Olumsuz hikayeler beni de çok etkiliyor. Cümlenin basinda olumsuz olduğu belliyse devamini okumuyorum oyuzden. Anlamsız bı şekilde endişeye kapiliyo insan o andaGünaydın kızlar2 gündür yine değişik bi ruh hali içindeyim, bebek iyi midir, hareketlerini hissedecek miyim, hamile gibi hissetmiyorum gibi düşüncelere boğuldum. Sanırım hormonlar beni ele geçirmeye başladı diyorum ve kendimi kaptırmıyorum görmezden geliyorum Benim gibi olan var mı, normal mi bu durum bilemedim 2 gün önce instagramda karşıma üzücü bir haber çıkmıştı sanırım ondan etkilendim farkında olmadan çünkü ondan sonra başladı bu ruh halim.
Hosgeldiniz. Liste bilgilerinizi paylaşır mısınız?Beni de bu gruba ekler misiniz 15 haftalık
Gunaydinn minnoş anneGünaydın kızlar2 gündür yine değişik bi ruh hali içindeyim, bebek iyi midir, hareketlerini hissedecek miyim, hamile gibi hissetmiyorum gibi düşüncelere boğuldum. Sanırım hormonlar beni ele geçirmeye başladı diyorum ve kendimi kaptırmıyorum görmezden geliyorum Benim gibi olan var mı, normal mi bu durum bilemedim 2 gün önce instagramda karşıma üzücü bir haber çıkmıştı sanırım ondan etkilendim farkında olmadan çünkü ondan sonra başladı bu ruh halim.
Ben de biberonla gitmiştim canım. Yenidoğan biberonları oluyor. Hatta ilk gün saatlerce memede kalıp bırakmayınca, hemşire sütünüz gelmiyordur mama verelim mi dedi. Valla mama da verdiler. 2 gece kaldım hastanede. Geceleri mama takviyesi yapıyorlardı, yoksa ben daha ilk geceden zombi olacaktım. Ameliyatlı ameliyatlı asla uyuyamaz dinlenemezdim. Tabi onlar mama verdikçe ben çocuğumu besleyemiyorum diye üzülüyordum. Ertesi gün bir ağlama gelmişti ki.. eve gidince mamaya devam etmedik. Sarılık olmuştu :/ Şimdi öyle olursa mamaya devam ederim. Sonra 2 sene emdi benim minik maşallah :) Bu sefer biberon beğenmez oldu, onu almamaya başladı :)Ben de alıcam yanıma biberon. Kaşıkla besleme olayı çok zor ve yarısı zaten dışarı akıyor dediğin gibi ben daha çok stres olurum. Eğer bebek ilk etapta ememez ve beslemek zorunda kalırsam kendimi ve onu zorlayarak strese sokmak istemiyorum. Bence annelerin işine kimse karışmamalı yeterince stresli bi dönemi iyice zorlaştırıyorlar çünkü...
Aynı makine bende de var. 7 sene önce alınmışı hem de :) Çok çok memnun değildim aslında ama yine de baya iş görüyordu. Benim memelerle de alakalı olabilir tabiBen de aynı sorunları yaşadım meğer kızım memeyi düzgün almadığı için yara olmuş nerden bileyim :) o yara haliyle yine de emzirmeye uğraştım mama vermem biberon vermem diye tutturdum. İlk kontrolde ne kadar yanlış yaptığımı anladığımda kızımın kilo almadığını öğrendik. O biberondan mama içtikçe ben ağlıyordum anneliği beceremedim diyeişte ilk annelik loğusalık ne denirse şimdi diyorum ki maması da biberonu da hazır olacak zaten sütte hemen gelmiyor. Daha rahat olacağıma seviniyorum :) Bunları hiç düşünmeye gerek yokmuş diyorum sağlıklı olsun da anne sütü ya da mama, meme ya da biberon hiç fark etmez artık. İlk defa anne olacak arkadaşlarım size sesleniyorum sakın bunları dert etmeyin. Hele etrafınıza üşüşen akrabalarınıza falan kulaklarınızı tıkayın gitsin. İnstagram'da bir sürü emzirme hemşireleri var onları takip edin doğru emzirme yönetimini gösteriyorlar. Bir tane emzirme yastığı edinin. Benim süt sağma makinam var kaç annenin işini gördü benden sonra şu an hala bir arkadaşım kullanıyor. Lansinoh'un çift başlı olanı kullanan herkes çok memnun. Tabi ben 7 sene önce 240 tl'ye almıştım o zamana göre yine ucuz sayılmazdı ama yıllardır da bir şey olmadı. Şu an fiyatı 1200 civarında.
Canım bende de Lansinoh vardı. Çocuk baya emiyordu emindim yani, ama makine çocuk kadar çekemiyor asla. Belki yarısı kadar.. ama iş görüyordu çünkü hiç öyle çok çok mecbur kalmamıştım sağmaya. Acil durumlar için, yanında olamazsam vs diye dolapta tutuyordum. Bazen geceleri ne kadar içtiğini görmek için biberonla verdiğim olmuştu falan.. Yine de Lansinoh kullanacağım ama; mecbur kalmadıkça çok masraf yapmiyim elde varken. İnşallah ekstra bir şeye de gerek kalmaz.katılıorum en güzeli kulaklarını herkese tıkayıp, içgüdülerinin sesini dinlemek. bazen iyiniyetle yapılan yorumlar dahi lohusa psikolojisiyle anneyi cok rahatsız edebiliyor. ben lansinoh da almıstım ama herhalde sütüm az oldugu icin bende cok etkili olmadı (kullanan bircok arkadasım memnun kaldı), sonra hastane tipi ameda süt sagma makinesi almıstım paraya kıyıp, bayag iyi bosaltıyor, yine onu kullanıcam. bir de mochi göğüs pompası gördüm manuel kullanılıyor, acil durumlarda elektrikli calıstıramayacagım zaman bunu da kullanırım diye dusundum fiyatı uygun.
mesela emzik de hemen vermeyin derler ama bir arkadasım daha dogdugu gün verdi cocuguna, sütü de coktu, 3 yasına kadar emzirdi, hiç meme reddi yaşamadı. ben de 1 aylıktan sonra uykuya gecerken veriyordum, uyuduktan sonra alıyordum uyku düzeni olusturmada yararı oluyor. mama destekli olarak emzirdim emzik ve biberondan dolayı sorun yaşamadım. doktorlar hemşireler tabi bebegin meme reddi yaşamaması icin uyarıyorlar, ilk günlerde annenin emzirmeyi öğrenmesi icin bunları tavsiye etmiyorlar, hatta ilk günlerde doktorum sağmayı da önermedi bana ama süt gelmeye basladıktan sonra sağınca artıyor. çok acemilik oluyor ilk zamanlar ama öğreniyorsun zamanla
Sağlıkla büyüsün, sağlıkla gelsin inşallahİkinci bebeğimi bekliyorum. Oğlumda hiç kanamam olmamıştı. Bu sefer Düşük tehlikesi yaşıyorum 16haftalık hamileyim. Bir sorun çıkmazsa İnşAllah bebeğin doğumu 25mart bekleniyor
Benim eskiden kalma bir 8 seans epilasyonum var ama yetmemişti. Yine de baya azalmıştı. Üzerine jiletle devam ediyorum canımKızlar size ne sorucam özellikle tecrübeli doğum yapmış annelerden bilgi rica ediyorum
Genital bakımınızı gebelikte nasıl yapıyorsunuz? Göbek büyüdükten sonra baya zor olucak gibi. Sir-ağda doğumdan sonra zor oluyor mu özellikle normal doğum olursa ne kadar süre geçmesi lazım özbakım için? Sezeryanda sanırım bir sorun olmaz?
Sorularım bu kadar teşekkürler
katılıorum en güzeli kulaklarını herkese tıkayıp, içgüdülerinin sesini dinlemek. bazen iyiniyetle yapılan yorumlar dahi lohusa psikolojisiyle anneyi cok rahatsız edebiliyor. ben lansinoh da almıstım ama herhalde sütüm az oldugu icin bende cok etkili olmadı (kullanan bircok arkadasım memnun kaldı), sonra hastane tipi ameda süt sagma makinesi almıstım paraya kıyıp, bayag iyi bosaltıyor, yine onu kullanıcam. bir de mochi göğüs pompası gördüm manuel kullanılıyor, acil durumlarda elektrikli calıstıramayacagım zaman bunu da kullanırım diye dusundum fiyatı uygun.
mesela emzik de hemen vermeyin derler ama bir arkadasım daha dogdugu gün verdi cocuguna, sütü de coktu, 3 yasına kadar emzirdi, hiç meme reddi yaşamadı. ben de 1 aylıktan sonra uykuya gecerken veriyordum, uyuduktan sonra alıyordum uyku düzeni olusturmada yararı oluyor. mama destekli olarak emzirdim emzik ve biberondan dolayı sorun yaşamadım. doktorlar hemşireler tabi bebegin meme reddi yaşamaması icin uyarıyorlar, ilk günlerde annenin emzirmeyi öğrenmesi icin bunları tavsiye etmiyorlar, hatta ilk günlerde doktorum sağmayı da önermedi bana ama süt gelmeye basladıktan sonra sağınca artıyor. çok acemilik oluyor ilk zamanlar ama öğreniyorsun zamanla
bence de lansinoh bebegin çektigi kadar çekemiyor. ben iki süt sagma makinemi de bir arkadasa verdim lansinoh u kullanıyor, diğeri canımı acıtıyor demişti ama hastane tipi olan biraz acıtsa da onun iki katı kadar süt cıkarıyordu. mecbur kalmazsan almazsın tabi, duruma göre, inşallah gerek kalmaz canımCanım bende de Lansinoh vardı. Çocuk baya emiyordu emindim yani, ama makine çocuk kadar çekemiyor asla. Belki yarısı kadar.. ama iş görüyordu çünkü hiç öyle çok çok mecbur kalmamıştım sağmaya. Acil durumlar için, yanında olamazsam vs diye dolapta tutuyordum. Bazen geceleri ne kadar içtiğini görmek için biberonla verdiğim olmuştu falan.. Yine de Lansinoh kullanacağım ama; mecbur kalmadıkça çok masraf yapmiyim elde varken. İnşallah ekstra bir şeye de gerek kalmaz.
Ya var ya, doğduğu gibi önce memeyi, sonra emziği dayayacağımEmzik almayan çocuk o kadar zor kii... Seni emzik yapıyor. Psikolojin alt üst oluyor. Umarım alır bu sefer ya.. Oğluma neler denedik. Sonunda 1 tane bulduk. Onu da 3-4 ay aldı almadı.
Topuk olayı ödemden olabilir canım. Benim de olur bazen.. hatta belki uyuşma bile ondan olabilir, şimdi düşündüm de.. Bir süre sonra geçiyor mu? Bol bol su iç, egzersiz yapmaya çalış. Ödemdense işe yarar canım.Kızlar merhaba nasılsınız
Birkaç şey sormak istiyorum, benim topuklarım sabah uyandığımda üstüne basarken ağrıyor ama topuğuma elimle bastırınca ağrı yok. Ve el parmaklarım yine sabahları çok uyuşmuş bir şekilde uyanıyorum, o kadar uyuşuyor ki çok fena ağrı yapıyor. Sizlerde de oldumu?
Valla benim de aklımda ya.. Ne zamandır yazacaktımCanim seni merak ettim sonuclar cikti mi, hersey yolundadır inşallah
Hayırlı olsun. Sağlıkla gelsin inşallahBeni de bu gruba ekler misiniz 15 haftalık
Ben de 20'den sonra hissetmiştim diye hatırlıyorum canım. Hatta bu da öyle olacak galibaKızlar valla benimde yarin kontrolum var 15.30da. Bu saat oldu heyecandan uyuyamiyorum lakin ben 18+3üm hala bebişimin hareketlerini hissedemiyorum,benim gibi gec hisseden oldu mu ilk gebeliginde?
Ebe aradi bugun gel aşını vurul diye 16. Haftadan itibaren vurulabilirsin dedi ancak dr uma danışmadan vurulmayayim dedim. Bir de ben nipt testi yaptirmistim bu afp testi falan yine de yaptirayim mi ki internetten baktim onemli bir teste benziyor.
Ağda konusuna gelince benim 1 yildir temiz buldugum bir agda salonum var ben bugun oraya gittim agdami oldumağdanin ne gibi zararları var bilen varsa desin bu anaya da. Son klasik cumlemle konumu kapatayim Allahim hepimize saglikla kucagimiza evlatlarimizi almayi nasip etsin bacılarimm
Ara ara olur canım.. ama kendini fazla böyle kötü düşüncelere kaptırmaGünaydın kızlar2 gündür yine değişik bi ruh hali içindeyim, bebek iyi midir, hareketlerini hissedecek miyim, hamile gibi hissetmiyorum gibi düşüncelere boğuldum. Sanırım hormonlar beni ele geçirmeye başladı diyorum ve kendimi kaptırmıyorum görmezden geliyorum Benim gibi olan var mı, normal mi bu durum bilemedim 2 gün önce instagramda karşıma üzücü bir haber çıkmıştı sanırım ondan etkilendim farkında olmadan çünkü ondan sonra başladı bu ruh halim.
Gerekirse meditasyon falan yap canım. Ya da dua et.. Ya da her neyse.. Herkese iyi gelen şeyler başka. Güzel düşünmek hayaller kurmak.. Kötü şeyleri aklından bile geçirmebende de aynı ruh hali var. geçen haftaki hastane günlerini atlatamadım daha en ufak şeyden endişe alıp yürüyor, uyku uyuyamıyorum resmen. tuvalete çıkmaya korkuyorum. daha 5 dk önce eşimden ayar yedim yeter artık çocukları manyak ettin içeride diye
nasıl sakinleyeceğim bilmiyorum
bu söylediğinizi ispatlayacak bir makale veya yayın varsa bilmek isterim, paylaşır mısınız ? ben rastlamadım çünkü,bilimsel verilere dayanarak konuşursak daha somut ve geçerli olur. ayrıca öneren doktorlar da var, bizim doktorumuz da emmesinde bir sakınca olmadığını söylemişti...Kesinlikle! Sadece emzige katilmiyorum. Bir ruh sagligi calisani olarak demek zorundayiz ki emzik bebege zararlibu bir gercek maalesef...
bende sadece avent damaksız kullanmıştım, genelde uykuda ve abartmayacak şekilde tabi.bence de lansinoh bebegin çektigi kadar çekemiyor. ben iki süt sagma makinemi de bir arkadasa verdim lansinoh u kullanıyor, diğeri canımı acıtıyor demişti ama hastane tipi olan biraz acıtsa da onun iki katı kadar süt cıkarıyordu. mecbur kalmazsan almazsın tabi, duruma göre, inşallah gerek kalmaz canım
emziğe ben cok karşıydım aslında, küçükken bana da vermişler 5 yaşında zor bıraktırmıslarbu sebepten ortodonti tedavisi gördüm, uzun süreli kullanım dişlerde bozukluga yol açabiliyor. eşim çok ısrar etti, emziğe alıştıralım uykusunda rahat etsin diye, istememiştim ama hiç pişman olmadım açıkcası. sadece uyuturken veriyordum, gündüz normal zamanda hiç vermedim. bıraktırırken de bir günde bıraktık zorlanmadık. avent in hem emzik hem biberonunu kullandım, memnunduk. çocuga da baglı biraz, arkadaslarım da oyle diyordu emzik almadı bir türlü diye, kısmet inşallah alır canım :)
yok canım teraziOğlak burcu mu oğlun
senin iyi çekiyor dediğinin ameda idi sanırım tam modeli nedir canım ben bir bakayım, malum ben bebek 1 aylıkken çalışacağımdan iyi birşeye ihtiyacım varbence de lansinoh bebegin çektigi kadar çekemiyor. ben iki süt sagma makinemi de bir arkadasa verdim lansinoh u kullanıyor, diğeri canımı acıtıyor demişti ama hastane tipi olan biraz acıtsa da onun iki katı kadar süt cıkarıyordu. mecbur kalmazsan almazsın tabi, duruma göre, inşallah gerek kalmaz canım
emziğe ben cok karşıydım aslında, küçükken bana da vermişler 5 yaşında zor bıraktırmıslarbu sebepten ortodonti tedavisi gördüm, uzun süreli kullanım dişlerde bozukluga yol açabiliyor. eşim çok ısrar etti, emziğe alıştıralım uykusunda rahat etsin diye, istememiştim ama hiç pişman olmadım açıkcası. sadece uyuturken veriyordum, gündüz normal zamanda hiç vermedim. bıraktırırken de bir günde bıraktık zorlanmadık. avent in hem emzik hem biberonunu kullandım, memnunduk. çocuga da baglı biraz, arkadaslarım da oyle diyordu emzik almadı bir türlü diye, kısmet inşallah alır canım :)
5 yaş çokmuş tabi biraz hihihiihbence de lansinoh bebegin çektigi kadar çekemiyor. ben iki süt sagma makinemi de bir arkadasa verdim lansinoh u kullanıyor, diğeri canımı acıtıyor demişti ama hastane tipi olan biraz acıtsa da onun iki katı kadar süt cıkarıyordu. mecbur kalmazsan almazsın tabi, duruma göre, inşallah gerek kalmaz canım
Ah canımsenin iyi çekiyor dediğinin ameda idi sanırım tam modeli nedir canım ben bir bakayım, malum ben bebek 1 aylıkken çalışacağımdan iyi birşeye ihtiyacım var
ameda lactaline di sanırım, makine arkadasımda oyuzden tam modelini bulamıyorum şimdi, 5 yıl once 800 tl ye filan almıstım, suan tabi fiyatlar bayag katlandısenin iyi çekiyor dediğinin ameda idi sanırım tam modeli nedir canım ben bir bakayım, malum ben bebek 1 aylıkken çalışacağımdan iyi birşeye ihtiyacım var
Benim sağlık ocağındaki hemşire arayıp 20. Haftada dedi canımBen de 20 de gidicem canım, benim ebe ciddiye almıyor gibi geldi haftama bile doğrudüzgün bakmadan haftaya bi gün gel yaparız dedi ben de kendi bildiğim gibi yapıcam
Gülce ada yı bende merak ettimGulce Ada seni ben de merak ettim dün gece aklımdan geçtin. İnşallah güzel haberler alabilmişsindir
@annewith sormayı unuttum ya da yazdıysan gözümden kaçtı kontrolünde tansiyon ile ilgili doktoruna danıştın mı ne dedi?
@ikizlerkadini96 nerelerdesin yok yazılıyorsun
En güzeli, ben mecbur küçük bile olsa bebek arabasına atıp çıkacağım çünkü; 9 yaşında oğlum var okula gidiyor onunla ilgilenmem lazım.bana da öyle akıl veren çok oldu, hiçbirini duymadım, gıcık oluyorlardı ama, 3 günlükken hergün dışarda 1 saat geziyordık...1 haftalıktı plaja gittik, ilk bir ay hergün bebek arabası ile gezdirdik nefes aldı çocuk, hamama da girdi 3 aylık benimle, heryere de geldi, memede aldı emzikte kullandı hepsi de çocuğumu rahatlattı ve işimi kolaylaştırdı...anne olarak iç güdüleri ile hareekt etmek en güzeli...her kafadan bir ses çıkıyor çünkü....
Avent emzikleri gerçekten çok güzel.bende sadece avent damaksız kullanmıştım, genelde uykuda ve abartmayacak şekilde tabi.
Evet canım cidden etkileniyoruz ben de olumsuz yazıları okumuyorum ama bu reels ti birden karşıma çıkınca izlemiş bulundum allah bizi korktuklarımızla sınamasın ciddenOlumsuz hikayeler beni de çok etkiliyor. Cümlenin basinda olumsuz olduğu belliyse devamini okumuyorum oyuzden. Anlamsız bı şekilde endişeye kapiliyo insan o andasonra hemen kendimi telkin etmeye çalışıyorum, bizde sorun yok bebeğim gayet iyi, biz bı olumsuzluk yasamayacagiz diye. Şimdi hareketlerini de hissetmeye başladığım için daha rahatım. Allah korktugumuza ugratmasin
Ah ah ya cidden analık delilikBen de biberonla gitmiştim canım. Yenidoğan biberonları oluyor. Hatta ilk gün saatlerce memede kalıp bırakmayınca, hemşire sütünüz gelmiyordur mama verelim mi dedi. Valla mama da verdiler. 2 gece kaldım hastanede. Geceleri mama takviyesi yapıyorlardı, yoksa ben daha ilk geceden zombi olacaktım. Ameliyatlı ameliyatlı asla uyuyamaz dinlenemezdim. Tabi onlar mama verdikçe ben çocuğumu besleyemiyorum diye üzülüyordum. Ertesi gün bir ağlama gelmişti ki.. eve gidince mamaya devam etmedik. Sarılık olmuştu :/ Şimdi öyle olursa mamaya devam ederim. Sonra 2 sene emdi benim minik maşallah :) Bu sefer biberon beğenmez oldu, onu almamaya başladı :)
son cumlene sonuna kadar katılıyorum, herşeyin dengeli olması lazım. meme de emzik de aynı şekilde :)5 yaş çokmuş tabi biraz hihihiihAman alsın da, bıraktırmayı sonra düşünürüm artık yaa :) Benimki de sadece uyurken almıştı ama işte kısacık süre. Sonra meme reddi gibi emzik reddi yaptı :)) Şükür yeter ki emsin dedim tabi o ayrı.. Çok şükür ki emdi ama sonrası acıkmasa bile meme de meme.. Uyurken anne memesi emzik.. Sen 'odalarda ışıksızım' :) kapan odaya. Hemen dalsa ne ala.. 1 saat eme eme uyumaz.. Öğle uykusu desen öyle.. Bu sefer senden başkası da uyutamıyor ya da çook zorlanıyor. Çocuk perişan oluyor. Sen öyle.. Yani vesselam direk deneyeceğim :) Almazsa kısmet, alırsa ne ala :) Yeter ki bizi emsinler tabi.. Bunlar hep 2. planda ama her şeyin de dengelisi iyi :)
Aynen öyle canım çok zor ama zorlukları yaşamaya değiyor. Sende hissedersin merak etme canım benim sabah öğlen akşam gece uyandığında bile dürtecek seni :)))Aslında çok iyiydi ruh halim daha erken hissederim normal böyle olması diyordum ,instagramda kötü bi haber görünce sanırım o etkilediinşallah ben de daha kuvvetli hissetmeye başlarım içim biraz rahatlar Analık zor zanaatmiş be... Hep bi endişe, panik ve korku hali
o his maalesef hiç geçmiyor, yani hep daha iyisini yapmak zorunda gibi hissediyorsun, sosyal medyanın coğu maske zaten, sosyal medyada zaman geçirmesen de arkadaşların ve çevrenin çocuklarına yaklaşımlarını görünce ister istemez kıyaslıyorsun, birşeyleri eksik mi yapıyorum acaba diyorsun. ama ben kendimi şöyle rahatlatıyorum, bir çocugun en önemli ihtiyacı sevgi, onun dısında yemek, giysi, uyku, eğitim ihtiyaclarını tabiki her anne, baba elinden geldiği kadar gideriyor bunlara takılmıyorum. çocuguma yeterli zaman ayırıyor muyum, onunla geçirdiğim zamanda sadece onunla mıyım - kafamı rahatsız edecek düşünceler olmamasına gayret ediyorum, genel olarak mutlu bir çocuk mu, kötü bir huyu alışkanlıgı varmı, ona her gün yaşamla ilgili neler öğretebilirim bunlara dikkat ediyorum. hiçbirimiz mükemmel değiliz, ama çocugumuz zaten mükemmel bir anne istemiyor, sadece onun annesi oldugumuz icin bile mutlu.Evet canım cidden etkileniyoruz ben de olumsuz yazıları okumuyorum ama bu reels ti birden karşıma çıkınca izlemiş bulundum allah bizi korktuklarımızla sınamasın cidden
Ah ah ya cidden analık delilikİnsan kendini hiç yeterli hissedemiyor. Aslında mükemmel olmak zorunda değiliz doğal akışa bıraksak kendimizi her şey yolunu bulacak ama bu çevreden duyulanlar, okuduklarımız derken insan kendini en iyisini yapma çabasında hissediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?