- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #10.161
Arkadaşlar ben baya hastayım bronşit olmuşum aşırı öksürük var bal zencefil yapıyorum sıcak su içiyorum ilaçlarımı alıyorum çok düşük dozlarda yazdı doktor ama 2 gündür 2 3 saatlik uykuyla duruyorum öksürmekten afedersiniz altıma kaçırıyorum bugün artık iyice fena oldu çok korkuyorum bebeğe bi zararı olur mu acaba
Bende öyle biliuordum ama degilmis senin kanın düşük olsa bile bebek gerekirse organlardan beslenebiliyormus bence uzulme her bebiş farklı büyür kimisi 4 kilo doğar kimisi 2 kilo önemli olan sağlıklı doğmasıBoyu haftasina uyumlu ama bel olcusu cok dusukbenim kanim dusuk kan hapini gunde 1 tane kullaniyorum az once nete baktim kan dusuklugu gelisim geriligine sebep oluyomus diyodu aklima acaba olabilir mi sorusu geldi. Cunku baska bi sorunu yok suyu gayet iyi kan dolasimida guzel ama zayif ve kafa capi kucuk bende doktora danismadan eksta vitamin aldim. Ve kan ilacini 2 taneye yukselttim
Ayni durum bendede var ya acaba diyorum böyleydi de ben mi yanlış hatırlıyorum. İlk kızım sakindi bu kıpır kıpırÖyle canım öyle. Önemli olan azda olsa hareket olması. Benim bu bebeğim kıpır kıpır. Ama ilk bebeğim çok hareket etmezdi. Hani günlük olarak hareketlerini hissediyorsan sıkıntı yok
Bi ara benimde kilo boy cok hoşuma gitmemişti biraz geriydi pekmez kuruyemiş cok guzel beslenddim bide cici bebe yedim ben faydalı demiyorum ama bana tecrübeli anneler önerdi yedim bende son gittiğimde kilo boy iyidiAy insallah canim az kaldi valla iki hafta kaldi 28e. Sonrasi artik biraz olsun belki rahatlarim.
Ya benim bebegimin kilosu haftasina gore hep az geliyor. Gecen hafta sali gunu gittim 24+6 da 640 gramdi simdi cuma gunu gidicem insallah 750 falan olmustur. Muz sut et urunleri kuruyemis baklagil hepsini yiyorum valla hizlica kilo alsin diye ugrasiyorum. Amin camim insallahh agrilar biraz korkutmaya basladi
İnşallah başarıcaksınız güçlü kızınla beraberHala yatiyorum şuan bi degisiklik yok, yarin 26. Hafta oluyorum. Sadece agrilarim cok artti her an gelicekmis gibi hissediyorum onun korkusunu yasiyorum kizlar. 28 hafta olsam daha cok korkmam diyorum
Benim son 1 haftadır o şekilde hatta bazen ayağı vajinamdan dışarı çıkıcak heralde diyorum çok korkutuyo beni sıpaKızlar bebegin hareketlerini bikini bölgesinde hisseden varmi .ozellikle yorulunca direk oradan çıkcak gibi hissediyorum daha dün doktor kontrolum vardi hersey yolundaydi
32+1 diye hatırlıyorum canım benMerhaba arkadaşlar doğum izni 32+0 da başlıyor değil mi
32+1 de izin alınıyor diye biliyorumMerhaba arkadaşlar doğum izni 32+0 da başlıyor değil mi
Beni tam 30+0 da çağırdı doktorum. Benim ikiz olduğu için. Sizinde 32+0 dır.Merhaba arkadaşlar doğum izni 32+0 da başlıyor değil mi
Ya gec dollenme oldu cunku bu fark hamileligimin basindan beri var yada ben bebegi yeterince besleyemiyorumBende öyle biliuordum ama degilmis senin kanın düşük olsa bile bebek gerekirse organlardan beslenebiliyormus bence uzulme her bebiş farklı büyür kimisi 4 kilo doğar kimisi 2 kilo önemli olan sağlıklı doğması
kuzum geçen yazdım sana görmedin sanırım. Benim de en baştan beri 1 hafta geriden geliyordu. 2 hafta önce kontrole gittiğimde 2 hafta gerilemiş çıktı. dün kontrolüm vardı yine 2 haftada 450 gram almış ve gerilemesi 4 güne düşmüş. 2 hafta boyunca ne yaptın diye soracak olursan hergün mutlaka muz kaşar peyniri yedim ve kefir içtim. Demir ve kalsiyum ilacını sabah akşam kullandım. Sen de bi dene istersenYa gec dollenme oldu cunku bu fark hamileligimin basindan beri var yada ben bebegi yeterince besleyemiyorum
Gormemisim tatlim bende kontrolden sonra hergun 2 tane muz 1 avuc ceviz ve 1 kase ev yogurdu yiyorum ayrica balik yagi icmeye basladim kontrole 10 gun kaldi umarim etki ederkuzum geçen yazdım sana görmedin sanırım. Benim de en baştan beri 1 hafta geriden geliyordu. 2 hafta önce kontrole gittiğimde 2 hafta gerilemiş çıktı. dün kontrolüm vardı yine 2 haftada 450 gram almış ve gerilemesi 4 güne düşmüş. 2 hafta boyunca ne yaptın diye soracak olursan hergün mutlaka muz kaşar peyniri yedim ve kefir içtim. Demir ve kalsiyum ilacını sabah akşam kullandım. Sen de bi dene istersen
etmiştir canım içini ferah tut. Ben de dün gidene kadar stresten ölmüştüm kendimi suçladım bide sürekli besleyemiyorum diyeGormemisim tatlim bende kontrolden sonra hergun 2 tane muz 1 avuc ceviz ve 1 kase ev yogurdu yiyorum ayrica balik yagi icmeye basladim kontrole 10 gun kaldi umarim etki eder
Benim de max 5-10dk anca sürüyordur. Bebeğin ölçümlerini yapıyor, sonra tansiyonuma kiloma bakıyor, ilaçlarım bittiyse onları yazdırıyorum öyle bitiyor. Eğer soracak bir şeylerim varsa gitmeden telefona not alıyorum odaya girdiğim ilk an soruyorum yoksa muayeneden sonra doktor illa bir şeyler söylüyor benim de sormaya fırsatım olmadan çıkıyorum odadanArkadaşlar muayeneleriniz kaç dakika sürüyor nasıl bir akışı var? Benimki; ayda bir kendi kilo ölçümüm. Bebeğin kafa, göbek çevresi ve bacak uzunluğu, kilo ölçümü yapılıp beslenmede dikkat edilmesi gerekenler söyleniyor. Son 1-2 muayenedir renkli ultrason için yüzüne bakmaya çalışıyoruz ama yüzü dönük olmadığı için göremedik. Toplam en fazla 6-7 dk sürüyor. Ben de soracak pek birşey bulamıyorum.
Önce kendi kilom ve tansiyonumu ölçüyor hemşire hanım. sonrasında doktor bey bebeğin baş, karın ve bacak kemiği ölçüsüne bakıyor. Geçtiğimiz haftalarla olan gelişimini kıyaslıyor. Sonrasında boynuna bakıyor kordon dolanması vs var mı diye. ondan sonra tek tek böbreklerine bakıyor büyüme vs var mı diye. Midesine bakıyor sıvı birikmesi olup olmadığına ilişkin. Kalp ritmini ve kordon kan akışını inceliyor. Sonra su seviyesine bakıyor artma azalma var mı diye. Rahim ağzını ölçüyor. En son da 4 boyuta geçip 2-3 dakika bebişi izliyoruz ondan sonra benim sorularım varsa onları cevaplıyor. yarım saat falan sürüyor benim her defasındaArkadaşlar muayeneleriniz kaç dakika sürüyor nasıl bir akışı var? Benimki; ayda bir kendi kilo ölçümüm. Bebeğin kafa, göbek çevresi ve bacak uzunluğu, kilo ölçümü yapılıp beslenmede dikkat edilmesi gerekenler söyleniyor. Son 1-2 muayenedir renkli ultrason için yüzüne bakmaya çalışıyoruz ama yüzü dönük olmadığı için göremedik. Toplam en fazla 6-7 dk sürüyor. Ben de soracak pek birşey bulamıyorum.
Çok iyiymiş. Siz perinatoloğa mı gidiyorsunuzÖnce kendi kilom ve tansiyonumu ölçüyor hemşire hanım. sonrasında doktor bey bebeğin baş, karın ve bacak kemiği ölçüsüne bakıyor. Geçtiğimiz haftalarla olan gelişimini kıyaslıyor. Sonrasında boynuna bakıyor kordon dolanması vs var mı diye. ondan sonra tek tek böbreklerine bakıyor büyüme vs var mı diye. Midesine bakıyor sıvı birikmesi olup olmadığına ilişkin. Kalp ritmini ve kordon kan akışını inceliyor. Sonra su seviyesine bakıyor artma azalma var mı diye. Rahim ağzını ölçüyor. En son da 4 boyuta geçip 2-3 dakika bebişi izliyoruz ondan sonra benim sorularım varsa onları cevaplıyor. yarım saat falan sürüyor benim her defasında
Aynen doktor da başka ne yapabilir bilmiyorum sanırım perinatolog olanlar daha ayrıntılı bakıyorlarBenim de max 5-10dk anca sürüyordur. Bebeğin ölçümlerini yapıyor, sonra tansiyonuma kiloma bakıyor, ilaçlarım bittiyse onları yazdırıyorum öyle bitiyor. Eğer soracak bir şeylerim varsa gitmeden telefona not alıyorum odaya girdiğim ilk an soruyorum yoksa muayeneden sonra doktor illa bir şeyler söylüyor benim de sormaya fırsatım olmadan çıkıyorum odadan
Hayır canım doktorum çok iyi ve çok ilgili. Bir de çok pimpirik ve işini şansa bırakmayı sevmeyen bir yapısı var. O yüzden her kontrolüm detaylı ultrason gibi geçiyor.Çok iyiymiş. Siz perinatoloğa mı gidiyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?