- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #4.601
Ben yurtdisinda yasiyorum ama ne doktor önerdi ne de yaptiran arkadasim var. Bilemedim valla. Ikilide risk görürsek detayli test yaptirabiliriz dedi. Hayirlisi artik yeterki saglikli olsunlar tüm yavrularCanim fetal dna %99 net tani veren bir test ikili test ihtimaller uzerine yogunlasir sadece.Fetal dna cok uzun yillardir var ama sanirim ulkemizde yaygin hale gelmesi 2-3 senedir var zaten testler genelde yurtdisina gidiyor tr de yapan bir yer yok diye biliyorum :) bu sebepten duymamis olabilirsin bizde yeni duyulmaya baslandi cunku
Bende zayıflayıp 82 de gebe kaldım 2 haftaadır 85 teydim . Şuan sürekli değişiyor kilom 86.87 .88 felan yedimiz içimizden farklıdır inşallah . Ilk trimesterda bu kadar kilo almak almak istemiyorum bende. 23 unde randevum var . Diet önerirse dietisyene gideceğim hem bebek hemde benim için sağlıklı olsun bu gebelik .Kızlar selam sizde kilo durumları nasıl ben biraz kilo takıntılı biriyim sağlıklı besleniyorum hamilelikten önce aralıklı oruç gibi beslenirdim sanırım düzenim değiştiği için 3 kilo almışım birden((
Ben de bununla ilgili yazacaktım geçenlerde. Bu hafta tansiyon sıkıntılarıyla geçti, aşırı baş ağrısı, göz kararması vs.. Tansiyonumu ölçtüğümde 8e 6 yı gördüm. Salı günü halsizlik sebebiyle işe gidemedim hatta, doktoru aradım. Bu haftalarda vücutta demir miktarı düşmeye başlıyormuş, bu yüzden tansiyon da düşüyormuş. Doktor biraz sabretmek gerek dedi. Zaten bu hafta folik asidi bırakıp vitamin-demir takviyesine de başladım, 2-3 gündür iyi hissediyorum. Ama alerji sebebiyle ağrı kesici Parol içemediğim için baş ağrısı beni çok etkilediKizlar başagrilarim beni mahvediyor bugun tansiyonumu ölçtüm düşmüş bide gidip hastanede olcturdum 10 / 6 cikti yine düşük. Tansiyon dusmesi bu kadar bas agrisi yapar mı kulak ense basim heryeri agriyor. Biraz okudum biseyler bu haftalarda normal diyenler olmuş ptsi randevu alip doktora sorucambu arada tuzsuz yemeye çalışıyorum cok su iciyorum zaten düşmüş genelde yükseklikte bas agrirmis umarim hormonlardandir
Aşırı düşük bir tansiyon değil. Büyükte 9 un altı olunca düşük tansiyon oluyor. Genelde yüksek tansiyonda baş ense ağrısı oluyor. Tuz miktarı belki biraz arttırabilirsiniz tabi en doğrusunu doktorunuz bilir geçmiş olsunKizlar başagrilarim beni mahvediyor bugun tansiyonumu ölçtüm düşmüş bide gidip hastanede olcturdum 10 / 6 cikti yine düşük. Tansiyon dusmesi bu kadar bas agrisi yapar mı kulak ense basim heryeri agriyor. Biraz okudum biseyler bu haftalarda normal diyenler olmuş ptsi randevu alip doktora sorucambu arada tuzsuz yemeye çalışıyorum cok su iciyorum zaten düşmüş genelde yükseklikte bas agrirmis umarim hormonlardandir
Benim de cok agriyordu canim konustuk ya. Magnezyuma basladigimdan beri cok iyiyim sana da oneririmKizlar başagrilarim beni mahvediyor bugun tansiyonumu ölçtüm düşmüş bide gidip hastanede olcturdum 10 / 6 cikti yine düşük. Tansiyon dusmesi bu kadar bas agrisi yapar mı kulak ense basim heryeri agriyor. Biraz okudum biseyler bu haftalarda normal diyenler olmuş ptsi randevu alip doktora sorucambu arada tuzsuz yemeye çalışıyorum cok su iciyorum zaten düşmüş genelde yükseklikte bas agrirmis umarim hormonlardandir
Daha sizin haftalarıniza gelemedim ama çok korkuyorum başağrısindan. Çünkü gebelikten önce aktif olan bir basagrimvardi. Boyunduzlesmesinden kaynaklı.. anca dicloflam tarzı ilaçlarla geçirebiliyordum. Simdiparoldan başka birşey kullanamıyoruz malum.Kizlar başagrilarim beni mahvediyor bugun tansiyonumu ölçtüm düşmüş bide gidip hastanede olcturdum 10 / 6 cikti yine düşük. Tansiyon dusmesi bu kadar bas agrisi yapar mı kulak ense basim heryeri agriyor. Biraz okudum biseyler bu haftalarda normal diyenler olmuş ptsi randevu alip doktora sorucambu arada tuzsuz yemeye çalışıyorum cok su iciyorum zaten düşmüş genelde yükseklikte bas agrirmis umarim hormonlardandir
Iyiki yazdınız ❤Ben de bununla ilgili yazacaktım geçenlerde. Bu hafta tansiyon sıkıntılarıyla geçti, aşırı baş ağrısı, göz kararması vs.. Tansiyonumu ölçtüğümde 8e 6 yı gördüm. Salı günü halsizlik sebebiyle işe gidemedim hatta, doktoru aradım. Bu haftalarda vücutta demir miktarı düşmeye başlıyormuş, bu yüzden tansiyon da düşüyormuş. Doktor biraz sabretmek gerek dedi. Zaten bu hafta folik asidi bırakıp vitamin-demir takviyesine de başladım, 2-3 gündür iyi hissediyorum. Ama alerji sebebiyle ağrı kesici Parol içemediğim için baş ağrısı beni çok etkilediEnseme ve başıma buz torbası koymak biraz da olsa iyi geldi. Ek olarak aç kalmamaya çok dikkat etmek gerekiyormuş, bir de ayran gibi tuzlu şeyler işe yarıyormuş. Beni o gün açlık da çok etkilemişti.
Daha sizin haftalarıniza gelemedim ama çok korkuyorum başağrısindan. Çünkü gebelikten önce aktif olan bir basagrimvardi. Boyunduzlesmesinden kaynaklı.. anca dicloflam tarzı ilaçlarla geçirebiliyordum. Simdiparoldan başka birşey kullanamıyoruz malum.
İki gün önce benimde mesela ağrım oldu. Ense kökünden başlayıp başa dağılıyor. Gözüm hicbirsey görmek istemiyor. Ve aşırı sinirli oluyorum. Burda soğuk uygulama tavsiye edilmiş ama benim kaslardan dolayı olduğu için sıcak uygulama coook coook iyi geldi boynuma. Bide gittim visco yastık aldım kendime boynumu desteklemek için.. simdilik önlemlerim bunlar
Yeni aldığım mutlivitaminde magnezyum var acaba yeterli mg olurmu ki.maden suyu içeyim insallah benimde gecerBenim de cok agriyordu canim konustuk ya. Magnezyuma basladigimdan beri cok iyiyim sana da oneririm
Doktor kongredeymis özel msj da atmaya cekindim pazartesi gunu gelicekmis gidicem hem de kan testi vericem burada sagolsun bir arkadaa demir eksikligine bagli olabilir yazmis ve doktor Bana ne demir ne magnezyum vermedi sanirim verdiği multivitamin icinde oldugu icin. Ama onlarin içindeki mg'lar da yeterli gelmemis olabilir bi baktirayim belki ek takviye yazar. Dusuk tansiyonda hic bas agrisi duymadim zaten anlamadim gittiAşırı düşük bir tansiyon değil. Büyükte 9 un altı olunca düşük tansiyon oluyor. Genelde yüksek tansiyonda baş ense ağrısı oluyor. Tuz miktarı belki biraz arttırabilirsiniz tabi en doğrusunu doktorunuz bilir geçmiş olsun
3 4 kilo vermistim ben 55.50 kiloyu gordum ama son 2 haftadır ucunu kaçırdım pasta borek ne bulursamm ekmek arasi yapip yedigim icin 57.50 olmuşum bu gidişle de tutamicam gibi zaten ailemdeki kadinlar ilk ay vermişler sonra 20 25 kilo almışlar ve çoğuda veremedi kilolari bende tedirgin oluyorum.bazen kitliktan cikmis gibi yiyorumKızlar selam sizde kilo durumları nasıl ben biraz kilo takıntılı biriyim sağlıklı besleniyorum hamilelikten önce aralıklı oruç gibi beslenirdim sanırım düzenim değiştiği için 3 kilo almışım birden((
Kızlar selam sizde kilo durumları nasıl ben biraz kilo takıntılı biriyim sağlıklı besleniyorum hamilelikten önce aralıklı oruç gibi beslenirdim sanırım düzenim değiştiği için 3 kilo almışım birden((
Olabilirr ben yurtdisina gittigi icin testler oyle dusunuyordum amerikaya gidiyor belki orada vardir bilinirligi.Benim doktorumun ve genel gorus bu sekildeymis ama testler konusundaa :) Insallah saglikla aliriz kucaklarimizaBen yurtdisinda yasiyorum ama ne doktor önerdi ne de yaptiran arkadasim var. Bilemedim valla. Ikilide risk görürsek detayli test yaptirabiliriz dedi. Hayirlisi artik yeterki saglikli olsunlar tüm yavrular
Gecen haftalarda benim de cok agriyordu canim sanirim 14-15 haftalarda olagan bir seyKizlar başagrilarim beni mahvediyor bugun tansiyonumu ölçtüm düşmüş bide gidip hastanede olcturdum 10 / 6 cikti yine düşük. Tansiyon dusmesi bu kadar bas agrisi yapar mı kulak ense basim heryeri agriyor. Biraz okudum biseyler bu haftalarda normal diyenler olmuş ptsi randevu alip doktora sorucambu arada tuzsuz yemeye çalışıyorum cok su iciyorum zaten düşmüş genelde yükseklikte bas agrirmis umarim hormonlardandir
Gündük dozdan fazla magnezyumda ishal karın ağrısı yapıyor. Demir eksikliği baş ağrısı yapabilir testte hemen çıkıyor zaten benim çok düşük olduğun için erkenden demir takviyesine başladımDoktor kongredeymis özel msj da atmaya cekindim pazartesi gunu gelicekmis gidicem hem de kan testi vericem burada sagolsun bir arkadaa demir eksikligine bagli olabilir yazmis ve doktor Bana ne demir ne magnezyum vermedi sanirim verdiği multivitamin icinde oldugu icin. Ama onlarin içindeki mg'lar da yeterli gelmemis olabilir bi baktirayim belki ek takviye yazar. Dusuk tansiyonda hic bas agrisi duymadim zaten anlamadim gitti
Iyiki yazdınız ❤benim 1 haftadir basim agriyor sizin kac gun surdu artik korkmaya basladim genelde tansiyon yüksekliği baş ağrısı yapar derler o yuzden tuzsuz yedim
Sonra bir ölçtüm kj düşmüş iyice. Yani gündelik hayatimi etkileyecek halsizlik yok ama bas agrim cok; Tansiyonun düşüklüğü 3-4 gün sürdü, sonra toparladım çok şükür. Tabi çok dikkat etmeye başladım artık, ani hareket etmiyorum, acıkmadan bir şeyler atıştırıyorum.
Tansiyon sebebiyle 3 gün yattım, perşembe gününden beri iyiyim:) Ani hareket etmiyorum, çok acıkmayı beklemiyorum, bunlar da işe yarıyor sanırım.. Sizinki de en kısa sürede geçer umarım, çok geçmiş olsun. Demir takviyesini muhakkak danışın derim…Daha sizin haftalarıniza gelemedim ama çok korkuyorum başağrısindan. Çünkü gebelikten önce aktif olan bir basagrimvardi. Boyunduzlesmesinden kaynaklı.. anca dicloflam tarzı ilaçlarla geçirebiliyordum. Simdiparoldan başka birşey kullanamıyoruz malum.
İki gün önce benimde mesela ağrım oldu. Ense kökünden başlayıp başa dağılıyor. Gözüm hicbirsey görmek istemiyor. Ve aşırı sinirli oluyorum. Burda soğuk uygulama tavsiye edilmiş ama benim kaslardan dolayı olduğu için sıcak uygulama coook coook iyi geldi boynuma. Bide gittim visco yastık aldım kendime boynumu desteklemek için.. simdilik önlemlerim bunlar
500 tl ödedimKızlar ikili testi özel hastanede yaptıran var mı ? Ne kadar ücret ödediniz?
Ben gün aşırı 1 madensuyu içine limon sıkarak içiyorum :)Hayirli aksamlar arkadaslar ben 1 adet sabah 1 adet aksam olmak uzere 2 adet maden suyu iciyorum sizler kac adet iciyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?