2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Kizlar başagrilarim beni mahvediyor bugun tansiyonumu ölçtüm düşmüş bide gidip hastanede olcturdum 10 / 6 cikti yine düşük. Tansiyon dusmesi bu kadar bas agrisi yapar mı kulak ense basim heryeri agriyor. Biraz okudum biseyler bu haftalarda normal diyenler olmuş ptsi randevu alip doktora sorucam bu arada tuzsuz yemeye çalışıyorum cok su iciyorum zaten düşmüş genelde yükseklikte bas agrirmis umarim hormonlardandir

Ben yurtdisinda yasiyorum ama ne doktor önerdi ne de yaptiran arkadasim var. Bilemedim valla. Ikilide risk görürsek detayli test yaptirabiliriz dedi. Hayirlisi artik yeterki saglikli olsunlar tüm yavrular

Bende zayıflayıp 82 de gebe kaldım 2 haftaadır 85 teydim . Şuan sürekli değişiyor kilom 86.87 .88 felan yedimiz içimizden farklıdır inşallah . Ilk trimesterda bu kadar kilo almak almak istemiyorum bende. 23 unde randevum var . Diet önerirse dietisyene gideceğim hem bebek hemde benim için sağlıklı olsun bu gebelik . kusmalar azaldı iştah fazlalaştı bende yediklerimse dikkat edince gider .

Ben de bununla ilgili yazacaktım geçenlerde. Bu hafta tansiyon sıkıntılarıyla geçti, aşırı baş ağrısı, göz kararması vs.. Tansiyonumu ölçtüğümde 8e 6 yı gördüm. Salı günü halsizlik sebebiyle işe gidemedim hatta, doktoru aradım. Bu haftalarda vücutta demir miktarı düşmeye başlıyormuş, bu yüzden tansiyon da düşüyormuş. Doktor biraz sabretmek gerek dedi. Zaten bu hafta folik asidi bırakıp vitamin-demir takviyesine de başladım, 2-3 gündür iyi hissediyorum. Ama alerji sebebiyle ağrı kesici Parol içemediğim için baş ağrısı beni çok etkiledi Enseme ve başıma buz torbası koymak biraz da olsa iyi geldi. Ek olarak aç kalmamaya çok dikkat etmek gerekiyormuş, bir de ayran gibi tuzlu şeyler işe yarıyormuş. Beni o gün açlık da çok etkilemişti.

Aşırı düşük bir tansiyon değil. Büyükte 9 un altı olunca düşük tansiyon oluyor. Genelde yüksek tansiyonda baş ense ağrısı oluyor. Tuz miktarı belki biraz arttırabilirsiniz tabi en doğrusunu doktorunuz bilir geçmiş olsun

Benim de cok agriyordu canim konustuk ya. Magnezyuma basladigimdan beri cok iyiyim sana da oneririm

Daha sizin haftalarıniza gelemedim ama çok korkuyorum başağrısindan. Çünkü gebelikten önce aktif olan bir basagrimvardi. Boyunduzlesmesinden kaynaklı.. anca dicloflam tarzı ilaçlarla geçirebiliyordum. Simdiparoldan başka birşey kullanamıyoruz malum.
İki gün önce benimde mesela ağrım oldu. Ense kökünden başlayıp başa dağılıyor. Gözüm hicbirsey görmek istemiyor. Ve aşırı sinirli oluyorum. Burda soğuk uygulama tavsiye edilmiş ama benim kaslardan dolayı olduğu için sıcak uygulama coook coook iyi geldi boynuma. Bide gittim visco yastık aldım kendime boynumu desteklemek için.. simdilik önlemlerim bunlar

Iyiki yazdınız ❤ benim 1 haftadir basim agriyor sizin kac gun surdu artik korkmaya basladim genelde tansiyon yüksekliği baş ağrısı yapar derler o yuzden tuzsuz yedim
Sonra bir ölçtüm kj düşmüş iyice. Yani gündelik hayatimi etkileyecek halsizlik yok ama bas agrim cok;(

Aynen oyle ense den başlayıp kulak basın on kismi 1 haftadır mahvetti beni .soguk uygulama biraz iyi geldi gibi ama sonra tekrar basladi. Valla parol da icmedim ama kahvaltidan sonra icicem artik zorluyor Cunku. Acaba gece farketmeden dişlerimi sıkıyorum ondan mi bu kadar agriyor diye bile dusundum ne agriymis mahvetti

Doktor kongredeymis özel msj da atmaya cekindim pazartesi gunu gelicekmis gidicem hem de kan testi vericem burada sagolsun bir arkadaa demir eksikligine bagli olabilir yazmis ve doktor Bana ne demir ne magnezyum vermedi sanirim verdiği multivitamin icinde oldugu icin. Ama onlarin içindeki mg'lar da yeterli gelmemis olabilir bi baktirayim belki ek takviye yazar. Dusuk tansiyonda hic bas agrisi duymadim zaten anlamadim gitti

3 4 kilo vermistim ben 55.50 kiloyu gordum ama son 2 haftadır ucunu kaçırdım pasta borek ne bulursamm ekmek arasi yapip yedigim icin 57.50 olmuşum bu gidişle de tutamicam gibi zaten ailemdeki kadinlar ilk ay vermişler sonra 20 25 kilo almışlar ve çoğuda veremedi kilolari bende tedirgin oluyorum.bazen kitliktan cikmis gibi yiyorum

Canım çok da takıntılı olma inan emzirme döneminde eğer dikkat edilirse çok hızlı ve guzel gidiyor kilolar. Ben 105 ile hamile kaldım 95e düştüm üç ayda doktorum beğendi hatta Bi 5 kilo daha. Ver dedi. Şimdilerde yine az yiyorum dikkat ediyorum zaten de bulantim çok. Ben ve bebeğim sağlıklı olsun da Allah izin verirse bol bol izin verir 70lere düşerim diye inanıyorum evelallah.

Ben yurtdisinda yasiyorum ama ne doktor önerdi ne de yaptiran arkadasim var. Bilemedim valla. Ikilide risk görürsek detayli test yaptirabiliriz dedi. Hayirlisi artik yeterki saglikli olsunlar tüm yavrular
Olabilirr ben yurtdisina gittigi icin testler oyle dusunuyordum amerikaya gidiyor belki orada vardir bilinirligi.Benim doktorumun ve genel gorus bu sekildeymis ama testler konusundaa :) Insallah saglikla aliriz kucaklarimiza

Gecen haftalarda benim de cok agriyordu canim sanirim 14-15 haftalarda olagan bir sey suan gecti uyku duzenine dikkat et ve telefona cok bakmamaya calis

Gündük dozdan fazla magnezyumda ishal karın ağrısı yapıyor. Demir eksikliği baş ağrısı yapabilir testte hemen çıkıyor zaten benim çok düşük olduğun için erkenden demir takviyesine başladım

Tansiyon sebebiyle 3 gün yattım, perşembe gününden beri iyiyim:) Ani hareket etmiyorum, çok acıkmayı beklemiyorum, bunlar da işe yarıyor sanırım.. Sizinki de en kısa sürede geçer umarım, çok geçmiş olsun. Demir takviyesini muhakkak danışın derim…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…