2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Çok sevindim, darısı başıma

Bence dinlenmelisiniz bolca.Cok ayakta kaldigimda bende de oluyor

Kizlar merhaba.Sizde de burun tikanikligi,burun kanamasi,nefes darligi var mi?Ben 10 gun falandir uyuyamiyorum dogru duzgun.Burnum hep tikali,bakiyorum bi sey de yok.hep elim burnumda.Yatagima yattigimda daha kotu oluyorum(((

Kizlar merhaba.Sizde de burun tikanikligi,burun kanamasi,nefes darligi var mi?Ben 10 gun falandir uyuyamiyorum dogru duzgun.Burnum hep tikali,bakiyorum bi sey de yok.hep elim burnumda.Yatagima yattigimda daha kotu oluyorum(((
Evet hem havalardan evdeki kaloriferler cok kurutuyor hem de hamilelikte cok oluyormus daha bugun nem makinası siparisimgeldi simdi onu çalıştırdım umarim ise yarar ama ben aynı zamanda nezle geçiriyorum ekstra rahatsız ediyor nefes darligi;( cok fazla burnumu seçildiğim icin pecetede kucuk kanama goruyorum ama aleni bir burun kanaması olmadi en cok gece artıyor benimde

Benim de aynı şekilde burnum hep tıkalı herkes grip misin diyor ama gripte değilim sanırım hamilelikte normal bu durum

Benimde çok tıkalı kaç haftadır bazen nefessiz kalıp uyanıyorum gibi oluyor. Ağızdan nefes alınca da ağız kuruluğu çok oluyor

Benim de aynı şekilde burnum hep tıkalı herkes grip misin diyor ama gripte değilim sanırım hamilelikte normal bu durum
Dün nem makinasının ilk günüydü sabaha kadar güya nem verdi hala burnun tıkalı tabi bi günde mucize beklemiyorum ama annemde soyledi hamilelikte cok olur dedi.
tek sorunum koku algimda gitti hafiften bi corona mi diye şüphelenmedim degil ama halsizlik ateş yok . Sesim dolgun burun tıkalı elimde pecete ile geziyorum

Benimde gitti gibi koku yani azaldı acaba dedim bende korona mı oldum ama ateş yoktu, halsizlik yoktu . Hamilelikten iyileşemedik demek ki ya

Kızlar 23. haftadayım ve 9 kilo almış bulunmaktayım. Eskisi gibi yediğim halde sürekli kilom artıyor anlamıyorum. Bu ay 3 kilo almışım 20 kg ya kadar çıkarım böyle alırsam Bir de ödem çok fazla var bende hamile kalmadan önce de ödem çok tutardım. Kürler vs ile giderdi. Hamileyken ödem için neler yapabiliriz, bilen?

vücutta kan artışı olduğu için besinlerden aldığımız kalori miktarı artıyor. aynı yesek de hamilelikte kilo almak normal bu yüzden. ödem için bol bol su içmek ve hareket etmek gerekli. tuzlu şeyleri çok tüketmek de ödem yapıyor ve tabii ki karbonhidrat da ekstra su tutuyor vücutta. günlük en az 5 bin adım ve 15-20 dklık hamilelik egzersizleri ödemi azaltıyor. ama ne kadar dikkat etsek de hamilelikte vücut çok başkalaştığı için müdahale etmek elimizde değil pek. çok da stres yapma, doğumdan sonra çok hızlı gidiyor o kilolar.

İlk hamileliğimde doğuma 77 kilo gitmiştim. doğumdan bir hafta sonra 66 olmuştum mesela. dert etmeye değmez.

Arkadaşlar şimdi bizler kaç aylık oluyoruz hesabını yapabilen var mı ben 26.haftamdayım kaç aylık oluyorum

5 ay 4 hafta yazan site var 6.25 yazan site var 7.ayınızdasınız diyen var ney bu şimdi

Kaç aylık olduğunuzu şöyle hesaplayabilirsiniz, Örnek;
Bugünün tarihinden SAT'ı çıkarın, 30'a yani 1 aya bölün. Bugün 31.01.2023 - benim SAT 08.08.2022 = 175
175/30 = 5.83 5 gün sonra tam 6 aylık aylık oluyor benim :)

Kaç günlük olduğumuzu 30'a bölüyoruz yani doğru anladım değil mi?
Benim 178 gün olmuş 5.93 çıkıyor.

6sı benim SAT tarihim. SAT'ın olduğu günden güne hesaplamakla aynı gibi bu galiba. Şubat'ın 6'sında tam 6 olmuş oluyor. Ama bu hesaba göre 9.ayı yaşamadan doğurmuş oluyoruz. Dolu dolu 6 oluyor 7.aya girmiş oluyoruz o zaman. Hafta hesaplarında olduğu gibi şuan 25+3 üm ama 26 haftanınniçindeyim 26+0 olunca 27'ye girmiş oluyorum.

Niye 9'u yaşamamış olalım ki? Normalde hamilelik hep 9 ay 10 günlük derler, yani 9*30+10 yani 280 gün ortalama.
Haftalık olarak da 40 hafta derler, 40*7 yine 280 gün eder. Tabiki erken doğuran, geç doğuran olabilir. Genel hesap bu şekilde.
Siz 40 haftalık oldum dediğinizde gün hesabı yapınca 9 aylık oldum diyeceksiniz aynı şekilde. Yaşamış olacaksınız yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…