- 5 Haziran 2020
- 1.118
- 753
- 73
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #5.561
17. Haftadaymışsın zaten sen 2 3 günden birşey fark etmez bence. Tetanoz aşısı bahsettiğin etkileri yapıyor normalde de ama ne kadar ağır geçiyor doktora görünmen gerekir mi en iyi sen bilirsin. Aile hekimi bana 20. Haftada gel demişti. Ben de yıllardır tetanoz aşısı olmazken hamilelikte olmak istemedim. Hamile kalmadan haberim olsa olurdum önceden. Kendi doktoruma söyledim mecburi mi bu diye. Hiç şu hafta yaptır bu hafta yaptırma demedi. Hamilelik dışındaki süreçlerde de yaptırmamız gereken birşey ama yaptırmıyoruzya risk aynı riskmiş. Yaptır sakıncası yok dedi benim huzursuz olduğumu fark edince eğer tetanoz kapabileceğin işlerle uğraşmıyorsan yaptırmak zorunda değilsin psikolojik olarak seni olumsuz etkileyecek şeylerden kaçınman daha öncelikli dedi. Sen yaptırmışsın bitmiş bağışıklığını kazanmışsın mis gibi, yaptırsak da yaptırmasak da üstüne stres yaratmamak daha önemli anladığım kadarıyla.
Saol canim sen nasil oldun kesildi mi kanama lekelenme ağrı falanMasallah hayirli uğurlu olsun tekrardan❤
Amin insAllah canim hepimizin evladi saglikla gelsin insAllahHayırlı olsun sağlıkla gelsin küçük paşa
Cok sukur kesildi hersey yolundaSaol canim sen nasil oldun kesildi mi kanama lekelenme ağrı falan
Bence yapılmaz ben çalışırken iğne battı elime yaptır dedi doktor 8 haftalıktım 5 yıl içinde 2 aşım olduğu için gerek görmedilerse tetenlzda vurulan kolda ağrı kaldırırken giyinirsen vs yapabilir yapmayabilirde normal. Düşükte o kadar kişi tetenoz vuruluyor hiç duymadım.Arkadaşlar ben bugün 16+5 günlük oleum, doktorum tetanoz olabilirsin dedigi icin de aile merkezinde aşımı oldum ama hemşire yaparken biz 17 haftadan önce yapmiyoruz düşük oluyor dedi ama doktor onayı olduğu için istemeye istemeye yaptı. Benim gibi bu haftalarda aşı olan var mı? Şuan kolumda ağırlık hissi var biraz halsizlestim ve bir de mide bulantısı kusma yapti.
Ben yerinizde olsam yaptırırdım sezaryan doğum olursa kesi atılıyor, normal doğumda epizyotomi ile kesi atılıyor riske atmamak için aşı olurdum.17. Haftadaymışsın zaten sen 2 3 günden birşey fark etmez bence. Tetanoz aşısı bahsettiğin etkileri yapıyor normalde de ama ne kadar ağır geçiyor doktora görünmen gerekir mi en iyi sen bilirsin. Aile hekimi bana 20. Haftada gel demişti. Ben de yıllardır tetanoz aşısı olmazken hamilelikte olmak istemedim. Hamile kalmadan haberim olsa olurdum önceden. Kendi doktoruma söyledim mecburi mi bu diye. Hiç şu hafta yaptır bu hafta yaptırma demedi. Hamilelik dışındaki süreçlerde de yaptırmamız gereken birşey ama yaptırmıyoruzya risk aynı riskmiş. Yaptır sakıncası yok dedi benim huzursuz olduğumu fark edince eğer tetanoz kapabileceğin işlerle uğraşmıyorsan yaptırmak zorunda değilsin psikolojik olarak seni olumsuz etkileyecek şeylerden kaçınman daha öncelikli dedi. Sen yaptırmışsın bitmiş bağışıklığını kazanmışsın mis gibi, yaptırsak da yaptırmasak da üstüne stres yaratmamak daha önemli anladığım kadarıyla.
Alttan muayneden korkma ben daha üstten bakılmadım hiç benm tüp bebek olduğu için hep alttan bakıldo çok şükür hiçbir şey olmadı hissetmiyorum bileKizlar perinatoloji ye gittim hersey yolunda ama kanamayi saptamak icin alttan da muayene etmek zorundaym dedi yurt disinda egitim gormus bir doktor bana israrlar orada hep alttan bakildigini hic korkmamam gerektigini anlatti .valla ben cok tedirgin oldum cok girdim bu 2 haftada kanama leke yere dustum tansiyonlarim dustu bin tane sebepten cok girdim israrla zarari yok dedi umarım haklidir..
Sebebi bulduk bu arada plasenta biraz asagi yakinmis ama ciddi bi oranda degilmis bu da kanama yapabilirmis yaklasik 2 haftaya o istedigimiz sekilde yukari cikicak dedi 2 hafta yat dinlen dedi. Herseyi tek tek inceledi hersey yolunda dedi valla ne kadar sukretsem az hepinize guzel haberler duyursun insallah ❤sizinle de paylasmak istedim
Bak çok şükür sebebide bulunmuş. Artık keyiflen❤Kizlar perinatoloji ye gittim hersey yolunda ama kanamayi saptamak icin alttan da muayene etmek zorundaym dedi yurt disinda egitim gormus bir doktor bana israrlar orada hep alttan bakildigini hic korkmamam gerektigini anlatti .valla ben cok tedirgin oldum cok girdim bu 2 haftada kanama leke yere dustum tansiyonlarim dustu bin tane sebepten cok girdim israrla zarari yok dedi umarım haklidir..
Sebebi bulduk bu arada plasenta biraz asagi yakinmis ama ciddi bi oranda degilmis bu da kanama yapabilirmis yaklasik 2 haftaya o istedigimiz sekilde yukari cikicak dedi 2 hafta yat dinlen dedi. Herseyi tek tek inceledi hersey yolunda dedi valla ne kadar sukretsem az hepinize guzel haberler duyursun insallah ❤sizinle de paylasmak istedim
Şükürler olsun canimKizlar perinatoloji ye gittim hersey yolunda ama kanamayi saptamak icin alttan da muayene etmek zorundaym dedi yurt disinda egitim gormus bir doktor bana israrlar orada hep alttan bakildigini hic korkmamam gerektigini anlatti .valla ben cok tedirgin oldum cok girdim bu 2 haftada kanama leke yere dustum tansiyonlarim dustu bin tane sebepten cok girdim israrla zarari yok dedi umarım haklidir..
Kiz bende diyorum kahvesizasla91 nerden biliyorum. Sen simdi tup bebek yazinca fark ettim diger grupta varsin :) tup bebek agustos/eylul pozitif gorenlerdeAlttan muayneden korkma ben daha üstten bakılmadım hiç benm tüp bebek olduğu için hep alttan bakıldo çok şükür hiçbir şey olmadı hissetmiyorum bile
Ahahah evett oradayımKiz bende diyorum kahvesizasla91 nerden biliyorum. Sen simdi tup bebek yazinca fark ettim diger grupta varsin :) tup bebek agustos/eylul pozitif gorenlerde
Doğru söylüyorsun sezeryan olacak büyük ihtimalle. Hayıflandım sadece hamilelikten önce yaptırsaydım diye. Üstelik ben geçmişte ameliyat da oldum aşısızken. Her zaman için çok gerekli birşey aslında hatta aile hekimlerinde ücretsiz yapılıyor sanırım. İhmal etmişiz. Neyse daha 3 haftam var karar vermeye:)Bence yapılmaz ben çalışırken iğne battı elime yaptır dedi doktor 8 haftalıktım 5 yıl içinde 2 aşım olduğu için gerek görmedilerse tetenlzda vurulan kolda ağrı kaldırırken giyinirsen vs yapabilir yapmayabilirde normal. Düşükte o kadar kişi tetenoz vuruluyor hiç duymadım.
Ben yerinizde olsam yaptırırdım sezaryan doğum olursa kesi atılıyor, normal doğumda epizyotomi ile kesi atılıyor riske atmamak için aşı olurdum.
Israrla en dogru sonuclar alttan dedi medicalparkin doktoru cok da memnun kaldim gelismis ulkelerde hep alttan bakiliyor dedi.bu arada şunu sordum avrupada falan ck az ultrasona sokuluyor ya onun sebebi devletin karsilamadigi ve insanlarin cok sık kontrole gidemedigi icin oldugunu soyledi belli donem yurt disindada çalışmış ben agladim cunku 2 haftadr cok girdim ultrasona bebege bisey olucak diye korkuyorm dedim. Bin tane sey anlatti umarim o haklidir ;( bu arada kendi hamileliginde 10 bin adim atmis yurt disina gezmeye gitmis ozaman kanamasi olmuş sonra kesilmis yani cok yurumek cok yorulmak bazılarına iyi gelmiyor dedi.kesin benimde istanbul yorgunlugundan oldu;(Alttan muayneden korkma ben daha üstten bakılmadım hiç benm tüp bebek olduğu için hep alttan bakıldo çok şükür hiçbir şey olmadı hissetmiyorum bile
Belcikada ayda 1 veya cok riskliysz 2 haftada 1 girilir fransa biraz degisik orasi belcikaya gore geri kalmis bazi seylerdeIsrarla en dogru sonuclar alttan dedi medicalparkin doktoru cok da memnun kaldim gelismis ulkelerde hep alttan bakiliyor dedi.bu arada şunu sordum avrupada falan ck az ultrasona sokuluyor ya onun sebebi devletin karsilamadigi ve insanlarin cok sık kontrole gidemedigi icin oldugunu soyledi belli donem yurt disindada çalışmış ben agladim cunku 2 haftadr cok girdim ultrasona bebege bisey olucak diye korkuyorm dedim. Bin tane sey anlatti umarim o haklidir ;( bu arada kendi hamileliginde 10 bin adim atmis yurt disina gezmeye gitmis ozaman kanamasi olmuş sonra kesilmis yani cok yurumek cok yorulmak bazılarına iyi gelmiyor dedi.kesin benimde istanbul yorgunlugundan oldu;(
Bak çok şükür sebebide bulunmuş. Artık keyiflen❤
Şükürler olsun canimcok sevindim en azindan nedenini buldular. Ben 13 haftaligim bu zmaana kadar hep alttan muayene oldum, korkma. Riski yok.
Bilmiyorum ki yurt disini sadece gezilerde gordum bilgim yok nasil saglik sartlari kurallari oyle dedi ben oralari ornek verince sustum valla bilemedim. Gerci riskli diye bende cok girdim risk yoksa ayda bir çağırıyorlar burada da.valla ALLAHa emanet elimde olsa bu kadar sık gitmezdim ama şunu deneyimledim bardakdan bosalircasina gelmedigi surece biraz sakin kalmak gerekiyormus akintida kanda. Insallah yinede kimsenin basina gelmez ❤Belcikada ayda 1 veya cok riskliysz 2 haftada 1 girilir fransa biraz degisik orasi belcikaya gore geri kalmis bazi seylerde
Evet doğru bebek bile alttan Muayneli fotosu üstten olana göre daha ayrıntılı görüntü.Israrla en dogru sonuclar alttan dedi medicalparkin doktoru cok da memnun kaldim gelismis ulkelerde hep alttan bakiliyor dedi.bu arada şunu sordum avrupada falan ck az ultrasona sokuluyor ya onun sebebi devletin karsilamadigi ve insanlarin cok sık kontrole gidemedigi icin oldugunu soyledi belli donem yurt disindada çalışmış ben agladim cunku 2 haftadr cok girdim ultrasona bebege bisey olucak diye korkuyorm dedim. Bin tane sey anlatti umarim o haklidir ;( bu arada kendi hamileliginde 10 bin adim atmis yurt disina gezmeye gitmis ozaman kanamasi olmuş sonra kesilmis yani cok yurumek cok yorulmak bazılarına iyi gelmiyor dedi.kesin benimde istanbul yorgunlugundan oldu;(
Aynen ücretsiz yapılıyor bir de aile hekimlerinde gebe izlem var onlar da takip ediyor siziDoğru söylüyorsun sezeryan olacak büyük ihtimalle. Hayıflandım sadece hamilelikten önce yaptırsaydım diye. Üstelik ben geçmişte ameliyat da oldum aşısızken. Her zaman için çok gerekli birşey aslında hatta aile hekimlerinde ücretsiz yapılıyor sanırım. İhmal etmişiz. Neyse daha 3 haftam var karar vermeye:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?