2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Kesinlikle küçük insan gibiler ve her şeyi birlikte yapıyoruz yemek yaparken malzeme koyuyor karıştırıyor yumurta soyuyor kesiyor makineyi boşaltıyor daha neler neler ben yapcam ben yapcam devamlı iki seneye yemekleri yapmaya başlarlar

Ahaa Alıne bak sen tam ev kızımakina boslatmaya ben de cok kullanıyorum

Bizde tamamen böyleyiz ya hepsi aynı demek ki hele ev silinip süpürülüyorsa kendi yapmak için deliriyor

Kızlar alin iki gündür çişini klozete yapıyor gündüzleri cok doğaçlama bir şekilde gelişti bakıcı teyzesine teyze çiş demiş dün o da oturtunca yapmış dün hep öyle devam etti bugün de. Sadece uyurken bağlıyoruz bundan sonra nasıl bir yol izleyelim tecrübeli anneler varsa

Yaaa insan nasıl seviniyor nasıl masallah Alıne. Canım Ocak ayıydı alıstırdıgımda surecı kolay gecmıstı. Sabah bezı nasıl kuru mu dolu mu canım? Oglumun gece bezı sabah uyandığında cogu kuru kalkıyordu bır sure sonra yapıyordu neyse ben çişe alıstırınca kış oldugu ıcın yaparsa üşütür dıye korktum ondan oglumda gızlı kılot bezın uzerıne normal kılot taktım bu senin gece kılotun dedım bez oldugunu anlasın ıstemedım. 2 3 hafta bu sekılde devam ettık hatta çişe alıstıgı ılk gunler bır kac defa kendı gece kalktı anme cıs demsıtı ben de odasına lazımlık koymustum 1 2 orda yapmıstı maksat odasından cıkması dıye. Sonra baktım bezı hep kuru artık gece de takmadım. Gunduz de anlattım artık klozete yapacagını altında bez olmayacağını gozunun onunde bezlerı evden cıkardım ve renkli kılotlar aldım gıydırdım kılotlar cok hosuna gıttı. Sen de artık Alın baya baya yapıyor hazır cıkar komple hayatından bezı.

Oyyy masallah ya yalnız şöyle bi sıkıntı var alin baya bezi dolu kalkıyor çünkü gece cok su içiyor sanırım gece bezini takmamam için biraz zamana ihtiyaç var. Gündüzü bir halledeyim geceye calısayım bugün de oturmuş bir kez yapmış sonra bez takmak istemiş bezi takıp kakasını yapmıs kitaplar falan okuyordum konuyla ilgili ama ağırlık vericem biraz daha en azından bir yola girdik seviniyorum alin el atmasa hiç hazır hissetmiyordum

Canım zaten en zoru kaka oluyor. Eger basladı ısen mesela sabah kalktınız artık yere de yapsa bez takmayacaksınız. Oglum da soyle oldu 1.gunun aksamı ancak tuvalete cıs yaptı ve çişi artık tuvalete yaptı fakat 1 2 gun ben daha cok hatırlatıp goturdum sonra basladı kendı soyledı. Kaka da 3.gunu tuvalete yaptı klozette uzun duramıyorlar alaturka varsa kaka ıcın oraya gotur suyla oynar oyle oyle alısır. Mesela kaka dıyordu odanın için de çömelıp yapmaya calısıyordu tuvalete goturuyordum yapmıyordu neyse oyle getır gotur var mı yok mu sora sora 3.gunu alıstı tuvalte yapmaya 5.gunu de tamamen alıstı. Sızın şuan gundu bezını cıkartıp bez dıye tuttursa da takmamanjz lazım kı artık bezsız oldugunu kabullensın. Mesela buyuk oglum kakası gelmıstı anne bez tak dıye aglamıstı ama takmadım anlatmıstım artık bez yok tuvalete yapacagını kabullenıp yapmıstı yaptıktan sonra da bu kadar basıt demıstıGunduzu alısınca geceyı de yapmamaya baslıyorlar.Gunduzu alıstır geceyı de bezı soyledıgım sekılde takarsan unutur canım.

Kizlar acil tavsiye verebilirmjsiniz? Oglumun kulagindaki sivi sebebiyle antibiyotik kullaniyorduk 5 gundur dun burun akintisi ve oksuruk basladi gece atesi 39.6 lara kadar cikti hicbi sekilde bisi yemiyor icmiyor fitil sayesinde atesi dustu ama gene bisi yediremiyorum sizce hastaneye gotureyimmi? Calpolle falan atesi hic dusmedi suan keyfi yerinde ama bogazi ağrıdığı icin sanirim süt bile iciremiyorum gece zorla siringayla besledim aglaya aglaya ilkkez atesi cikiyor ne yapacagimi sasirdim.

Gecmıs olsun canım.Gotur bence daha da surec uzamasın öksuruk balgamlı mı cıgerıne atmıs olabılır balgamlı ve hırıltılı ıse ve kullandıgın antıbıyotuk ona yeterlı kalmayabiliyor.Kulaktakı sıvı birikimi için de Udi yagını bır atastır canım memnun kalan cokmus. Genız etı var mıydı oglun da

Geniz eti buyuyunce belli olir dedi kbb doktoru. Oksuruk balgamli ya udi yagini duydumda almadim hic bi denemek lazim. Zorlada olsa bisiler yedirdim bugun 6 saatte bi fitil veriyorum suan iyi gibi bakalim bu gecede ateslenirse yine goturcem dun titriyordu resmen atesten ayaklari buz kafasi ates gibi yaniyodu

Ne saçma bir tez sunmuş, vefat eden kız yurtdışında mı kaptı sanki ayrıca ülkede ortadoğulu afgan suriyeli kaynıyor, kimin hangi bakteriye ne tepki vereceği ne malum menenjit 4 doz oldu ekin hiç birinde ateş yaşamadık, olsa bile 1-2 saatlik bir sıcaklık olup geçiyor yani menenjit olma riskinden iyidir diyorum

ben bu menenjit aşı işini çook araştırdım neticeten vurduracağım canım
Menenjitte az da olsa ülkede bir artış var
2 yaş aşısıyla arasına zaman koyun dediler onu bekliyorum

Kızlar bende oğlana tuvalet eğitimine başladım 3. Günümüz
Ama geceye başlamadım babası uyanıyor onun için onun da önemli bir görevi var bu ay sık uyanmasın diye gece bez takıyoruz bu ay ama gündüz bezsiz
tuvalet iletişimi uyguladığım için lazımlığa alışkın
Kakasında problem yok
Çok iyi gidiyorduk kaçırsa bile kalanını hemen lazımlığa yapıyordu
Ama ilk kez bugün baya altına yaptı
Bakalım yeni başladık süreç nasıl ilerleyecek

Ç Size kolay gelsin.Çişini oturarak mı yapıyor yoksa ayakta durarak mı?

Ç
Size kolay gelsin.Çişini oturarak mı yapıyor yoksa ayakta durarak mı?
Teşekkürler , lazımlığa oturuyor canım, bezliykeni mi kastettin anlamadım ama bezliyken anlamıyordum yani yapıyordu çişini bezine sinyal falan beklemedim ben geceleri de hala bez dolu kalkıyor ama kakayı hiç altına yapmadığı lazımlığa gittiği için sanki çişi de tutmayı öğrenmiş şimdilik beklediğimden çok daha kolay gidiyor, çişin var mı diye soruyoruz sürekli sadece

Wc egitimi icin illa konusmasi sartmi acaba ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…