2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Peki seker yuklemesinin bebege bir zarari var midir? Benim icin tek onemli olan zaten bebegimin sagligi. Kendimi dusunmuyorum ne seker yuklemesi konusunda ne de tetanoz asisi olma konusunda
şeker yüklemesi gazoz gibi bi içecek şeklinde oluyor. önce açken kan alınıyor. sonra o sıvıyı içip kan alıyolar. ben de yaptıracağım temmuzda gebe değilken normal açlık tokluk kan şekerime baktırmıştım hiçbir şey çıkmamıştı gayet iyiydi sonuçlar ama gene de yaptıracağım. gebelik şekeri farklı bir şey. ona bakıyorlar zaten. korkuyorsanız bebeğe bir şey olacak diye şekerli hiçbir içecek almayın marketten içmeyin de. çünkü verdikleri şey aynı şey.

Ben de yaptirmak istemiyorum ama sadece bir korkum var. Dogum esnasinda genelde normal dogum da olsa kesi atiliyor. Tetanozsuz bu problem olmaz mi? Bir de bebegim dogdugu gibi sunnet yaptirmayi dusunuyoruz. Onun icin de yine sorun olur mu acaba
Bir sorun çıkmadı bizde yani kesi de dikiş de oldu.

şeker yüklemesi gazoz gibi bi içecek şeklinde oluyor. önce açken kan alınıyor. sonra o sıvıyı içip kan alıyolar. ben de yaptıracağım temmuzda gebe değilken normal açlık tokluk kan şekerime baktırmıştım hiçbir şey çıkmamıştı gayet iyiydi sonuçlar ama gene de yaptıracağım. gebelik şekeri farklı bir şey. ona bakıyorlar zaten. korkuyorsanız bebeğe bir şey olacak diye şekerli hiçbir içecek almayın marketten içmeyin de. çünkü verdikleri şey aynı şey.
O zaman iki dilim baklava yesem de olur mu o icecek yerine acaba

Ben de öyleyim artık günde 3 litre su içemiyorum

Benim sağlık ocağında ki ebem 3 adet baklava yemeye eş değer dedi şeker yüklemesi için korkulacak bir şey olmadığını söyledi ayrıntılı ultrason doktorumuza da sorduk kesinlikle öneriyorum tavsiye ediyorum dedi bizlerde yaptırdık dedi çocuklarımızda

Valla bilmiyorum ama ikisinin verdiği zarar aynı. Hem erkenden farkedilmesi daha iyi böyle bir hastalık durumu vs varsa gebelikte ortaya çıkabilen bişey olduğu için ben tereddütsüz yaptıracağım.

Bugun itibariyle alinmis karar daha bugun sabah doktorum 1 doz tetanoz 1 doz da tetanoz+boğmaca aşisi yazdi. Kafam karıştı

Ayy bende tam bundan bahsedicektim az önce okudum diğer topiklerde. Tetanoz aşıları toplatılıyormuş ama yenileri gelicekmiş falan, napıcaz şimdi bilmiyorum. Normalde aşıyı kesin olurum diyordum ama şu an aklım çok karıştı

Bugun sabah kontrolum vardi doktorum çok netti direk 24 haftada tetenoz mutlaka ol uzerine 30ncu haftada tetanoz+bogmaca dedi ve bunlari recete etti.Arkadasim benimle ayni hastanenin baska doktorundan dogum paketi almisti tabi benden önce ona tetanozu istersen yaptir demiş o da yaptirmadi dogum yaptı sorun yok doktoruma ayip olur diye bnu anlatamadim sanki diger doktorlarla kıyaslamış olmayim diye;( valla haber kafami cok karistirdi

Zaten doktorların şöyle konularda aynı fikirde olmamalarına anlam veremiyorum ya. Bir şey doğruysa doğru yanlışsa yanlış değil midir nasıl bu kadar ayrı düşüncelerde oluyorlar, bizim de aklımız karışıyor iyice

Aşı konusunda ben de çok kararsızım. doktorların da farklı söylemlerini duymak hiç yardımcı olmuyor. Bir doktor arkadaşım tetanoz kapmanın çok düşük bir risk olduğunu söyledi, ancak tehlikeli bir hastalık olduğu için tedbir olarak yapılıyormuş. Yaptıracaksan tek doz 5 yıla kadar koruyucu, ikinciye gerek yok dedi.

Ayni hastanenin 2 farkli doktoru! O kadar haklisiniz ki benim alanim saglik degil ben ne kadar bilebilirim söz konusu bide bebek olunca kafam karışıyor Benim tez doZum 3 yil once yaptirmistim doktorum ısrarla iki doz daha yaptır dedi.saglik ocagindan arayan aile hekimim biz oneririrz ama yaptırmak sizin karariniz dedi ben kararsizim

Ben 2020de tek doz vurulmuştum ama sağlık ocağında onun süresi dolmuştur dediler
Ayni hastanenin 2 farkli doktoru! O kadar haklisiniz ki benim alanim saglik degil ben ne kadar bilebilirim söz konusu bide bebek olunca kafam karışıyor
Aynen benim de öyle, İnşallah bebeklerimize bir şey olmadan şu süreçleri de atlatabiliriz

Cinsiyeti belli olan anneler kız bebekler göbeğin aşağısında erkekte ustunde hareket edermiş doğruluk payı var mı

Ben vuruldum mesela geçenlerde vurulanlar ne olacak

Cinsiyeti belli olan anneler kız bebekler göbeğin aşağısında erkekte ustunde hareket edermiş doğruluk payı var mı
Erkek benim , sol taraf aşağı kasığa doğru hissediyorum hep bu genel şeylere nedense uymadı tatlı ister derler erkek hamilelik neredeyse tatlıdan midem bulanıyor

Benim cinsiyet erkek ama ayakları vajinama doğru muhtemelen kafası da göbek deliğimin altında, bence doğru değil
Ben vuruldum mesela geçenlerde vurulanlar ne olacak
Hiç bilmiyorum gerçekten öyle saçma bir zamandayız ki inşallah hiçbirimize ve bebeklerimize kötü bir şey olmaz

Hurafe gibi geldi bana. Kızımı göbek deliğinin altındaki heryerde hissediyorum bu hafta. Küçücük daha ordan oraya nasıl yetişiyor diye şaşırıyorum. Önceki haftalar alttaydı ama o rahimin süreç içindeki doğal yerleşimi ile ilgili sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…