- 8 Haziran 2022
- 532
- 898
- 23
- 34
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #9.181
Bi tane ordu egitim arastirmada var ama adam bashekimi oranin adama ulasmak imkansiz gibi bir sey. İnanin baskada perinatolog yok. Samsuna haftaya Salı gününe buldum randevu. Gidicem artikBen olsam giderdim . Ücretsiz devlet hastanesine gidin 2. Kez ucret odemek istemiyorsaniz . Samsun uzak yorar sizi konumunuza yakin ayrintili ultrason ceken devlet hastanesine bakın . Perinatolog olan bi hastane şart mı ayrıntılı bakmalari için. Orduda herkes samsuna mi gidiyorüzüldüm oyle bi durum varsa.
75 gram yapıldı tabi ilk olarak açlık şekerine bakılıyor.Merhaba anne adayları:) Haziran annelerinden geliyorum, bir sorum var size. Şeker yükleme testi kaç gr olarak yapıldı ve aç mı gittiniz?
İnternette 50 gr da yapılır olarak yazıyor da 50 gr olarak yapılan var mı merak ettim75 gram yapıldı tabi ilk olarak açlık şekerine bakılıyor.
peki sizde de kaşıntı oluyor mu? cildim kuru olmasa bile kaşınıyorum özellİkle bacak kol göbekkkHindistan cevizi kurtarmıyor onu anladim youtube da hamile videolarinda gordum dalan d'Olive doğal zeytinyağlı el vucud kremi paraben boya alkol vs içermiyor guzel nemlendiriyor diye yarin onu alicam memnun kalırsam yazicam sizede. Dis macununda splat miydi adi oyle florursuz macunları kullandim bitkisel ama baktim diş eti kanamaları hafif sararma başladı hemen sensodyne geri döndüm ama sizin yazdığınız markaya baktim cok iyi yorumlar var onu almaya karar verdim . Bende cok kuru biri değildim ama saçlarım dahil heryer kurudu bir de tabi kış dönemi evde kaloriferler ortamı kurutuyor disarda bile adam gibi yağış yok hava da kuru hamilelik zaten yapıyormuş bazi kişilerde fazlaca nem kaybı.. Hepsi üst üste geldi boyle kurudum
benim de bu hafta azaldı diyemem ama tekmeler azaldı daha çok dönüyor karnımda sanırım yeri daralmaya başladı. 24'ten sonra azalır ama güçlü olur hareketleri demişlerdi.Sürekli tekme yağmuruna tutan yavrum 2 günden beri durgun yani bi oynuyor 2 3 hareket ediyor ama sakin daha geçen haftalarda durmak bilmiyordu karnından bile gözüküyordu hareketleri.. biraz yorgunluk var ama soguk alginli yuzunden surekli burnum tıkalı rahatsızım o etkilemiş olabilir mi surekli süpürüyorum afedersiniz bu kadar sumkurmekde bebegi aşağı çeker diye korkuyorum;( öksürük var azda olsa hastayken bebek hareketlerinizde boyle azalmalar oluyor mu
Ben ilk aylarda lierac, bebe yağı, hindistan cevizi yağı, vazelin kullandım ama cildime yaramadı.Özellikle karnım pul pul dökülünce doktor clarins (yağ) almamı söyledi %100 bitkisel. Pahalı bir ürün duştan sonra 2 günde 1 kullanıyorum inanılmaz güzel bir ürün nemlendirmesi ama dün iki küçük çatlak gördüm karnımdaO zaman yarin alayim bebe yagi göğüslerim çatladı benim göbekte henüz bir şey yok ama ellerimin üstü belki bu dönem cok sabunlamaktandir bilmiyorum 10 yaş atti bi anda kurudu kotu oldu;( tum nemi bitti sanki vücudumun saçlarımda cok kurudu yavrum anasını kuruttu resmen
bende çok farkediyorum canım. Yorgun olduğumda ya da hasta olduğumda hareketleri çok azdı. Ayakta fazla durduysam, gezdiysem de aynı. Ama vücudum dinlenmişse coşuyor. Sen gibi bende kafaya takıyorum ama sonra hareketlenince anlıyorum böyle olacak hep :)Çok geçmiş olsunevet burnumu silerken oksururken resmen kesiliyor karnımın ici acitiyor
Valla şu yorumunuz bile huzurla uyutcak beni Allah razi olsun bilmiyorum daha once bi kaybim oldugu icin mi bu kadar tedirginim yoksa bu haftalara kadar ilk kez geldim onun heyecanı mi en kucuk şeyde acaba bi durum mu var diyorum sonra burada benzer hikayeleri okuyunca oh cok sukur demek normal diyorum ❤Allah razi olsun
Ben bu sabah 50lik yaptirdim ve referans aralığı max 140ti 148 çıktı haftaya 100luk yapalim dedi doktorumİnternette 50 gr da yapılır olarak yazıyor da 50 gr olarak yapılan var mı merak ettim
Bi arkadaşımın ki de yüksek çıkmıştı 2. testte düşük çıktı endişelenmeyinBen bu sabah 50lik yaptirdim ve referans aralığı max 140ti 148 çıktı haftaya 100luk yapalim dedi doktorum
bugun evdeyim dinleniyorum hareketlendikce kafam rahat etti vallabende çok farkediyorum canım. Yorgun olduğumda ya da hasta olduğumda hareketleri çok azdı. Ayakta fazla durduysam, gezdiysem de aynı. Ama vücudum dinlenmişse coşuyor. Sen gibi bende kafaya takıyorum ama sonra hareketlenince anlıyorum böyle olacak hep :)
oyle mibenim de bu hafta azaldı diyemem ama tekmeler azaldı daha çok dönüyor karnımda sanırım yeri daralmaya başladı. 24'ten sonra azalır ama güçlü olur hareketleri demişlerdi.
Hazır dışarı çıkmışken aldim bir deneyeyim ellerim sürerim olmadi dediginiz gibi. Yves rochenin düş jelini aldim cok memnun kaldim Ama şampuanları sacimi kazik gibi yaptı;( kuru saçlar icin olanını aldim bi'de ;( body shop önerenler oldu eskiden cok kullanırdım ama epeydir kullanmıyorumMerhaba, dalan zeytinyağlı kremini bir süre kullandım. Cildim normalde Yağlı olmasına rağmen bu süreçte dalan'ın nemlemdirmesi bana yeterli gelmedi. Siz yine de deneyin tabii en olmadı el kremi olarak kullanırsınızmustela bio oil ve yves rocher kullanıyorum. Şimdilik ikisi yeterli geliyor.
Çalışmıyorsaniz bakın keyfinize ne güzelHerkes uyuyamamakdan bende uykudan kalkamamakdan sikayetciyim gece 11/12 yatiom uykuya dalarken bir saat falan buluo uyumam gece wc mesaisi bir iki kere 2 ve 4 saatleri arasi sonra 6.20de esime kahvalti hazirlamaya kalkiom gonderiom derken 7.30 gibi geri yat sonra döne done 8.30a dogru anca uyyom sonra kalkmak 1i buluo gözümü acamiom ezanı duymadan yatakdan cikamiom
Ayyy cok iyiymis,ben 1 lt zor iciyorum,o da ilacdan dolayi mecbur iciyorum(((Daha ne kadar su icebilirim.Günde 3-3.5 lt su tüketiyorum.WC ye çıkmaktan bı hal oldum.
Malesef o agri hafta hafta giderek artıyor, açıkçası ben çare bulamadim ne spor ne yastiklar işe yaramadı. Sanırım ağırlık merkezimizin öne kaymasindan kaynakliKızlar bel ağrısı çekiyormusun? Benim belim fena, son 1 haftadir daha da kötü, sırt üstü yatip rahatlatmak istiyorum ama korkuyorum sirt ustu yatmaktan, yatsamda 5 dakikayi gecmiyor. Yürüsem gecmiyor uzansam gecmiyor önereceğiniz bir şey var mı?
Evet ya hamile yastigi aldim belki rahat ederim diye yok hicbir sey fayda etmiyor. Eşimde diyor karnin bir haftada baya belirginlesti diye büyük ihtimal ondan agriyor diyor. Bazen döndüğümde belim ve sırtımdan kıkırt diye sesler gelmeye başladıMalesef o agri hafta hafta giderek artıyor, açıkçası ben çare bulamadim ne spor ne yastiklar işe yaramadı. Sanırım ağırlık merkezimizin öne kaymasindan kaynaklisırt üstü bazen gece uykumda dönmüş oluyorum sonra acı icinde uyanıyorum kasilmadan dolayı
Evet ac gittim . Aksam 9 dan sonra bisey yememen lazim . Ben yedim icin aclik sekerim az yuksek cikti doktor normal demisti . 75 gr verdiler . 26. Haftamda yaptirdim ilk açlık kani aliyorlar sonra sekerli suyu içince 1. Ve 2. Saatler olarak kan aliyorlar o ara ne yemek nede su ictiriyolar . Idrar tahlilide aldilar benden 2 kere .Merhaba anne adayları:) Haziran annelerinden geliyorum, bir sorum var size. Şeker yükleme testi kaç gr olarak yapıldı ve aç mı gittiniz?
Benimde bu hafta aniden büyüdü karnim ve icerdeki hareketlerine gore küçülup geri buyuyor karnim bazen cok sert oluyor . Yuruyorum Done done yatiyorum uykuya daliyorum bi sekilde unutuyorumEvet ya hamile yastigi aldim belki rahat ederim diye yok hicbir sey fayda etmiyor. Eşimde diyor karnin bir haftada baya belirginlesti diye büyük ihtimal ondan agriyor diyor. Bazen döndüğümde belim ve sırtımdan kıkırt diye sesler gelmeye başladı
Aynen öle yapiorum cok ariycan bu gunleri yat yat diolarÇalışmıyorsaniz bakın keyfinize ne güzeluykunuzu alıyorsunuz bebege de sizede sifa olsun valla masallah dinlenin bol bol zaten bebekler doğunca bu kadar dinlenemezSiniz.
Canım ben rutin kontrole gittiğimde aç değildim ve 50gr yükleme yapıldı. Doktor aç tok fark etmez, bunda sorun görürsek daha fazlasını yaparız dedi. Ben 50 grlık içtim, bir saat sonra kan verdim. Değerim güzel çıkınca da bir daha bir şey yapmadık şekerle ilgili.Merhaba anne adayları:) Haziran annelerinden geliyorum, bir sorum var size. Şeker yükleme testi kaç gr olarak yapıldı ve aç mı gittiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?