annewith ;bnde serum fizyolojik damla olanı bı damla yapıyorum sonra cekiyorum.her gün düzenli yapıyorum ama az mı geliyo acaba cektigimde bişey cikmiyo. Siz nasıl yapıyorsunuz. Şunu kullanıyorum bı damla olarak
Kızlar ben nebulizator aldım gün içinde içine serum fizyolojik koyup uyurken onu solutuyorum açıyor baya rahatlatiyor, hastalıkların önlenmesi için de çok faydaliymis ama çok tıkalıysa o zaman serum fizyolojikte sıkıyorum çekme yapmıyorum ben doktor yapma dedi zaten kız da yaptırmıyor çok ağlıyor. Oda için de nem makinesi aldım bugün geldi inşallah fayda eder o da.Canım bilmiyorum ki doktor bize bunu yazdı ama sadece damlatıcam çekmicem. Bebeğin burnunun içini nemli tutuyormuş.
2. Doğumlarda rahim kasılmaları daha mı fazla sanki, benim.oyle oldu çünkü. İlkinde bu kadar sancı çekmemiştimİyiyiz çok şükür bir sıkıntımız yoksütüm geldi ilkten azdı tabiki sonradan toparladı yine tam randımanlı değil ama su tüketmeye bağlı artacak suyu içemedim pek bugün telaşeden. Dün gündüz çok zor emzirdim uyandıramadım hiç. Ama gece de memeden inmek binmedi bütün gece memedeydi uyku uyutmadı sarsıldım biraz ben de bugün 1 saat kadar uyumuşum kızlar da uyurken toparladım biraz .
Bu seferki doğumda ben ilkine göre daha iyi toparlandım. Benim de sadece dış dikişim var. Ama basurum ilki kadar kötüleşmesi onun artısını yaşıyorum şuan.ama rahim kasılmaları çok fena ama cidden
Ben sabahları bu tarz serum fizyolojik sıkıp, çekiyorum düzenliannewith ;bnde serum fizyolojik damla olanı bı damla yapıyorum sonra cekiyorum.her gün düzenli yapıyorum ama az mı geliyo acaba cektigimde bişey cikmiyo. Siz nasıl yapıyorsunuz. Şunu kullanıyorum bı damla olarak
Canım bizim odanın nem seviyesi yüzde altmış civarında yine de nebulizator gerekli miKızlar ben nebulizator aldım gün içinde içine serum fizyolojik koyup uyurken onu solutuyorum açıyor baya rahatlatiyor, hastalıkların önlenmesi için de çok faydaliymis ama çok tıkalıysa o zaman serum fizyolojikte sıkıyorum çekme yapmıyorum ben doktor yapma dedi zaten kız da yaptırmıyor çok ağlıyor. Oda için de nem makinesi aldım bugün geldi inşallah fayda eder o da.
Bebek tıkanıyorsa demek ki nem orani yetersiz canim. Bi şekilde açmak lazim yöntemi sana kalıyorCanım bizim odanın nem seviyesi yüzde altmış civarında yine de nebulizator gerekli mi
Maşallah canım çok güzel bir doğum hikayesi daha bebeğine sağlıkla kavuşmuşsunKızlar yazan herkese tek tek teşekkür ederim.
Ancak yazabiliyorum hastane ziyaretlerim oldu.
Doğumum çok şükür oldu
Aşırı pozitif doğum hikayemi paylaşayım sizlerle
Sabah 08.30 hastaneye giriş yaptık. Lavman vs derken saat 08.55 oldu.açıklık kontrolü yapıldı 5cm di açıklık . Dün gece sıcak duş ve egzersizler çok iyi gelmiş belli kisonra Bana serum bağlandı suni sancı. Düşük doz açıldı. Sancılarım suniden evvel başlamıştı ama bağırsak ağrısı sanmıştım. 3 dk dinlenme 1 dk sancı şeklinde sancılarım artmaya başladı kısa sürede. Ve yaklaşık 45 dk sonra dakikada bir şiddetli ağrı ve ıkınma hissi. Doktorum zor yetişti o derece düşünün 09.56 kızım doğdu. Toplamda 1 saatte kızım kucağımdaydı. Hala şoktayım sağlıklıyız iyiyiz .
Kilosu : 3,350 boyu : 51 cm
Benim dıştan iki dikişim var. O da kızım kafası ile birlikte kolunu da soktuğundan yırtılmış. Yoksa kesi atılmadı. 3 ıkınmada geldi kızım. Rabbim doğum yapmamış tüm arkadaşlara aynı kolaylıkla doğum nasip etsin
Hepinize selamlar teyzeleri
Not : rahim toplanma ağrısı dediğiniz ağrıyı yaşıyorum teşekkürler
Canım içindekileri bizlerle paylaşmana çok sevindim. Az da olsa rahatlarsın inşallah ama buradaki tüm arkadaşlar birbirimizi görmesek de aile olduk hepimiz senin için çok dua ettik. Rabbim meleğini cennetine almış sizlere şeffatçi olsun inşallah sizlere çokça sabırlar diliyorum ne desek az biliyorum inşallah hayırlı zamanda sağlıkla sıhhatle hayırlı evlatlar nasip etsin sizlere inşallah bu zorlu sınavı atlatıp birbirinize destek olarak daha da güçlü olmanızı dilemekten başka elimizden birşey gelmiyor her zaman dualarımda olacaksınMerhaba hanımlar,
Öncelikle üzüntümü paylaşanlara teşekkür ederim. Bebeğimi kaybedince buraya bakmaya hiç dayanamam artık sandım ama bir şekilde şimdilerde sizin emzirme, aşı, gaz konularınızı okumak, yeni pozitif doğum hikayeleri görmek yüreğime iyi geliyor. Ne güzel bir sürü mutlu aile bebek var diye huzur buluyorum. Hep böyle dileklerim vardı ama şimdi öyle gönlümün dibinden sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum ki bebeklerinize.
Lütfen benim bebeğimin talihsizliği hiçbirinizi strese sokmasına neden olmasın. Çünkü aslında çok pozitif bir doğum hikayem oldu. Ben sabah kızıma Ikea mobilyası yaptım, akşama nişanım geldi, sonra karnım “hafif” ağrımaya başlayınca yalancı sancı sandım hiç sancı çekmediğim için, hastaneyi arayınca onlar da doğurmadığımı düşündü ama bebeğin hareketi azaldığı için kontrole gittik. Meğersem 6 cm açıklığım ve 3 dakikada bir gelen düzenli 1 dakikalık sancım varmış. 1-2 saat içinde kendiliğinden 8 cme açıldı. Yani ilk doğumum olmasına rağmen az daha habersiz evde doğuran efsanelerden olacakmışım. Kısmet değilmiş.
Bebeğimin bütün doğum boyunca hiçbir stres emaresi olmadı, doğumda problem bir yapısal sorunu varmış. Literatürde örneği yok. Kendi ailemde de profesör jinekologlar var. Onların da hiç görmediği, okumadığı bir durum. Sorunu anlayabilmek için detaylı genetik tarama (normalde istemenin mümkün olmadığı detayda) ve otopsi yapılacak. Yüreğimiz yandı otopsiye karar verirken ama belki sorunu anlamak hem bize hem de başka bir bebeğe yardımcı olur diye kabul ettik.
Normal doğum için çok hazırlanmıştım ama benim başından beri net isteğim, bebek için hiç risk alınmaması ve bebek için güvenli doğum şekli seçilmesiydi. Artık biraz fazla mı hazırlandım bilmiyorum, bebeğimi iterken bile kalbi strese girmedi, yoruldum, vs. diyip tek sancı bile atlamadım, bebeğim kanalda gereksiz 1 saniye bile kalmasın diye. Ama olmayınca olmuyor işte.
Kimse bu aşamada bilemiyor ne yazık ki ama sezaryen olsaydım, bebeğin yaşama ihtimali vardı. Doktorlar doğumun, itmen çok iyiydi, hiçbir neden yoktu sezaryen düşünmek için dedi ama bilmiyorum. Belki de fazla iyi çalışmışım ya da biraz daha fazla ağrı çekseydim, belki dönerdik.
Bebeğimin kalça ve bacaklarında bilmedikleri türde bir fiziki engel kesinlikle olacaktı ama tedavisi olur muydu ne olurdu hiç bilmiyoruz. Fiziki engel dışında başka yapısal sorun var mıydı bebeğimde otopsi ile öğreneceğiz. Doktorlar eğer sezaryen olsaydı, bebeğe şans olacak olmasına rağmen, benim rahmimin büyük ihtimalle hasar alacağını ya da en kötü ihtimalle hayati tehlike yaşayacağımı düşünüyorlar.
Dünyanın en düşük bebek ölüm istatistiği olan ülkelerinden birinin en büyük, tam teşekküllü en iyi doğum performansı olan hastanesinde hayatını kaybetti bebeğim. Yaşayacak ömrü olan bebekleri hepimiz ağlayarak enkaz altından sapa sağlam çıkarken gördük. Yani aklımı kaçırmamak için zorlanıyorum, nasıl oldu da oldu.
Bütün problemlerinize öyle özeniyorum ki, kıskançlık yok hiç içimde. Başkası bana söylese inanamazdım ama yaşanabilecek en kötü şeyi yaşasam da bebeğimin olduğuna, bütün hamilelik sürecimden çok memnunum. Güzel bebeğimi ölüyken de olsa öptüm, kokladım. Karnımda aylarca her gün konuştum, hayatıma kısacık ömrüyle çok büyük anlam getirdi. Böyle acıya rağmen 1 dakikasını bile geri vermem.
Eşimle birbirimize sarılıp, destek olup, biraz daha toparlanacağız inşallah.
Canım günde 6 kez 30 CC deneyebilirsin benim miniğim ilk günler 15 CC alıyordu sonradn 30 CC ye çıktı ama daha artmadı çünkü sütümde arttığı için yeterli geliyordu zaten içmek istemezse diliyle itiyor yada fazlasını çıkarıyor önemli olan her mama öncesi 2 göğsünüde en az 15 er dk emzirmenGüzel dilekleriniz için herkese teşekkür ederim kızlarDün hastaneden çıktık eve geldik düzenimizi kurmaya çalışıyoruz hiç bakamadım bu günlerde buraya, Sanırım bikaç kişi kalmıştır doğurmayan diğerleri de sağlıkla bebiklerine kavuşmuştur.
Benim dikişlerdeki acılar bugün biraz geçti daha rahatım ama bebeğin gazını çıkarma altını değiştirme gibi işler eşimde , eğilemiyorum hala rahat rahat, bu sezaryen işi takım işi kesinlikle ya anne ya eş yardımsız imkansız.
Her şeyi katlanır kılan bir miniğim var ama sütüm hala inmedi belki kolostrum şeklinde geliyordur bebek emiyor kuzum üstüne düşen görevi yapıyor çalışıyor resmen ama ne emiyor anlamadım boş emiyor belki çocuk ve ben yapamıyorum görevimi gibi hissediyorum kendimi
Hemşireler de mamayla desteğe başlayın dediler. Mama desteğini ne kadar vermeniz gerektiğini nasıl anlıyorsunuz kızlar? Çiş sayısına bakıyorum şimdilik ama bu yöntem yeterli değil gibi, siz 3 günlük bebişe günde kaç ml mama veriyordunuz hatırlıyor musunuz ? Bir de hala sütünü hiç göremeyen oldu mu 3.günde?
AnladımBebek tıkanıyorsa demek ki nem orani yetersiz canim. Bi şekilde açmak lazim yöntemi sana kalıyor
Merhaba doymadığını nasıl anladınız kilo alımı nasıldı?Arkadaşlar selam hepinize çook uzun zamandır yazamadım buraya hep takip ettim ama bir şekilde herkes evladını sağlıcakla büyütsün inşallah ,ben de 24 Şubat ta 2. Çocuğumu kucağıma aldım 3,360 52 cm olarak dünyaya geldi kızımilki sezaryen olduğu için yine aynı şekilde oldu fakat bu sefer sürecim çok daha rahat geçti ilk haftamda ayaklandım ilgilenmem gereken 8 yaşımda bir oğlum daha olduğu için belki de mecbur hissettim kendimi.Kayınvalidem kalıyordu yanımda onu da gönderdim bir hafta sonunda o günden beri tamamen kendim ilgileniyorum ev çocuklar vs tecrübelerime dayanarak 2. Çocukta çok çok daha rahatım tabi bakımı olsun banyosu olsun 2 günde bir yıkıyorum tamamen anne sütü olarak ilerliyoruz şimdilik fakat benim bir sorum olucak özellikle benim durumumda olan anneler haliyle çok yoruluyorum her işim de tam olsun istiyorum derken akşam olunca pilim bitmiş oluyor ve bebeğim mememde tam doymuyor ilk haftalardan buzluğa attığım sütlerden ılıtıp veriyorum böyle bir sorun yaşayan oldu mu suyumu vs de içmeye dikkat ediyorum oysa ki .
Kızlar ben doğum yaptım.@skt587 @Koneponesss35 @olmadibe @Bulut5870 @ZzHHrR @sagittarius55 @Minnakmucizem @Dark Morningstar @ikizlerkadini96 @melo29 @Azelya21 @tsgmze @mavi-hayal @Gizemliturk46 @burcubur @fatmameltem B beyazkelebeksiyahlale @Nason @Oznur caglar @bulraz @maviespumante @gogog @alptkn1 @Mavi Mandalina @CRASRP @Wesre Manoly34 @Nrglhsyn @Sitaremay @Cerkezpsase @xpamukprensesx @Aysemnisa @Gizemavsar @birbaharaksami @luckynine @gebelikyolunda @Deryass @Canimmmmm
Kızlar doğum oldu mu ?
Yok geçmez gibime geliyor bugün de bende meme istiyorum diye tutturduNe zaman kardeşlerinin varlığına alışırsalar o zamanoda minikler oyun çağına gelince olur heralde
Bebeği yan tutup 1 flakonu yarısını üstteki burun deliğinden sıkıp hemen onde eğip sırtına vurup ardından çekiyorum. Aynı işlemi.diger tarafa yapıp diğer burun deliği içinde uyguluyorum. Ama kızdan soğuk algınlığı kaptığı için bizde baya tıkanıklık var o yüzden direk siringayla yıkama yapıyorum ben.annewith ;bnde serum fizyolojik damla olanı bı damla yapıyorum sonra cekiyorum.her gün düzenli yapıyorum ama az mı geliyo acaba cektigimde bişey cikmiyo. Siz nasıl yapıyorsunuz. Şunu kullanıyorum bı damla olarak
Hayırlısı olsun canım, sağlıkla büyüsünKızlar ben doğum yaptım.Allah isteyen herkese nasip etsin
Sağol canımHayırlısı olsun canım, sağlıkla büyüsün
Banyoyu genelde gündüz yaptırdık bide bunu deneyelim bakalım. Karanlıkta uyutuyorum aslında alışsın diye.Canım gece yatirmadan önce yıkayıp, banyodan sonra yorabilirsin, masaj sonra ellerini kollarını hareket ettirip yorabilirsin sonra emzirip karanlıkta uyku rutini yapabilirsin. Rutin için erken ama belki faydası olur
Canım bebeğin tıkandığını nasıl anlarım acabaBebek tıkanıyorsa demek ki nem orani yetersiz canim. Bi şekilde açmak lazim yöntemi sana kalıyor
Canım kremi düzenli kullanmalısınGöğüs yaram var çok açıyor emziremiyorım öneriniz var mı? sütüm gelmiyor ilk gün için erken mi ?
Bizimkide böyle yatağa koyuyorum hemen ağlıyor. Valla bazen bende kendimi beceremiyorum galiba diye düşünüyorum dediğin gibiUyutmak için her yolu deneyip uyutamıyorumgeceleri hep uyanıyor yatağa koyduğum gibi ağlıyor. Ben beceremiyorum galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?