Sen hiç ara vermeden devam edeceksin zatenSeneye bu zamanlar biz
ben de tarhanayı çok severim, normalde annem de yapıyor ama ben deneme amaçlı koy_mahsulleri diye bir sayfadan aldım çok beğendim canım alacaksan tavsiye ederim :)Geçmiş olsun canım. Çocuk İyi olsunda en hepsini yaparsın hiç şaşırmam benimde iyi bir tarhana almam lazımhayatım boyunca sevmediğim tarhanayı bu hamileliğimde hep canım istedi vallahi… bizim grubun hamaratlısı sensin belli oldu:)))
aslında biraz geriliyorum detaylı için ama çok düşünmemeye çalışıyorumHadi hayrlısı olsun sağlıkla sonuçlar alırız inşallah canım benim
Canım bebek zaten doğduğunda genelde direk yapışıp emiyorbiz fazla endişe ediyoruz. Memeyi ağzına yaklastirsan zaten kokudan buluyor bebis doğru emzirme meme çatlağı olmasın vs diye. Biz çok endişe ediyoruz. Bebek kucağına gelince içgüdüsel olarak zaten doğru tutuş vs hepsi oluyor. Sütü arttırmak için ek takviyeler almak gerekebiliyor ama her şeyin başı stresssss.... bunu hiç unutmamak gerekiyor.
Hayir cnim.. .doğumdan önce memeleri de kendini de rahat bırak
Belki hemen gelecek bilemezsin ki. Ben mesela maya+pekmez karışımından cok fayda gormustum. herkesin süt yapan besinler değişebiliyor. Doktorum demisti herkesde en ise yaşayan maya diye sütü indiriyor da çoğalıyor da.
Dereotu da sutu arttirtidi söylenir ama bana hiç etki etmemişti. Daha sonra bestlak damla kullanmıştım mesela.
Ya bende de hafif bir boğaz acıması ve burun akıntısı var. Oğlan okula gidiyor. Direk okul başlayınca burun akıntısı, ona bağlı öksürüğü başlıyor zatençok sagol canım, önce boğaz agrısı öksürükle başladı, öksürük 1 hafta gecmeyince doktora gittim bi teşhis koyamadı ama boğaz ve burun spreyi verdi, öksürük icin de bitkisel içerikli öksürük şurubu verdi. öksürük hala gecmedi, dün aksam da burnum tıkandı başım agrıyor gribe döndü. yaklaşık 2 haftadır hastayım cok bitkin düştüm, kışın dogru duzgun hasta bile olmam anlamadım valla. bugün tekrar gidicem doktora, antibiyotik kullanmak zorunda kalmam inşallah.
park yatak biz de 3 yaşına kadar kullandık, ev dısında kullanmadık ama cok küçükken salona filan tasıyorduk ev icin de cok pratik. sonra montessori yatak aldık, çok sevdi yatagını sevince uykuya gecirmek de zor olmuyor.
kiloyu ben de cok kafama takmam normalde ama sonucta hem bizim hem bebek icin sakıncalı bir durum oluyor, aldıgım kilolar gereksiz şeyler yemekten çünkü. inşallah bundan sonra dengeli gideriz canım, benim de hedefim max 12 kg ile tamamlamak
OyyyKızlar selam dün ilk defa kızımla beraber bebiş alışverişi yaptıkikimizde o kadar heyecanlıydık ki ne görsek alamk istedik o kardeşi için heyecanlıydı bense onun kardeşi için yaptıgı alışverişine sevincine hayran kaldım umarım sağlıkla hayırlısıyla bebeklerimizi kucagımıza almayı Allah nasip etsin dün çok duygulandım
15+3 aslında büyükmüş canım ya.. Peki ihtimal mi dedi, yoksa direk söyledi mi..? İlla ki görmüştür bence eğer net söylediyse ama yanlış görmüş de olabilir tabi hani. Asla yanılmaz diyemem de.. Mesela benimki 14+3'te söyledi. Bu haftada yanılma olabiliyor dedi. Yeni yeni ayırt edilmeye başlıyormuş o haftalarda. O yüzden bir kaç kere baktı. Baya bir inceledi, fotoğrafını falan çekti, öyle söyledi. Gerçi hala korkuyorum ben de. İnşallah yanılmamıştır diyorum da..15+3 tahmin yaptı bacak arasını görmedi galiba kalp atışını dinledi
Canım ilk süt çok önemli. Kolostrum diyorlar. Bebeğe ilk bağışıklığını o süt kazandıracak. Aşı gibi düşün. Hiç elleşme memişlereAyy inşallah yaainsan tecrübe etmediği şeyler için daha meraklı ve endişeli oluyor inşallah hepimiz için her şey yolunda gider süt arttırıcı takviyeleri doğumdan 2 3 hafta önce almaya başlasak faydası olur mu acaba bir de sağım yapın doğumdan önce daha hızlı iniyor süt diyorlar
Oda aynısı söyledi yanılma olabilir dedi15+3 aslında büyükmüş canım ya.. Peki ihtimal mi dedi, yoksa direk söyledi mi..? İlla ki görmüştür bence eğer net söylediyse ama yanlış görmüş de olabilir tabi hani. Asla yanılmaz diyemem de.. Mesela benimki 14+3'te söyledi. Bu haftada yanılma olabiliyor dedi. Yeni yeni ayırt edilmeye başlıyormuş o haftalarda. O yüzden bir kaç kere baktı. Baya bir inceledi, fotoğrafını falan çekti, öyle söyledi.
% kaç ihtimal falan demedi miOda aynısı söyledi yanılma olabilir dedi
Yüzde 80 90 dedi% kaç ihtimal falan demedi mi
İçine sinmediyse haftaya tekrar git. Hatta çekinirsen de başka doktora git bir seferlik. 16+ olacaksın. Baya baya net görünmesi lazım o haftada artık, bebiş de gösterirse tabi.
Tamam canım bakayım hemen o sayfaya sipariş vereyim. Teşekkür ederim canımben de tarhanayı çok severim, normalde annem de yapıyor ama ben deneme amaçlı koy_mahsulleri diye bir sayfadan aldım çok beğendim canım alacaksan tavsiye ederim :)
Aynı gibiymişiz seninle. Hatta normal kilomdan baya fazlayım aslında. Hafif zayıflamaya başlamıştım, onun üstünden +5 olmuştum. Lastikli pantolonlarda karın pek görünmüyor ama elbise giymiştim haftasonu, ooo çıkmış dediler hep :/ Ben de diyorum bence kilodan.. Geçen hamileliğimdeki fotoğraflara baktım, bu haftalarda hafif karnım çıkmış yine ama kilom daha azdı. O yüzden 15 haftalık hamileyken 15 haftalık hamile gibi görünüyordum, böyle 6 aylık gibi değildimve evet.. en sevmediğim dombili yüzüm Miden de hala fenaymış, geçmiş olsun canım.. Benim bulantım da yok şükür ama hiç içimden gelmiyor yumurta falan öyle şeyler yemek.. Direk soğudum onlardan ya.. Tüm gün ekmek peynir falan yesem bana yetecek gibi.. Zaten kilo takıntılı bir insanım ama geçen hamileliğimde hiç takılmamıştım ya.. Ne bileyim güzel görüyordum kendimi.. Şimdi baya yağlı ballı bir şey oldum. Çünkü çocukla alakalı bir kilo değil, ondan takıldım sanırım.
Ben bu hafta karbonhidrata veda edeceğim yaa.. Başladım hatta. Sadece sağlıklı karbonhidrat almalıyım. İnşallah başarabilirim.. İnşallah başarırız.. 5 kilo daha alma hakkı verdim kendime, onu da çocuk büyüyünce, sonraki aylar için ayırdım
Ay di mi yaa :) Valla biz de sanırım 3-3,5a kadar gittik :) Süslü püslü bir şey değiller elbet ama fiyat-performans bakarsak diğer küçük tahta beşiklerden falan baya baya kullanışlılar. Pratiklik isteyenler tercih etsin mutlaka :)
Çok teşekkür ederim canıımmİnşallah
İnşallah dengeli giderim yaa.. Amin :)
Vallahi benimki aynen böyle oldu yaOğlumda sivriydi, şimdi de yayıldı da yayıldı Gören kız göbeği, belli diyor. Simit kısmın, göbek çevren falan dolmuş dediler. Kızda öyle olurmuş güyaa.. Saolsunlar pek açık sözlüler
Ya ben hiç yumurta yiyemiyorum. Et, tavuk, köfte falan eh.. Salata tarzı şeyler de yiyorum.. ama süt, yumurta yok.. Süt zorlasam belki içerim ama hele ki yumurta.. Haftasonu, belki o da 1-2 tane yani koca haftada. Umarım vitamin işe yarıyordur deyip içiyorum valla.. Yeter umarım vitamin.
Geçmiş olsun canımKulak enfeksiyonu mu oldun?
Valla ben de pek dengeli beslenmediğim için vitamine güveniyorum. Umarım işe yarıyordur. Zaten asıl bize destek lazım. Bebek bizden bir şekilde o besinleri alacak yer bulur da, bizi çökertir bu sefer işte.. Kemik ağrıları, bağışıklık düşüklüğü.. Emzirirken de dediğin gibi bana doktorum devam et demişti.
Bana erkek gibi geldi canımMaşallaahh Nasıl da net çıkmış yaa
Aslında 21.hafta en iyisiymiş ama biz 1 aydır kontrole gitmedik artık görmek istiyoruz oğluşumuzu o yüzden 20+3 oluyorum ptesi o zamana aldık kuzum :)Yaaa ne güzel inşallah sağlıklı temiz güzel sonuçlar alırsın canım ben de şimdş randevu alacağım 10 gün sonraya falan alırım ben de canım. 20.haftada aşıya çağırmıştı zaten sağlık ocağı oradan rutin testlerimi tekrardan yaptırırm hem de:
Ay canım geçmiş olsun bende bugün tahlil sonuçlarımı aldım çok şükür herşey iyi çıktı. Ebe bebişin kalbinide dinlettiKızlar 1.doz tetanoz aşısını oldum bugün. Çok hafif acıdı kan verirken acıdığı kadar yani. 3 saat falan oldu henüz bi şişlik ya da ağrı yokBi dahaki doz da 1 ay sonra yani 4 kasımda
Benimde detaylı 20.haftama denk geliyor canımAslında 21.hafta en iyisiymiş ama biz 1 aydır kontrole gitmedik artık görmek istiyoruz oğluşumuzu o yüzden 20+3 oluyorum ptesi o zamana aldık kuzum :)
O zaman öyledir canım ama 80-90 da az değilmiş. Yani küçük bir pay bırakmış ama çok da değişmez gibi geldi. Haftaya bir daha git. NetleşirYüzde 80 90 dedi
Özelde dediler ama benim pozisyon uygun değildi arkasi dönüktü 12,13 haftalar kızKaç haftalıkken yaptıkar tahmini Devlettemi özeldemi dediler
Bol bol su tuket canım, süt artırıcı içeceklerin de mantığı vücuda sıvı girmesi zaten. Birde ilk gün hemen süt gelmedi diye asla vazgeçme bu herkeste değişiyor sürekli emzirmek ve sıvı tüketmek lazımAyy inşallah yaainsan tecrübe etmediği şeyler için daha meraklı ve endişeli oluyor inşallah hepimiz için her şey yolunda gider süt arttırıcı takviyeleri doğumdan 2 3 hafta önce almaya başlasak faydası olur mu acaba bir de sağım yapın doğumdan önce daha hızlı iniyor süt diyorlar
İnşallah zorlanmadan gelir tavsiyeleri uygulucamBol bol su tuket canım, süt artırıcı içeceklerin de mantığı vücuda sıvı girmesi zaten. Birde ilk gün hemen süt gelmedi diye asla vazgeçme bu herkeste değişiyor sürekli emzirmek ve sıvı tüketmek lazım
Geçen sefer böyle değildim yani ama işte.. Elbette yeter ki bebişler sağlıklı olsun da.. Kilo her şeyi etkiliyor. Sağlığı da.. Fazlasını alırsam artık bünyeme fazla gelecek. Şimdiden bacaklarım, kalça kemiklerim ağrıyor.canım benim de surat şişti yanaklarım çıktı, eskiden ben de takmıyordum ilk gebelikte daha düşük kilolu hamile kalmıştım aman veririm modunda idim şimdi yaş 39 olunca zaten oram kırıştı buram şişti derken bir de hamilelik insanda kendini beğenmeme durumu oluyor, bazıları hamile halini çok seviyor hamile hali ile barışık ben o kadar yapamıyorum, geçici bir dönem tabi elimizden geldiğince sağ salim atlatmamız lazım.sende güzelsindir hala da sana öyle geliyordur, normal.
sütü neyse boşver ama yoğurt ye, ben manda ile karışık yiyorum ya da normal yoğurt, peynir de ye.orda da az yağlı tercih edersen sğper olur, lor çok iyi tadı pek iyi değil ama en yüksek protein oranı da onda yağı da az olunca bol bol yiyebiliyorsun. yumurta inan benim de canım istemiyor, seninle aynı moddayım sabah akşam peynir domates ekmek yiyimo kadar soğudum ama zorluyorum değiştiriyorum, bir de kahvaltı alışkanlığım yok benim bildiğin dün akşam yemekten önce kıymalı yumurta yedim yiyim diye, bir gün omlet bir gün menemen, bir gün haşlama değiştire değiştire yemeye çalış bence, ya da içinde bol yumurta olan tarif bulup öyle bir şey denenebilir. yumurtada kolin var, bu kolin mucizevi bir şey, eşsiz bir protein yumurta yerini bir şey tutmuyor maalesef, bebek ve zeka gelişimi için de iyi diyorlar. karboyu kıstım dediğin yulafa falan mı döndün nasıl bir plan geçiyor kafandan ? bende bu beslenmede manyağım bakma şimdi uygulayamadığıma ilgi alanım diyebilirim kendimi bildim bileli 20 yıldır ne var ne yok okurum makale vb. sağlıklı beslenme vb. şu an uygulayamıyorum ama yine de severim yani destek olmayı da inşallah başarırız, 5 kg çok iyi bir hedef şurada kaldı 6 ayımız son 3 ay hızlı alırsın bu kalan 2 ayı 3. trimestere kadar azıcık kilo alarak atlatırsan hedefin bence ulaşılabilir.
park yatakla ilgili de, ben direk 3.5a kadar park yatak kullandım sonra çilekten mocha genç odası gibi aldım daha böyle sade minimalist bir tarz, herkesin zevki farklı tabi ama ben böyle seviyorum, yanında koruması da var düşmez, ranzaya da dönüyor 1 tane daha yataktan alırsan, artık 2. büyüyünce öyle yaparız ayrı oda olmazsa :)
yumurta ben de yiyemiyorum haşlanmış içim almıyor hiç, yağda kırılmış anca yiyorum o da çalışırken hafta içi imkansız çocuklarımızın zekasında noksanlık olmaz inşallahYumurta işi zor yani maalesef.. Ne yapıcam bilmem. Geçen hamileliğimde ne yaptım onu da unuttum. Yemiyordum herhalde yine.. ama zeka dedin, beni benden aldınArada haşlayıp da olsa tek seferde ağzıma tıkarım belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?