- 26 Ağustos 2022
- 752
- 849
- 18
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #7.201
Ben de sizin gibiyim sanki bebek icerden tam vajinamin üstünde yani alt karnimda sanki öyle bi ağırlık ağrı baska yerlerimde yok dediginiz gibi. Tuhaf bi ağrı yani çişimi mi tutuyorum desem yok. Benim de 30nda detaylı randevusu kesinlikle sorcam.Bu nadir birşey galiba o yüzden endişe yaratmak istemem. Genelde önceden farkedip erkenden yapıyorlarmış operasyonu. Bende 3 gün öncesi kontrolde normal çıkmıştı rahim ağzı. Karından bakınca tabi. Kasılma durumuna da bakılabiliyor mu bilmiyorum. Dediğim kasılma şişkinlikten baya farklı, karnın gerilmesi gibi değil. Yanlarda üstte birşey yok sadece rahimde sertlik oluyor. Hatta şişkinlik yokken sabahları daha çok belli oluyor. 28inde detaylı randevusu aldım orda da sorarım nasıl olabilir böyle birşey diye.
Bu nadir birşey galiba o yüzden endişe yaratmak istemem. Genelde önceden farkedip erkenden yapıyorlarmış operasyonu. Bende 3 gün öncesi kontrolde normal çıkmıştı rahim ağzı. Karından bakınca tabi. Kasılma durumuna da bakılabiliyor mu bilmiyorum. Dediğim kasılma şişkinlikten baya farklı, karnın gerilmesi gibi değil. Yanlarda üstte birşey yok sadece rahimde sertlik oluyor. Hatta şişkinlik yokken sabahları daha çok belli oluyor. 28inde detaylı randevusu aldım orda da sorarım nasıl olabilir böyle birşey diye.
Kasilmayi hissediyor musunuz peki? Bendeki o sertlik abartili bir sey degil. Ama gun icinde bazen cok yumusak karnim bazen de o yumusakliga nazaran biraz daha sert oluyor. Yoksa tas gibi degil. Benim de 3 ocak ta ayrintili ultrasonum insallah. O dr da kontrol ediyor mu boyle seyleri? En azindan vajinal olarak da normal dr gibi muayene ediyor mu acaba bilginiz var mi?Bu nadir birşey galiba o yüzden endişe yaratmak istemem. Genelde önceden farkedip erkenden yapıyorlarmış operasyonu. Bende 3 gün öncesi kontrolde normal çıkmıştı rahim ağzı. Karından bakınca tabi. Kasılma durumuna da bakılabiliyor mu bilmiyorum. Dediğim kasılma şişkinlikten baya farklı, karnın gerilmesi gibi değil. Yanlarda üstte birşey yok sadece rahimde sertlik oluyor. Hatta şişkinlik yokken sabahları daha çok belli oluyor. 28inde detaylı randevusu aldım orda da sorarım nasıl olabilir böyle birşey diye.
Tamam canim. Daha vaktine var zaten zamani gelince karar vermis olurum artik. Tesekkur ederim cevabiniz icinİlk hamileliğimde yaptırdım bu dediklerinizi ben de duydum ama yaptırdım abartıldığı kadar değilmiş dedim hatta .Şekeri çıkanların sonuçlarini araştır canım bence o riskleri kimse göze almak istemez çünkü
Ben kızımda da olmuştum hiç bir zararını görmedim bu gebeliğimde de oldum doktorumuz öneriyor zatenArkadaslar benim tetanoz asisi vaktim geldi ama icimden hic olmak gelmiyor. Bu konuda sizler ne dusunuyorsunuz? Olmali mi olmamali mi
Düşük çıkmış evet doktorunuz ilaç başlar büyük ihtimal artık bu ayarda kullanılıyor benim doktorum 16 haftada baslattıEki Görüntüle 3180856 kızlar doktoruma yazdım ama dönmedi daha ferritin kansızlık mı oluyor çok düşük çıkmış dimi anladığım kadarıyla kendimi çok halsiz bitkin hiise diyorum ya
Evet rahim ağzı uzunluğuna öyle de deniyor.Servikal uzunluk diye mi geçiyor acaba
Ayrıntılıya gitmiş olanlar daha iyi bilir nelere bakıldı ben de merak ediyorum. Kasılmayı hissediyorum ağrı değil de rahatsızlık hissi oluyor uzun da sürüyor. Çok artarsa batma hissi de oluyordu. Progestan iyi geldi bence.Kasilmayi hissediyor musunuz peki? Bendeki o sertlik abartili bir sey degil. Ama gun icinde bazen cok yumusak karnim bazen de o yumusakliga nazaran biraz daha sert oluyor. Yoksa tas gibi degil. Benim de 3 ocak ta ayrintili ultrasonum insallah. O dr da kontrol ediyor mu boyle seyleri? En azindan vajinal olarak da normal dr gibi muayene ediyor mu acaba bilginiz var mi?
Evet bilen biri varsa yardimci olursa cok sevinirimEvet rahim ağzı uzunluğuna öyle de deniyor.
Ayrıntılıya gitmiş olanlar daha iyi bilir nelere bakıldı ben de merak ediyorum. Kasılmayı hissediyorum ağrı değil de rahatsızlık hissi oluyor uzun da sürüyor. Çok artarsa batma hissi de oluyordu. Progestan iyi geldi bence.
Ben yaptırmadım canım çağırdılar gitmedim zorla goturmezler zaten bu konuda imza isteyebilirler benden istemediler sadece çocuğum için istemişlerdi imzaladım bendeUmarım der ya bakalım aşıdan önce arayıp soracağım yaptirmasam olur mu diye
Düşük ama çok değil canım için ferah olsun B12 ve b16 dan da olur halsizlikEki Görüntüle 3180856 kızlar doktoruma yazdım ama dönmedi daha ferritin kansızlık mı oluyor çok düşük çıkmış dimi anladığım kadarıyla kendimi çok halsiz bitkin hiise diyorum ya
Ben de yaptirmak istemiyorum ama sadece bir korkum var. Dogum esnasinda genelde normal dogum da olsa kesi atiliyor. Tetanozsuz bu problem olmaz mi? Bir de bebegim dogdugu gibi sunnet yaptirmayi dusunuyoruz. Onun icin de yine sorun olur mu acabaBen yaptırmadım canım çağırdılar gitmedim zorla goturmezler zaten bu konuda imza isteyebilirler benden istemediler sadece çocuğum için istemişlerdi imzaladım bende
Ben daha önce kaşımı yardığım için mecburi tetanoz aşısı olmuştum. 5 yıl koruyuculuğu varmış. çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım. Gecen hafta doktora grip aşısını sorduğumda gebelikte yapılan tüm aşıları tavsiye ediyorum. Bebeğe bir zararı yok hatta koruyucu özelliği var dedi. Bence içini ferah tut. Tabi yine de senin kararın.Arkadaslar benim tetanoz asisi vaktim geldi ama icimden hic olmak gelmiyor. Bu konuda sizler ne dusunuyorsunuz? Olmali mi olmamali mi
Teşekkür ederim inşallahTeşekkür ederim canım darısı sizlere 30 dakika kadar sürdü herşeyine detaylı bakıp bize tek tek anlattı inceledi
Hamilelikten once yaptirmis olsaydim keske ben de. Benim korkum zaten hamileyken o asiyi yaptirmak kasilmalari falan da etkiliyormus. Korkuyorum acikcasiBen daha önce kaşımı yardığım için mecburi tetanoz aşısı olmuştum. 5 yıl koruyuculuğu varmış. çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım. Gecen hafta doktora grip aşısını sorduğumda gebelikte yapılan tüm aşıları tavsiye ediyorum. Bebeğe bir zararı yok hatta koruyucu özelliği var dedi. Bence içini ferah tut. Tabi yine de senin kararın.
Haklısın canım biraz daha bekle istersen. Benim aşıyı olalı 10 yıla yakın oldu. Sanırım benimde olmam gerekecek. Aslında riskli gebeliği olan arkadaşlar doktorlarına bu konudan söz etseler belki bizim için daha net bir bilgi vermiş olurlar.Hamilelikten once yaptirmis olsaydim keske ben de. Benim korkum zaten hamileyken o asiyi yaptirmak kasilmalari falan da etkiliyormus. Korkuyorum acikcasi
Evet aslinda iyi olur. Benim de ayrintili ultrason tarihime cok az kaldi. o dr a sorarim ben de ama genelde dr lar oneriyor tetanozu da seker yuklemesini deHaklısın canım biraz daha bekle istersen. Benim aşıyı olalı 10 yıla yakın oldu. Sanırım benimde olmam gerekecek. Aslında riskli gebeliği olan arkadaşlar doktorlarına bu konudan söz etseler belki bizim için daha net bir bilgi vermiş olurlar.
Doktorunuz muhakkak bakıyordur benimki herseferinde bakıyo bebegin durdugu yere rahim agzı uzunlugu yukardan karninizdan bakıldıgındada görülüyormusEvet bilen biri varsa yardimci olursa cok sevinirim
Benim suanda 29 haftalik hamile olan arkadasim 2. Dozunuda yaptirdi canimbisey olmadiHamilelikten once yaptirmis olsaydim keske ben de. Benim korkum zaten hamileyken o asiyi yaptirmak kasilmalari falan da etkiliyormus. Korkuyorum acikcasi
Teşekkür ederimEvet rahim ağzı uzunluğuna öyle de deniyor.
Ayrıntılıya gitmiş olanlar daha iyi bilir nelere bakıldı ben de merak ediyorum. Kasılmayı hissediyorum ağrı değil de rahatsızlık hissi oluyor uzun da sürüyor. Çok artarsa batma hissi de oluyordu. Progestan iyi geldi bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?