- 3 Eylül 2020
- 598
- 1.626
- 63
çok kişi çok keyifli ve heyecanlı geçtiğini söylüyor hiç sıkma kendini uzuuunn uzun nasıl büyümüş nasıl da minik bir insan olmuş bakacaksınızaslında biraz geriliyorum detaylı için ama çok düşünmemeye çalışıyorum
ay inşallah canım en çok minik yüzündeki detayları merak ediyorumçok kişi çok keyifli ve heyecanlı geçtiğini söylüyor hiç sıkma kendini uzuuunn uzun nasıl büyümüş nasıl da minik bir insan olmuş bakacaksınızinşallah güzel sonuçlar gelecektir ben de sabırsızlıkla detaylıyı bekliyorum
Sanırım geçen sefer de yememiştim ya.. Aynı yerde çalışıyordum o zaman da :) Bence maşallah eksik yok. Test ettim onayladımyumurta ben de yiyemiyorum haşlanmış içim almıyor hiç, yağda kırılmış anca yiyorum o da çalışırken hafta içi imkansız çocuklarımızın zekasında noksanlık olmaz inşallah
İçimi rahatlattın bakSanırım geçen sefer de yememiştim ya.. Aynı yerde çalışıyordum o zaman da :) Bence maşallah eksik yok. Test ettim onayladımama unuttum valla başka neler yiyordum acaba Özel bir şey yapabildiğimi sanmam Basalım cevize, peynire, proteine Bak karbonhidratı kesmiştim son aylarda ama işte. O önemlidir belki de
kbende de kahvaltı alışkanlığı yok, eve gelince akşam yiyorum ya bir tane haşlanmış ağzıma tıkıyorum ya da menemen falan birşekilde yiyorum...akşam menüsüne minik bir miktar ekleyin :) hafta sonu kahvaltıda da mutlaka olsun ne kadar olsa kar diyelim :) son 3 ay 3 kg çok iyi, şimdi de öyle gidersen bence sıkıntı olmaz, kilonunda sende bir ağırlık yaptığını hissediyorsan bir kere kesin dikkat etmen lazım...yürüyüş bol su, yumurta bir de tok tutar zorla yedireceğim sana o yumurtayıGeçen sefer böyle değildim yani ama işte.. Elbette yeter ki bebişler sağlıklı olsun da.. Kilo her şeyi etkiliyor. Sağlığı da.. Fazlasını alırsam artık bünyeme fazla gelecek. Şimdiden bacaklarım, kalça kemiklerim ağrıyor.
Yoğurt hele hiç yemiyorum yaSütü daha çok severim. Yoğurt mayalamayı da bıraktım artık, benim oğlan da sevmiyor çünkü, o da yemiyor. Mayalarsam belki yerim. Hazır yoğurt hiç sevmiyorum hele.
Ben iş yerinde kahvaltı yapamıyorum. Yani belki sandviç falan ama mesela yumurta yiyemem. Yalandan minicik, mutfağa benzeyen bir yer var :) Tezgah, lavabo, çekmece falan işte.. O kadar. 2 adım. Yumurta çok kokar burada. Evden çıkmadan hiç vaktim yok. Yıllardır hafta içi kahvaltı etmiyorum. Hala da pek yediğim söylenemez. Yumurta işi zor yani maalesef.. Ne yapıcam bilmem. Geçen hamileliğimde ne yaptım onu da unuttum. Yemiyordum herhalde yine.. ama zeka dedin, beni benden aldınArada haşlayıp da olsa tek seferde ağzıma tıkarım belki
Karboyu kıstım derken ben zaten çok uzun yıllardır beyaz ekmek yemiyorum, hep tam buğday. Şimdi yersem sabah işte minicik bir tam buğday sandviç. Akşam da maks 2 dilim. Onun dışında makarna pilav yemeyeceğim. Çok canım isterse 2 yemek kaşığı kadar. Paketli gıda aburcubura veda. Zaten yemezdim hamile olunca başlamıştım biraz biraz. Benim de yapmadığım diyet kalmamıştır. Bende sağlıklı yaşam değil de, kilo takıntısı varSon 3 ay hızlı kilo alırsın diyorlar hep ama bende geçen hamilelikte gebelik şekeri çıkmıştı. Onunla beraber sürekli şeker ölçümü ve diyet ile 6 aydan sonra yalnızca 3 kilo almıştım. Bebeğim de maşallah oldukça iyi bir kiloda doğmuştu. Çıkmasaydı kesin 10 kilo daha alırdım Dikkat edersek bir şey olmaz yani. Tabi o zaman el mahkumdu. Şimdi umarım şeker çıkmasın da, biz yine de kafamızda bitirebilelim :) Hiç spor da yapmıyorum bu arada. Hemen bacaklarım ağrımaya başlıyor fazla yürüyünce ama alıştırmam lazım kendimi. Bana baya faydası olur yürüyüşün. O, koltukta mayıştığım ilk aylar da artık son bulacak umarım. Azmedelim yapalım canım valla.. Yoksa vücudum da bu işi kaldıramayacak.
zeka da büyük bir pay Genetik canım bizimki öyle ufak dokunuşlar diyelim :) yoksa ne yersen ye aslındA bence büyük payda etkileyecek birşey olduğunu pek sanmıyorumyumurta ben de yiyemiyorum haşlanmış içim almıyor hiç, yağda kırılmış anca yiyorum o da çalışırken hafta içi imkansız çocuklarımızın zekasında noksanlık olmaz inşallah
Geçmiş olsun canim cok şükür ilk adimi atlattin. Icimizi de ferahlattin kimisi cok ağrılı diye anlatiyoKızlar 1.doz tetanoz aşısını oldum bugün. Çok hafif acıdı kan verirken acıdığı kadar yani. 3 saat falan oldu henüz bi şişlik ya da ağrı yokBi dahaki doz da 1 ay sonra yani 4 kasımda
Yanina porsiyonladiklarin ve ekmek-makarna-pilav miktarı çok önemli.
O eski diyetimle ilgili olarak genel fikir olussun diye ogun ogun yazayim ordan siz az cok fikir sahibi olursun.
mesela sabah kahvaltısında avuç içi ayası kadar tahıllı ekmek( yulaf veya çavdar) idi. Sınırsız salatalık, yeşillik,domates (yağsız limonsuz olacak) 1 kibrit kutusu az yağlı peynir, 6 zeytin 1 haşlanmış yumurta( omlet ise yarım tatlı kaşığı zeytinyağı ile yapilacak) 1 bardak açık çay+2 ceviz içi
Ara ogun 1 kase yogurt+yulaf ezmesi /veya 1 porsiyon meyve +1 kase yogurt/yogurt istennmiyorsa 1 dilim peynir.
Öğle arası 1 kepçe çorba+1 dilim tahilli ekmek + 8 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği + 1 avuç içi büyüklüğünde kırmızı et(veya 1 parça temiz tavuk göğsü veya 3-4 adet kofte) 1 kase yoğurt, sınırsız mevsim salatası)
Ara ogun 1 kase yogurt+yulaf ezmesi /veya 1 porsiyon meyve+yoğurt veya peynir eğer çok açlık hissediyorsam yogurt +yulaf + 2 ceviz tercih ediyordum.
2 Ara ogun yine aynı şekilde.
Akşam yemeği Öğle yemeği gibi +1 dilim avuc içi tahilli ekmek+ çorba+sebze yemegi+et/kofte/tavuk +salata+yoğurt tercih e göre istenirse 3 yemek kaşığı pilav ekleyebiliyorsun( pirinç degil) pilav olursa ekmek yok , ekmek istemezsen çorba 2 kepçe olabiliyor vs vs opsiyonları vardı.
Akşam yemeğinden sonra yatmadan Ara ogun de 1 top dondurma yiyordum ben , yada meyve +peynir
Ama baya dolu dolu yiyorsun. Düzen alışınca açlık hissetmiyordum. Makarna canım çok isterse veya hamur işi veya tatlı çikolata küçük küçük yudumlar halinde zamana yayarak yiyordum vücut onu tolere ediyordu.Leedong acıkıyorum çok demiştin benim diyetim böyleydi...
En önemli olan yemekler zeytinyağlı+kavurmadan yapıyordum.
Saatlik programa uyuyordum mesela kahvaltı 7.30-8.00 arası Ara ogun 10.00 Öğle yemeği 12.30-13.00 Öğle sonrası Ara öğünlerde 14.30/ 16.30 Akşam yemeği 18.30 gece öğünü 21.00 sonra uyku. Bol su + bol yürüyüş.
Aslında diyetten ziyade baya sağlıklı beslenme sürecien kötü birilerine fikir olur belki.
Olur canm olmazmi ama kahvaltı çok erken geldi bana saatleri değiştirsem nasıl olurYanina porsiyonladiklarin ve ekmek-makarna-pilav miktarı çok önemli.
O eski diyetimle ilgili olarak genel fikir olussun diye ogun ogun yazayim ordan siz az cok fikir sahibi olursun.
mesela sabah kahvaltısında avuç içi ayası kadar tahıllı ekmek( yulaf veya çavdar) idi. Sınırsız salatalık, yeşillik,domates (yağsız limonsuz olacak) 1 kibrit kutusu az yağlı peynir, 6 zeytin 1 haşlanmış yumurta( omlet ise yarım tatlı kaşığı zeytinyağı ile yapilacak) 1 bardak açık çay+2 ceviz içi
Ara ogun 1 kase yogurt+yulaf ezmesi /veya 1 porsiyon meyve +1 kase yogurt/yogurt istennmiyorsa 1 dilim peynir.
Öğle arası 1 kepçe çorba+1 dilim tahilli ekmek + 8 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği + 1 avuç içi büyüklüğünde kırmızı et(veya 1 parça temiz tavuk göğsü veya 3-4 adet kofte) 1 kase yoğurt, sınırsız mevsim salatası)
Ara ogun 1 kase yogurt+yulaf ezmesi /veya 1 porsiyon meyve+yoğurt veya peynir eğer çok açlık hissediyorsam yogurt +yulaf + 2 ceviz tercih ediyordum.
2 Ara ogun yine aynı şekilde.
Akşam yemeği Öğle yemeği gibi +1 dilim avuc içi tahilli ekmek+ çorba+sebze yemegi+et/kofte/tavuk +salata+yoğurt tercih e göre istenirse 3 yemek kaşığı pilav ekleyebiliyorsun( pirinç degil) pilav olursa ekmek yok , ekmek istemezsen çorba 2 kepçe olabiliyor vs vs opsiyonları vardı.
Akşam yemeğinden sonra yatmadan Ara ogun de 1 top dondurma yiyordum ben , yada meyve +peynir
Ama baya dolu dolu yiyorsun. Düzen alışınca açlık hissetmiyordum. Makarna canım çok isterse veya hamur işi veya tatlı çikolata küçük küçük yudumlar halinde zamana yayarak yiyordum vücut onu tolere ediyordu.Leedong acıkıyorum çok demiştin benim diyetim böyleydi...
En önemli olan yemekler zeytinyağlı+kavurmadan yapıyordum.
Saatlik programa uyuyordum mesela kahvaltı 7.30-8.00 arası Ara ogun 10.00 Öğle yemeği 12.30-13.00 Öğle sonrası Ara öğünlerde 14.30/ 16.30 Akşam yemeği 18.30 gece öğünü 21.00 sonra uyku. Bol su + bol yürüyüş.
Aslında diyetten ziyade baya sağlıklı beslenme sürecien kötü birilerine fikir olur belki...
Kuzu kaç haftalıkken yapti tahminiBana ilk %60 sonra %80 kız denildi. Son kontrolde kesin erkek dediler
Sana da çok geçmiş olsun canim. Cocuklar okula gidince kaçınılmaz son. Doktora gittim tekrar, sinüzit olmuşum. korktuğum başıma geldi antibiyotik verdi 1 haftalik. Kendi doktoruma danistim kullanabilirsin dedi. En azından kritik ilk 3 aylik dönemi atlattık ona şükür diyorum yapacak bisey yok.Ya bende de hafif bir boğaz acıması ve burun akıntısı var. Oğlan okula gidiyor. Direk okul başlayınca burun akıntısı, ona bağlı öksürüğü başlıyor zatenYavruma takviyeler vs idare etmeye çalışıyoruz ama işte o buluttan nem kapsa direk bana geçiyor hep.. Sanırım onunla alakalı. Normalde ben sık hasta olurum zaten. Doğumdan sonra iyice yerlere düştü bağışıklığım. Umarım vitaminler biraz kuvvetli yapar beni. Boğaz spreyi kullanıyorum, ıhlamur içiyorum ama sanki kulağım kaşınmaya başladı, korkuyorum. Umarım ilerlemez. Çok geçmiş olsun sana da yaa İnşallah gerekmez ama gerekirse de mecbur kullanacağız antibiyotik, üzülme..
OyyyÇok tatlı yaa Maşallaahh Oğlum da çok heyecanlı. Kardeşim de kardeşim.. Hatta ben senin bebişinim o da benim bebişim diyor. Napıyorsun bebişim diyorum bazen ona. Bu bebişimiz napıyor diyor, karnıma sarılıyor Her gün nasıl diye soruyor. Allah hep beraber kardeş kardeş mutlu sağlıklı ömürler nasip etsin inşallah canım hepsine Hep destek hep arkadaş olsunlar..
15+3 aslında büyükmüş canım ya.. Peki ihtimal mi dedi, yoksa direk söyledi mi..? İlla ki görmüştür bence eğer net söylediyse ama yanlış görmüş de olabilir tabi hani. Asla yanılmaz diyemem de.. Mesela benimki 14+3'te söyledi. Bu haftada yanılma olabiliyor dedi. Yeni yeni ayırt edilmeye başlıyormuş o haftalarda. O yüzden bir kaç kere baktı. Baya bir inceledi, fotoğrafını falan çekti, öyle söyledi. Gerçi hala korkuyorum ben de. İnşallah yanılmamıştır diyorum da..
Canım ilk süt çok önemli. Kolostrum diyorlar. Bebeğe ilk bağışıklığını o süt kazandıracak. Aşı gibi düşün. Hiç elleşme memişlereGeç gelmesi kötü ama erken de gelmesin süt. Hiç meraklanma. Hormonlar her şeyi çok güzel halledecek
Benim hastaneye sordum detaylıya 800 TL dediler canım. İnşallah yok olur canım kist deKontrolde sıkıntı cikmadi hersey çok şükür normal. 17+4 dedi ortalama. sadece beyinde sık rastlanan koroid pleksus kisti cıktı o da normalmiş. 26 haftadan sonra yok olurmuş cok kafana takma dedi. 3 hafta sonra detayli var ona randevu alicam. Bnim gittigim hastanede 1200 tl fiyat verdiler baska fiyat alan var mi.
Bi de cinsiyet net erkekRheaa
Evet zeka yuzde 40-60 oraninda genetik aktarılıyormus. Dedigin gibi elimizden geldiğince tabiki hamilelikte sağlıklı beslenelim et yumurta balik yogurt bunlar önemli. Daha sonraki dönemde ek gıdadan itibaren yine dikkat ederiz, cocuklarda zeka gelisimi 5 yasa kadar sekilleniyormus, zekanın yüzde 80i bu yasa kadar olusuyormus.zeka da büyük bir pay Genetik canım bizimki öyle ufak dokunuşlar diyelim :) yoksa ne yersen ye aslındA bence büyük payda etkileyecek birşey olduğunu pek sanmıyorum
Çok şükürr canım :) benimki de kalp atışlarını dinledi ama geçenkinde de zor duydu bunda da. Hareketli sanırım o yüzden. Ama o her geç duyduğunda ben telaşlanıyorum vallaAy canım geçmiş olsun bende bugün tahlil sonuçlarımı aldım çok şükür herşey iyi çıktı. Ebe bebişin kalbinide dinlettitetanoza 20.haftada çağırdı yani doğruymuş 20.haftalarda oluyormuş
Sağol canım şuan akşam oldu hala bi sıkıntım yok. İnşallah hepiniz böyle geçirirsiniz ağrısız sızısızGeçmiş olsun canim cok şükür ilk adimi atlattin. Icimizi de ferahlattin kimisi cok ağrılı diye anlatiyokisiden kisiye demek degisiyo
Telaşlanma canım birşey olmaz. Güzel haberlerle dön inşallah canım hem bize anlatırsın detaylıyıÇok şükürr canım :) benimki de kalp atışlarını dinledi ama geçenkinde de zor duydu bunda da. Hareketli sanırım o yüzden. Ama o her geç duyduğunda ben telaşlanıyorum vallaptesi detaylı usg var inşallah her şey yolundadır
Ay inşallah korkuyom kolum ağrır diyeSağol canım şuan akşam oldu hala bi sıkıntım yok. İnşallah hepiniz böyle geçirirsiniz ağrısız sızısız
Zaten 21.haftaya girmiş oluyorsun canım sıkıntı olmaz bence 19.haftadan itibaren dediklerine göre o zamanlarda değerlendirilmesi doğrudur demek ki. Ben de 20+4/5 gibi alacağım canım randevumu. Hepimiz merak ediyoruz bebişlerimizi :))))Aslında 21.hafta en iyisiymiş ama biz 1 aydır kontrole gitmedik artık görmek istiyoruz oğluşumuzu o yüzden 20+3 oluyorum ptesi o zamana aldık kuzum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?