2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Aksam yemeginden bir iki saat sonra 1 kivi 1 portakal ve birkaç cilek yiyorum bazen ara ogun yiyorum ama bazı günlerdede hiç yemiyorum bu hafta doktorumdan ilk defa aferin aldim kilo almamisim hatta kilo bile.vermisim surda az kaldi bencr azcık dikkat etsek yeterli bence

İnşallah benimde sağlıklı normal doğum olur çok korkuyorum ama normal doğum yapmak istiyorum nasip olursa
bence hiç korkma sezeryan sonrası sıkıntılarımı düşününce keşke doğum anında sancı çekseydim de sezeryan olmasaydı diyorum tam anlamı ile normale dönmem 3 ayı buldu ağır vs bişi de yine kaldıramıyorsun 6 aya kadar falan normal olabilirse herkes çok rahat diyor :) benim ilkinde de kordon düğümünden dolayı zorunlu sezeryan oldu bunda da mecburen öyle olacak bakalım :) bende sezeryandan korkuyorum şuan aynı yeri 2.defa kesecekler diye

Ben kadindogum doktorum taze meyve sebze ye deyince valla yedim de yedim zaten meyveyi cok seviyorum ama diyetisyen kesinlikle kivi+1meyve abartma sırf şeker dedi. Evet ya azcik bişey kaldı dikkat edebiliriz de aslında kendimizi sikmadan . Bana kilo vermek yasak dedi ya aynı kiloda kal yada ayda 1 1.5 kilo alcak şekilde gidicez dedi

Son düzenleyen: Moderatör:
Sezeryandan sonra normal doğum yapanlar varmış aslında ben hep duyuyorum bunu acaba yanlışım mi var .. ama hangisi uygun ve saglikliysa o olsun . Eşim ailem sagolsunlar normal doğum yapamazsın sen sezeryan ol diyorlar;( Allah inşallah sağlıkla normal doğum nasıp eder

.

bende son 2 ayda 2 kilo aldım sadece onun da 1.2 sini bebek almış dedi :) herkes sonlarda çok kilo alıyor ben başta

bende çok istiyordum normal olsun illa diye çok direndim :) ama kordonda düğüm var bebeği riske atarız acil sezeryan deyince 37.haftada mecburen olduk en önce sağlık geliyor tabi hangisi hayırlı ise o olsun, evet sezeryandan sonra normal doğum oluyor ama en az 3-4 sene geçmesi lazımmış ilkinden sonra ben geçen yıl doğum yaptığım için imkansız dedi :) 3-4 sene de geçse ben riske atmak istemezdim yine sezeryan olsun derdim dedi doktorum, bir de neredeyse tüm doğumlarını normal yapıyor sezeryanı tercih etmeyen bir doktor ona rağmen öyle dediyse vardır bir bildiği dedim :)

Oyle mii. İlk defa duyuyorum sezeryanda sonrasinda su gelmesini. Gonlum normal dogumdan yana eger bebegim icin de benim icin de her sey yolunda giderse. Eger sezeryan olursa artik esime aldiririm. Simdilik bavula lohusa pedini koysam yeter heralde

Sağlıcakla alın inşallah kucağınıza benim doktorumda sezeryanci gibi geldi ama Allah a emanet artık:) bugün bile sorunca çatı muayenesi yaparız 37de uygunsan muayene ederken uyumun nasıl goruruz dedi normal doğumu destekleyici biseyler yapayım mı yürüyüş hareket vs dedim 37 de konusurz dedi:) hiç sohbete girmedi o konuda .

Oyle mii. İlk defa duyuyorum sezeryanda sonrasinda su gelmesini. Gonlum normal dogumdan yana eger bebegim icin de benim icin de her sey yolunda giderse. Eger sezeryan olursa artik esime aldiririm. Simdilik bavula lohusa pedini koysam yeter heralde
evet kanamadan çok su geldi ilk 1 hafta da tamamen boşalmıyormuş normal doğumdaki gibi sezeryanda o suyu boşaltmıyorlarmış eşim de girmişti doğuma bebeği ve plesantayı aldılar kapattılar dedi suyu sonradan akıntı ile gidiyormuş :) aynen normal olacaksa yeter bence

Sizin geç döllenme mi? Benim takvime göre 13 mayıs ama 34+2 deyim. Benim çantam hazır sayılır iç çamaşırı taç kaldı bide kapı süsü çikolata.

bence emin olmadan söylemek istememiştir, benim ki de hep normal olacak diye düşünelim ama 37 ye kadar kesin bişey diyemem demişti perşembe günü 37 de çatı muayenesi yaptı herşey güzel normal doğum yapabilirsin dedi, hatta bize eczaneden doğum jeli aldırdı doğumu kolaylaştırıyormuş normal doğum sırasında ben kullanıcam bunu dedi, cumartesi günü kordan düğümlenince hastaneye yattım sezeryana döndük :)

Aynı benim doktor da öyle söyledi hatta dedi ki daha çok ağrır her yeriniz egzersiz yaparsanız ama hareket yoksa normal doğum zor.

benim 31+5 el ayak her akşam şişiyor. Ödem çok var bende özellikle ayaklarda, bi de hala çalışıyorum onun etkisi de var oturduğum için. Artık zamanın bir an önce geçmesini istiyorum. Zorlanmaya başladım..

Sizin geç döllenme mi? Benim takvime göre 13 mayıs ama 34+2 deyim. Benim çantam hazır sayılır iç çamaşırı taç kaldı bide kapı süsü çikolata.
hayır geç döllenme değil aslında 40 haftanın dolduğu tarih 29 mayıs ama planlı sezeryan olacağından 20 sinde alırız dedi sonra bebek büyük iri bebek 15 mayıs gibi de alabiliriz 38.hafta dolunca dedi, geçen yıl sezeryan olduğumdan dikişlerim çok yeni, kesin bişey söylemiyorum ilerleyen haftalarda konuşuruz ama bebek büyüdükçe baskı yapabilir erken suyun gelebilir o yüzden erken doğum ihtimali olabilir dedi, bir sıkıntı olmazsa 20si çok zorlarsa beni 15inde alacak diye kafama kodladım bende 35 den sonra kesin konuşur heralde bakalım :)

bende de çok oluyor bende 37 ye kadar çalışacağım onun etkisi çok evde değilsen ayaklarını uzatıp yatmıyorsan genelde oluyor, bende zorlanıyorum bir an önce sağlıkla alsak kucağımıza

İnşallah benimde sağlıklı normal doğum olur çok korkuyorum ama normal doğum yapmak istiyorum nasip olursa
Canım sana yazıyorum ama herkes bilgilensin diye yazıyorum. adrenalin(stres) hormonu ile sancıyı getiren oksitosin hormonu zıt çalışırmış biri artınca diğeri azalırmış :) Doğum sırasında oksitosinin artıp sancının artması gerekirken stresin azalması gerekiyormuş bu yüzden stresten kesinlikle uzak durmak gerekiyormuş bu da demektirr ki strese girebileceğimiz her şeyden son haftalarda uzaklaşıyoruz :) stres doğumu geciktiriyormuş. O yüzden dinlenin iyi gelecek şeylerle ilgilenin egzersiz yapın diyolar. Egzersizler de vücut çalıştığı için stres hormonunun çalışmasını engelliyor :) benim de egzersiz yaptığım söylenemez ama egzersiz yapmaya başlamakla hamile kaldığım söylenebilir. Öncesinde başarısız olmuştu bizim denemeler ne zaman spor yapmaya başladım hamile kaldım :) Bunu da bi ebeden duydum bugün. No stres yes bebek inşallah hepimize

He anladım benim de kafam karıştı kusura bakmayın :) sağlıkla alırsınız kucağınıza inşallah hayırlısıyla

bende de çok oluyor bende 37 ye kadar çalışacağım onun etkisi çok evde değilsen ayaklarını uzatıp yatmıyorsan genelde oluyor, bende zorlanıyorum bir an önce sağlıkla alsak kucağımıza
Dün iftara çağırdım kayınvalidemleri eşim yardım etti ama illa ki bende çok ayakta kaldım, tatlısı böreği yemeği derken. Onlar varken de ayaklarımı uzatamadım. Artık eve kimseyi davet etmeyelim mahvoldum dedim eşime. Gece sürekli uyandım her yerim ağrımış, ayaklar davul gibi zaten çok zordu gerçekten zamanın hızlı geçmesini ilk defa bu kadar istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…