2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
İnşallah iyilerdir bakalım şu detaylıyı da sağ salim atlatalım hayırlısıyla canım :)

Bende 63 ile başladım geçen hafta 64,5 çıktım şimdi bu hafta bakalım kaç çıkacagım. Demire bende başladım zaten sindirimde başlardan beri zorlanıyordum inşallah daha da arttırmaz

Kızlar göbişler cok güzel görünüyor maşallah hepinize Benimde baya fark ediyor artık büyüdü bu sabah bir sürü kıyafet değiştirdim okulda kimseye söylemedim hala saklıyorum ama yakında baya anlaşılacak bakalım
Bu arada tetanoz aşısı olmadım ben herkes olacak mı ne düşünüyorsunuz?

aa maya hiç duymadım nasıl tükettin ? bestlak damlayı duymuştum ama
Tadı çok kötü peşinen diyim ama efsane süt indirip, sütü çoğalıyor. Kime dediysem hepsinden de tam not aldı. Bana da k.dogum doktorum hastaneden çıkarken söylemişti . Gelelim kullanım sekline, yaş pak masayı 4 e bölüyorsun üzerine su ilave edip mayayı ılık suda tamamen cözdüruyorsun üzerine 2 veya 3 yemek kaşığı pekmez ekleyip yaklaşık yarım su bardaklik bir karışım oluyor sabah aksam yaptın mı tamamdır. Çoğalana kadar her gün yapmak lazım.

Yok ki alerjik bebek anasiyim sadece. İstediğim şeyler istediğim şekilde malesef piyasada hiç yok o yüzden el mecbur yapıyorum... Bu alerjik gıdalarda bır kaç sene daha bu tempoyla çalışırsam bu olayı iş hayatına çevirmeyi bile düşünüyorum

Amin canım kızımı öle görünce kıyafet aldık onu koklaması benim odamda yatıcak demesi beni çok duygulandırıyor aynen karnıma sarılması öpmesi sen yorulma ben yaparım demesi bir ömür inşallah böyle devam ederler

ya kokudan meme bulmak nedir çok etkiledi beni bu inşallah tecrübe ederiz biz de
maya pekmez karışımı nasıl tüketiliyor acaba ? baya bildiğimiz hamura koyulan maya mı bu ? ( tecrübesiz ana adayı alarmı )
Evet canım bildiğimiz hamurlara konulan poğaça ekmek mayası ama yaş olanı tadı kötü kabul ama efsane ise yarıyor süt çoğaltma ve süt indirme konusunda. Çevremde kime dediysem hepsinde çok ise yaramış çeyrek paket maya üzerine ilik su ile mayayi cozdur üzerine 2-3 yk. pekmez. Ortalama yarım su bardağı kadar oluyor suyu az koyarsan bir dikişte içilir ben öyle yapıyordum. Sabah aksam süt çoğalana kadar. Cogaldiginda istersen günde 1 taneye de indirebilirsin istersen komple bırakırsın tercih. Ben komple bıraktım çünkü bebeğin emeceginden fazla geldi surekli sagmak zorunda kaldım buzluğa koydum kaç paket.
Bu arada evet canım bebek annesini kokusundan tanıyor memeyi de buluyor

800 iyiymiş ya bizim hastane bi muayeneye bile 100 lira zam yapmis pendik kartla 290 ödediğim muayene 390 olmuş. 100 lira zam fazla geldi
Benim gittiğim hastenede muayeneye her gittiğimde zam yapıyor 180 le başlamıştım şimdi 250 oldu muayene ikili testi 400 e yaptırdım. Detaylı 800 dedi bakalım

Valla ben de Rheaa gibi erken yapıyroım kahvaltımı çok acıkıyorum kızı okula hazırlarken ben de yapıyorum bazen 8:30 zor dayanıyorum :)
Ben erkenden yapamıyorum 10 11 bazen 12 de yapıyorum zaten bu ara tek kahvaltıyla duruyorum normalde kahvaltı ve akşam iki öğün yiyordum arada meyve yiyordum birkaç gündür sadece kahvaltıyla duruyorum canm hiç istemiyor iki lokma yesem dünyayı yemiş gibi şişkinlik oluyor

Ben yarın kontrole gitcem canm ayrintiliyi ozamn sorucam

Canım yazmayı unutmuşum doğumdan önce sağım önerilen bir şey değil. Bebek ilk doğduğunda kolostrum yani ilk süt geliyor baya yoğun ve bebek bağışıklığı için içinde çok fazla faydali şey barındırıyor. Rengi genelde koyu sari ve yagli koyu kivamli bir sut.Kolostrum zamanla azalıp yok oluyor yerine ön süt ve son süt e bırakıyor. Ortalama doğumdan 5-10 gün aralığında rengi ve yoğunluğu azalıyor. Bu süt bebek için çok önemli ve bebek onu sadece 5 max 10 gün alabilecek sonra kesiliyor çünkü. Bu kısıtlı sütü de doğumdan önce sagimla boşa harcama bence. Yine de tercih senin tabiki...

İşte aradığım tavsiye mesajı bu oldu csnim bende kıza oda bakıyorum sen yazınca hemen modellere vs baktım. Ben dün çilek mağazasına gittim ama bu modeller yoktu. Madem kullanıyorsunuz hemen sizden fikir alırsam çok sevinirim. Şu model ve korumaligi için yorumun nedir ? Korumalik kısa kalmaz mı? Benim kızım done done uyuyor da 80 cm yazinca emin olamadım bir türlü

Eklentiler

• Screenshot_20221004-223625_Chrome.webp
    9,4 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_20221004_223444.webp
    17,8 KB · Görüntüleme: 46
Açlık sekerin normal çıkmasına sevindim canım tokluk şekerine bakıldı mi?

Olur canm olmazmi ama kahvaltı çok erken geldi bana saatleri değiştirsem nasıl olur
Herkes kendine göre ayarlayabilir bence bilemiyorum ki , fakultedeki hem şeker hemde diyetisyen saatlere katı olarak uyacaksin demisti ama dediğim gibi şekeri düşürme gibi asli bir görevimiz vardı bizim. Genel olarak bazı uyarlaması yapılır bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…