2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Selam kizlar , biz bugun tam 15 haftalik olduk. Cinsiyeti ogrenmek icin bugun farkli bir doktora gorunduk ancak doktor once kiz sonra erkek dedi , netlesemeyince de ilk gittigi doktorun erkek dediyse dogrudur dedi

Hayatimda ilk defa boyle bir aciklama gordum.2 hafta sonra 17.haftamda farkli bir hastaneye gecmeyi dusunuyorum artik.

Herkese merhabalar Umarım herkes iyidir. Özellikle aramızdaki tecrübeli annelere bir sorum olacak, bu sıra bebek arabalarına bakmaya başladım. Ama çok farklı ve çok fazla yorumlar okuyorum. Travel sistem mi, yoksa kabin boy bebek arabası mı çok kararsızım. Kriterlerim hafif olması, pratik açılıp kapanması, bagajda az yer kaplaması, ama aynı zamanda da özellikle ilk aylarda bebeği görerek yürüyebilmek.. yani çift yönlü kullanabilmek isterim. İkinci bir araba almak istemiyorum ilerde açıkçası, bu travel olanların hafifi ve uçak kabinine sığanı yok mudur acaba:/ Herkes ağırlığından şikayet edip sonunda baston araba alıyormuş, bu durum hala böyle mi, yoksa eski tip arabalar daha mı ağırdı?

Acaba dedim kiz mi. Cunku bana herkes kiz annenin guzelligini alir vs tarzi seyler soylediler. Oncesinde bilmezdim boyle bir sey. Eger kizsa bu kaynaksiz bilgiyi dogrulamis olacaksiniz

Benim de dun kontrolum vardi ilkten bebegim kendini gostermedi. Bir on dk bekledik tekrar bakti dr um. Bu sefer de dr anlayamadi. Cok kucuk bir ihtimal ama kiz olabilir dedi. Hazirlik yapmayin kesin bir sey yok dedi. Biz de 15+5 iz. Bir ay sonra diger randevum. Esim baska bir yerde baktiralim diyor. Ama ayda bir girdigim ultrason bile beni rahatsiz ediyorken tekrar ultrason yaptirmak istemiyorum bebek acisindan cok da iyi bir sey olmadigini dusundugum icin. Bilmiyorum napicaz bir ay bekleyecek miyiz

Canım seninle aynıyız, bizde bugün tam 15 haftalık olduk
Doktorunun yaptığı açıklamaya çok şaşkınım sende doktor değilmisin o ne demek, bir önceki doktorun dediyse doğrudur tam belli olmuyor, net bişey söylemicem, bekleyelim gibi bir açıklama yap en azından bencede sen doktor değişikliği yap canım

Banada 2 kere erkek dediler hatta gosterdi bak erkek erkek diye kordon degil dedi gecen cumaertesi acibademde ultrasana girmek durumunda kaldim makinasi baya gelismis gözüküyordu orda da kiz dedi bir kac kere baktı. Bende artik alsiveris yapmak istiyorum 10 gun sonra fetal sonucu cikar ordan öğrenirim artik

Ultrasound yüksek ses dalgaları vererek görüntü elde etmek esasına dayanan bir yöntemdir.Herhangi bir radyasyon yada ışın içermez. Bu nedenle gebelikte bebeğe,anneye yada etraftaki insanlara bir zararı yoktur.

Bende doktoruma sormuştum canım, hayır bir zararı olmaz, güvenli dedi. Yine tabi için nasıl rahat edecekse, o şekilde yap canım sen

Bende bu aralar cok sık girdim dun doktoruma sordum kahverengi leke gelince ultrasondan korkuyorum dedim .kalp sesi dinlemesi ısı yayiyor ama ultrason ses dalgasi ve isi vermiyor korkma dedi.hatta bazi hastalarimiz oluyor kendi rahatsizliklari kanama alanlari vs onlari bizzat haftada 2 defa kontrol ettigimiz bile oluyor erken mudahale edebilmek kontrol de tutabilmek icin dedi.baya rahatlatti beni ,iyi de bir doçent sık girmek durumunda kaldigim için icim huzursuzdu ama bir nebze rahatladim

Evet canım ben hatta bu süreçte meme kontrolü için bile ultrason yaptırdım, (yarım saat tarama yaptı, iki memede) ozaman da sordum doktora, hayır bir zararı yok zaten bebek için gebelikte bu şekilde bakılıyor dedi. Benimde için rahat etti, yaptırdım.

Kızlarrr size bir kaç sorum olucak?

1) Bünyeden, bünyeye değişir tabi, ama çatlakları oluşmaya başlayan oldumu?
Krem kullanmaya başlayan varmı aramızda?

2) Makyaj yapıyormusunuz, hangi markanın kozmetik ürünleri kullanıyorsunuz ?

-Ben bu zamana kadar mustelanın bebek nemlendirici dışında (%97 bitkisel) bişey kullanmadım. Ama iyi hissetmek adına, arada yapasım geliyor.
Sizler ne durumdasınız merak ettim.

3) Saç kesimi yaptıran / yada saç boyamaya başlayan oldumu ?

-Kendi adıma boya olayını 5 aydan sonra belki diye düşünürüm, saç kesimi konusunda kahkül kestirmek istiyorum aslında saç kesiminin bebeğe bir zararını olmadığı biliyorum, ama eski hurafeler beni engelliyor

Cok haklisin , ben de surekli bebegimi ultrasona maruz birakmak istemiyorum. Ancak cinsiyet icin genelde 16 hafta civari baktirmak onerildigi icin artik tamamen farkli bir hastane ve farkli bir doktorda sansimi denemek istiyorum. En azindan sizinki 10 dk ugrasmis , benimki ayni hastanede farkli bir doktordu ve ve doktorlar arkadasti sanirim. Kendi doktorun detayli bakar o erkek demisse dogrudur dedi ardindan cikti gitti odadan. Doktorlarin tavri da dogru degil

Canim bilmiyorum biz mi sabirsiziz , doktorlar mi net bisey aciklamiyor . Haftaya 16 haftalik oluyoruz yani artik netlestirmek istiyor insan. Doktor 18. Haftada gel dedi 3 koca hafta var beklemek zorluyor 22.haftada zaten detayliya girecegiz 18 de de goremezlerse

İste acikcasi doktordan doktora ve cihazdan cihaza ciddi farkediyor. Doktor bugun renkliyi acti acmasa daha iyiydi goruntu tamamen bozuldu , cihaz o kadar kalitesizdi İyi bir cihazi olan tecrubeli doktor cinsiyet belirlemede bence sart.

1. LİERAC krem kullanmaya başladım ben düzenli olmasada duştan sonra sürüyorum.
  2. Makyajda özellikle hafta içi far ,eyliner,rimel birde ruj (herzaman bu şekilde yaparım zaten) yapıyorum.
  3. Saçımı boyatmadım henüz, ama durabileceğim kadar durayım istiyorum. saç kestirme konusunda da bende de var o hurafe malesef. kestirmemeye çalışacağım. ( bi düşük yapmıştım, aslında düşükte değil kalbi atmamıştı 7 haftalıkken kürtaj olmuştum ve o dönem saç kestirmiştim, şimdi korkar oldum alakası yoktur tabi ama korkuyosun işte

Cinsiyeti merak eden annler eğer kızsa karnınız çok aşağıda olur.erkekse yukarıda.birde doktor ultrason sağ tarafa daha bakıyorsa erkek Sol taraf da çok bakıyorsa kız

Catlak oluşmadi ama ben hindistancevizi yagi basladim 1 ay sonrada lierac baslayacagim.

Doktorum makyaj serbest dedi bana güneş kremim heliocare mineralli gunes kremi bb krem olarak da yves rocheden yuzde 98 bitkisel temiz icerikli diye.rimelim goz kalemim loreal .ruj kullanmiyorum ama renk versin diye yine yves rochenin renkli dudak balmlarini kullaniyorum .

Yuz kremi olarak sadece la rochenin cicaplust ini kullaniyorum o doku onarici temiz icerikli ve ben kurulukla anca oyle mucadele edebildim

Sacimi kestirmeye gittim inanmıyorum hurafelere diye biraz panik geldi sadece kahkul kestirip ciktim ama gercekten yersiz bir hurafe yani ozaman bu hurafenin duyulmadigi ulkelerde insanlarin genc yasta gitmesi lazim .

Boya konusu doktor 16haftadan sonra yaptirabilirsin bi suru arastirdim onuda aveda markasi temiz mis sorun yaratmaz diyorlar ben yinede boya konusunda biraz tedirginim.

1- Bio oil başladım ama çok düzenli olmasa da sürüyorum henüz çatlamadı.
2-Makyaj okula gittiğimde aynı rutinime devam. Kaş kalemi, göz altı kapatıcısı, far ve rimel nemlendirici de evdeki eskilere devam
3-Saç kestirmeyi düşünmüyorum bende doğum yapana kadar. Boyatamm da.
Zaten ben senede 1 gidecek şekilde ombre yaptırıyorum yaptırmıştım yazın beni idare eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…