2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Canım yeni bakabildim. Oyun parkında kaydırak onunmuş gibi. Millete kızıyor bağrıyor. Ağlıyor binmesinler diye. Oyunla ikna ediyorum. Ama çok mız mız. İnşallaj sadece Alya böyle değildir

Benim de tam tersi canım büyük kızım da görmediklerimi görüyorum Alya da. Yalandan ağlamalarını görsenşz hele. Yırtıyor kendini ama kirpiklerş bile ıslanmıyor. Nasıl ağlayacaktım diye ağız hareketleri yapıp pozisyonu alıyor resmen

Çorba içmiyor kabız oluyor sıkma zeytin yağı döküyorum yoğurduna menemen de yemiyor. Yumurta da tadına bakıyor itiyor kakıyor sonra zorlasan tükürüyor. İstemiyor

Yapıyorum canım et yiyor ne et türlerini börek çörek vs ama makarna pilav mücver menemen yumurta vs böyle şeyleri yemiyor asla. Bizimkisi konuşamadığı içinde inanılmaz hırçın oluyor bişi isterken. İkna edemiyorum dinlemiyor çünkü. Ban sarıyor kuyruğum gibi. Bacağına sarılıyor. Peşime ağlıyor WC ye girsem bile. Oturdupumu görünce eliyle kaldırıyor ayakta onunla oynayayım sürekli onun dediklerini yapayım istiyor. Yapmıyorum kural koyuyorum alternatif sunuyorum ama yok illa o timsah göz yaşlerını dökecek. Ama göz yaşı yok sadece ağlama sesi.

Kızlar selamlar umarım hepiniz çok iyisinizdir kardeşim amerikada yasıyor ve tatile geldi 2 ay kadar burada bizim cocukların yasına yakın oğlu var ve bavulunu bosaltma derdinde orijinal kaliteli temiz cocuk kıyafetlerini satıyor dolap hesabında @ psipsipsi123 hesap adı bakabilirsiniz dilerseniz yazmak istedim sevgiler hepinize

Kittycattt nasılsınız? Oğlunun kulakta sıvı birikmesi ne oldu? Ergoterapıste de gıdıyordunuz var mı bır gelısme
Cnm kulakta sivi azalmis gozukuyor ama hicbirzaman tam anlamiyla bitmiyor. Ergoterapist olayida 10 seans gittik verim.alamadik kadin sadece oyun oynadi. Gelisimsel pediatriye gittik iste konusma terapistine gidin dedi ergoterapist ne alaka falan:) bide son gunlerde eli ayagi ustu kirlensr hemen cikar diyor eli kirlencek diye yemek yemiyor aslinda o kadar titiz davranmadim neden bu cocuk bole oldu bilmiyorum asiri takıntılı oldu. Hala anne baba diyemiyor doktor uyaran eksikligi olabilir dedi offf cok yoruldum artik cook. Koye gidicem iste orda biraz rahatlar belki doga toprak su bakalim.

Allah kolaylık versin. Konuşma terapistine gidip verim alan çok kişi duydum canım. Gecikmesen daha hızlı yol alabilirsiniz aslında

Allah kolaylık versin. Konuşma terapistine gidip verim alan çok kişi duydum canım. Gecikmesen daha hızlı yol alabilirsiniz aslında
Cnm bu işin piyasasi felaket boyutta cok dolandirici var daha once 2 seans almistim konusma terapisi ama cocugu yalniz almak istiyorlar derse oglum durmuyor bensiz agliyor bazen derslerde isbirligi gostermiyor en azindan yazi biraz daha rahat gecirelim bakalim tekrar dil terapilerine baslariz belki.

Devleti tercih edebilirsin canım.

Canım Allah yardımcın olsun cıdden zor. Canım konusma terapıstı ıcın devlet hastanesi rapor veriyor ve devlet karsılıyor kendı ayarladıkları terapiste goturuyorsun ama yas sınırı kac bılmıyorum. Ablamın kızı 3.5 yasında şuan dılterapıstıne gıdıyor. Onunda konusması baya baya geri ama ben şuan sneın oglunun konusmasındansa yemesı ve kulakta sıvı birikimıne daha cok kafam takılıyor. Yanı elıne sık sık bır seyler versen almıyor mu ılla. Sevdıgı bır seyler vardır. Şuan karpuz cıgneme yutma ıcın cok ıyi bır secenek agzında kolay erıyen seyler verırsen cesaret gelır. Köye gıtmen cok ıyı olur kalabalık ogluna cok ıyu gelecektır. Soylenenı yapıp anlıyor degıl mı canım.Benım oglum da elı kırlenınce sil dıye huysuzlanıyor, kıyafetı kırlenınce cıkar dıyor. Bunlar abartı olmadıkça bır donem normal oluyor. Ama elını yiyeceklere dokundurmuyorsa hassasiyet olabılır ya da iştahı yok dıye de oluyor. Bu tarz konularda ergoterapıst devreye giriyor. Ama ergoterapıst de sankı her seyu anlayan buyuk cocuklarda daha etkılı gıbu gelıyor.

Canim rapor almak istemedim hacettepe üniversite verecekti rapor nolur nolmaz engelli gibi bisi olur ilerde diye almadim. Gelisimsel pediatri takip ediyor söylenen seyi anlaiyor yapiyor sayilari bile ogrendi eliyle gosteriyor ama hala anlamsiz heceler var. Bende duyu hassasiyeti oldugunu dusundugumden ergoterapıste goturdim ama cok agirdan alinca biraktim. Yiyeceklere hele karpuz hicbi sekilde dokunmuyor elinin kirlenmesine tahammulu yok hala biseyi çiğneyemeyince ogurup tukuruyor bilmiyorum artik biraz onada kendimede zaman vercem kiz tatile gittik tatilde kuma basmamak icin sezlongda oturdu hep:)) havuza guc bela soktum eli su olunca elini siliyor ay sinirim bozuldu ya:)))

Selam arkadaşlar
Benim kızım 25 aylık, gece uykularında sürekli dönen kendine de bize de rahat vermeyen bir çocuk. Tüm yatağı tavaf eder, bazen yanıma alırım sabaha kadar gözüm üzerinde yan döner, ters döner, uca gider, başa gelir, ayakları ağzımda sırtımda gözümde karnımda olur.
Geceler gerçekten azap gibi zaten çok kez uyanıyor.
Böyle olan var mı? Neler yapabilirim?
Geniz eti olan çocukların gece uykusunda çok yer değiştirdiğini okudum. Zaten sürekli genzi tıkanıyor, sanırım geniz eti var. Bayramdan sonra götüreceğim.

Terliyor mu ensesi ? Reflü de olabilir geniz eti ve reflü baktırın

Reflusu olan cocuklarda da gece uyurken huzursuz olurmus. Zaten reflu ve genız etı baglantılı oluyor. Bır ara oglum hasta olmustu ondan sonra uzun sure genız akıntısı olmustu genız etı şüphesıyle goturdum kamera ıle bakılamayacagını bebek oldugu ıcın duramaz demıslerdı rotgene yonlendırdıler orda da durmamıstı. Deloday vermıstı doktor 1 ay kullandım ve gectı bır daha tekrar etmedı. Sızın de Genız akıntısı olabılır belkı. Genız eti için udi hındı yagı baya öneriliyor kullandım gectı vs dıyen. Ama alttan yatan sebeplere bakılmalı reflu gibi. Gece uyutmadan 1 2 saat önce beslemeyın yedikleri de huzursuzluk verıyor olabılır

Benimki de aynı, ben de geniz etinden şüpheleniyorum. Ama baktırmadım.

Udi hindi yağı kullandık, deloday kullandık hiçbiri tıkanıklığına çözüm olmuyor.
Reflü bilmiyorum, hiç kusması falan olmadı doğduğundan beri.

Terliyor mu ensesi ? Reflü de olabilir geniz eti ve reflü baktırın
Terleme yok, reflüyü hiç düşünmedim ama net bir şekilde geniz eti olduğunu düşünüyorum. Böyle genzi tıkandığı zamanlarda geceleri horluyor bir yetişkin gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…