- 4 Kasım 2020
- 645
- 569
- 53
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #10.181
Hamilelik cok tuhaf yaaa sana ihtiyaci var diye en ufak bi sorunda surekli kendini sucluyosunetmiştir canım içini ferah tut. Ben de dün gidene kadar stresten ölmüştüm kendimi suçladım bide sürekli besleyemiyorum diye
Mükemmelmiş o zaman çok şanslısınızHayır canım doktorum çok iyi ve çok ilgili. Bir de çok pimpirik ve işini şansa bırakmayı sevmeyen bir yapısı var. O yüzden her kontrolüm detaylı ultrason gibi geçiyor.
Muğla :)Mükemmelmiş o zaman çok şanslısınızhangi şehirde bu doktor acaba
Yok canım daha bitirmedim. ebebekten işte şubat indirimlerinden aldım bi kaç parça bişey ıslak mendil küvet vs. ama şampuandır atlettir vs onlar bekliyor daha. Bir heves isme özel hastane çıkışı yaptırmıştım o da isim değişti öyle kaldıHamilelik cok tuhaf yaaa sana ihtiyaci var diye en ufak bi sorunda surekli kendini sucluyosunbu arada bebek alisverini bitirdin mi?
Canım ben hem özelde bir doktora hem de perinatolojiye gidiyorum. Önce tansiyon kilo, sonra bebişlerin ölçümleri yapılıyor standart şeyler. Su miktarına bakıyorlar bende biraz fazla çıkıyordu. Perinatoloji ekstra damar akışlarına bakıyor. Çok birşey fark etmiyor yani açıkçası benimki. Hatta özeldeki doktorum daha temkinli olduğundan çoğu zaman rahim boyuna falan bakıyor.Çok iyiymiş. Siz perinatoloğa mı gidiyorsunuz
Eklemeyi unutmuşum rahim uzunluğu, su miktarına da bakılıyor. Ama dediğim gibi en fazla 6-7 dk sürüyorCanım ben hem özelde bir doktora hem de perinatolojiye gidiyorum. Önce tansiyon kilo, sonra bebişlerin ölçümleri yapılıyor standart şeyler. Su miktarına bakıyorlar bende biraz fazla çıkıyordu. Perinatoloji ekstra damar akışlarına bakıyor. Çok birşey fark etmiyor yani açıkçası benimki. Hatta özeldeki doktorum daha temkinli olduğundan çoğu zaman rahim boyuna falan bakıyor.
Benim a bebek b bebek 10 dakika anca canım. Özeldeki renkli de gösteriyor. Onlar çaktırmadan bakıyordur belki canım ama organlara falan detaylı da bakıldı bitti. Perinatoloji bakıyor işte damara. Geçen su fazlalığından dolayı bebeğin midesi yemek borusu normal dedi demekki bakıyor öyle kontrol ederken.Eklemeyi unutmuşum rahim uzunluğu, su miktarına da bakılıyor. Ama dediğim gibi en fazla 6-7 dk sürüyororgan, damar inceleme gibi şeyler yok ve çok kısa sürüyormuş gibi geliyor diye sorayım dedim bi.
Bu konu benim kanayan yaramArkadaşlar muayeneleriniz kaç dakika sürüyor nasıl bir akışı var? Benimki; ayda bir kendi kilo ölçümüm. Bebeğin kafa, göbek çevresi ve bacak uzunluğu, kilo ölçümü yapılıp beslenmede dikkat edilmesi gerekenler söyleniyor. Son 1-2 muayenedir renkli ultrason için yüzüne bakmaya çalışıyoruz ama yüzü dönük olmadığı için göremedik. Toplam en fazla 6-7 dk sürüyor. Ben de soracak pek birşey bulamıyorum.
Burdan arkadaslardan yazarlar yarim saat sürüyor diyeEklemeyi unutmuşum rahim uzunluğu, su miktarına da bakılıyor. Ama dediğim gibi en fazla 6-7 dk sürüyororgan, damar inceleme gibi şeyler yok ve çok kısa sürüyormuş gibi geliyor diye sorayım dedim bi.
Ben de çatladım canım merak etmeKızlar tek çatlayan ben miyim acaba grupta merak ettim
Ben de birazcık çatlamıştım bu hafta tam çatladım alt karında oluşmuşlarKızlar tek çatlayan ben miyim acaba grupta merak ettim
Evet yani başka da ne anlatılır bilmiyor insan ama cihazla mı alakalıdır bilmiyorum daha fazlasını görse anlatırdı sanırımBu konu benim kanayan yaramGenel aylik kontrole gidiyorum ve 2-2.30 dk sürüyor ultrasonla bakmasi doktorun. Ölcümleri yapiyor, plasenta, kan akislari, kalp atislari falan hepsi max 2 bucuk dk. Bu cumartesi türkiyeye gelcegim icin randevu aldim kendimi bide türk doktorlarina emanet edicem bakalim döndüre döndüre bakip farkli bisi diyecek mi. Insallah iyi seyler desin ama insan 1 ay bekleyip sadece 2 dk oldu bittiye gelmesini de istemiyor.
Göğüste çatlama izleri oldu bende göbek iyi ama ben fena bi göbek büyümesi yasiyorum son gunlerde beni goren herkes bi anda sisti karnın boyle diyor ;( yiyip içip yatıyorum cunku evdeyim artik surekliKızlar tek çatlayan ben miyim acaba grupta merak ettim
Alırsın alırsın canım. Yardımcı olduğumuza sevindimTamam o zaman ben boyle bir sey bakayim hic anne yani bakmayayim bosuna. Bunlarda yataga birlestirince yatakla yan yana oluyor dimi hani kolumu uzatsam yattigim yerden bebegime uzanabilirim dimi? Bu arada ikinize de cok tesekkur ederim
Evet onlarıda yarı yarıya alabilirsin. 3 ay 6 ay şeklinde. Yaz bebeleri olacakları için çok zıbın giyerler. Hava çok sıcak olmadığı zamanda hemen tulumu geçir hop bitti.Canım açıklayıcı cevabın için çok teşekkür ederimTulum dediğin gibi ayaksız ağırlıkta yarısını 0-3 ay yarısını 3-6 ay olarak alıcam.
Zıbınları direk 0-3 değilde, 3-6 ay mı al demek istedin canım, bez rahat olsun diye.
Yada onuda yarı yarıya alayım dimiBiraz 0-3 ay biraz 3-6 ay en mantıklısı
Yok yok doğru hatırlıyorsundurAyni durum bendede var ya acaba diyorum böyleydi de ben mi yanlış hatırlıyorum. İlk kızım sakindi bu kıpır kıpır
Bende daha yeni basladim ve henuz bikac parca bisey aldim bu haftada cikicaz bakalim ne alcamYok canım daha bitirmedim. ebebekten işte şubat indirimlerinden aldım bi kaç parça bişey ıslak mendil küvet vs. ama şampuandır atlettir vs onlar bekliyor daha. Bir heves isme özel hastane çıkışı yaptırmıştım o da isim değişti öyle kaldı
Üzülme ben de daha başlamadımBen neden alışveris yapamiyorum ya. Nerden ne alacagıma karar veremiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?