Bizimki de gece uyuyor gündüz uyumuyorUyutmak için her yolu deneyip uyutamıyorumgeceleri hep uyanıyor yatağa koyduğum gibi ağlıyor. Ben beceremiyorum galiba
Doktoruna danış canım. Bazen boyun kaslarinin bir tarafı diğer tarafına oranla daha güçsüz olduğu için tek tarafta daha rahat yatıyorlar. Doktorunuz muayene sonrası en doğru yönlendirmeyi yapacaktırKızlar benim bebik kafası hep sağa yatıyor sola dönmüyor ve yüzünün otarafa doğru büyük diğer tarafı küçük kalmış ne yapmalıyım ben koysam geri donderiyor engel koyuyorum bu seferde huzursuz oluyor bide kusarsa kafasını çevirmeknister korkuyorum engel olmaya da
O zor dalma bizde de başladı canım. Uyku akıyor gözünden ama bir türlü uykuya geçemiyor. Bu 5. Hafta atağı bence. Artık iyice farketmeye başladılar kış uykusundan uyandilar uyaranları daha çok anlamaya görmeye hissetmeye başladılar bu da onları rahatsız ediyorNe güzel maşallahBizimki de bazen emerken uyuyor gazını çıkarırken tekrar uyanıyor gazını çıkarmadan yatağa koysam yine bi süre sonra uyanıyor. Öyleyse ben de zorlamıyorum yatağında ya da ana kucağında etrafı izliyor sakince. Ama gözleri kızarıyor sürekli esniyor uykusu var belli ama zor dalıyor. Bu yeni güncelleme sanırım böyle bi sıkıntımız yoktu çünkü Tam tersi çoğumuzun gecesi zor geçiyor bizim de gecemiz kolay gündüzümüz zor geçiyor anlamadım
Evet canım o civarlara tekabül ediyor. E devlet arama kısmına şahis ödemeleri banka hesabı tanımlama yaz çıkıyorCanım maaşının üçte ikisi mi yattı ? Bi de ben e devletten inan tanımlanmamıştım bu durumda nerden takip edebilirim fikrin var mı ?
Bazı çocuklar öyle canım uykuya pek düşkün olmuyor. Gündüz gün ışığında tutuyorum , gece karanlıkta oturup gece gündüz ayırt etmesini sağlamaya çalışıyorum. Altını ışıklı ortamda acıyorum .Kızlar bebişleri nasıl uyutuyosunuz? Şuan mesela 11den beri uyanık altı temiz gaz çıkardı karnı da tok uyumuyor. Ana kucağındayken gözleri gitti bi ara yatağına aldım 5 dk sonra uyandı hemen. Geceleri genelde emzik+beyaz gürültü ya da pış pış sesiyle uyutuyorum. Şimdi de ona alıştı sanırım gündüz de mi onu istiyor anlamadım. Bu sefer kendimi kötü hissediyorum hep emzik verince ya da ses açınca. Kundağı da hiç sevmiyor tepine tepine çıkıyor bi şekilde içinden zaten. Siz ne yöntemler deniyosunuz?
Gözyaşları içinde okudum yazdıklarınızın bazı yerlerini... o kadar üzgünüm ki ne denir ne söylenir hiç bilemiyorum.. Allah sabır versin arkadaşım güzel kalbin bir daha incinmesinMerhaba hanımlar,
Öncelikle üzüntümü paylaşanlara teşekkür ederim. Bebeğimi kaybedince buraya bakmaya hiç dayanamam artık sandım ama bir şekilde şimdilerde sizin emzirme, aşı, gaz konularınızı okumak, yeni pozitif doğum hikayeleri görmek yüreğime iyi geliyor. Ne güzel bir sürü mutlu aile bebek var diye huzur buluyorum. Hep böyle dileklerim vardı ama şimdi öyle gönlümün dibinden sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum ki bebeklerinize.
Lütfen benim bebeğimin talihsizliği hiçbirinizi strese sokmasına neden olmasın. Çünkü aslında çok pozitif bir doğum hikayem oldu. Ben sabah kızıma Ikea mobilyası yaptım, akşama nişanım geldi, sonra karnım “hafif” ağrımaya başlayınca yalancı sancı sandım hiç sancı çekmediğim için, hastaneyi arayınca onlar da doğurmadığımı düşündü ama bebeğin hareketi azaldığı için kontrole gittik. Meğersem 6 cm açıklığım ve 3 dakikada bir gelen düzenli 1 dakikalık sancım varmış. 1-2 saat içinde kendiliğinden 8 cme açıldı. Yani ilk doğumum olmasına rağmen az daha habersiz evde doğuran efsanelerden olacakmışım. Kısmet değilmiş.
Bebeğimin bütün doğum boyunca hiçbir stres emaresi olmadı, doğumda problem bir yapısal sorunu varmış. Literatürde örneği yok. Kendi ailemde de profesör jinekologlar var. Onların da hiç görmediği, okumadığı bir durum. Sorunu anlayabilmek için detaylı genetik tarama (normalde istemenin mümkün olmadığı detayda) ve otopsi yapılacak. Yüreğimiz yandı otopsiye karar verirken ama belki sorunu anlamak hem bize hem de başka bir bebeğe yardımcı olur diye kabul ettik.
Normal doğum için çok hazırlanmıştım ama benim başından beri net isteğim, bebek için hiç risk alınmaması ve bebek için güvenli doğum şekli seçilmesiydi. Artık biraz fazla mı hazırlandım bilmiyorum, bebeğimi iterken bile kalbi strese girmedi, yoruldum, vs. diyip tek sancı bile atlamadım, bebeğim kanalda gereksiz 1 saniye bile kalmasın diye. Ama olmayınca olmuyor işte.
Kimse bu aşamada bilemiyor ne yazık ki ama sezaryen olsaydım, bebeğin yaşama ihtimali vardı. Doktorlar doğumun, itmen çok iyiydi, hiçbir neden yoktu sezaryen düşünmek için dedi ama bilmiyorum. Belki de fazla iyi çalışmışım ya da biraz daha fazla ağrı çekseydim, belki dönerdik.
Bebeğimin kalça ve bacaklarında bilmedikleri türde bir fiziki engel kesinlikle olacaktı ama tedavisi olur muydu ne olurdu hiç bilmiyoruz. Fiziki engel dışında başka yapısal sorun var mıydı bebeğimde otopsi ile öğreneceğiz. Doktorlar eğer sezaryen olsaydı, bebeğe şans olacak olmasına rağmen, benim rahmimin büyük ihtimalle hasar alacağını ya da en kötü ihtimalle hayati tehlike yaşayacağımı düşünüyorlar.
Dünyanın en düşük bebek ölüm istatistiği olan ülkelerinden birinin en büyük, tam teşekküllü en iyi doğum performansı olan hastanesinde hayatını kaybetti bebeğim. Yaşayacak ömrü olan bebekleri hepimiz ağlayarak enkaz altından sapa sağlam çıkarken gördük. Yani aklımı kaçırmamak için zorlanıyorum, nasıl oldu da oldu.
Bütün problemlerinize öyle özeniyorum ki, kıskançlık yok hiç içimde. Başkası bana söylese inanamazdım ama yaşanabilecek en kötü şeyi yaşasam da bebeğimin olduğuna, bütün hamilelik sürecimden çok memnunum. Güzel bebeğimi ölüyken de olsa öptüm, kokladım. Karnımda aylarca her gün konuştum, hayatıma kısacık ömrüyle çok büyük anlam getirdi. Böyle acıya rağmen 1 dakikasını bile geri vermem.
Eşimle birbirimize sarılıp, destek olup, biraz daha toparlanacağız inşallah.
Gece ışık açık mı oluyor canım? Gece gündüz kavramı tam oturmadiginda da gece sık uyanma oluyor. Mesela ben baş ucu gece lambasını kullanıyordum gece çok sık uyandığını farkettim. Artık odada hiç ışık açmıyorum. Koridorun ışığını açık bırakıyorum ordan odaya hafif isim vuruyor Yani yattığımda çocuğun yüzünü seçebileceğim şekilde oluyor, o şekilde daha az uyandığını fark ettim. Birde hanımda yatiriyorum, kolum vs hep temas halinde. Yatağında yatiracaksaniz sizin kokunuzun olduğu kıyafeti baş ucuna yakın koyun sizin kokunuzu alipp yanınızda olduğunuzu hisseder daha rahat uyur.Uyutmak için her yolu deneyip uyutamıyorumgeceleri hep uyanıyor yatağa koyduğum gibi ağlıyor. Ben beceremiyorum galiba
Evet etrafı aşırı incelemeye başladı zaten artık dikkatleri dağılıyor.. Uyudu şimdi zar zor bakalım ne zaman uyanacakO zor dalma bizde de başladı canım. Uyku akıyor gözünden ama bir türlü uykuya geçemiyor. Bu 5. Hafta atağı bence. Artık iyice farketmeye başladılar kış uykusundan uyandilar uyaranları daha çok anlamaya görmeye hissetmeye başladılar bu da onları rahatsız ediyor
Atak haftasında aşı huzursuzluğu gibi oluyor canım genelde. Hep kucak hep meme bıraktığın an mizmiz vs. Öğle bir yeri acımış gibi ağlama pek görülmüyor.Kızlar ben de bir şey sorucam. Dün dr metsil diye bir damla yazmıştı onu verdim Ekin'e. Gece çok ağladı böyle sanki bi yeri acıyor gibi hiç öyle yüksek volümlü ağladığını görmemiştim. Zor sakinledi emzir gaz çıkar sakinlestir derken sabah karşı bi kustu böyle top gibi peynirimsi çıkardı sonra sakinledi, sabah 8 de uykuya dalabildi... Bu gaz damlası yapmış olabilir mi sizce ? Bugün vermeyi düşünmüyorumacaba atak haftasından dolayı mı yoksa damla mi yapti bilemedim
Ben de dikkat ediyorum ona canım aynen. Gece yatarken ışık açık olmuyor. Gündüz de yatak odasında yatırmıyorum salona getiriyorum reflü yatağını gün ışığında oluyor hep. Zaten gece uykusunda pek sıkıntımız yok gündüz zor dalıyorBazı çocuklar öyle canım uykuya pek düşkün olmuyor. Gündüz gün ışığında tutuyorum , gece karanlıkta oturup gece gündüz ayırt etmesini sağlamaya çalışıyorum. Altını ışıklı ortamda acıyorum .
Gözyaşları içinde okudum yazdıklarınızın bazı yerlerini... o kadar üzgünüm ki ne denir ne söylenir hiç bilemiyorum.. Allah sabır versin arkadaşım güzel kalbin bir daha incinmesin
Evet hem nasıl ağlama böyle katılır gibiAtak haftasında aşı huzursuzluğu gibi oluyor canım genelde. Hep kucak hep meme bıraktığın an mizmiz vs. Öğle bir yeri acımış gibi ağlama pek görülmüyor.
Anlattigindan tahmin yürütmek gerekirse bence damladan kaynaklı. Kusup rahatlamış sakinleşmiş çünkü. Bizde de öyle olmuyor mu yediğimiz bir şey dokundugunda kusunca rahatlıyoruz.
Evet kaynatmamak gerekiyor diye biliyorum. Oglumda aylarca ictim. Kaynamis.suya atip demliyordum.Ben sıcak suya koyuyorum canım kaynatmıyorum
Gunduzleri uykusu nasil. Eger gunduz cok iyi uyuyuo gece oyle ise gece ile gunduzu karistirmis canim.Kızlar 13 günlüğüz geceleri zindan ediyor bize oğluşsizinde öylemi geçiyor geceler. Sanki anlıyor gece olduğunu asla uyumak istemiyor ağlıyor boş boş karnı tok oluyor gazınıda çıkarıyor be kendi uyuyor ne bizi uyutuyor Allahtan annemin yanındayım yardımcı oluyor yoksa nasıl başa çıkarım diye düşünüyorum yenidoğan böyle olurmuş diyorlar belkide bana çok geliyor bilmediğim için
Yaa gündüzlerimiz iyi geçiyor çok şükür sıkıntı yaşamıyoruz ama gece olduğunu anlıyor sanki basıyor yaygarayıGunduzleri uykusu nasil. Eger gunduz cok iyi uyuyuo gece oyle ise gece ile gunduzu karistirmis canim.
Canim bence atak haftasi ile alakasi kesinlikle yok. Belli ki bir rahatsizliği olmus.Kiyamam kuzuma ya.Senin gaz damlalarin iyi geliyordu neden degistirdin ki.Kızlar ben de bir şey sorucam. Dün dr metsil diye bir damla yazmıştı onu verdim Ekin'e. Gece çok ağladı böyle sanki bi yeri acıyor gibi hiç öyle yüksek volümlü ağladığını görmemiştim. Zor sakinledi emzir gaz çıkar sakinlestir derken sabah karşı bi kustu böyle top gibi peynirimsi çıkardı sonra sakinledi, sabah 8 de uykuya dalabildi... Bu gaz damlası yapmış olabilir mi sizce ? Bugün vermeyi düşünmüyorumacaba atak haftasından dolayı mı yoksa damla mi yapti bilemedim
Gazdan sebepte olur canim. Bir sey kullaniyor musun. Genelde kolik bebeklerin gece baslarmis gszi aglamasi.Cogunlukla hep ayni saatte yani.Her ne kadar cikarsa da yeterli gelmiyo olabilir.Yaa gündüzlerimiz iyi geçiyor çok şükür sıkıntı yaşamıyoruz ama gece olduğunu anlıyor sanki basıyor yaygarayıNasıl düzelir bu durum peki canım
Biogaia kullanmaya başladık canım. Gazını iyi çıkarıyor aslında kakasınıda yapıyor. Aynı saat değil ama gece oluyor ağlaması kucakta susuyor uyuyor yerine koyuyoruz ağlamaya başlıyor üç gecedir böyleGazdan sebepte olur canim. Bir sey kullaniyor musun. Genelde kolik bebeklerin gece baslarmis gszi aglamasi.Cogunlukla hep ayni saatte yani.Her ne kadar cikarsa da yeterli gelmiyo olabilir.
Dontorada sordum cnm ama pek yanıt alamadım doğumdan dolayı olabilir dedi tortikoli oldu sanirimDoktoruna danış canım. Bazen boyun kaslarinin bir tarafı diğer tarafına oranla daha güçsüz olduğu için tek tarafta daha rahat yatıyorlar. Doktorunuz muayene sonrası en doğru yönlendirmeyi yapacaktır
Damladan dolayı olmuş olabilir canımKızlar ben de bir şey sorucam. Dün dr metsil diye bir damla yazmıştı onu verdim Ekin'e. Gece çok ağladı böyle sanki bi yeri acıyor gibi hiç öyle yüksek volümlü ağladığını görmemiştim. Zor sakinledi emzir gaz çıkar sakinlestir derken sabah karşı bi kustu böyle top gibi peynirimsi çıkardı sonra sakinledi, sabah 8 de uykuya dalabildi... Bu gaz damlası yapmış olabilir mi sizce ? Bugün vermeyi düşünmüyorumacaba atak haftasından dolayı mı yoksa damla mi yapti bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?