2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Evet belli sure yasak. Tahin helvasini hastanede iken mi tuketmistin. Yoksa eve gecince mi hani o da kati gidaya

O nasil anlamadim canim. Ben ilkinde bol bol su ictim corba cesitleri.2 gun ac susuz mu kaldin tam anlayamadin.Gaz ac susuz kalmadan da cikardi ki. Bana kelle paca suyu icirdiler hastanedeyken ilk gun cikardim.
Bilmiyorum ki kuzum anestezi doktoru bol su ic dedi kahve ic dedi benim doktorum da tersine kızdı tüm hemşireleri topladı kesinlikle su içmeyecek yemek yemeyecek dedi sok olmuştum ben de

Nasıl yapıyorsunuz çayları sıcak suya mi koyuyorsunuz yoksa cezve içinde kaynatıp mi

Bilmiyorum ki kuzum anestezi doktoru bol su ic dedi kahve ic dedi benim doktorum da tersine kızdı tüm hemşireleri topladı kesinlikle su içmeyecek yemek yemeyecek dedi sok olmuştum ben de
Bir sikinti yasadin mi peki nasil gecti surec canim. Ilk defa boyle bir sey duydum cunku. Yani belli saate kadar ayaklanana kadsr yiyip icme yokta 2 gune sasirdim

Teşekkür ederim çok açıklayıcı olmuş

Biogia 5 damla tek seferde mi kullaniyorsunuz
Evet tek seferde
Kizlar siz sezeryan dogum sonrasi hastane de neler yediniz. Yani sivi seyler tuketmek lazimve agir beslenmemek lazim da ama sanki ben oglumda hastane de pek iyi beslenemedim bunda daha iyi olsun istiyorum.Evden neler goturdunuz mesela
Sezeryandan sonra 5 saat bir sey yiyip icirmediler. 5 saat sonra corba getirdiler. Ben evden kayısı kompostosu, kayısı,incir, bol su, götürmüştüm . Zaten hastane 3 öğün yemeğini veriyor bunlar ek olmuştu bana

Güzel dilekleriniz için herkese teşekkür ederim kızlar Dün hastaneden çıktık eve geldik düzenimizi kurmaya çalışıyoruz hiç bakamadım bu günlerde buraya, Sanırım bikaç kişi kalmıştır doğurmayan diğerleri de sağlıkla bebiklerine kavuşmuştur.
Benim dikişlerdeki acılar bugün biraz geçti daha rahatım ama bebeğin gazını çıkarma altını değiştirme gibi işler eşimde , eğilemiyorum hala rahat rahat, bu sezaryen işi takım işi kesinlikle ya anne ya eş yardımsız imkansız.
Her şeyi katlanır kılan bir miniğim var ama sütüm hala inmedi belki kolostrum şeklinde geliyordur bebek emiyor kuzum üstüne düşen görevi yapıyor çalışıyor resmen ama ne emiyor anlamadım boş emiyor belki çocuk ve ben yapamıyorum görevimi gibi hissediyorum kendimi
Hemşireler de mamayla desteğe başlayın dediler. Mama desteğini ne kadar vermeniz gerektiğini nasıl anlıyorsunuz kızlar? Çiş sayısına bakıyorum şimdilik ama bu yöntem yeterli değil gibi, siz 3 günlük bebişe günde kaç ml mama veriyordunuz hatırlıyor musunuz ? Bir de hala sütünü hiç göremeyen oldu mu 3.günde?

5. Gün geldi benim sütüm. öğünde 30 ml veriyordum mamayı da. Bazen hepsini içiyordu bazen birazını bırakıyordu. Önce emzirip sonra mama ver mutlaka canım

Kuzum ben önce emzirdim, kolostrum vardi az az ama ne kadar vardı bilemedim tabi. 15 dakka bir meme 15 dakka diğer meme şeklinde. Emzirmeden sonra eşim yada yanimda kim varsa mama hazırlarken iki göğsümden de elle sağım yapmaya çalıştım çay kasigina. Kaşıkla verdim 1 damla 2 damla ne çıkarsa. Gögusten süt gelmediği an biberonla mama verdik. 30 cc hazırladık mamayi. Hipp organic combiotic kullandım ben. 30 cc hepsini içemiyor ne kadar içebilirse içti kalanını döktüm hep. Birkaç gun sonra 30 cc tamamı bitince 60 cc hazırladım o şekilde teklif ettim içebildigini içti yine. O şekilde oldu benim yolum canım

En tmm cnm tesekkur ederim kantoron yagini tum siyah bolgeye, ucu da dahil suruyoruz dimi?
Evet canım hatta ben makyaj pamuğu ile tamamen sürdükten sonra göğsüme o iki pamuğu Göğüslerime kapatıp kalkani koyup öyle beklettim sonraki emzirmeye kadar. Emzirmeden önce de temiz su ile silip emzirdim

Canım hiç takılma doğduğu an ne kv kalıyor ne başka birisi, o ilk saatler dünyada sen ve o varsınız ve o an en doğru zaman oluyor, kafa olarak hazır olunacak bişey değil zaten öncesinde ben de havalara uçmuyordum bir endişeli bir sinirli bir mutlu değişkendim hep, yüklenme kendine

Kızlar doğum ücretini alan var mı yada süreç hakkında bilgisi olan. BBen SGK yi aradigimda hastanenin giriş yapması gerekiyo dediler hastaneyle görüştüm faturalandırma ancak Nisan başında yapilir o zaman sisteme düşer dedi. İşleyiş doğru mu acaba. İşyerine bildirim için doğum kağıdı vermem gerekir mi. SGK da çalışanlar sağolsun bilgi veriyo ama o bilgi doğru mu değil mi kendileri de emin konusmuyolar insan tereddüt ediyo.

Ay bizimkide çıldırıyor bezini alırken bezini almayınca daha mutlu sanki

Kızlar 13 günlüğüz geceleri zindan ediyor bize oğluş sizinde öylemi geçiyor geceler. Sanki anlıyor gece olduğunu asla uyumak istemiyor ağlıyor boş boş karnı tok oluyor gazınıda çıkarıyor be kendi uyuyor ne bizi uyutuyor Allahtan annemin yanındayım yardımcı oluyor yoksa nasıl başa çıkarım diye düşünüyorum yenidoğan böyle olurmuş diyorlar belkide bana çok geliyor bilmediğim için

Rabbim acını hafifletsin inşallah canım benim şimdi gördüm Bayadır giremedim buraya şimdi bu yazıyı okudum çok üzüldüm tüylerim diken diken oldu Allah sizlere sabır versin kuzum başka ne denir inan boğazım düğümlendi okurken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…