2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Bi tane ordu egitim arastirmada var ama adam bashekimi oranin adama ulasmak imkansiz gibi bir sey. İnanin baskada perinatolog yok. Samsuna haftaya Salı gününe buldum randevu. Gidicem artik raporu bir tek perinatolog veriyormus ayrintili ultrasonda. Radyologlar vermiyormus rapor.

peki sizde de kaşıntı oluyor mu? cildim kuru olmasa bile kaşınıyorum özellİkle bacak kol göbekkk

benim de bu hafta azaldı diyemem ama tekmeler azaldı daha çok dönüyor karnımda sanırım yeri daralmaya başladı. 24'ten sonra azalır ama güçlü olur hareketleri demişlerdi.

Ben ilk aylarda lierac, bebe yağı, hindistan cevizi yağı, vazelin kullandım ama cildime yaramadı.Özellikle karnım pul pul dökülünce doktor clarins (yağ) almamı söyledi %100 bitkisel. Pahalı bir ürün duştan sonra 2 günde 1 kullanıyorum inanılmaz güzel bir ürün nemlendirmesi ama dün iki küçük çatlak gördüm karnımda Ben açıkcası genetik olduğunu düşünüyorum, annem ve ablamda doğum çatlakları inanılmaz fazla. O kadar şey kullanmama rağmen benim de oluyor. Mutsuzum bu konuda

bende çok farkediyorum canım. Yorgun olduğumda ya da hasta olduğumda hareketleri çok azdı. Ayakta fazla durduysam, gezdiysem de aynı. Ama vücudum dinlenmişse coşuyor. Sen gibi bende kafaya takıyorum ama sonra hareketlenince anlıyorum böyle olacak hep :)

bugun evdeyim dinleniyorum hareketlendikce kafam rahat etti valla bide 20 haftaya kadar kanama Lekelenme yok rahim boyu yok bebeğim eşi aşağıda surekli riskli gebesin konuşmaları iyice beni tedirgin etti ama biliyorum cok guzel zamanda doğucak Insallah hepimizin gerci hic bisey yasamasam bile hormonlar en rahat insani bile tedirgin ettiriyor ama Allaha bin şükür tatlı stress bunlar artik bu arada çatlaklar icin doktorum da genetik dedi ama ne kadar nemli tutarsan o kadar az hasarla kurtarırsın dedi benim de göğüse çatlak oldu. Göbekte henüz bisey yok dediginiz yağ a bakıcam bende alayim bitkiselmis hem.bu sabah eczaneden la rochenin cicaplast levres dudak kremini aldim daha 2 sürüşte iyi geldi yüzüme de yine la rocehenin tolerians serisini verdi içeriği cok temizmis goz çevresine bile sürülüyormuş
benim de bu hafta azaldı diyemem ama tekmeler azaldı daha çok dönüyor karnımda sanırım yeri daralmaya başladı. 24'ten sonra azalır ama güçlü olur hareketleri demişlerdi.
oyle mi evet büyüyorlar ya demek ondan cunku geçtiğimiz haftalarda delirmiş gibiydi simdi hareketlenmeler var ama tekmeler az gerçi bu sabah yine hareketliydi yiyip icio yayında kendine geldi demek o da kaşıntı oluyor ama ara ara en cok göğüs bölgemde iyi nemlendirebilirsem azaliyor
Hazır dışarı çıkmışken aldim bir deneyeyim ellerim sürerim olmadi dediginiz gibi. Yves rochenin düş jelini aldim cok memnun kaldim Ama şampuanları sacimi kazik gibi yaptı;( kuru saçlar icin olanını aldim bi'de ;( body shop önerenler oldu eskiden cok kullanırdım ama epeydir kullanmıyorum

Çalışmıyorsaniz bakın keyfinize ne güzel uykunuzu alıyorsunuz bebege de sizede sifa olsun valla masallah dinlenin bol bol zaten bebekler doğunca bu kadar dinlenemezSiniz.

Herkes kurumaktan pul pul dökülmekten bahsetmis ben de vicik vicik yaglandim sanki. Sirtimda sivilceler cikmaya basladi. Dustan sonra sirf göbegime weledanin hamilelik yagini sürüyorum o kadar. Hele yüzümde T bölgesinden yag akiyor

Kızlar bel ağrısı çekiyormusun? Benim belim fena, son 1 haftadir daha da kötü, sırt üstü yatip rahatlatmak istiyorum ama korkuyorum sirt ustu yatmaktan, yatsamda 5 dakikayi gecmiyor. Yürüsem gecmiyor uzansam gecmiyor önereceğiniz bir şey var mı?

Malesef o agri hafta hafta giderek artıyor, açıkçası ben çare bulamadim ne spor ne yastiklar işe yaramadı. Sanırım ağırlık merkezimizin öne kaymasindan kaynakli sırt üstü bazen gece uykumda dönmüş oluyorum sonra acı icinde uyanıyorum kasilmadan dolayı

Evet ya hamile yastigi aldim belki rahat ederim diye yok hicbir sey fayda etmiyor. Eşimde diyor karnin bir haftada baya belirginlesti diye büyük ihtimal ondan agriyor diyor. Bazen döndüğümde belim ve sırtımdan kıkırt diye sesler gelmeye başladı

Merhaba anne adayları:) Haziran annelerinden geliyorum, bir sorum var size. Şeker yükleme testi kaç gr olarak yapıldı ve aç mı gittiniz?
Evet ac gittim . Aksam 9 dan sonra bisey yememen lazim . Ben yedim icin aclik sekerim az yuksek cikti doktor normal demisti . 75 gr verdiler . 26. Haftamda yaptirdim ilk açlık kani aliyorlar sonra sekerli suyu içince 1. Ve 2. Saatler olarak kan aliyorlar o ara ne yemek nede su ictiriyolar . Idrar tahlilide aldilar benden 2 kere .
Benimde bu hafta aniden büyüdü karnim ve icerdeki hareketlerine gore küçülup geri buyuyor karnim bazen cok sert oluyor . Yuruyorum Done done yatiyorum uykuya daliyorum bi sekilde unutuyorum yorulunca ve ayakta kalinca agrimaya basliyor

Merhaba anne adayları:) Haziran annelerinden geliyorum, bir sorum var size. Şeker yükleme testi kaç gr olarak yapıldı ve aç mı gittiniz?
Canım ben rutin kontrole gittiğimde aç değildim ve 50gr yükleme yapıldı. Doktor aç tok fark etmez, bunda sorun görürsek daha fazlasını yaparız dedi. Ben 50 grlık içtim, bir saat sonra kan verdim. Değerim güzel çıkınca da bir daha bir şey yapmadık şekerle ilgili.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…