15-16 ya kadar değişenler oldu o yüzden çok kaptırmamakta fayda varÇevrenizde cinsiyet yanılması yaşayan oldumu kızlar doktor yanılabilirmi ya çok merak ediyorum
Kaç haftalikken söylendi?Çevrenizde cinsiyet yanılması yaşayan oldumu kızlar doktor yanılabilirmi ya çok merak ediyorum
İnşallah sütüm olur emzirebilirim ya da bebek memeyi alır diye düşünceler içindeyim bi kaç gündür. Youtubedan doğru meme nasıl tutturulur, emzirme pozisyonları falan videolar izliyorumSeneye bu zamanlar biz
15+3 tahmin yaptı bacak arasını görmedi galiba kalp atışını dinlediKaç haftalikken söylendi?
Evet bazen olabiliyor malesef
Kızlar selam. miniklerin cinsiyetleri ve isimleri belliyse paylaşır mısınız listemize ekleyelim ?
@biyomelina @mysteryhrn @skt587 @Beril M T @incebellibardak @Konepone @ebemmmmnry @Cezosshaaa B Betus1905 @Pembegokyuzu @meinfikaSunrseee @nivenn @mavi8888 @Angel angel @olmadibe @Bulut5870 @Uykucupandaa @ifedupyou @ZzHHrR @arwengsd @Vmd_rubby @feslegenhanim @sagittarius55 @Kalpim @kubrasvas @Minnakmucizem @askk3 @Dark Morningstar @Papatyalar ve Huzur @MaviFlorra @kadinca1234 @Flykd @anatomim @Merve1410 @Tuba111 @Azelya21 @Nazliim @Ergino @Rabbi Hebli Mines Salihin @Blue21 @Meryemsura @tsgmze @mavi-hayal @Gizemliturk46 @burcubur @fatmameltem
Doktordan doktora bence degişiyor benim doktorum 11 haftalıkken erkek dedi ama olmayadabilir ama ben öle gördüm demişti15+3 tahmin yaptı bacak arasını görmedi galiba kalp atışını dinledi
Bana ilk %60 sonra %80 kız denildi. Son kontrolde kesin erkek dedilerÇevrenizde cinsiyet yanılması yaşayan oldumu kızlar doktor yanılabilirmi ya çok merak ediyorum
Kaç haftalıkken yaptıkar tahmini Devlettemi özeldemi dedilerBana ilk %60 sonra %80 kız denildi. Son kontrolde kesin erkek dediler
Canım bebek zaten doğduğunda genelde direk yapışıp emiyorİnşallah sütüm olur emzirebilirim ya da bebek memeyi alır diye düşünceler içindeyim bi kaç gündür. Youtubedan doğru meme nasıl tutturulur, emzirme pozisyonları falan videolar izliyorumemzirmek çok mucizevi bişey ya anne bebek arası bağ resmen inşallah tadabiliriz bu duyguyu
Ayy inşallah yaaCanım bebek zaten doğduğunda genelde direk yapışıp emiyorbiz fazla endişe ediyoruz. Memeyi ağzına yaklastirsan zaten kokudan buluyor bebis doğru emzirme meme çatlağı olmasın vs diye. Biz çok endişe ediyoruz. Bebek kucağına gelince içgüdüsel olarak zaten doğru tutuş vs hepsi oluyor. Sütü arttırmak için ek takviyeler almak gerekebiliyor ama her şeyin başı stresssss.... bunu hiç unutmamak gerekiyor.
Amin kuşum valla 2 haftada 2 kilo beklemiyodum cunku cok fazla kustum o yuzden saskinimGünaydın kızlar mesajlara baktım da oyy ne güzel göbüşler çıkmış ortaya bende benimki hızlı mı büyüyor derken baktım herkes aynı durumda
herkesin yapısı farklı canım benim kızım da çok geç çıkmıştı bunda hemencecik belli oldu saklamak zorlaşıyor artık kıyafette büyük dert o yüzden önemli olan minikler güzel gelişsin demek ki senin iç karnın geniş
geçmiş olsun canım ilk fırsatta danış doktoruna stres yapma inşallah hiç bir sıkıntı yokturkilo hepimiz için bir kabus malesef tam kilo az alıyorum çok iyi derken 1 haftada 1 kilo gördüm tartıda az kilolar alalım sağlıklı bebişlerimiz olsun inşallah
Hayir cnim.. .doğumdan önce memeleri de kendini de rahat bırakAyy inşallah yaainsan tecrübe etmediği şeyler için daha meraklı ve endişeli oluyor inşallah hepimiz için her şey yolunda gider süt arttırıcı takviyeleri doğumdan 2 3 hafta önce almaya başlasak faydası olur mu acaba bir de sağım yapın doğumdan önce daha hızlı iniyor süt diyorlar
aa maya hiç duymadım nasıl tükettin ? bestlak damlayı duymuştum amaHayir cnim.. .doğumdan önce memeleri de kendini de rahat bırak
Belki hemen gelecek bilemezsin ki. Ben mesela maya+pekmez karışımından cok fayda gormustum. herkesin süt yapan besinler değişebiliyor. Doktorum demisti herkesde en ise yaşayan maya diye sütü indiriyor da çoğalıyor da.
Dereotu da sutu arttirtidi söylenir ama bana hiç etki etmemişti. Daha sonra bestlak damla kullanmıştım mesela.
Ne güzel uyuyorsun tüm bunlara ben zorlanacağım sanırım biraz acıkınca ne bulduysam yiyorum yine de açım hep. Deneyeceğim yaptıklarını ama bakalım yapabilecek miyim canım.Yanina porsiyonladiklarin ve ekmek-makarna-pilav miktarı çok önemli.
O eski diyetimle ilgili olarak genel fikir olussun diye ogun ogun yazayim ordan siz az cok fikir sahibi olursun.
mesela sabah kahvaltısında avuç içi ayası kadar tahıllı ekmek( yulaf veya çavdar) idi. Sınırsız salatalık, yeşillik,domates (yağsız limonsuz olacak) 1 kibrit kutusu az yağlı peynir, 6 zeytin 1 haşlanmış yumurta( omlet ise yarım tatlı kaşığı zeytinyağı ile yapilacak) 1 bardak açık çay+2 ceviz içi
Ara ogun 1 kase yogurt+yulaf ezmesi /veya 1 porsiyon meyve +1 kase yogurt/yogurt istennmiyorsa 1 dilim peynir.
Öğle arası 1 kepçe çorba+1 dilim tahilli ekmek + 8 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği + 1 avuç içi büyüklüğünde kırmızı et(veya 1 parça temiz tavuk göğsü veya 3-4 adet kofte) 1 kase yoğurt, sınırsız mevsim salatası)
Ara ogun 1 kase yogurt+yulaf ezmesi /veya 1 porsiyon meyve+yoğurt veya peynir eğer çok açlık hissediyorsam yogurt +yulaf + 2 ceviz tercih ediyordum.
2 Ara ogun yine aynı şekilde.
Akşam yemeği Öğle yemeği gibi +1 dilim avuc içi tahilli ekmek+ çorba+sebze yemegi+et/kofte/tavuk +salata+yoğurt tercih e göre istenirse 3 yemek kaşığı pilav ekleyebiliyorsun( pirinç degil) pilav olursa ekmek yok , ekmek istemezsen çorba 2 kepçe olabiliyor vs vs opsiyonları vardı.
Akşam yemeğinden sonra yatmadan Ara ogun de 1 top dondurma yiyordum ben , yada meyve +peynir
Ama baya dolu dolu yiyorsun. Düzen alışınca açlık hissetmiyordum. Makarna canım çok isterse veya hamur işi veya tatlı çikolata küçük küçük yudumlar halinde zamana yayarak yiyordum vücut onu tolere ediyordu.Leedong acıkıyorum çok demiştin benim diyetim böyleydi...
En önemli olan yemekler zeytinyağlı+kavurmadan yapıyordum.
Saatlik programa uyuyordum mesela kahvaltı 7.30-8.00 arası Ara ogun 10.00 Öğle yemeği 12.30-13.00 Öğle sonrası Ara öğünlerde 14.30/ 16.30 Akşam yemeği 18.30 gece öğünü 21.00 sonra uyku. Bol su + bol yürüyüş.
Aslında diyetten ziyade baya sağlıklı beslenme sürecien kötü birilerine fikir olur belki...
Geçmiş olsun canım. Çocuk İyi olsunda en hepsini yaparsın hiç şaşırmam benimde iyi bir tarhana almam lazımYok be cnim nerde bitecek. Birazcık salça, kıza meyve suyu vs yaptım sonra ufaklık hastalandı her şey kaldı. Dolapta artık biraz daha dursa bozulacak kapya biberim vardı kıza alerjisine tarhana yaptımkendim tarif türettim resmen bunu hallettikten sonra ıspanaklı-kabaklı erişte yapmaya başlarım kıza. Araya sığdırırsam tursulari çok ta güzel olur tabi.
Hadi hayrlısı olsun sağlıkla sonuçlar alırız inşallah canım benimCanım ben 17+5 im 22 ekim cumartesiye aldım randevu 20+1 falan olucam yani gittiğimde. Aslında resmi tatil olmasa 29 ekime alırdım ama böyle denk geldidoktorum da 19-21 arası gidebilirsin demişti
Yaaa ne güzel inşallah sağlıklı temiz güzel sonuçlar alırsın canım ben de şimdş randevu alacağım 10 gün sonraya falan alırım ben de canım. 20.haftada aşıya çağırmıştı zaten sağlık ocağı oradan rutin testlerimi tekrardan yaptırırm hem de:İyiyim canım 19+4 olduk biz de. Pazartesi günü detaylı usg var heyecanla onu bekliyoruz. Yarım saat sonra da ilk tetanoz aşımı olacağım korkuyorum birazsende ne var ne yok nasıl geçiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?