- 13 Nisan 2018
- 7.320
- 16.178
- 248
Açken daha çok hareketli oluyorlarmış, maşallah miniciğeO kadar üşeniyorum ki WC ye bile kalkmıyorum sabahı bekliyorum. Uykusuzum ama uyuyamıyorum gerçekten bu gece ee kalktım 3,5 ta midem gürül gürül zor yattım sabah kalktım 7 de çocuğu okula yolladım yaptım kahvaltımı ne zormuş açlık :)) resmen aşağıdan dürtüyor yemek ye diye
Evet canım topuk ağrım bir süre sonra tam geçmesede çoook hafifliyor ama uykumdan uyandığımda hep aynı üzerine zor basıyorum, o yuzden parmak ucunda yürüyorum biraz.Topuk olayı ödemden olabilir canım. Benim de olur bazen.. hatta belki uyuşma bile ondan olabilir, şimdi düşündüm de.. Bir süre sonra geçiyor mu? Bol bol su iç, egzersiz yapmaya çalış. Ödemdense işe yarar canım.
Valla benim de aklımda ya.. Ne zamandır yazacaktımGulce Ada nasılsın?
Hayırlı olsun. Sağlıkla gelsin inşallah
Ben de 20'den sonra hissetmiştim diye hatırlıyorum canım. Hatta bu da öyle olacak galiba16'ya girdim bende de hareket yok. 2. bebe.
Ara ara olur canım.. ama kendini fazla böyle kötü düşüncelere kaptırmaBen daha hiç hissetmiyorum bile Kontrole de 2 hafta var daha. Kötü şeyler düşünmemeye çalışıyorum. Ayrıca kötü haberler de ne oku ne dinle. Haberlerin bile sadece ekonomi kısmını takip ediyorum ki insanların o çaresiz hallerini görmek bile beni kahretmeye yetiyor. Hele ki çocuklarla, bebeklerle vs ile ilgili üzücü şeyler.. Aman.. Hİç bakmayacaksın, okumayacaksın.. Moral psikoloji çok önemli. Lohusalıkta daha da önemli olacak. Kendimizi şimdiden güzelliklerle güzel düşüncelerle motive delim
Gerekirse meditasyon falan yap canım. Ya da dua et.. Ya da her neyse.. Herkese iyi gelen şeyler başka. Güzel düşünmek hayaller kurmak.. Kötü şeyleri aklından bile geçirmeSağlıkla mutlulukla hayırlısıyla ve tam zamanında, yavruların kucağında olacak. Gözlerine bakıp aman Allah'ım bunlar neee diyeceksin. Bunlar şimdi benim mi diyeceksin Çok güzel günler bekliyor sizi
düğünümüz var yoğunuz yaaa cmt yi de atlatsam rahatlıcamGulce Ada seni ben de merak ettim dün gece aklımdan geçtin. İnşallah güzel haberler alabilmişsindir
annewith sormayı unuttum ya da yazdıysan gözümden kaçtı kontrolünde tansiyon ile ilgili doktoruna danıştın mı ne dedi?
ikizlerkadini96 nerelerdesin yok yazılıyorsun
Canim seni merak ettim sonuclar cikti mi, hersey yolundadır inşallah
Kizlar tesekkur ederim iyi dilekleriniz için Hayırlı Kandilleriniz olsun bu mübarek günde benim icin dua edin daha sonuc cikmadi ben de yüreğim agzimda bekliyorum dua ediyorum cikinca size haber vereceğim İNSAALLAH guzel sonuclar alirimGulce Ada seni ben de merak ettim dün gece aklımdan geçtin. İnşallah güzel haberler alabilmişsindir
annewith sormayı unuttum ya da yazdıysan gözümden kaçtı kontrolünde tansiyon ile ilgili doktoruna danıştın mı ne dedi?
Canım danıştım doktora ben de yazmayı unuttum herhalde birkaç gündür boğazım ağrıyo onla uğraşıyorum. Doktorum 12-8 tansiyonun hiç sıkıntı çıkarmadığını eğer 13-8 üstünü görürsek haber vermemi söyledi tuzu azaltmamı söyledi bir de. Sonrasında ben zaten hiç 12-8 görmedim. Su an 10 a 6 çıkıyor hep.Gulce Ada seni ben de merak ettim dün gece aklımdan geçtin. İnşallah güzel haberler alabilmişsindir
Bende hissetmiyorum canım çarşamba kontrole gittim dr gayet hareketli aslında biraz arkada bebiş ondan hissetmiyorsun eşi önde gibi bir şey söyledi ama yanlışta hatırlıyor olabilirim o kadar heyecanlı oluyorum ki gittiğimde bir dahakine ses kaydı alacağım hem de görüntüsünü kaydetmiş olurum sonra evde özleyince bakarım dr gidene kadar hasret gideririm yavrumlaGünaydın kızlar2 gündür yine değişik bi ruh hali içindeyim, bebek iyi midir, hareketlerini hissedecek miyim, hamile gibi hissetmiyorum gibi düşüncelere boğuldum. Sanırım hormonlar beni ele geçirmeye başladı diyorum ve kendimi kaptırmıyorum görmezden geliyorum Benim gibi olan var mı, normal mi bu durum bilemedim 2 gün önce instagramda karşıma üzücü bir haber çıkmıştı sanırım ondan etkilendim farkında olmadan çünkü ondan sonra başladı bu ruh halim.
Ne guzel çatlaginiz az olurGünaydın kızlarFena bir iştah açılmam var. Sürekli yemek yemek istiyorum ama 16. Haftaya geldim hala göbek yok dışardan kimse hamile demez
Hayırlı kandiller canım, inşallah sonuçlar güzel çıkacak, dualarımızdasınKizlar tesekkur ederim iyi dilekleriniz için Hayırlı Kandilleriniz olsun bu mübarek günde benim icin dua edin daha sonuc cikmadi ben de yüreğim agzimda bekliyorum dua ediyorum cikinca size haber vereceğim İNSAALLAH guzel sonuclar alirim
Yani emzik belli bir yastan sonra zararli o da damak ve dis yapisi için 2 yaşinda birakilmasi tavsiye ediliyor. Yoksa diger turlu bir zararini duyamdimbu söylediğinizi ispatlayacak bir makale veya yayın varsa bilmek isterim, paylaşır mısınız ? ben rastlamadım çünkü,bilimsel verilere dayanarak konuşursak daha somut ve geçerli olur. ayrıca öneren doktorlar da var, bizim doktorumuz da emmesinde bir sakınca olmadığını söylemişti...
canım devlet hast. verilen tarama testleri e nabızda sonuç olarak görünüyor ama raporlama işleminin sonucu için 2 hafta sonra çağırıyorlar. ben 20 eylül de 3 lü tarama için kan verdim 30 eylül de e nabızda gözüktü ancak raporu doktoruna gitmeden öğrenemiyorsun. bana hastaneden mesajda gelmişti sonucunuz çıktı doktorunuza başvurabilirsiniz diye.Kizlar ben üçlü test yaptirdim dün devlet hastanesinde. Sonuc yarin çıkar dediler ama e nabızdan bakıyorum sonuç yok. E nabizdan görünür mü sonucu cıksa? ikili testin sonucu var onun da olmasi gerekmiyor mu
Evet aynen öyle, okuduğum kitapta yazıyordu bir çocuk kıyafeti kirli diye ev dağınık diye psikolojisi bozulmaz mutsuz olmaz özgüvensiz yetişmez. Ama ailede sevgi, ilgi görmediyse o zaman tüm hayatı etkilenir diye. Çok doğru biz ne kadar çabalasakta bi şekilde büyüyecek ve kendi karakteri şekillenecek önemli olan ailesinden ne kadar sevgi gördüğü ne kadar desteklendiği fikirlerine ne kadar saygı duyularak yetiştirildiği. Sırf anne-babayız diye çocuğa bizim kurallarımızı dayatmadan ona ne kadar kaliteli bir yaşama alanı sunabildiğimiz. Hiç anne sütü almayan bebekte bir şekilde büyüyor, emzik alan da almayan da, mama yiyen de büyüyor. Hiç kimse dönüp demiyor ki anne bana neden mama yedirdin neden süt vermedin. Ama ilgisiz sevgisiz büyüyen çocuk ömür boyu bunu sorgulayıp ailesini eleştiriyor. En güzel besin sevgi, şefkat. Bebeğimize verebileceğimiz en güzel, kolay ve en basit şeyo his maalesef hiç geçmiyor, yani hep daha iyisini yapmak zorunda gibi hissediyorsun, sosyal medyanın coğu maske zaten, sosyal medyada zaman geçirmesen de arkadaşların ve çevrenin çocuklarına yaklaşımlarını görünce ister istemez kıyaslıyorsun, birşeyleri eksik mi yapıyorum acaba diyorsun. ama ben kendimi şöyle rahatlatıyorum, bir çocugun en önemli ihtiyacı sevgi, onun dısında yemek, giysi, uyku, eğitim ihtiyaclarını tabiki her anne, baba elinden geldiği kadar gideriyor bunlara takılmıyorum. çocuguma yeterli zaman ayırıyor muyum, onunla geçirdiğim zamanda sadece onunla mıyım - kafamı rahatsız edecek düşünceler olmamasına gayret ediyorum, genel olarak mutlu bir çocuk mu, kötü bir huyu alışkanlıgı varmı, ona her gün yaşamla ilgili neler öğretebilirim bunlara dikkat ediyorum. hiçbirimiz mükemmel değiliz, ama çocugumuz zaten mükemmel bir anne istemiyor, sadece onun annesi oldugumuz icin bile mutlu.
hayattan keyif almak lazım, hamilelikte bu hislerin olması da cok normal, ben de kendimi çok iyi hissetmiyorum mental olarak, hatta bebegime haksızlık mı ediyorum düşünceleri de geçiyor kafamdan ama buna kaptırırsam kendimi daha da mutsuz olurum. bu geçici bir süreç, bunları yaşamak normal, doğduktan sonra bir şekilde bebekli yaşama adapte oluyorsun ve hamilelikteki gelgitler de olmuyor, oyuzden en güzeli dedigin gibi akışına bırakmak :)
Sana izin kağıdı yazalım o zaman cumartesiye kadardüğünümüz var yoğunuz yaaa cmt yi de atlatsam rahatlıcam
Güzel haberlerini bekliyoruz canımKizlar tesekkur ederim iyi dilekleriniz için Hayırlı Kandilleriniz olsun bu mübarek günde benim icin dua edin daha sonuc cikmadi ben de yüreğim agzimda bekliyorum dua ediyorum cikinca size haber vereceğim İNSAALLAH guzel sonuclar alirim
Oh süper canım sevindim senin adına. Bu, ara herkeste benzer rahatsızlıklar var sanırım havalar birden serinlediği için çarptı biraz bol bol sıvı tüket boğazın nemli kalsınCanım danıştım doktora ben de yazmayı unuttum herhalde birkaç gündür boğazım ağrıyo onla uğraşıyorum. Doktorum 12-8 tansiyonun hiç sıkıntı çıkarmadığını eğer 13-8 üstünü görürsek haber vermemi söyledi tuzu azaltmamı söyledi bir de. Sonrasında ben zaten hiç 12-8 görmedim. Su an 10 a 6 çıkıyor hep.
Evet ya ultrasonda kıpır kıpırlar ama gel gör ki hiç birini hissetmiyoruzBende hissetmiyorum canım çarşamba kontrole gittim dr gayet hareketli aslında biraz arkada bebiş ondan hissetmiyorsun eşi önde gibi bir şey söyledi ama yanlışta hatırlıyor olabilirim o kadar heyecanlı oluyorum ki gittiğimde bir dahakine ses kaydı alacağım hem de görüntüsünü kaydetmiş olurum sonra evde özleyince bakarım dr gidene kadar hasret gideririm yavrumla
Kizlar tesekkur ederim iyi dilekleriniz için Hayırlı Kandilleriniz olsun bu mübarek günde benim icin dua edin daha sonuc cikmadi ben de yüreğim agzimda bekliyorum dua ediyorum cikinca size haber vereceğim İNSAALLAH guzel sonuclar alirim
doktordan iyi bilemem tabi ama bebek aşağıya dogru büyüyecek lafını cok anlayamadım, benim gördüğüm kadarıyla bebek yukarıya dogru büyüyor, yani önce göbek altında oluyor sonra büyüdükce kalp ve akciğerlerimize kadar büyüyor, hatta organlarımızın yeri değişiyor. panik olmayın belki birkaç hafta erken doğacaktır. benim de plasentam aşağıda denilmişti, bunun da erken dogum kanama gibi bir sürü riski var ama son kontrolde yukarıya cıkmaya baslamıs demişlerdi. belki sizinki de düzelebilecek bir durumdur, korse verdigine göre öyledir bence, panik yapmayın stres hem size hem bebege zarar, düzelir inşallah merak etmeyin.Anneler yardımınıza ihtiyacım var. Biz 18 hafta 3 günlük olduk. Bugün kontrollerimizde her şeyimiz normal denildi ama tek bir sorun dışında. Bebeğim olması gerekenden de aşağıdaymış. Şimdilik bir sorun olmaz ama bebek büyüdükçe aşağıya doğru büyüyecek, erken doğma riski var dedi doktor. Bana sadece bel korsesi hamilelerin karnını kaldırması iÇin bir korse verdi. Türkiye’de yaşamıyorum ama çok stres oldum. Sizce korkmalı mıyım ? Bana bi şeyler söyleyin
Bu tarz durumlarda bebek büyüdükçe yukarı çıkıyor diye biliyorum ben canım tabi sen yine de doktorunun verdiği korseyi falan kullan istersen ama bence çok endişe edecek bi durum yoktur. Rahim boyun iyiyse korkma bebek kendini yukarı çıkarıyor büyüdükçeAnneler yardımınıza ihtiyacım var. Biz 18 hafta 3 günlük olduk. Bugün kontrollerimizde her şeyimiz normal denildi ama tek bir sorun dışında. Bebeğim olması gerekenden de aşağıdaymış. Şimdilik bir sorun olmaz ama bebek büyüdükçe aşağıya doğru büyüyecek, erken doğma riski var dedi doktor. Bana sadece bel korsesi hamilelerin karnını kaldırması iÇin bir korse verdi. Türkiye’de yaşamıyorum ama çok stres oldum. Sizce korkmalı mıyım ? Bana bi şeyler söyleyin
Çok şükür bütün değerlerim normal, ben de kötü bi şey hissetmiyorum. Ağrım yok sızım yok, kanamam yok. Mide bulantım halsizlik uyku durumu yok. Çok iyi bir gebelik geçiriyorum ama bebeğin aşağıda olması strese soktu işte. Yani aynı dili konuşamayınca da iletişim eksikliği oluyor doktor ile. O yüzden buraya yazmak istedim. İlerleyen haftalarda yukarı çıkabilir mi yanidoktordan iyi bilemem tabi ama bebek aşağıya dogru büyüyecek lafını cok anlayamadım, benim gördüğüm kadarıyla bebek yukarıya dogru büyüyor, yani önce göbek altında oluyor sonra büyüdükce kalp ve akciğerlerimize kadar büyüyor, hatta organlarımızın yeri değişiyor. panik olmayın belki birkaç hafta erken doğacaktır. benim de plasentam aşağıda denilmişti, bunun da erken dogum kanama gibi bir sürü riski var ama son kontrolde yukarıya cıkmaya baslamıs demişlerdi. belki sizinki de düzelebilecek bir durumdur, korse verdigine göre öyledir bence, panik yapmayın stres hem size hem bebege zarar, düzelir inşallah merak etmeyin.
anladım biraz iletişim eksikliği olmus dediginiz gibi, eğer imkanınız varsa baska bir doktora daha gidin isterseniz ya da bir sonraki kontrolde durumu daha net anlamaya calısın. çok ciddi bir durum olsa doktor yatış filan verirdi. agrınız kanamanız yokmus, rahat olunÇok şükür bütün değerlerim normal, ben de kötü bi şey hissetmiyorum. Ağrım yok sızım yok, kanamam yok. Mide bulantım halsizlik uyku durumu yok. Çok iyi bir gebelik geçiriyorum ama bebeğin aşağıda olması strese soktu işte. Yani aynı dili konuşamayınca da iletişim eksikliği oluyor doktor ile. O yüzden buraya yazmak istedim. İlerleyen haftalarda yukarı çıkabilir mi yani
Canım bende aynı senin gibiyim. Doktora gittikten sonra 1 hafta rahatım sonra başlıyor benim düşüncelerGünaydın kızlar2 gündür yine değişik bi ruh hali içindeyim, bebek iyi midir, hareketlerini hissedecek miyim, hamile gibi hissetmiyorum gibi düşüncelere boğuldum. Sanırım hormonlar beni ele geçirmeye başladı diyorum ve kendimi kaptırmıyorum görmezden geliyorum Benim gibi olan var mı, normal mi bu durum bilemedim 2 gün önce instagramda karşıma üzücü bir haber çıkmıştı sanırım ondan etkilendim farkında olmadan çünkü ondan sonra başladı bu ruh halim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?