Evet belli sure yasak. Tahin helvasini hastanede iken mi tuketmistin. Yoksa eve gecince mi hani o da kati gidayaCanım kocadan masrapa ile kullaniyorum şuan. Ama yazlikta kovam da yoktuo zaman direk duş başlığıyla yıkamak zorunda kalmıştım. Başını yıkarken elime duş başlığını tuttum elimden yavaş yavaş su başına döküldü o şekilde yikamistim. Vücudunda direk vücuduna tuttum suyu.
Benim 2 oğlum 1 kızım varhatta eşim 2 cocuga bedel bazen nasıl naz niyaz anlatamam.....
Yok canim direk üzerine sert şekilde bastırılmamasi lazım sadece. Arka taraftaki bingildak doğumdan hemen sonra kapanıyor zaten. Geç kapanan tepedeki bingildak. Bebeklerin el refleksleri şuan çok kuvvetli. Tüm vücudunu taşıyabilecek güçteler. Kas -tutma refleksine bakıyorlar o şekilde. Kızımda her ay kontrolde yapıyordu. Oglanda da geçen 4.gunlukken ilk kontrolde yatırdı, sonra ellerinden tutup tüm vücudu kaldırdı havaya sonra omzuna koyduyeniden yatırdı elleriyle kaldırdı hafif sonra bıraktı. Reflekslerine baktı. Bunlar bingildaga zarar vermez canım. O bölgeye sert bir şekilde bastırmak, sivri cisime çarpması vs zarar verir. Hatta çok yoğun ağlarken bingildak bazen şişiyor o da normal. Ama normalde çok şişkin veya çok çökükse ağlama da aşırı sısiyorsa doktora danışmak gerekiyor.
Tek seferde 5 damla canım
Sezeryandan sonra bir müddet su dahi yasak. Sonda da idrar çıkışı miktarına bakıyorlar bobreklerde sorun var mı diye. Sonda çıktıktan sonra sadece su ve sıvı şeyler. Mesela hoşaf,tavuk suyu corba çay kahve vs tuketebildim ben. Katı gıda için gaz çıkışını bekliyorlar. Tabi hafif şeyler yemek gerekiyor o zamanda. Kabız olmamak için. Ben en çok kayisi hoşaf- tahin helvası -kahve - tavuk suyu corba tükettim.
Valla kahveyle birlikte kaçamak olarak tükettim desemEvet belli sure yasak. Tahin helvasini hastanede iken mi tuketmistin. Yoksa eve gecince mi hani o da kati gidaya
Bilmiyorum ki kuzum anestezi doktoru bol su ic dedi kahve ic dedi benim doktorum da tersine kızdı tüm hemşireleri topladı kesinlikle su içmeyecek yemek yemeyecek dedi sok olmuştum ben deO nasil anlamadim canim. Ben ilkinde bol bol su ictim corba cesitleri.2 gun ac susuz mu kaldin tam anlayamadin.Gaz ac susuz kalmadan da cikardi ki. Bana kelle paca suyu icirdiler hastanedeyken ilk gun cikardim.
Nasıl yapıyorsunuz çayları sıcak suya mi koyuyorsunuz yoksa cezve içinde kaynatıp miKızlar maşallah diyeyim bu aralar gaz konusunda baya iyi bizimki patır patır hallediyor. Şu kimyon+rezene çayına başladıktan sonra baya fark etti. Öğlen ve gece yatmadan önce içiyorum 1er fincan. Denemeyen denesin mutlaka gaz konuları açılmışken söyliyim dedim baya faydasını gördüm bence
Bir sikinti yasadin mi peki nasil gecti surec canim. Ilk defa boyle bir sey duydum cunku. Yani belli saate kadar ayaklanana kadsr yiyip icme yokta 2 gune sasirdimBilmiyorum ki kuzum anestezi doktoru bol su ic dedi kahve ic dedi benim doktorum da tersine kızdı tüm hemşireleri topladı kesinlikle su içmeyecek yemek yemeyecek dedi sok olmuştum ben de
Teşekkür ederim çok açıklayıcı olmuşCanım kocadan masrapa ile kullaniyorum şuan. Ama yazlikta kovam da yoktuo zaman direk duş başlığıyla yıkamak zorunda kalmıştım. Başını yıkarken elime duş başlığını tuttum elimden yavaş yavaş su başına döküldü o şekilde yikamistim. Vücudunda direk vücuduna tuttum suyu.
Benim 2 oğlum 1 kızım varhatta eşim 2 cocuga bedel bazen nasıl naz niyaz anlatamam.....
Yok canim direk üzerine sert şekilde bastırılmamasi lazım sadece. Arka taraftaki bingildak doğumdan hemen sonra kapanıyor zaten. Geç kapanan tepedeki bingildak. Bebeklerin el refleksleri şuan çok kuvvetli. Tüm vücudunu taşıyabilecek güçteler. Kas -tutma refleksine bakıyorlar o şekilde. Kızımda her ay kontrolde yapıyordu. Oglanda da geçen 4.gunlukken ilk kontrolde yatırdı, sonra ellerinden tutup tüm vücudu kaldırdı havaya sonra omzuna koyduyeniden yatırdı elleriyle kaldırdı hafif sonra bıraktı. Reflekslerine baktı. Bunlar bingildaga zarar vermez canım. O bölgeye sert bir şekilde bastırmak, sivri cisime çarpması vs zarar verir. Hatta çok yoğun ağlarken bingildak bazen şişiyor o da normal. Ama normalde çok şişkin veya çok çökükse ağlama da aşırı sısiyorsa doktora danışmak gerekiyor.
Tek seferde 5 damla canım
Sezeryandan sonra bir müddet su dahi yasak. Sonda da idrar çıkışı miktarına bakıyorlar bobreklerde sorun var mı diye. Sonda çıktıktan sonra sadece su ve sıvı şeyler. Mesela hoşaf,tavuk suyu corba çay kahve vs tuketebildim ben. Katı gıda için gaz çıkışını bekliyorlar. Tabi hafif şeyler yemek gerekiyor o zamanda. Kabız olmamak için. Ben en çok kayisi hoşaf- tahin helvası -kahve - tavuk suyu corba tükettim.
Evet tek seferdeBiogia 5 damla tek seferde mi kullaniyorsunuz
Sezeryandan sonra 5 saat bir sey yiyip icirmediler. 5 saat sonra corba getirdiler. Ben evden kayısı kompostosu, kayısı,incir, bol su, götürmüştüm . Zaten hastane 3 öğün yemeğini veriyor bunlar ek olmuştu banaKizlar siz sezeryan dogum sonrasi hastane de neler yediniz. Yani sivi seyler tuketmek lazimve agir beslenmemek lazim da ama sanki ben oglumda hastane de pek iyi beslenemedim bunda daha iyi olsun istiyorum.Evden neler goturdunuz mesela
Cezvede 5 dakika kaynatıyorum, fazla durursa acılaşıyor ona dikkat etmek lazımNasıl yapıyorsunuz çayları sıcak suya mi koyuyorsunuz yoksa cezve içinde kaynatıp mi
5. Gün geldi benim sütüm. öğünde 30 ml veriyordum mamayı da. Bazen hepsini içiyordu bazen birazını bırakıyordu. Önce emzirip sonra mama ver mutlaka canımGüzel dilekleriniz için herkese teşekkür ederim kızlarDün hastaneden çıktık eve geldik düzenimizi kurmaya çalışıyoruz hiç bakamadım bu günlerde buraya, Sanırım bikaç kişi kalmıştır doğurmayan diğerleri de sağlıkla bebiklerine kavuşmuştur.
Benim dikişlerdeki acılar bugün biraz geçti daha rahatım ama bebeğin gazını çıkarma altını değiştirme gibi işler eşimde , eğilemiyorum hala rahat rahat, bu sezaryen işi takım işi kesinlikle ya anne ya eş yardımsız imkansız.
Her şeyi katlanır kılan bir miniğim var ama sütüm hala inmedi belki kolostrum şeklinde geliyordur bebek emiyor kuzum üstüne düşen görevi yapıyor çalışıyor resmen ama ne emiyor anlamadım boş emiyor belki çocuk ve ben yapamıyorum görevimi gibi hissediyorum kendimi
Hemşireler de mamayla desteğe başlayın dediler. Mama desteğini ne kadar vermeniz gerektiğini nasıl anlıyorsunuz kızlar? Çiş sayısına bakıyorum şimdilik ama bu yöntem yeterli değil gibi, siz 3 günlük bebişe günde kaç ml mama veriyordunuz hatırlıyor musunuz ? Bir de hala sütünü hiç göremeyen oldu mu 3.günde?
Kuzum ben önce emzirdim, kolostrum vardi az az ama ne kadar vardı bilemedim tabi. 15 dakka bir meme 15 dakka diğer meme şeklinde. Emzirmeden sonra eşim yada yanimda kim varsa mama hazırlarken iki göğsümden de elle sağım yapmaya çalıştım çay kasigina. Kaşıkla verdim 1 damla 2 damla ne çıkarsa. Gögusten süt gelmediği an biberonla mama verdik. 30 cc hazırladık mamayi. Hipp organic combiotic kullandım ben. 30 cc hepsini içemiyor ne kadar içebilirse içti kalanını döktüm hep. Birkaç gun sonra 30 cc tamamı bitince 60 cc hazırladım o şekilde teklif ettim içebildigini içti yine. O şekilde oldu benim yolum canımGüzel dilekleriniz için herkese teşekkür ederim kızlarDün hastaneden çıktık eve geldik düzenimizi kurmaya çalışıyoruz hiç bakamadım bu günlerde buraya, Sanırım bikaç kişi kalmıştır doğurmayan diğerleri de sağlıkla bebiklerine kavuşmuştur.
Benim dikişlerdeki acılar bugün biraz geçti daha rahatım ama bebeğin gazını çıkarma altını değiştirme gibi işler eşimde , eğilemiyorum hala rahat rahat, bu sezaryen işi takım işi kesinlikle ya anne ya eş yardımsız imkansız.
Her şeyi katlanır kılan bir miniğim var ama sütüm hala inmedi belki kolostrum şeklinde geliyordur bebek emiyor kuzum üstüne düşen görevi yapıyor çalışıyor resmen ama ne emiyor anlamadım boş emiyor belki çocuk ve ben yapamıyorum görevimi gibi hissediyorum kendimi
Hemşireler de mamayla desteğe başlayın dediler. Mama desteğini ne kadar vermeniz gerektiğini nasıl anlıyorsunuz kızlar? Çiş sayısına bakıyorum şimdilik ama bu yöntem yeterli değil gibi, siz 3 günlük bebişe günde kaç ml mama veriyordunuz hatırlıyor musunuz ? Bir de hala sütünü hiç göremeyen oldu mu 3.günde?
Evet canım hatta ben makyaj pamuğu ile tamamen sürdükten sonra göğsüme o iki pamuğu Göğüslerime kapatıp kalkani koyup öyle beklettim sonraki emzirmeye kadar. Emzirmeden önce de temiz su ile silip emzirdimEn tmm cnm tesekkur ederimkantoron yagini tum siyah bolgeye, ucu da dahil suruyoruz dimi?
Canım hiç takılma doğduğu an ne kv kalıyor ne başka birisi, o ilk saatler dünyada sen ve o varsınız ve o an en doğru zaman oluyor, kafa olarak hazır olunacak bişey değil zaten öncesinde ben de havalara uçmuyordum bir endişeli bir sinirli bir mutlu değişkendim hep, yüklenme kendinesağlıkla büyüsün canım… benim doğumum da yaklaştı son günlerim ama heyecan yok bende şuan.. anne gibi hissetmiyorum da hamileliğimin başında nasıl hissediyorsam öyle hissetmeye başladım. Eşim çok heyecanlı bende olumlu hisler yok böyle mi oluyor öncesinde. Doğduktan sonra değişir mi? Acaba kv fl uyuz oldum sinirle karışık ondan mk böyle hissediyorum. Kimseyi görmek istemiyorum. Kafa olarak da hazır değilim sanki. :/
Aclıktan sinirlerim bozuktuBir sikinti yasadin mi peki nasil gecti surec canim. Ilk defa boyle bir sey duydum cunku. Yani belli saate kadar ayaklanana kadsr yiyip icme yokta 2 gune sasirdim
Ay bizimkide çıldırıyor bezini alırkenAyy bizimki de tam tersi bütün gün altını almasam gıkı çıkmayacak sankiDaha hiç altı pis diye ağlamamıştır heralde. Altını her açmamızda da çığlığı basıyor kıyametler kopuyor nasıl temizleyip kapatacağımızı şaşırıyoruz
Bendede var bu valla darlanıyorum hemde sürekliCanım benim hala devam ediyor. Önceki gibi aşırı sırılsıklam olmasam da terliyorum gece yatarken özellikle
Rabbim acını hafifletsin inşallah canım benim şimdi gördüm Bayadır giremedim buraya şimdi bu yazıyı okudum çok üzüldüm tüylerim diken diken olduMerhaba hanımlar,
Öncelikle üzüntümü paylaşanlara teşekkür ederim. Bebeğimi kaybedince buraya bakmaya hiç dayanamam artık sandım ama bir şekilde şimdilerde sizin emzirme, aşı, gaz konularınızı okumak, yeni pozitif doğum hikayeleri görmek yüreğime iyi geliyor. Ne güzel bir sürü mutlu aile bebek var diye huzur buluyorum. Hep böyle dileklerim vardı ama şimdi öyle gönlümün dibinden sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum ki bebeklerinize.
Lütfen benim bebeğimin talihsizliği hiçbirinizi strese sokmasına neden olmasın. Çünkü aslında çok pozitif bir doğum hikayem oldu. Ben sabah kızıma Ikea mobilyası yaptım, akşama nişanım geldi, sonra karnım “hafif” ağrımaya başlayınca yalancı sancı sandım hiç sancı çekmediğim için, hastaneyi arayınca onlar da doğurmadığımı düşündü ama bebeğin hareketi azaldığı için kontrole gittik. Meğersem 6 cm açıklığım ve 3 dakikada bir gelen düzenli 1 dakikalık sancım varmış. 1-2 saat içinde kendiliğinden 8 cme açıldı. Yani ilk doğumum olmasına rağmen az daha habersiz evde doğuran efsanelerden olacakmışım. Kısmet değilmiş.
Bebeğimin bütün doğum boyunca hiçbir stres emaresi olmadı, doğumda problem bir yapısal sorunu varmış. Literatürde örneği yok. Kendi ailemde de profesör jinekologlar var. Onların da hiç görmediği, okumadığı bir durum. Sorunu anlayabilmek için detaylı genetik tarama (normalde istemenin mümkün olmadığı detayda) ve otopsi yapılacak. Yüreğimiz yandı otopsiye karar verirken ama belki sorunu anlamak hem bize hem de başka bir bebeğe yardımcı olur diye kabul ettik.
Normal doğum için çok hazırlanmıştım ama benim başından beri net isteğim, bebek için hiç risk alınmaması ve bebek için güvenli doğum şekli seçilmesiydi. Artık biraz fazla mı hazırlandım bilmiyorum, bebeğimi iterken bile kalbi strese girmedi, yoruldum, vs. diyip tek sancı bile atlamadım, bebeğim kanalda gereksiz 1 saniye bile kalmasın diye. Ama olmayınca olmuyor işte.
Kimse bu aşamada bilemiyor ne yazık ki ama sezaryen olsaydım, bebeğin yaşama ihtimali vardı. Doktorlar doğumun, itmen çok iyiydi, hiçbir neden yoktu sezaryen düşünmek için dedi ama bilmiyorum. Belki de fazla iyi çalışmışım ya da biraz daha fazla ağrı çekseydim, belki dönerdik.
Bebeğimin kalça ve bacaklarında bilmedikleri türde bir fiziki engel kesinlikle olacaktı ama tedavisi olur muydu ne olurdu hiç bilmiyoruz. Fiziki engel dışında başka yapısal sorun var mıydı bebeğimde otopsi ile öğreneceğiz. Doktorlar eğer sezaryen olsaydı, bebeğe şans olacak olmasına rağmen, benim rahmimin büyük ihtimalle hasar alacağını ya da en kötü ihtimalle hayati tehlike yaşayacağımı düşünüyorlar.
Dünyanın en düşük bebek ölüm istatistiği olan ülkelerinden birinin en büyük, tam teşekküllü en iyi doğum performansı olan hastanesinde hayatını kaybetti bebeğim. Yaşayacak ömrü olan bebekleri hepimiz ağlayarak enkaz altından sapa sağlam çıkarken gördük. Yani aklımı kaçırmamak için zorlanıyorum, nasıl oldu da oldu.
Bütün problemlerinize öyle özeniyorum ki, kıskançlık yok hiç içimde. Başkası bana söylese inanamazdım ama yaşanabilecek en kötü şeyi yaşasam da bebeğimin olduğuna, bütün hamilelik sürecimden çok memnunum. Güzel bebeğimi ölüyken de olsa öptüm, kokladım. Karnımda aylarca her gün konuştum, hayatıma kısacık ömrüyle çok büyük anlam getirdi. Böyle acıya rağmen 1 dakikasını bile geri vermem.
Eşimle birbirimize sarılıp, destek olup, biraz daha toparlanacağız inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?