- 13 Mayıs 2020
- 4.251
- 5.064
- 108
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #10.941
Evet ya keşke azcık rahat olabilsekO korkular hamileligin ikinci tremesterin basindan sonuna kadar decam ediyo 28 den sonra bi rahatlama geliyo1. Tremesterde dusuk mu olcak 2. Tremesterde erken dohlgim korkusu 3.tremesterde gelismedi korkusu :)))
Annelik icgudusu isteEvet ya keşke azcık rahat olabilsek
:)) gitmedim tetanoz bile yaptirmadimSaglik ocagina gebelik takibe gittiyseniz vardir muhakkak
Temiz hamile ic camasirim kalmamisti bende normal ic camasiri giydim onunda agriya katkisi var ama ne derecede bilmiyorum degisturdim simdi birazcik hafiflediO bana da iki haftada bir falan oluyor benimki rahim buyumesinden ve cok sancili geciyor uyuyup dinlenince cok iyi geliyor sen de dinlen bu sira bol boll
Gercekten mucize allah isteyen iyi anne bava oabilecek kimsenin kucagini bos birakmasin(malum ışıkparda bakmaya kıyamadıgım bir suru cocuk var)Çok şükür nasip olmuş Rabbim isteyen el açan herkese ansızın böyle mucizeler mutluluklar nasip etsin
bende owli almıştım memnun kaldım ilk doğumda 40 gün düzenli kullandırım ama 3-4 ay düzenli kullanımda çok daha etkiliymiş bu sefer daha uzun kullanmayı düşünüyorum ama 1 beden küçük alın ben L almıştım 90 kilo için göbeğim indikçe baya büyük geldicanım owli marka doğum sonrası korse kullananlar var ben onu almayı düşünüyorum bakalım.
amin inşallah ilk 1 ay hala karnında gibi hissediyosun sonra alışıyosun dışarda olmasına :) amin inşallahBende alıştım artık öyle ağrılarım olunca soluma yatıp ayaklarımı cenin pozisyonunda gibi topluyorum öyle uyuyorum ağrılı geçiyo benimde ilk başlarda korkuyodum ama kontrollerim normal doktor bazı gebelikler ağrılı olur dedi normal dedi o yüzden kendime göre çareler üretmeye çalışıyorum son 8 9 hafta ha gayret diye diye kendime bi yandanda karnımın içinde kıpır kıpır olmasına tekmelerine o kadar alıştım ki doğduktan sonraki o içindeki oluşan boşluğun tarifi yok Rabbim sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin
Evet her zaman dualarım o yönde rabbim el açıp isteyene nasip etsin olupta bakmayan atan kullanan çok insan dışı mahluklar varGercekten mucize allah isteyen iyi anne bava oabilecek kimsenin kucagini bos birakmasin(malum ışıkparda bakmaya kıyamadıgım bir suru cocuk var)
Genelde basvuru sonucu o da bebek doğduktan sonra geliyor dogum raporlu basvuruldugu icin, ne güzelmiş sizinki keşke burda da böyle olsaBu sabah belesiyeden geldiler hosgeldin bebek cantasi getirdiler icinde bez islak mendil pisik kremi gögüs ucu catlak kremi gulsuyu sampuan pudra derece bebek bakim kremi toz deterjanbirde caylar annebebek bakim cantasi almamistim o iyi oldu
Ya ben şöyle farkettim onu da eşim dedi her karnın gerildiginde buyumeden once karnim ağrıyor diyorsun sonra ben bakıyorum karnın büyümüş dedi. Valla mantikli da geldi ben hergun karnimi buyudu buyumedi farketmiyorum ama eşim haftalik seyahate gittiği icin daha kolay farkediyor. Bence bu agrilarimiz karnimizin bebegin buyumesinden dolayı kas ağrısı olabilir. Ben yine ona parol icerek dayaniyorum çünkü doktor günde 3 taneye kadar serbest demisti ama tekmeleri hareketleri artık çok acı veriyorSanirim bebisler buyudukce rahime yaptiklari baskidan dolayi oluyo iyi olsunlarda cekeriz napalim
Masallah senin bebisin bizimkilerden buyuk daha fazla aci cekmen cok dogal. Oldun annesi saglikla gelsinler bunlarin hepsi gecerYa ben şöyle farkettim onu da eşim dedi her karnın gerildiginde buyumeden once karnim ağrıyor diyorsun sonra ben bakıyorum karnın büyümüş dedi. Valla mantikli da geldi ben hergun karnimi buyudu buyumedi farketmiyorum ama eşim haftalik seyahate gittiği icin daha kolay farkediyor. Bence bu agrilarimiz karnimizin bebegin buyumesinden dolayı kas ağrısı olabilir. Ben yine ona parol icerek dayaniyorum çünkü doktor günde 3 taneye kadar serbest demisti ama tekmeleri hareketleri artık çok acı veriyor
Yuklemeni yaptir ama dogumu one almasi bana mantikli gelmedi. Kilo almasiyla organlarinin gelismesi arasinda baglanti yok cunkuKızlar şimdi doktordan geldim kilosu 1200lü bişeyler dedi boyu da 37 cm ama 27 haftalık olması gerekirken 29-30 haftalık ölçülerinde hatta doğumu daha erken olucakmış gibi hazırlayalım kendimizi dedi şeker yüklemesi yaptırmamı istedi çok kilo almışsın zaten şekere bağlı olabilir dedi (aslında çok kilo almadım 2 ayda 4 kilo aldım). stres oldum şu an zaten bebeğin ölçümlerine göre şeker yüklemesi için haftam geçmiş doktor öyle dedi ama yine de yaptır dedi napıcam ben yaa
Ya aslında durum şöyle o kısmı yazmamışım. Ben kürtaj sonrası adet görmeden hamile kaldım, ilk gittiğim doktor bebeğin kesesini 6haftalıkken 4 haftaya uyumlu gördü o yüzden geç döllenme saydı ve adet tarihi olarak kürtajdan 2 hafta sonrasını yazdı. Yani aslında bebeğin ölçümleri kürtaj olduğum tarihi adet başlangıcı düşünürsek uyumlu ama doktor adet tarihim değiştirildiği için doğum konusunda böyle bir yorum yaptı. Belirsizlik ondan kaynaklı sanırımYuklemeni yaptir ama dogumu one almasi bana mantikli gelmedi. Kilo almasiyla organlarinin gelismesi arasinda baglanti yok cunku
Bana da çok mantıklı gelmedi, o haftalarda benim olcumlerim de 2 hafta öndeydi haftasindan ama genetik olabilir dedi güldük çıktık. Çok da kilo almamissin bence hatta ben doktora sat tarihi mi yoksa önde olduğu hafta mi doğumda etkili demistim adet tarihin demişti. Bence hiç sıkma canını maşallah bebeğin ne güzel beslenmiş iste gelişimi de güzel demekkiKızlar şimdi doktordan geldim kilosu 1200lü bişeyler dedi boyu da 37 cm ama 27 haftalık olması gerekirken 29-30 haftalık ölçülerinde hatta doğumu daha erken olucakmış gibi hazırlayalım kendimizi dedi şeker yüklemesi yaptırmamı istedi çok kilo almışsın zaten şekere bağlı olabilir dedi (aslında çok kilo almadım 2 ayda 4 kilo aldım). stres oldum şu an zaten bebeğin ölçümlerine göre şeker yüklemesi için haftam geçmiş doktor öyle dedi ama yine de yaptır dedi napıcam ben yaa
Yani öyle bi ikilemde kaldım ki bebeğin kilosuna boyuna bile sevinemedim, inşallah bir sorun çıkmadan devam eder ne diyimBana da çok mantıklı gelmedi, o haftalarda benim olcumlerim de 2 hafta öndeydi haftasindan ama genetik olabilir dedi güldük çıktık. Çok da kilo almamissin bence hatta ben doktora sat tarihi mi yoksa önde olduğu hafta mi doğumda etkili demistim adet tarihin demişti. Bence hiç sıkma canını maşallah bebeğin ne güzel beslenmiş iste gelişimi de güzel demekki
neden o kadar geç aldı acaba. Normalde bebeğin gelişimine göre diye biliyorum. Ablam 38. haftaya girerken almıştı doktor 4 kg du ama, gelişimini tamamlamış beklemeye gerek yok demişti. Bende aynı doktora gidiyorum o genelde 38'te alıyor :)Benimde sezeryan olcak mecburi ilk ikisi sezeryandı ilki 40 ikinci 39. Haftada oldu bu ne zaman olcak bakalım hiçbi fikrim yok henüz bişey demedi doktor
İnşallah benimde 38de tamamlamış olurda alır ya herşey yolunda gidiyo çünkü doğduğunda 3700 dü neden bekletti hiçbi fikrim yok inan zaten 3kilo üzeriydi belki devlet hastanelerinde birazdaha sıkışık kalabalık oluyo ya günleri mi doluydu acaba bilemiyorumneden o kadar geç aldı acaba. Normalde bebeğin gelişimine göre diye biliyorum. Ablam 38. haftaya girerken almıştı doktor 4 kg du ama, gelişimini tamamlamış beklemeye gerek yok demişti. Bende aynı doktora gidiyorum o genelde 38'te alıyor :)
evet arkadaşım oğluna koymuştu bu ismi.Günaydın arkadaşlar ben rüyamda bir isim gördüm koyup koymamakta kararsızım. Yuşa isminde birileri var mı çevrenizde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?