2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
ben de tarhanayı çok severim, normalde annem de yapıyor ama ben deneme amaçlı koy_mahsulleri diye bir sayfadan aldım çok beğendim canım alacaksan tavsiye ederim :)

ya kokudan meme bulmak nedir çok etkiledi beni bu inşallah tecrübe ederiz biz de
maya pekmez karışımı nasıl tüketiliyor acaba ? baya bildiğimiz hamura koyulan maya mı bu ? ( tecrübesiz ana adayı alarmı )

Ya bende de hafif bir boğaz acıması ve burun akıntısı var. Oğlan okula gidiyor. Direk okul başlayınca burun akıntısı, ona bağlı öksürüğü başlıyor zaten Yavruma takviyeler vs idare etmeye çalışıyoruz ama işte o buluttan nem kapsa direk bana geçiyor hep.. Sanırım onunla alakalı. Normalde ben sık hasta olurum zaten. Doğumdan sonra iyice yerlere düştü bağışıklığım. Umarım vitaminler biraz kuvvetli yapar beni. Boğaz spreyi kullanıyorum, ıhlamur içiyorum ama sanki kulağım kaşınmaya başladı, korkuyorum. Umarım ilerlemez. Çok geçmiş olsun sana da yaa İnşallah gerekmez ama gerekirse de mecbur kullanacağız antibiyotik, üzülme..
Oyyy Çok tatlı yaa Maşallaahh Oğlum da çok heyecanlı. Kardeşim de kardeşim.. Hatta ben senin bebişinim o da benim bebişim diyor. Napıyorsun bebişim diyorum bazen ona. Bu bebişimiz napıyor diyor, karnıma sarılıyor Her gün nasıl diye soruyor. Allah hep beraber kardeş kardeş mutlu sağlıklı ömürler nasip etsin inşallah canım hepsine Hep destek hep arkadaş olsunlar..
15+3 tahmin yaptı bacak arasını görmedi galiba kalp atışını dinledi
15+3 aslında büyükmüş canım ya.. Peki ihtimal mi dedi, yoksa direk söyledi mi..? İlla ki görmüştür bence eğer net söylediyse ama yanlış görmüş de olabilir tabi hani. Asla yanılmaz diyemem de.. Mesela benimki 14+3'te söyledi. Bu haftada yanılma olabiliyor dedi. Yeni yeni ayırt edilmeye başlıyormuş o haftalarda. O yüzden bir kaç kere baktı. Baya bir inceledi, fotoğrafını falan çekti, öyle söyledi. Gerçi hala korkuyorum ben de. İnşallah yanılmamıştır diyorum da..
Canım ilk süt çok önemli. Kolostrum diyorlar. Bebeğe ilk bağışıklığını o süt kazandıracak. Aşı gibi düşün. Hiç elleşme memişlere Geç gelmesi kötü ama erken de gelmesin süt. Hiç meraklanma. Hormonlar her şeyi çok güzel halledecek

Oda aynısı söyledi yanılma olabilir dedi

Oda aynısı söyledi yanılma olabilir dedi
% kaç ihtimal falan demedi mi
İçine sinmediyse haftaya tekrar git. Hatta çekinirsen de başka doktora git bir seferlik. 16+ olacaksın. Baya baya net görünmesi lazım o haftada artık, bebiş de gösterirse tabi.

ben de tarhanayı çok severim, normalde annem de yapıyor ama ben deneme amaçlı koy_mahsulleri diye bir sayfadan aldım çok beğendim canım alacaksan tavsiye ederim :)
Tamam canım bakayım hemen o sayfaya sipariş vereyim. Teşekkür ederim canım

canım benim de surat şişti yanaklarım çıktı, eskiden ben de takmıyordum ilk gebelikte daha düşük kilolu hamile kalmıştım aman veririm modunda idim şimdi yaş 39 olunca zaten oram kırıştı buram şişti derken bir de hamilelik insanda kendini beğenmeme durumu oluyor, bazıları hamile halini çok seviyor hamile hali ile barışık ben o kadar yapamıyorum, geçici bir dönem tabi elimizden geldiğince sağ salim atlatmamız lazım.sende güzelsindir hala da sana öyle geliyordur, normal.

sütü neyse boşver ama yoğurt ye, ben manda ile karışık yiyorum ya da normal yoğurt, peynir de ye.orda da az yağlı tercih edersen sğper olur, lor çok iyi tadı pek iyi değil ama en yüksek protein oranı da onda yağı da az olunca bol bol yiyebiliyorsun. yumurta inan benim de canım istemiyor, seninle aynı moddayım sabah akşam peynir domates ekmek yiyim o kadar soğudum ama zorluyorum değiştiriyorum, bir de kahvaltı alışkanlığım yok benim bildiğin dün akşam yemekten önce kıymalı yumurta yedim yiyim diye, bir gün omlet bir gün menemen, bir gün haşlama değiştire değiştire yemeye çalış bence, ya da içinde bol yumurta olan tarif bulup öyle bir şey denenebilir. yumurtada kolin var, bu kolin mucizevi bir şey, eşsiz bir protein yumurta yerini bir şey tutmuyor maalesef, bebek ve zeka gelişimi için de iyi diyorlar. karboyu kıstım dediğin yulafa falan mı döndün nasıl bir plan geçiyor kafandan ? bende bu beslenmede manyağım bakma şimdi uygulayamadığıma ilgi alanım diyebilirim kendimi bildim bileli 20 yıldır ne var ne yok okurum makale vb. sağlıklı beslenme vb. şu an uygulayamıyorum ama yine de severim yani destek olmayı da inşallah başarırız, 5 kg çok iyi bir hedef şurada kaldı 6 ayımız son 3 ay hızlı alırsın bu kalan 2 ayı 3. trimestere kadar azıcık kilo alarak atlatırsan hedefin bence ulaşılabilir.

park yatakla ilgili de, ben direk 3.5a kadar park yatak kullandım sonra çilekten mocha genç odası gibi aldım daha böyle sade minimalist bir tarz, herkesin zevki farklı tabi ama ben böyle seviyorum, yanında koruması da var düşmez, ranzaya da dönüyor 1 tane daha yataktan alırsan, artık 2. büyüyünce öyle yaparız ayrı oda olmazsa :)

Aslında 21.hafta en iyisiymiş ama biz 1 aydır kontrole gitmedik artık görmek istiyoruz oğluşumuzu o yüzden 20+3 oluyorum ptesi o zamana aldık kuzum :)

Kızlar 1.doz tetanoz aşısını oldum bugün. Çok hafif acıdı kan verirken acıdığı kadar yani. 3 saat falan oldu henüz bi şişlik ya da ağrı yok Bi dahaki doz da 1 ay sonra yani 4 kasımda

Kızlar 1.doz tetanoz aşısını oldum bugün. Çok hafif acıdı kan verirken acıdığı kadar yani. 3 saat falan oldu henüz bi şişlik ya da ağrı yok Bi dahaki doz da 1 ay sonra yani 4 kasımda
Ay canım geçmiş olsun bende bugün tahlil sonuçlarımı aldım çok şükür herşey iyi çıktı. Ebe bebişin kalbinide dinletti tetanoza 20.haftada çağırdı yani doğruymuş 20.haftalarda oluyormuş

Rheaa canım sağlık ocağında bugün ebeylede konuştum açlık şekerim falan iyi çıkmış. Dedim beyaz ekmek yerine ne tüketiyim diye konuştuk baya bilgilendirdi beni saolsun tam buğday ekmeğine başladık bakalım

Aslında 21.hafta en iyisiymiş ama biz 1 aydır kontrole gitmedik artık görmek istiyoruz oğluşumuzu o yüzden 20+3 oluyorum ptesi o zamana aldık kuzum :)
Benimde detaylı 20.haftama denk geliyor canım merak ediyorum şimdiden

Kaç haftalıkken yaptıkar tahmini Devlettemi özeldemi dediler
Özelde dediler ama benim pozisyon uygun değildi arkasi dönüktü 12,13 haftalar kız
16 hafta erkek haftaya kontrol var bakalım
Bol bol su tuket canım, süt artırıcı içeceklerin de mantığı vücuda sıvı girmesi zaten. Birde ilk gün hemen süt gelmedi diye asla vazgeçme bu herkeste değişiyor sürekli emzirmek ve sıvı tüketmek lazım

İnşallah zorlanmadan gelir tavsiyeleri uygulucam

Geçen sefer böyle değildim yani ama işte.. Elbette yeter ki bebişler sağlıklı olsun da.. Kilo her şeyi etkiliyor. Sağlığı da.. Fazlasını alırsam artık bünyeme fazla gelecek. Şimdiden bacaklarım, kalça kemiklerim ağrıyor.
Yoğurt hele hiç yemiyorum ya Sütü daha çok severim. Yoğurt mayalamayı da bıraktım artık, benim oğlan da sevmiyor çünkü, o da yemiyor. Mayalarsam belki yerim. Hazır yoğurt hiç sevmiyorum hele.
Ben iş yerinde kahvaltı yapamıyorum. Yani belki sandviç falan ama mesela yumurta yiyemem. Yalandan minicik, mutfağa benzeyen bir yer var :) Tezgah, lavabo, çekmece falan işte.. O kadar. 2 adım. Yumurta çok kokar burada. Evden çıkmadan hiç vaktim yok. Yıllardır hafta içi kahvaltı etmiyorum. Hala da pek yediğim söylenemez. Yumurta işi zor yani maalesef.. Ne yapıcam bilmem. Geçen hamileliğimde ne yaptım onu da unuttum. Yemiyordum herhalde yine.. ama zeka dedin, beni benden aldın Arada haşlayıp da olsa tek seferde ağzıma tıkarım belki
Karboyu kıstım derken ben zaten çok uzun yıllardır beyaz ekmek yemiyorum, hep tam buğday. Şimdi yersem sabah işte minicik bir tam buğday sandviç. Akşam da maks 2 dilim. Onun dışında makarna pilav yemeyeceğim. Çok canım isterse 2 yemek kaşığı kadar. Paketli gıda aburcubura veda. Zaten yemezdim hamile olunca başlamıştım biraz biraz. Benim de yapmadığım diyet kalmamıştır. Bende sağlıklı yaşam değil de, kilo takıntısı var Son 3 ay hızlı kilo alırsın diyorlar hep ama bende geçen hamilelikte gebelik şekeri çıkmıştı. Onunla beraber sürekli şeker ölçümü ve diyet ile 6 aydan sonra yalnızca 3 kilo almıştım. Bebeğim de maşallah oldukça iyi bir kiloda doğmuştu. Çıkmasaydı kesin 10 kilo daha alırdım Dikkat edersek bir şey olmaz yani. Tabi o zaman el mahkumdu. Şimdi umarım şeker çıkmasın da, biz yine de kafamızda bitirebilelim :) Hiç spor da yapmıyorum bu arada. Hemen bacaklarım ağrımaya başlıyor fazla yürüyünce ama alıştırmam lazım kendimi. Bana baya faydası olur yürüyüşün. O, koltukta mayıştığım ilk aylar da artık son bulacak umarım. Azmedelim yapalım canım valla.. Yoksa vücudum da bu işi kaldıramayacak.

yumurta ben de yiyemiyorum haşlanmış içim almıyor hiç, yağda kırılmış anca yiyorum o da çalışırken hafta içi imkansız çocuklarımızın zekasında noksanlık olmaz inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…