirse o sekilde onun iyiligi icin uyandirip beslemeliyiz. Cok zor farkindayim ama yapilcak baska bir sey yok... Onun iyiligi icin yapmaliyim diye dusunun... Allah kolaylik versinBugun 5 gunluk kontrolumuz vardi. 11,6 cikti sarilik. Ruh halim cok kotu. Kucagimda kan aldilar o agladikca ben tutamadim kendimi ben de salya sumuk agladim. Duramadim sonra kac saat. Acaip moralim bozuldu.
Bir de benim gibi bebegini beslemek icin uyandirayamayan taze anneler doktor bir yontem gosterdi ama cok gicik oldum adama carpasim geldi :) ciplak ayagina parmak ucuyla sert bir sekilde vurdu ki o sirada da uyuyordu Gercekten uyandi ama ben cani yandi diye agladim.
Kafasi kel mi bebegininHepinizi tek tek alıntılayamadım kızlar inşallah dediginiz gibi bu psikolojiden kurtulurum bir an önce. Siz şapka ve eldiven takmayı ne zaman bırakmayı düşünüyorsunuz? Ben eldivenleri çıkarmak istiyorum artık ama üşür mü diye endişeleniyorum. Şapka takmayınca da oğlum daha huzurlu duruyor üşür mü sizce siz ne zaman bırakmayı düşünüyorsunuz?
Ben ayagini falan mecbur sikip.uyandiriyordum canim. Yani uyandirmak lazim sarilik artar yoksaBugun 5 gunluk kontrolumuz vardi. 11,6 cikti sarilik. Ruh halim cok kotu. Kucagimda kan aldilar o agladikca ben tutamadim kendimi ben de salya sumuk agladim. Duramadim sonra kac saat. Acaip moralim bozuldu.
Bir de benim gibi bebegini beslemek icin uyandirayamayan taze anneler doktor bir yontem gosterdi ama cok gicik oldum adama carpasim geldi :) ciplak ayagina parmak ucuyla sert bir sekilde vurdu ki o sirada da uyuyordu Gercekten uyandi ama ben cani yandi diye agladim.
Haklisin, hep benim uzerime muayene oluyordu ama bugun gittik kimligine basvurduk. Kuzey koyduk adini yoksa biz bi 9 ay daha karar veremezdikGözünüz aydın sağlıkla büyüsün canım
Evet canım şırınga ile veriyorum
Aynen canım rahmin toparlanmasını hızlndırmak için ben suni sancı ile doğum yaptım doğum bitti serumu kesmediler sonra doktor söyledi hastaneden çıkarken artık çıkardılar doğum sancısının biraz hafifi insanı çok yoruyor
Maşallah canım sağlıkla büyüsün İnşallah minik yavrun
Canım Allah korusun ama hastalık durumu vs olursa sıkıntı yaşarsınız bence artık karar verseniz iyi olmaz mı
Maşallah canım darısı bizlere inşallah
Canım yediklerini çok dikkat et sütten geçiyor bebişe malesef ki
Valla bize de hastaneden çıkmadan söylediler amaRheaa nın söylediğini duyunca çok şaşırdım ne zaman öğrenmek gerekir acaba
Valla canım çok şaşırdım bize hastaneden çıkmadan söylediler hatta sonrasında sarılık için kan aldıklarında tekrar bakmışlar eğer öyleyse neden baktılar ki ya kızdım şimdi yavrumun kanını aldılar boş yere
Haklısın kendi elinde gösterse de yeterli olurmuş illa niye vuruyorsun bebeğe, ayrıca bana travmatik geldi canını yakarak uyandırmak bence doğru olmamalı.Bugun 5 gunluk kontrolumuz vardi. 11,6 cikti sarilik. Ruh halim cok kotu. Kucagimda kan aldilar o agladikca ben tutamadim kendimi ben de salya sumuk agladim. Duramadim sonra kac saat. Acaip moralim bozuldu.
Ne kaldı geriyeeKızlar bu çok gaz yapan uzak durulması gereken gıdalar nedir? Bu listeyi buldum, bunlar dışında deneyip bildikleriniz varsa yazar mısınız? Biz de doğum sonrası ilk haftalar uzak duralım.
Anne Sütüne Gaz Yapan Besinler | İlk Adımlarım
- Süt Ürünleri: Süt ürünlerinde bulunan proteinler anne sütünden bebeğe geçerek gaza sebep olabilir. İnek sütü içtiğiniz zaman bebeğinizde gaz olduğunu gözlemliyorsanız süt tüketiminizi sınırlandırmanız bunun yerine yoğurt gibi besinleri tercih etmeniz faydalı olabilir.
- Kafein İçeren Yiyecek ve İçecekler: Çay, çikolata ve kahve gibi kafeinli içecek ve yiyecekler bebeğinizde gaz yapmanın yanı sıra uykusuzluğa da sebep olabilir.
- Sebze ve Meyveler: Lahana, brokoli, karnabahar, portakal, kayısı, soğan, armut, erik, şeftali, greyfurt ve brüksel lahanası. Gaz yapan sebzeler pişirilerek tüketildiği zaman bu etkileri azalabilir.
- Tahıl ve Baklagiller: Mısır, kuru fasulye, yeşil mercimek, buğday, bulgur, soya, yulaf ve kepekli gıdalar tükettiğiniz zaman bebeğinizde gaz sancısı olabilir. Baklagilleri kısa süre haşladıktan sonra suyunu süzüp pişirirseniz gaz yapıcı etkisini azaltabilirsiniz.
- Baharatlı Yemekler: Özellikle acı biber, kekik gibi yoğun ve yakıcı baharatlar gaz oluşumuna sebep olabilir. Emzirme döneminde yemeklerinizde baharat kullanımını azaltarak bebeğinizde gaz oluşumunu hafifletebilirsiniz.
Canan Karatay her seyi yiyin icin gaz yapsa da işiniz ne pispislayip durun diyoduNe kaldı geriyee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?