- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #9.201
Çok sevindim, darısı başımaCanım ben rutin kontrole gittiğimde aç değildim ve 50gr yükleme yapıldı. Doktor aç tok fark etmez, bunda sorun görürsek daha fazlasını yaparız dedi. Ben 50 grlık içtim, bir saat sonra kan verdim. Değerim güzel çıkınca da bir daha bir şey yapmadık şekerle ilgili.
Kızlar bel ağrısı çekiyormusun? Benim belim fena, son 1 haftadir daha da kötü, sırt üstü yatip rahatlatmak istiyorum ama korkuyorum sirt ustu yatmaktan, yatsamda 5 dakikayi gecmiyor. Yürüsem gecmiyor uzansam gecmiyor önereceğiniz bir şey var mı?
Evet hem havalardan evdeki kaloriferler cok kurutuyor hem de hamilelikte cok oluyormus daha bugun nem makinası siparisimgeldi simdi onu çalıştırdım umarim ise yarar ama ben aynı zamanda nezle geçiriyorum ekstra rahatsız ediyor nefes darligi;( cok fazla burnumu seçildiğim icin pecetede kucuk kanama goruyorum ama aleni bir burun kanaması olmadi en cok gece artıyor benimdeKizlar merhaba.Sizde de burun tikanikligi,burun kanamasi,nefes darligi var mi?Ben 10 gun falandir uyuyamiyorum dogru duzgun.Burnum hep tikali,bakiyorum bi sey de yok.hep elim burnumda.Yatagima yattigimda daha kotu oluyorum(((
Benim de aynı şekilde burnum hep tıkalı herkes grip misin diyor ama gripte değilim sanırım hamilelikte normal bu durumKizlar merhaba.Sizde de burun tikanikligi,burun kanamasi,nefes darligi var mi?Ben 10 gun falandir uyuyamiyorum dogru duzgun.Burnum hep tikali,bakiyorum bi sey de yok.hep elim burnumda.Yatagima yattigimda daha kotu oluyorum(((
başınız sağ olsun Allah size ve kalanlarınıza, doğacak bebişinize güzel ömür versin inşşKızlar bugün annemi kaybettim duanızı eksik etmeyin
Benimde çok tıkalı kaç haftadır bazen nefessiz kalıp uyanıyorum gibi oluyor. Ağızdan nefes alınca da ağız kuruluğu çok oluyorKizlar merhaba.Sizde de burun tikanikligi,burun kanamasi,nefes darligi var mi?Ben 10 gun falandir uyuyamiyorum dogru duzgun.Burnum hep tikali,bakiyorum bi sey de yok.hep elim burnumda.Yatagima yattigimda daha kotu oluyorum(((
Dün nem makinasının ilk günüydü sabaha kadar güya nem verdi hala burnun tıkalı tabi bi günde mucize beklemiyorum ama annemde soyledi hamilelikte cok olur dedi.Benim de aynı şekilde burnum hep tıkalı herkes grip misin diyor ama gripte değilim sanırım hamilelikte normal bu durum
Benimde gitti gibi koku yani azaldı acaba dedim bende korona mı oldum ama ateş yoktu, halsizlik yoktu . Hamilelikten iyileşemedik demek ki yaDün nem makinasının ilk günüydü sabaha kadar güya nem verdi hala burnun tıkalı tabi bi günde mucize beklemiyorum ama annemde soyledi hamilelikte cok olur dedi.
tek sorunum koku algimda gitti hafiften bi corona mi diye şüphelenmedim degilama halsizlik ateş yok . Sesim dolgun burun tıkalı elimde pecete ile geziyorum
vücutta kan artışı olduğu için besinlerden aldığımız kalori miktarı artıyor. aynı yesek de hamilelikte kilo almak normal bu yüzden. ödem için bol bol su içmek ve hareket etmek gerekli. tuzlu şeyleri çok tüketmek de ödem yapıyor ve tabii ki karbonhidrat da ekstra su tutuyor vücutta. günlük en az 5 bin adım ve 15-20 dklık hamilelik egzersizleri ödemi azaltıyor. ama ne kadar dikkat etsek de hamilelikte vücut çok başkalaştığı için müdahale etmek elimizde değil pek. çok da stres yapma, doğumdan sonra çok hızlı gidiyor o kilolar.Kızlar 23. haftadayım ve 9 kilo almış bulunmaktayım. Eskisi gibi yediğim halde sürekli kilom artıyor anlamıyorum. Bu ay 3 kilo almışım 20 kg ya kadar çıkarım böyle alırsamBir de ödem çok fazla var bende hamile kalmadan önce de ödem çok tutardım. Kürler vs ile giderdi. Hamileyken ödem için neler yapabiliriz, bilen?
Kaç günlük olduğumuzu 30'a bölüyoruz yani doğru anladım değil mi?Kaç aylık olduğunuzu şöyle hesaplayabilirsiniz, Örnek;
Bugünün tarihinden SAT'ı çıkarın, 30'a yani 1 aya bölün. Bugün 31.01.2023 - benim SAT 08.08.2022 = 175
175/30 = 5.83 5 gün sonra tam 6 aylık aylık oluyor benim :)
25. Hafta bitince tam 6 aylık oluyor galiba benim anladığım5 ay 4 hafta yazan site var 6.25 yazan site var 7.ayınızdasınız diyen varney bu şimdi
25+5'de tam 6 aylık oluyorsunuz.25. Hafta bitince tam 6 aylık oluyor galiba benim anladığım
Niye 9'u yaşamamış olalım ki? Normalde hamilelik hep 9 ay 10 günlük derler, yani 9*30+10 yani 280 gün ortalama.6sı benim SAT tarihim. SAT'ın olduğu günden güne hesaplamakla aynı gibi bu galiba. Şubat'ın 6'sında tam 6 olmuş oluyor. Ama bu hesaba göre 9.ayı yaşamadan doğurmuş oluyoruz. Dolu dolu 6 oluyor 7.aya girmiş oluyoruz o zaman. Hafta hesaplarında olduğu gibi şuan 25+3 üm ama 26 haftanınniçindeyim 26+0 olunca 27'ye girmiş oluyorum.
Hımm tamam benimde 1 haftam kalmış ozaman25+5'de tam 6 aylık oluyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?