Ben taaa 20li yaslarda yaptirmistim. Kizimda hic artis olmadi. Tekrar yaotirmadim. Ama bu gebelikte oldu. Ben de sanirim emzirme donemi bitince estetik paketime epilasyonu da eklicem. Gercekten buyuk rahatlikVallahi canım ben kızımda gebe kaldığımda geniyal bölgeyi hep jiletle aldım korkmuştum bişi olur diye gözümü çok korkutmuşlardı çünkü. Ağda da yakıyordu canımı çok tahriş oluyordu şimdş birde onunla uğraşmak istemedim jiletle aldım hep. Ama doğumdan bikaç sene sonea epilasyon yaptırmıştım henüz almıyorum çok hafif tüylenmem oldu ama belli olmuyor bile. O yüzsen bu gebeliğimde rahatım. Tüylenmem de hamile kalınca oldu. Doğumdan sonra 2/3 seans daha giderim yeter. Çok şükür kıl tüy derdim ypk bu gebeliğimde
O kadar üşeniyorum ki WC ye bile kalkmıyorum sabahı bekliyorum. Uykusuzum ama uyuyamıyorum gerçekten bu gece ee kalktım 3,5 ta midem gürül gürül zor yattım sabah kalktım 7 de çocuğu okula yolladım yaptım kahvaltımı ne zormuş açlık :)) resmen aşağıdan dürtüyor yemek ye diyeaçlıktan sürekli yataktan kalkınca, en son komidinin üzerine küçük bir bakkal oluşturmakta buldum çareyi, w.c harici kalkmıyorum.
Merhaba hoş geldin aramıza grubumuzun yöneticisiBeni de ekler misiniz gruba
Ben de 20 de gidicem canım, benim ebe ciddiye almıyor gibi geldi haftama bile doğrudüzgün bakmadan haftaya bi gün gel yaparız dedi ben de kendi bildiğim gibi yapıcamBana 20.haftanda yapıcam tetanozu dedi canım o zamana gün verdi ebe. İstersen tekrar danış sağlık ocağına
Evet bende 6/7 sene kadar oldu yaptıralı çok rahattım ama şimdi tüylenmem başladı hormonları dayadık tabi Progestan vs. Tüylendi neyse sağlıkla gelsinde onun çözümü basit nede olsa :)))Ben taaa 20li yaslarda yaptirmistim. Kizimda hic artis olmadi. Tekrar yaotirmadim. Ama bu gebelikte oldu. Ben de sanirim emzirme donemi bitince estetik paketime epilasyonu da eklicem. Gercekten buyuk rahatlik
Canım hemen hemen herkes bu süreçlerde hareketleri 1 gün hissetmesin stres yapıyor senlik durum yok. Bende öyleydim 16.hafta sonunda hissetmiştim 17 ortalarında hiç hissetmedim 18 de ara ara hep bişey mi oldu dedim bu hafta hergün hissediyorum sabah öğle akşam gece artık sağlam dürtüyor. Ve hamile olduğumu hiç unutturmuyor bulantılar sabah bulantılarım devam ediyor maalesef kahvaltıdan sonra geçiyor tabiki. Ama bulantısı olmayanlar daha da endişeleniyor sanırım bu yüzden. Birde yazılanları okuyorum ben de okudum altta hissediyorum hareketlerini yok erken doğum riski yok plasenta yukarıya çıkmamış bir sürü şey yazmışlar çok korktum doktora bile gidecektim. 2 gün sonra ni baktım göbeğimin orada vuruyor demekki geziyor çok rahatladım. Elimizde olmadan hep kıyaslıyoruz kendimizi başkalarıylaGünaydın kızlar2 gündür yine değişik bi ruh hali içindeyim, bebek iyi midir, hareketlerini hissedecek miyim, hamile gibi hissetmiyorum gibi düşüncelere boğuldum. Sanırım hormonlar beni ele geçirmeye başladı diyorum ve kendimi kaptırmıyorum görmezden geliyorum Benim gibi olan var mı, normal mi bu durum bilemedim 2 gün önce instagramda karşıma üzücü bir haber çıkmıştı sanırım ondan etkilendim farkında olmadan çünkü ondan sonra başladı bu ruh halim.
Aslında çok iyiydi ruh halim daha erken hissederim normal böyle olması diyordum ,instagramda kötü bi haber görünce sanırım o etkilediCanım hemen hemen herkes bu süreçlerde hareketleri 1 gün hissetmesin stres yapıyor senlik durum yok. Bende öyleydim 16.hafta sonunda hissetmiştim 17 ortalarında hiç hissetmedim 18 de ara ara hep bişey mi oldu dedim bu hafta hergün hissediyorum sabah öğle akşam gece artık sağlam dürtüyor. Ve hamile olduğumu hiç unutturmuyor bulantılar sabah bulantılarım devam ediyor maalesef kahvaltıdan sonra geçiyor tabiki. Ama bulantısı olmayanlar daha da endişeleniyor sanırım bu yüzden. Birde yazılanları okuyorum ben de okudum altta hissediyorum hareketlerini yok erken doğum riski yok plasenta yukarıya çıkmamış bir sürü şey yazmışlar çok korktum doktora bile gidecektim. 2 gün sonra ni baktım göbeğimin orada vuruyor demekki geziyor çok rahatladım. Elimizde olmadan hep kıyaslıyoruz kendimizi başkalarıyla
bende de aynı ruh hali var. geçen haftaki hastane günlerini atlatamadım daha en ufak şeyden endişe alıp yürüyor, uyku uyuyamıyorum resmen. tuvalete çıkmaya korkuyorum. daha 5 dk önce eşimden ayar yedim yeter artık çocukları manyak ettin içeride diyeGünaydın kızlar2 gündür yine değişik bi ruh hali içindeyim, bebek iyi midir, hareketlerini hissedecek miyim, hamile gibi hissetmiyorum gibi düşüncelere boğuldum. Sanırım hormonlar beni ele geçirmeye başladı diyorum ve kendimi kaptırmıyorum görmezden geliyorum Benim gibi olan var mı, normal mi bu durum bilemedim 2 gün önce instagramda karşıma üzücü bir haber çıkmıştı sanırım ondan etkilendim farkında olmadan çünkü ondan sonra başladı bu ruh halim.
ben de öyle şeyler hep okumuştum o yüzden çok zor kabullenidim ama hiç öyle olmadı maşallah hem beni hem biberonu aldı sonra hatta 40 günlükten sonra biberon bile istemedi artık beni tam güzel emebiliyordu...o yüzden her çocuk ve anne farklı canım haklısın, tek bir doğru yok, herşey de okuduğumuz gibi olup yolunda gitmiyor bbuna da hazırlıklı olmak lazım.O zaman ilk etapta zorlanılıyorsa en güzeli kiralama yapmak hiç uğraşmaya gerek yok :) İlk haftalar bu konudan sancılı oluyor biraz annelik hormonları da devreye girince insan sağlıklı düşünemiyor. Mama mecbur kalırsak vericez bebek huzurlu olursa anne de huzurlu oluyor çünküAslında biraz da çevre baskısı anneyi kendini suçlu hissettirmeye itiyor. Çok gördük duyduk mesela biberon asla vermeyin verirseniz dönüşü yok sizi asla emmez gibi söylemler. Ki bunları hastanede ebeler hemşireler de söylüyor sürekli. E haliyle annenin de kendini suçlu hissetmesine sebep oluyor. Önemli olan bebeğin emme refleksini geliştirip, sütün artmasını sağlamak ilk zamanlar mecbur kalırsak vericez biberonlar yapacak bir şey yok. Söylediklerinin hepsini aklımın bi köşesine not ettim gerekirse uygulayacağım
Ah canım senin daha zor tabi o korkuyu bi kere yaşadınbende de aynı ruh hali var. geçen haftaki hastane günlerini atlatamadım daha en ufak şeyden endişe alıp yürüyor, uyku uyuyamıyorum resmen. tuvalete çıkmaya korkuyorum. daha 5 dk önce eşimden ayar yedim yeter artık çocukları manyak ettin içeride diye
nasıl sakinleyeceğim bilmiyorum
Evet ya geçicek inşallah hayırlısıylaEvet bende uyanıyorum açlıktan ama kalkıp yemeye üşeniyorum tekrardan yatıyorum. Çok açım ama 1 lokma bişey yiyesim gelmiyor. Uykum var uyuyamıyorum geçecek inşalah bu günler. Sağlıkla gelsinler de kuzular:)))
Sende öyle yaparsın o zaman canım madem öyle yapıyor oBen de 20 de gidicem canım, benim ebe ciddiye almıyor gibi geldi haftama bile doğrudüzgün bakmadan haftaya bi gün gel yaparız dedi ben de kendi bildiğim gibi yapıcam
dönerken düşemez baya yüksek canım, benimkinin fotosunu çekip atayım evde istersen ama bizimki eşek kadar oldu 8 yaşında hala korkuluğu çıkartttırmıyor :) düşersem diyor o yaşları geçtin diyorum ama anlamıyorCanım şuan 25 aylık oldu. Yatak boyu 90x200 . Korumalık ben 2 tane düşünüyorum açıkçası. Garanti olsun diye. Ama aklımda soru işareti kalan yatak koyduktan sonra yan taraf yüksekliği yeterli olur mu, onu hiç kestiremedim bir türlü.donerken düşme ihtimali var mı
canım aynen öyle, amedaya ben de bir bakayım...doktorlar da çok farklı, benimki ilk bir ay hep bebek ememese de sütüm artsın diye göğsümü boşalttırdı.emzikte ben verdim damaksızlardan, çokta faydasını gördüm 2 yaşına kadar da emdi oğlum hem beni hem emzik.katılıorum en güzeli kulaklarını herkese tıkayıp, içgüdülerinin sesini dinlemek. bazen iyiniyetle yapılan yorumlar dahi lohusa psikolojisiyle anneyi cok rahatsız edebiliyor. ben lansinoh da almıstım ama herhalde sütüm az oldugu icin bende cok etkili olmadı (kullanan bircok arkadasım memnun kaldı), sonra hastane tipi ameda süt sagma makinesi almıstım paraya kıyıp, bayag iyi bosaltıyor, yine onu kullanıcam. bir de mochi göğüs pompası gördüm manuel kullanılıyor, acil durumlarda elektrikli calıstıramayacagım zaman bunu da kullanırım diye dusundum fiyatı uygun.
mesela emzik de hemen vermeyin derler ama bir arkadasım daha dogdugu gün verdi cocuguna, sütü de coktu, 3 yasına kadar emzirdi, hiç meme reddi yaşamadı. ben de 1 aylıktan sonra uykuya gecerken veriyordum, uyuduktan sonra alıyordum uyku düzeni olusturmada yararı oluyor. mama destekli olarak emzirdim emzik ve biberondan dolayı sorun yaşamadım. doktorlar hemşireler tabi bebegin meme reddi yaşamaması icin uyarıyorlar, ilk günlerde annenin emzirmeyi öğrenmesi icin bunları tavsiye etmiyorlar, hatta ilk günlerde doktorum sağmayı da önermedi bana ama süt gelmeye basladıktan sonra sağınca artıyor. çok acemilik oluyor ilk zamanlar ama öğreniyorsun zamanla
aynen ilki benim için de çok deneyim oldu canım bunda daha deneyimliyiz, inşallah rahat bol uykulu bebekler olurlar :)Ben de aynı sorunları yaşadım meğer kızım memeyi düzgün almadığı için yara olmuş nerden bileyim :) o yara haliyle yine de emzirmeye uğraştım mama vermem biberon vermem diye tutturdum. İlk kontrolde ne kadar yanlış yaptığımı anladığımda kızımın kilo almadığını öğrendik. O biberondan mama içtikçe ben ağlıyordum anneliği beceremedim diyeişte ilk annelik loğusalık ne denirse şimdi diyorum ki maması da biberonu da hazır olacak zaten sütte hemen gelmiyor. Daha rahat olacağıma seviniyorum :) Bunları hiç düşünmeye gerek yokmuş diyorum sağlıklı olsun da anne sütü ya da mama, meme ya da biberon hiç fark etmez artık. İlk defa anne olacak arkadaşlarım size sesleniyorum sakın bunları dert etmeyin. Hele etrafınıza üşüşen akrabalarınıza falan kulaklarınızı tıkayın gitsin. İnstagram'da bir sürü emzirme hemşireleri var onları takip edin doğru emzirme yönetimini gösteriyorlar. Bir tane emzirme yastığı edinin. Benim süt sağma makinam var kaç annenin işini gördü benden sonra şu an hala bir arkadaşım kullanıyor. Lansinoh'un çift başlı olanı kullanan herkes çok memnun. Tabi ben 7 sene önce 240 tl'ye almıştım o zamana göre yine ucuz sayılmazdı ama yıllardır da bir şey olmadı. Şu an fiyatı 1200 civarında.
benim makinem iyiydi madela idi, ona rağmen bana hastane tipi kiralattı ilk ay doktor, baya fark oluyor, ama belki bebek sizi hemen emer sütünüz olur gerek kalmaz, bence ona doğunca karar verirsiniz, baktınız süt gelmiyor ememiyor, elinizdekinden süt gelmiyor, o zaman hemen kiralarsınız.ben de lansinoh un ikili süt sağma makinesini almayı düşünüyordum ama hastane tipi kadar iyi değil diyorlar çok arada kaldım. acaba başta kiralama yapıp daha sonra mı alsam diye düşünüyorum şimdi de.
biberonla meme reddi yaşamamak için başta hemen biberon vermek yerine kaşık biberon öneriyor emzirme hemşireleri. hatta eday ve materni marka olanları öneriyorlar. başta mama da süt de versek o şekilde vermeyi düşünüyorum ben deminseo
bana da öyle akıl veren çok oldu, hiçbirini duymadım, gıcık oluyorlardı ama, 3 günlükken hergün dışarda 1 saat geziyordık...1 haftalıktı plaja gittik, ilk bir ay hergün bebek arabası ile gezdirdik nefes aldı çocuk, hamama da girdi 3 aylık benimle, heryere de geldi, memede aldı emzikte kullandı hepsi de çocuğumu rahatlattı ve işimi kolaylaştırdı...anne olarak iç güdüleri ile hareekt etmek en güzeli...her kafadan bir ses çıkıyor çünkü....Ya inanin insan lohusa iken kimseye tahammulu olmuyor. Bir de cok bilmis bilmis karisan da cok oluyor. Asla kimsenin bana karismasina musade etmedim nasil istedi isem oyle yaptim. Şu biberon meselesine de oyle gicik oluyorum ki kucucuk bebek nasil kasikla beslensin. Kasikla besleyenleri gordum yarisi boynundan aşagiya dokuluyor. Ben biberonumu aldim hastaneye goturdum. Hem emzirdim hem biberonla ardindan mama verdim karnini doyurdum. Kayinvalidem boyle memeni kabul etmez vs dedi ama dinlemedim kimseyi. Hastaneden ciktim 3. gun artik oglum kendi mamayi kabul etmedi. Cunku emme ile doymaya baslamisti.Sarilik vs de olmadi karni iyice doydugu icin. Ablama kasikla ver demislerdi bebegin karni hic.doymadi sarilik oldu bir suru sikinti cektiler.
Oğlak burcu mu oğlundönerken düşemez baya yüksek canım, benimkinin fotosunu çekip atayım evde istersen ama bizimki eşek kadar oldu 8 yaşında hala korkuluğu çıkartttırmıyor :) düşersem diyor o yaşları geçtin diyorum ama anlamıyor
Benim kizim da 6 yasinda ama 150 ye 2 olan yataklardan aldik biz dedönerken düşemez baya yüksek canım, benimkinin fotosunu çekip atayım evde istersen ama bizimki eşek kadar oldu 8 yaşında hala korkuluğu çıkartttırmıyor :) düşersem diyor o yaşları geçtin diyorum ama anlamıyor
Kesinlikle! Sadece emzige katilmiyorum. Bir ruh sagligi calisani olarak demek zorundayiz ki emzik bebege zararlibana da öyle akıl veren çok oldu, hiçbirini duymadım, gıcık oluyorlardı ama, 3 günlükken hergün dışarda 1 saat geziyordık...1 haftalıktı plaja gittik, ilk bir ay hergün bebek arabası ile gezdirdik nefes aldı çocuk, hamama da girdi 3 aylık benimle, heryere de geldi, memede aldı emzikte kullandı hepsi de çocuğumu rahatlattı ve işimi kolaylaştırdı...anne olarak iç güdüleri ile hareekt etmek en güzeli...her kafadan bir ses çıkıyor çünkü....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?