- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #13.021
32. Haftada +14 kiloyla ağlayarak okuyan ben…Kizlar diyetisyen 12 kilo ya çok dedi tüm hakkını doldurmussun ama bu saatten sonra kilo vermek yasak sadece durdurabilirsen güzel olur dedi. Örnek menü paylaştı isteyen olursa atarım . Zencefil hariç bitki çayı önermiyorum dedi ıhlamur da içme dedi ki ben ıhlamurun tillahini içtim usuttugumde. Senin aldığın kilo ile bebek kilo alsaydı hiç bişey yemeden 9ay kusan annelerin bebekleri 500gram olurdu dedi komple moralim alt üst oldu ama sadece 5dkçünkü ben hala iyi kilo aldığımı düşünüyorum bizim ailede hamilelikte alınan kiloları görse kendini keser .minimum 25kilo .
İlik suyu ile çorba yaptrmaya çalışıyordum anneme çorbaları ,KİZLAR dikkat edin sırf kolestrol dedi. Onun yerine etin kendisini hergun ye dedi.
18 haftadan sonra yediğin ceviz badem fındık direk bebeğin beyin gelişimine katkı dedi. OMEGA3 TAKVİYE ALİYORUM dedim. Aynı şey değil onu al balık yemiyorsan ama o hayvansal OMEGA bu bitkisel lütfen hergun ara öğün olarak badem( 10) ,3tam ceviz , fındık(10). Bunların yanında ya kefir ya ayran ya süt dedi ben süt icemedigim için kefir yada ayran iccem
BONUS meyve kivi. Bu haftalardan sonra çok çok güzel bagisikligini korur altın meyve kivi hergun 1kivi + 1/3 avakado senin kuralın olsun bebeğine çok fayda sağlar dedi.
1kivi+1meyve (elma veya armut vya mandalin veya portakal yada 10cilek )
Ben oturunca küçük bir leğen full meyve yiyorum dedim yazık full seker direk yağ olarak döner dedi;(
Misir yeme gdo lu dedi mısır patlagi yiyorum dedim canın çekerse azcik ye bırak yememeye çalış dedi.
TAKVİYEleri konuştuk . Eğer güzelce protein aliyorsan beslenmen güzel kuruyemiş meyven etin eksik olmuyorsa doğuma kadar kan ilacı hariç diğer takviyeleri 1er gün ara ile içebilirsiniz dedi ama altını çizdi iyi besleniyorsan dedi . Bir de bebeğin kilosu boyu haftasından geriyse mutlaka kullan dedi .
Yine uzucak yazı ama belki birine faydası olur kakao çikolata çay kahve bunlar kafein ve kafeinin damar büzücü etkisi vardır biz bebeğe giden damarların buzusmesini istemeyiz maksimum 3 bardak çay ya da 1fincan türk kahvesi dedi .
Ekmek kepek çavdar onlara girme sadece tam buğday ekmeği al dedi
3saatten fazla aç kalma deriz biz gebelere özellikle son aylarda ara öğün mutlaka yapın deriZ ama kanun değil sonuçta oruç tutan gebelerde var dedi.
Ayda 1 yada 1.5 kilo alcak şekilde gitmek sağlıklı dedi;( senin maksimum 2/3 kilo hakkın var 12 almışsın zaten 14 15 i geçme dedi.
Bu kadar umarım faydası olur birilerine
bende bu yıl kimseyi çağırmadım kaynvalidemleri çağırcam ama hamilesin yorulma deyip gelmezler büyük ihtimalle bende ayakta durunca ağrım kasılmam falan oluyor, dikkat edip dinlenmek lazım ama maalesef yapamıyoruz, gece soldan sağa dönemiyorum bende bazen ağrıdanDün iftara çağırdım kayınvalidemleri eşim yardım etti ama illa ki bende çok ayakta kaldım, tatlısı böreği yemeği derken. Onlar varken de ayaklarımı uzatamadım. Artık eve kimseyi davet etmeyelim mahvoldum dedim eşime. Gece sürekli uyandım her yerim ağrımış, ayaklar davul gibi zaten çok zordu gerçektenzamanın hızlı geçmesini ilk defa bu kadar istedim.
İlk aylar geç dolllenme dedi ama sonraki aylar sürekli bebek ilerde dedi aslında son adetimle uyumlu şuan ama doktorla bugün bunu yine konuştuk ilk 3ay verileri önemlidir ilk aylar ben son adet tarihini degistirdiysem onu baz alicaz dedi bende tamam dedim.ben şuan kendini normal doğuma kosullandirdim Allah nasip etsin bebek ne zaman sağlıkla gelirse doktora göre doğum tarihim 23mayis benim sat a göre 13 14 Mayıs ama bebek ne zaman gelcek gorcez artik. Yaa benim eşyalarım da tam aslinda ama çantamı bavulumu hazirlamadim hazirlicam ama cikolata ve kapı süsü bende araştırmadayim onun dışında lohusa elbisesi Alicam bir tane .Sizin geç döllenme mi? Benim takvime göre 13 mayıs ama 34+2 deyim. Benim çantam hazır sayılır iç çamaşırı taç kaldı bide kapı süsü çikolata.
Aynen benim de oyle ya. Neden acaba ayakta durunca veya yorulunca kasilmalar oluyor. Bu brexton hicks bana sadece yorulunca ayakta cok durunca, yuruyus yapinca oluyor. Acaba brexton hick mi degil nedir anlamadimbende bu yıl kimseyi çağırmadım kaynvalidemleri çağırcam ama hamilesin yorulma deyip gelmezler büyük ihtimalle bende ayakta durunca ağrım kasılmam falan oluyor, dikkat edip dinlenmek lazım ama maalesef yapamıyoruz, gece soldan sağa dönemiyorum bende bazen ağrıdan
Beni düşünün her cümle arkasından 12 12 12 zaten sen almışsın kotayı doldurmussun artık dur kendini frenle .doğuma kadar alman kilo buydu ama sen zaten almışsın... Annemle bakistik yani32. Haftada +14 kiloyla ağlayarak okuyan ben…
İnşallah stres şu aralar adım soyadım gibi ama son zamanlarda daha keyifli bir hamilelik geçiriyorum Allaha şükür ben ayrıntıli için gittiğim perinataloa çok mu tedirginim dedim bu ne ki dedi ayrıca iki doğum yaptım bende de çok değişik korkular oluyordu bunlardan biri de tüm testler temiz çıkmasına rağmen down sendromuydu dedi . O zaman dedim yanlız degilim az çok oluyor hormonlardan ama bebeğimi çok özledim eskisi kadar doğum korkum yok onu sevmek öpmek tanismak için artık haftaları sayıyorum tatlı bir heyecan varCanım sana yazıyorum ama herkes bilgilensin diye yazıyorum. adrenalin(stres) hormonu ile sancıyı getiren oksitosin hormonu zıt çalışırmış biri artınca diğeri azalırmış :) Doğum sırasında oksitosinin artıp sancının artması gerekirken stresin azalması gerekiyormuş bu yüzden stresten kesinlikle uzak durmak gerekiyormuş bu da demektirr ki strese girebileceğimiz her şeyden son haftalarda uzaklaşıyoruz :) stres doğumu geciktiriyormuş. O yüzden dinlenin iyi gelecek şeylerle ilgilenin egzersiz yapın diyolar. Egzersizler de vücut çalıştığı için stres hormonunun çalışmasını engelliyor :) benim de egzersiz yaptığım söylenemez ama egzersiz yapmaya başlamakla hamile kaldığım söylenebilir. Öncesinde başarısız olmuştu bizim denemeler ne zaman spor yapmaya başladım hamile kaldım :) Bunu da bi ebeden duydum bugün. No stres yes bebek inşallah hepimize
Bende geç dollenmeyi bana sordun sandımHe anladım benim de kafam karıştı kusura bakmayın :) sağlıkla alırsınız kucağınıza inşallah hayırlısıyla
O 10 kiloya çok diyen doktorlardan biri de benimkiydiBeni düşünün her cümle arkasından 12 12 12 zaten sen almışsın kotayı doldurmussun artık dur kendini frenle .doğuma kadar alman kilo buydu ama sen zaten almışsın... Annemle bakistik yanibence sizde iyisiniz ya o kadar değil yani sadece ben burada kızların yazdığını okumuştum 10 kilo da laf etti doktor diye o yüzden aşırı şaşırmadım önceden idmanli gibi oldu bı 5 dk kendimi kötü hissettim o kadar neyse birazcık güzel besleniriz tambugday ekmeği yeriz zaten az kaldı ben ramazanda davetlerde verilen tatlıyı yemezsem nefesim kesilir aşırı sikmicam kendimi ama dediklerini uygulamaya çalışcam
bunlarin icinden cikolata ve kapi susu goturcem gerisini goturmicemBenimde kararsız olduğum konu nevresim kapı süsü takı yastığı şerbetlik çikolata felan götürecekmisiniz acaba
Benim 3. Sezeryanım olacak 2.de bende aynı yeri kesecekler diye düşünüp korkuyordum ama 2 3cm üstünden kesiyorlarmış 2. Sezeryanımda bol su tükettim sıvı alımını çoğalttım ağrılar kramplar için Nescafe tükettim doktor üstüne basa basa iç dedi bol bol yürüdüm çok fazla hareket ettim zaten kızım küvezdeydi sürekli onu görmeye gidiyordum bi alt katta uzak mesafedeydi yenidoğan yoğun bakımı ilklerde gözlerim karara karara yavaş yavaş gitsemde sonraları gitgide kısa sürede toparladım ertesi gün kendim tek başıma oturduğum yerden kalkabiliyordum ilkinde canım çok yanıyo diye korkumdan hep yattığım için 15gün boyunca desteksiz kendim kalkamıyordum çok acı çekmiştim sezeryan denince gerçekten bol bol hareket geliyo ayakların kendine gelir gelmez belli aralıklarla sık sık yürüyüp dinlenmek gerekiyo o zaman daha çabuk ayaklanıyo insan Allah izin verirse yine aynı şekil bol bol yürümeyi düşünüyorum ama yinede o acıyı o anları iki kere yaşadığım için anımsadıkça stres olmuyorum diyemembence hiç korkma sezeryan sonrası sıkıntılarımı düşününce keşke doğum anında sancı çekseydim de sezeryan olmasaydı diyorum tam anlamı ile normale dönmem 3 ayı buldu ağır vs bişi de yine kaldıramıyorsun 6 aya kadar falan normal olabilirse herkes çok rahat diyor :) benim ilkinde de kordon düğümünden dolayı zorunlu sezeryan oldu bunda da mecburen öyle olacak bakalım :) bende sezeryandan korkuyorum şuan aynı yeri 2.defa kesecekler diye
Bir haftadır aynı şeyler bendede var bende anlam veremiyorum çok ayakta kalırsam yada yürüyüş yaparsam adet sancısı gibi kasık ağrım oluyo bugün markete kadar yavaş yavaş yürüdüm biraz bi saat kasık ağrısı çektim son zamanlarda bebeğim sürekli kendini bir sağa bir sola topluyo sertleşiyo onada anlam veremiyorum ilk iki hamileliğim de hiç başıma gelmemişti böyle şeylerAynen benim de oyle ya. Neden acaba ayakta durunca veya yorulunca kasilmalar oluyor. Bu brexton hicks bana sadece yorulunca ayakta cok durunca, yuruyus yapinca oluyor. Acaba brexton hick mi degil nedir anlamadim
Benim baktığım arkadaşımın yaptırdığı instagram hesaplarının bazıları 20 30 günü bile buluyo hazırlığı. İnstagramdan almayacağım o yüzden trendyoldan almayı düşünüyorum. En azından daha çabuk olur ve iade işi daha kolay.İlk aylar geç dolllenme dedi ama sonraki aylar sürekli bebek ilerde dedi aslında son adetimle uyumlu şuan ama doktorla bugün bunu yine konuştuk ilk 3ay verileri önemlidir ilk aylar ben son adet tarihini degistirdiysem onu baz alicaz dedi bende tamam dedim.ben şuan kendini normal doğuma kosullandirdim Allah nasip etsin bebek ne zaman sağlıkla gelirse doktora göre doğum tarihim 23mayis benim sat a göre 13 14 Mayıs ama bebek ne zaman gelcek gorcez artik. Yaa benim eşyalarım da tam aslinda ama çantamı bavulumu hazirlamadim hazirlicam ama cikolata ve kapı süsü bende araştırmadayim onun dışında lohusa elbisesi Alicam bir tane .
Yok değil 6 ağustostu benim sat :)Bende geç dollenmeyi bana sordun sandımhizlica cvplarken senin geç dollenmemi?
Ben hızlı yürümezsem rahatım (alttan baskı dışında). Az su içince kasılıyorum çok.Aynen benim de oyle ya. Neden acaba ayakta durunca veya yorulunca kasilmalar oluyor. Bu brexton hicks bana sadece yorulunca ayakta cok durunca, yuruyus yapinca oluyor. Acaba brexton hick mi degil nedir anlamadim
Ben de sezeryanden korkuyorum. Kızım normal doğumla doğdu. Herşey yolunda gitmişti.Ama bu sefer iri gidiyoruz sezeryan olacak gibi duruyor.İnşallah benimde sağlıklı normal doğum olur çok korkuyorum ama normal doğum yapmak istiyorum nasip olursa
Genetik olabiliyormuş kilosunun önden gitmesi. Doktorum öyle söylemişti. Su miktarı da normal çıkınca takipteyiz sadece.Merhaba arkadaslar bugün kontrolüm vardı 35 haftamız bitti. 48 cm ve 2750 gr olmusuz. Kilosu bana biraz fazla geldi daha 1 ayımız var.
Erkek bebekler kendini toplar gerilirmis. Bilmiyorum sizin cinsiyet ne ama bir ablam oyle demisti. Benim de gercekten dedigi gibi toparlaniyor bir yerde gerildikce geriliyor.Bir haftadır aynı şeyler bendede var bende anlam veremiyorum çok ayakta kalırsam yada yürüyüş yaparsam adet sancısı gibi kasık ağrım oluyo bugün markete kadar yavaş yavaş yürüdüm biraz bi saat kasık ağrısı çektim son zamanlarda bebeğim sürekli kendini bir sağa bir sola topluyo sertleşiyo onada anlam veremiyorum ilk iki hamileliğim de hiç başıma gelmemişti böyle şeyler
Sizinki de mi fazla çıktı . Benim doktorum kilosu çik güzel dedi ama bana fazla geldi. Son ay fazla kilo almazlar zaten dediGenetik olabiliyormuş kilosunun önden gitmesi. Doktorum öyle söylemişti. Su miktarı da normal çıkınca takipteyiz sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?