- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #7.141
Biz de 19 haftaligiz cok sukur. Benim de karnim bazen sert bazen yumusak oluyor sebebini bilmiyorum ama bence onemli bir sey de degildir. Benim de karnim belli olmuyor hic acaba neden oyle oldubende çozemedim gorumcem ic karnin genistir diyo o yüzden oyle dedi bakalim insallah bebislerimiz iyidir
Teşekkür ederim canım darısı sizlere 30 dakika kadar sürdü herşeyine detaylı bakıp bize tek tek anlattı incelediGözün aydın canım iyi haberler aldığına sevindim.Detaylı ultrason kaç dakika sürdü.
Gündüz yumuşak oluyor akşam sertleşiyor benim de öyle genelde ama bir sorun olduğundan değil bence genel bit durumm sanki iç karnın mı geniş acaba benim sabah mesela 3 aylık akşam 6 aylık oluyorGunaydin arkadaslar 17 haftalıgiz ama karnım yumusak bazen sert oluyo bu normalmi birde henuz tam olarak büyumedi gibi sanki ilk kizimda nasildi hic hatirlamiyorum
Aynen bende olacağım 20. Haftamı geçirip. Neden serklaj oldunuz?Hastanelerin sitelerinde 20. Hafta sonrası uygun diye yazmışlar. Herhalde benim gibi aşısızken ameliyata girme riski azalsın diye 20. Hafta hemen çağırıyor sağlık ocakları. Ben de epey düşünüp olmaya karar vermiştim ama tam aşı haftası serklaj olmam gerekti. İyiki aynı hafta aşı olmamışım suçu ona atardım. Şimdi de ilaçların beraberinde hemen aşı olmak istemedim, 25. Hafta gibi gideceğim. Aşısız bir operasyon atlattım bile çok şükürama doğumda bebek kordonu kesilirken bebeğin de tetanoz riski oluyormuş ve bebekler için daha tehlikeliymiş.
Aksam benimde oyle oluyo canim hatta bazen catlayacak gibi oluyo anlamadim gitti neyse pazartesi randevum var ayrintili ulturason icin hayirlisi bakalikGündüz yumuşak oluyor akşam sertleşiyor benim de öyle genelde ama bir sorun olduğundan değil bence genel bit durumm sanki iç karnın mı geniş acaba benim sabah mesela 3 aylık akşam 6 aylık oluyor
Gunaydin arkadaslar 17 haftalıgiz ama karnım yumusak bazen sert oluyo bu normalmi birde henuz tam olarak büyumedi gibi sanki ilk kizimda nasildi hic hatirlamiyorum
Bazen kısa süreli sert olması normalmiş ama yine de çok taş gibi oluyorsa ve batma gibi hisettirip uzun sürüyorsa doktorunuza söyleyin. Benim bazen taş gibi oluyordu baya da uzun sürüyordu. Rahim ağzı yetmezliği varmış. Doktor progestan verince farkettim, bende kasılmadığı zaman yokmuş meğer. Hep çok kasılma ile az kasılma arasında gidip geliyormuş. Bir de bebeğin hareketleri başlayınca elimiz hep karında ama çok dokunmak ve ovuşturmak kasılmaya sebep oluyor yazılmıştı burada. Artık ona da dikkat ediyorum doğru gibi geldi bana.Biz de 19 haftaligiz cok sukur. Benim de karnim bazen sert bazen yumusak oluyor sebebini bilmiyorum ama bence onemli bir sey de degildir. Benim de karnim belli olmuyor hic acaba neden oyle olduk
Bizim sertlesme kasilma degilde sindirim sistemi yavas calistiginda veyedigimiz seylerden oluyor diye düsünuyoeum cunku batma yada agri olmuyo uzun surelide olmuyo hayielisi bakalikBazen kısa süreli sert olması normalmiş ama yine de çok taş gibi oluyorsa ve batma gibi hisettirip uzun sürüyorsa doktorunuza söyleyin. Benim bazen taş gibi oluyordu baya da uzun sürüyordu. Rahim ağzı yetmezliği varmış. Doktor progestan verince farkettim, bende kasılmadığı zaman yokmuş meğer. Hep çok kasılma ile az kasılma arasında gidip geliyormuş. Bir de bebeğin hareketleri başlayınca elimiz hep karında ama çok dokunmak ve ovuşturmak kasılmaya sebep oluyor yazılmıştı burada. Artık ona da dikkat ediyorum doğru gibi geldi bana.
Rahim ağzı yetmezliğinden, ani ortaya çıktı. Burda baya anlattım geçen hafta hikayesini denk gelenlere 2. Kez anlatmış olmamak için yazmıyorum. Çok kötü bir gündü o ve hep yatarak geçecek artık. Ama iyiyiz neyseki, doktor kalan 4 ay baş aşağı dur dese onu da yaparmışım zaten:)Aynen bende olacağım 20. Haftamı geçirip. Neden serklaj oldunuz?
Aman olmasınBizim sertlesme kasilma degilde sindirim sistemi yavas calistiginda veyedigimiz seylerden oluyor diye düsünuyoeum cunku batma yada agri olmuyo uzun surelide olmuyo hayielisi bakalik
Rabbim bebislerimizi korusun canım saglicakla alalım kucagimizaAman olmasınOlunca belli ediyor kendini zaten ama ben ilk kez hamile kaldığım için etrafta sordum sizin gibi normal sertleşme olanlara denk geldim. Oluyor o diye duyunca hamileliğin normali öyle sandım.
Tabiki. Aynı onun gibi bide uzandığım oturduğum yerden kalkarken oluyor. Vajina kemikleri ağrıyor ona da çatı diyorlarmış ama sorunca öğreneceğim bakalımSorunca bize de haber verir misin? bana da oluyor zaman zaman. Özellikle dönerken. Spor yapınca kas ağrısı olır o kasları kullandıkça acır ya onun gibi mi senin de?
Benim de öyle. Yatarken çok sıkıntılı uykuda hiç kıpırdamazdım normalde ben. Çok sık uyanıp dönüyorum ağrı içinde.Benim sadece orasi olsa iyi belim kasimlarim bikini bolgesi ile karin arasinda kalan yer orasi karnin altımı oluyor neyse heryerime agri sızı giriyor ve bunun icin kontrole gittim doktor jinekolojik olarak agrini aciklayacak bişey yok dedi yani hic bir problem yok ama saga sola donerken yataga yatarken kalkarken hep agri var
Evet aynen yiyip içiyoruz yatana kadar şişiyor ve sertleşiyor kabızlık falan da olunca sertlik kaçınılmaz oluyor bende buna bağlı diye düşünüyorumBizim sertlesme kasilma degilde sindirim sistemi yavas calistiginda veyedigimiz seylerden oluyor diye düsünuyoeum cunku batma yada agri olmuyo uzun surelide olmuyo hayielisi bakalik
Bana özelden yazar mısın ne gibi belirtiler olmuştu okudum ama unutmuşum demek ki canımRahim ağzı yetmezliğinden, ani ortaya çıktı. Burda baya anlattım geçen hafta hikayesini denk gelenlere 2. Kez anlatmış olmamak için yazmıyorum. Çok kötü bir gündü o ve hep yatarak geçecek artık. Ama iyiyiz neyseki, doktor kalan 4 ay baş aşağı dur dese onu da yaparmışım zaten:)
Kız anneleri isim düşündünüz mü???
Bir şey daha sormak istiyorum Adana'da olup doktor önerisi olan var mı? Normal doğum için duyduğunuz size önerilen doktor ola
1 2 gun once bende sordum bunu arkadaslarin buyuk cogunlugu yaptircak ben de kararsisim almanyada kuzenim doktor o burada yapmiyoruz bende yaptırmadım dediArkadaslar benim tetanoz asisi vaktim geldi ama icimden hic olmak gelmiyor. Bu konuda sizler ne dusunuyorsunuz? Olmali mi olmamali mi
Sanirim haftamizla ilgili bi durum bu yarin kontrolum var sorucam haber veririm gelişmeleriBenim de öyle. Yatarken çok sıkıntılı uykuda hiç kıpırdamazdım normalde ben. Çok sık uyanıp dönüyorum ağrı içinde.
Bende hatirlayamadim tam belirtilerinizi tekrardan geçmiş olsun bu rahim uzunlugu oluyor 25mm altina riskli diyorlar o durum mu sizin ki.Rahim ağzı yetmezliğinden, ani ortaya çıktı. Burda baya anlattım geçen hafta hikayesini denk gelenlere 2. Kez anlatmış olmamak için yazmıyorum. Çok kötü bir gündü o ve hep yatarak geçecek artık. Ama iyiyiz neyseki, doktor kalan 4 ay baş aşağı dur dese onu da yaparmışım zaten:)
Bu erkek miydi sizin?Büyük ihtimalle öyle sanırım 3 ayrı hamilelik deneyimlerime göre öyle duruyo
İlk ikisi kızdı şimdiki erkek dedi doktor canım karındaki hareketleri ilk ikisinde birebir aynı gibiydi ama bu seferki çok farklı dediğim gibi kızlarım daha çok hareket ediyolardı ama sadece kıpırtı dönme ve gerneşme olaraktı ama bu seferki bebeğim karnımda hep bi tekmeleme daha sakin ama bi hareket etmeye başlarsa tekme yumruk elleri ayakları hiç durmuyo tekmeledi mi çoğunlukla kafasıda diğer tarafa çarpıyo son 3 4 gündür kıza göre daha fevri agresif hareketleri hepte tekme çoğunlukla yada bildiğin balık sudan çıkınca nasıl debelenir aynı öyle ilk zamanlar ben korktum acaba canı yanıyo ondan mı böyle hareketleri diyede alakası yokmuşBu erkek miydi sizin?
Ben kaçırmışım canım sağlıkla gelsin paşaİlk ikisi kızdı şimdiki erkek dedi doktor canım karındaki hareketleri ilk ikisinde birebir aynı gibiydi ama bu seferki çok farklı dediğim gibi kızlarım daha çok hareket ediyolardı ama sadece kıpırtı dönme ve gerneşme olaraktı ama bu seferki bebeğim karnımda hep bi tekmeleme daha sakin ama bi hareket etmeye başlarsa tekme yumruk elleri ayakları hiç durmuyo tekmeledi mi çoğunlukla kafasıda diğer tarafa çarpıyo son 3 4 gündür kıza göre daha fevri agresif hareketleri hepte tekme çoğunlukla yada bildiğin balık sudan çıkınca nasıl debelenir aynı öyle ilk zamanlar ben korktum acaba canı yanıyo ondan mı böyle hareketleri diyede alakası yokmuş
Çok sağ ol canım Allah razı olsunBen kaçırmışım canım sağlıkla gelsin paşalisteye yazıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?