2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Canım bilmiyorum ki doktor bize bunu yazdı ama sadece damlatıcam çekmicem. Bebeğin burnunun içini nemli tutuyormuş.
Kızlar ben nebulizator aldım gün içinde içine serum fizyolojik koyup uyurken onu solutuyorum açıyor baya rahatlatiyor, hastalıkların önlenmesi için de çok faydaliymis ama çok tıkalıysa o zaman serum fizyolojikte sıkıyorum çekme yapmıyorum ben doktor yapma dedi zaten kız da yaptırmıyor çok ağlıyor. Oda için de nem makinesi aldım bugün geldi inşallah fayda eder o da.

2. Doğumlarda rahim kasılmaları daha mı fazla sanki, benim.oyle oldu çünkü. İlkinde bu kadar sancı çekmemiştim
Ben sabahları bu tarz serum fizyolojik sıkıp, çekiyorum düzenli

Canım bizim odanın nem seviyesi yüzde altmış civarında yine de nebulizator gerekli mi

Maşallah canım çok güzel bir doğum hikayesi daha bebeğine sağlıkla kavuşmuşsun sağlıkla büyüsün İnşallah
Canım içindekileri bizlerle paylaşmana çok sevindim. Az da olsa rahatlarsın inşallah ama buradaki tüm arkadaşlar birbirimizi görmesek de aile olduk hepimiz senin için çok dua ettik. Rabbim meleğini cennetine almış sizlere şeffatçi olsun inşallah sizlere çokça sabırlar diliyorum ne desek az biliyorum inşallah hayırlı zamanda sağlıkla sıhhatle hayırlı evlatlar nasip etsin sizlere inşallah bu zorlu sınavı atlatıp birbirinize destek olarak daha da güçlü olmanızı dilemekten başka elimizden birşey gelmiyor her zaman dualarımda olacaksın
Canım günde 6 kez 30 CC deneyebilirsin benim miniğim ilk günler 15 CC alıyordu sonradn 30 CC ye çıktı ama daha artmadı çünkü sütümde arttığı için yeterli geliyordu zaten içmek istemezse diliyle itiyor yada fazlasını çıkarıyor önemli olan her mama öncesi 2 göğsünüde en az 15 er dk emzirmen

Arkadaşlar selam hepinize çook uzun zamandır yazamadım buraya hep takip ettim ama bir şekilde herkes evladını sağlıcakla büyütsün inşallah ,ben de 24 Şubat ta 2. Çocuğumu kucağıma aldım 3,360 52 cm olarak dünyaya geldi kızım ilki sezaryen olduğu için yine aynı şekilde oldu fakat bu sefer sürecim çok daha rahat geçti ilk haftamda ayaklandım ilgilenmem gereken 8 yaşımda bir oğlum daha olduğu için belki de mecbur hissettim kendimi.Kayınvalidem kalıyordu yanımda onu da gönderdim bir hafta sonunda o günden beri tamamen kendim ilgileniyorum ev çocuklar vs tecrübelerime dayanarak 2. Çocukta çok çok daha rahatım tabi bakımı olsun banyosu olsun 2 günde bir yıkıyorum tamamen anne sütü olarak ilerliyoruz şimdilik fakat benim bir sorum olucak özellikle benim durumumda olan anneler haliyle çok yoruluyorum her işim de tam olsun istiyorum derken akşam olunca pilim bitmiş oluyor ve bebeğim mememde tam doymuyor ilk haftalardan buzluğa attığım sütlerden ılıtıp veriyorum böyle bir sorun yaşayan oldu mu suyumu vs de içmeye dikkat ediyorum oysa ki .

Merhaba doymadığını nasıl anladınız kilo alımı nasıldı?

Hayırlı akşamlar herkese yarin 40 +0 haftaya gireceğim bugun nişan geldi biraz kan ile.birlikte hafif agri dışında birseyim yok eşim hastaneye götüreyim diyor ama ağrım çok fazla olmadığı için evde durmayı tercih ediyorum başına böyle birsey gelen varmi ?

Bebeği yan tutup 1 flakonu yarısını üstteki burun deliğinden sıkıp hemen onde eğip sırtına vurup ardından çekiyorum. Aynı işlemi.diger tarafa yapıp diğer burun deliği içinde uyguluyorum. Ama kızdan soğuk algınlığı kaptığı için bizde baya tıkanıklık var o yüzden direk siringayla yıkama yapıyorum ben.

Canım gece yatirmadan önce yıkayıp, banyodan sonra yorabilirsin, masaj sonra ellerini kollarını hareket ettirip yorabilirsin sonra emzirip karanlıkta uyku rutini yapabilirsin. Rutin için erken ama belki faydası olur
Banyoyu genelde gündüz yaptırdık bide bunu deneyelim bakalım. Karanlıkta uyutuyorum aslında alışsın diye.

Bebek tıkanıyorsa demek ki nem orani yetersiz canim. Bi şekilde açmak lazim yöntemi sana kalıyor
Canım bebeğin tıkandığını nasıl anlarım acaba şuanlık nefes almak vermesi iyi ama benimde her gün çektirmem mi lazım diye düşündüm Bi an

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…