- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #13.001
Aksam yemeginden bir iki saat sonra 1 kivi 1 portakal ve birkaç cilek yiyorum bazen ara ogun yiyorum ama bazı günlerdede hiç yemiyorum bu hafta doktorumdan ilk defa aferin aldim kilo almamisim hatta kilo bile.vermisim surda az kaldi bencr azcık dikkat etsek yeterli benceKizlar diyetisyen 12 kilo ya çok dedi tüm hakkını doldurmussun ama bu saatten sonra kilo vermek yasak sadece durdurabilirsen güzel olur dedi. Örnek menü paylaştı isteyen olursa atarım . Zencefil hariç bitki çayı önermiyorum dedi ıhlamur da içme dedi ki ben ıhlamurun tillahini içtim usuttugumde. Senin aldığın kilo ile bebek kilo alsaydı hiç bişey yemeden 9ay kusan annelerin bebekleri 500gram olurdu dedi komple moralim alt üst oldu ama sadece 5dkçünkü ben hala iyi kilo aldığımı düşünüyorum bizim ailede hamilelikte alınan kiloları görse kendini keser .minimum 25kilo .
İlik suyu ile çorba yaptrmaya çalışıyordum anneme çorbaları ,KİZLAR dikkat edin sırf kolestrol dedi. Onun yerine etin kendisini hergun ye dedi.
18 haftadan sonra yediğin ceviz badem fındık direk bebeğin beyin gelişimine katkı dedi. OMEGA3 TAKVİYE ALİYORUM dedim. Aynı şey değil onu al balık yemiyorsan ama o hayvansal OMEGA bu bitkisel lütfen hergun ara öğün olarak badem( 10) ,3tam ceviz , fındık(10). Bunların yanında ya kefir ya ayran ya süt dedi ben süt icemedigim için kefir yada ayran iccem
BONUS meyve kivi. Bu haftalardan sonra çok çok güzel bagisikligini korur altın meyve kivi hergun 1kivi + 1/3 avakado senin kuralın olsun bebeğine çok fayda sağlar dedi.
1kivi+1meyve (elma veya armut vya mandalin veya portakal yada 10cilek )
Ben oturunca küçük bir leğen full meyve yiyorum dedim yazık full seker direk yağ olarak döner dedi;(
Misir yeme gdo lu dedi mısır patlagi yiyorum dedim canın çekerse azcik ye bırak yememeye çalış dedi.
TAKVİYEleri konuştuk . Eğer güzelce protein aliyorsan beslenmen güzel kuruyemiş meyven etin eksik olmuyorsa doğuma kadar kan ilacı hariç diğer takviyeleri 1er gün ara ile içebilirsiniz dedi ama altını çizdi iyi besleniyorsan dedi . Bir de bebeğin kilosu boyu haftasından geriyse mutlaka kullan dedi .
Yine uzucak yazı ama belki birine faydası olur kakao çikolata çay kahve bunlar kafein ve kafeinin damar büzücü etkisi vardır biz bebeğe giden damarların buzusmesini istemeyiz maksimum 3 bardak çay ya da 1fincan türk kahvesi dedi .
Ekmek kepek çavdar onlara girme sadece tam buğday ekmeği al dedi
3saatten fazla aç kalma deriz biz gebelere özellikle son aylarda ara öğün mutlaka yapın deriZ ama kanun değil sonuçta oruç tutan gebelerde var dedi.
Ayda 1 yada 1.5 kilo alcak şekilde gitmek sağlıklı dedi;( senin maksimum 2/3 kilo hakkın var 12 almışsın zaten 14 15 i geçme dedi.
Bu kadar umarım faydası olur birilerine
bence hiç korkma sezeryan sonrası sıkıntılarımı düşününce keşke doğum anında sancı çekseydim de sezeryan olmasaydı diyorum tam anlamı ile normale dönmem 3 ayı buldu ağır vs bişi de yine kaldıramıyorsun 6 aya kadar falan normal olabilirse herkes çok rahat diyor :) benim ilkinde de kordon düğümünden dolayı zorunlu sezeryan oldu bunda da mecburen öyle olacak bakalım :) bende sezeryandan korkuyorum şuan aynı yeri 2.defa kesecekler diyeİnşallah benimde sağlıklı normal doğum olur çok korkuyorum ama normal doğum yapmak istiyorum nasip olursa
İnşallah sağlıklı doğumlar gerçekleştiririzİnşallah benimde sağlıklı normal doğum olur çok korkuyorum ama normal doğum yapmak istiyorum nasip olursa
Ben kadindogum doktorum taze meyve sebze ye deyince valla yedim de yedim zaten meyveyi cok seviyorum ama diyetisyen kesinlikle kivi+1meyve abartma sırf şeker dedi. Evet ya azcik bişey kaldı dikkat edebiliriz de aslında kendimizi sikmadan . Bana kilo vermek yasak dedi ya aynı kiloda kal yada ayda 1 1.5 kilo alcak şekilde gidicez dediAksam yemeginden bir iki saat sonra 1 kivi 1 portakal ve birkaç cilek yiyorum bazen ara ogun yiyorum ama bazı günlerdede hiç yemiyorum bu hafta doktorumdan ilk defa aferin aldim kilo almamisim hatta kilo bile.vermisim surda az kaldi bencr azcık dikkat etsek yeterli bence
Sezeryandan sonra normal doğum yapanlar varmış aslında ben hep duyuyorum bunu acaba yanlışım mi var .. ama hangisi uygun ve saglikliysa o olsun . Eşim ailem sagolsunlar normal doğum yapamazsın sen sezeryan ol diyorlar;( Allah inşallah sağlıkla normal doğum nasıp ederbence hiç korkma sezeryan sonrası sıkıntılarımı düşününce keşke doğum anında sancı çekseydim de sezeryan olmasaydı diyorum tam anlamı ile normale dönmem 3 ayı buldu ağır vs bişi de yine kaldıramıyorsun 6 aya kadar falan normal olabilirse herkes çok rahat diyor :) benim ilkinde de kordon düğümünden dolayı zorunlu sezeryan oldu bunda da mecburen öyle olacak bakalım :) bende sezeryandan korkuyorum şuan aynı yeri 2.defa kesecekler diye
bende son 2 ayda 2 kilo aldım sadece onun da 1.2 sini bebek almış dedi :) herkes sonlarda çok kilo alıyor ben baştaAksam yemeginden bir iki saat sonra 1 kivi 1 portakal ve birkaç cilek yiyorum bazen ara ogun yiyorum ama bazı günlerdede hiç yemiyorum bu hafta doktorumdan ilk defa aferin aldim kilo almamisim hatta kilo bile.vermisim surda az kaldi bencr azcık dikkat etsek yeterli bence
Çok iyi maşallahbende son 2 ayda 2 kilo aldım sadece onun da 1.2 sini bebek almış dedi :) herkes sonlarda çok kilo alıyor ben başta
bende çok istiyordum normal olsun illa diye çok direndim :) ama kordonda düğüm var bebeği riske atarız acil sezeryan deyince 37.haftada mecburen olduk en önce sağlık geliyor tabi hangisi hayırlı ise o olsun, evet sezeryandan sonra normal doğum oluyor ama en az 3-4 sene geçmesi lazımmış ilkinden sonra ben geçen yıl doğum yaptığım için imkansız dedi :) 3-4 sene de geçse ben riske atmak istemezdim yine sezeryan olsun derdim dedi doktorum, bir de neredeyse tüm doğumlarını normal yapıyor sezeryanı tercih etmeyen bir doktor ona rağmen öyle dediyse vardır bir bildiği dedim :)Sezeryandan sonra normal doğum yapanlar varmış aslında ben hep duyuyorum bunu acaba yanlışım mi var .. ama hangisi uygun ve saglikliysa o olsun . Eşim ailem sagolsunlar normal doğum yapamazsın sen sezeryan ol diyorlar;( Allah inşallah sağlıkla normal doğum nasıp eder
.
Oyle mii. İlk defa duyuyorum sezeryanda sonrasinda su gelmesini. Gonlum normal dogumdan yana eger bebegim icin de benim icin de her sey yolunda giderse. Eger sezeryan olursa artik esime aldiririm. Simdilik bavula lohusa pedini koysam yeter heraldedoğumun sezeryan olacaksa bence gerekli çünkü normal doğumdaki gibi suyun gelmediği için su kan akıntısı sezeryanda çok fazla oluyor ped vs tutmuyor hiç bi şekilde ben 1 paket almıştım 9 taneden 7 tane kullandım sonra normal pede geçtim kanama ve su gelmesi 20-25 gün sürdü ama ilk 1 hafta çok yoğundu
Sağlıcakla alın inşallah kucağınızabende çok istiyordum normal olsun illa diye çok direndim :) ama kordonda düğüm var bebeği riske atarız acil sezeryan deyince 37.haftada mecburen olduk en önce sağlık geliyor tabi hangisi hayırlı ise o olsun, evet sezeryandan sonra normal doğum oluyor ama en az 3-4 sene geçmesi lazımmış ilkinden sonra ben geçen yıl doğum yaptığım için imkansız dedi :) 3-4 sene de geçse ben riske atmak istemezdim yine sezeryan olsun derdim dedi doktorum, bir de neredeyse tüm doğumlarını normal yapıyor sezeryanı tercih etmeyen bir doktor ona rağmen öyle dediyse vardır bir bildiği dedim :)
evet kanamadan çok su geldi ilk 1 hafta da tamamen boşalmıyormuş normal doğumdaki gibi sezeryanda o suyu boşaltmıyorlarmış eşim de girmişti doğuma bebeği ve plesantayı aldılar kapattılar dediOyle mii. İlk defa duyuyorum sezeryanda sonrasinda su gelmesini. Gonlum normal dogumdan yana eger bebegim icin de benim icin de her sey yolunda giderse. Eger sezeryan olursa artik esime aldiririm. Simdilik bavula lohusa pedini koysam yeter heralde
Sizin geç döllenme mi? Benim takvime göre 13 mayıs ama 34+2 deyim. Benim çantam hazır sayılır iç çamaşırı taç kaldı bide kapı süsü çikolata.kızlar doğum çantasını hazırladı mı herkes benim 31+6 şuan ama doğumum 15-16 mayıs olacak en geç hazırlamalı mıyım artık hiç bişey yapmadım, bebek kıyafetlerini de yıkamadım, ev de temizlenmedi evi 1 mayıs gibi temizletsem diyorum, diğer hazırlıkları da bu hafta yapsam mı acaba ?
bence emin olmadan söylemek istememiştir, benim ki de hep normal olacak diye düşünelim ama 37 ye kadar kesin bişey diyemem demişti perşembe günü 37 de çatı muayenesi yaptı herşey güzel normal doğum yapabilirsin dedi, hatta bize eczaneden doğum jeli aldırdı doğumu kolaylaştırıyormuş normal doğum sırasında ben kullanıcam bunu dedi, cumartesi günü kordan düğümlenince hastaneye yattım sezeryana döndük :)Sağlıcakla alın inşallah kucağınızabenim doktorumda sezeryanci gibi geldi ama Allah a emanet artık:) bugün bile sorunca çatı muayenesi yaparız 37de uygunsan muayene ederken uyumun nasıl goruruz dedi normal doğumu destekleyici biseyler yapayım mı yürüyüş hareket vs dedim 37 de konusurz dedi:) hiç sohbete girmedi o konuda .
Aynı benim doktor da öyle söyledi hatta dedi ki daha çok ağrır her yeriniz egzersiz yaparsanız ama hareket yoksa normal doğum zor.Sağlıcakla alın inşallah kucağınızabenim doktorumda sezeryanci gibi geldi ama Allah a emanet artık:) bugün bile sorunca çatı muayenesi yaparız 37de uygunsan muayene ederken uyumun nasıl goruruz dedi normal doğumu destekleyici biseyler yapayım mı yürüyüş hareket vs dedim 37 de konusurz dedi:) hiç sohbete girmedi o konuda .
benim 31+5 el ayak her akşam şişiyor. Ödem çok var bende özellikle ayaklarda, bi de hala çalışıyorum onun etkisi de var oturduğum için. Artık zamanın bir an önce geçmesini istiyorum. Zorlanmaya başladım..Valla Adriana Lima’yı gördüğümden beri kendimle barıştımona bunları yapan hamilelik bana napmaz diyorum
Şaka bir yana 34+0 bugün, iki gündür el ayaklarda ateş ve şişme hissediyorum. Azcık ayakta dursam hemen rahatsizlik hissi geliyorŞimdiye kadar iyi geldim diyordum ama zorlaşmaya başlayacak sanırım…
hayır geç döllenme değil aslında 40 haftanın dolduğu tarih 29 mayıs ama planlı sezeryan olacağından 20 sinde alırız dedi sonra bebek büyük iri bebek 15 mayıs gibi de alabiliriz 38.hafta dolunca dedi, geçen yıl sezeryan olduğumdan dikişlerim çok yeni, kesin bişey söylemiyorum ilerleyen haftalarda konuşuruz ama bebek büyüdükçe baskı yapabilir erken suyun gelebilir o yüzden erken doğum ihtimali olabilir dedi, bir sıkıntı olmazsa 20si çok zorlarsa beni 15inde alacak diye kafama kodladım bendeSizin geç döllenme mi? Benim takvime göre 13 mayıs ama 34+2 deyim. Benim çantam hazır sayılır iç çamaşırı taç kaldı bide kapı süsü çikolata.
bende de çok oluyor bende 37 ye kadar çalışacağım onun etkisi çok evde değilsen ayaklarını uzatıp yatmıyorsan genelde oluyor, bende zorlanıyorum bir an önce sağlıkla alsak kucağımızabenim 31+5 el ayak her akşam şişiyor. Ödem çok var bende özellikle ayaklarda, bi de hala çalışıyorum onun etkisi de var oturduğum için. Artık zamanın bir an önce geçmesini istiyorum. Zorlanmaya başladım..
Canım sana yazıyorum ama herkes bilgilensin diye yazıyorum. adrenalin(stres) hormonu ile sancıyı getiren oksitosin hormonu zıt çalışırmış biri artınca diğeri azalırmış :) Doğum sırasında oksitosinin artıp sancının artması gerekirken stresin azalması gerekiyormuş bu yüzden stresten kesinlikle uzak durmak gerekiyormuş bu da demektirr ki strese girebileceğimiz her şeyden son haftalarda uzaklaşıyoruz :) stres doğumu geciktiriyormuş. O yüzden dinlenin iyi gelecek şeylerle ilgilenin egzersiz yapın diyolar. Egzersizler de vücut çalıştığı için stres hormonunun çalışmasını engelliyor :) benim de egzersiz yaptığım söylenemez ama egzersiz yapmaya başlamakla hamile kaldığım söylenebilir. Öncesinde başarısız olmuştu bizim denemeler ne zaman spor yapmaya başladım hamile kaldım :) Bunu da bi ebeden duydum bugün. No stres yes bebek inşallah hepimizeİnşallah benimde sağlıklı normal doğum olur çok korkuyorum ama normal doğum yapmak istiyorum nasip olursa
He anladım benim de kafam karıştı kusura bakmayın :) sağlıkla alırsınız kucağınıza inşallah hayırlısıylahayır geç döllenme değil aslında 40 haftanın dolduğu tarih 29 mayıs ama planlı sezeryan olacağından 20 sinde alırız dedi sonra bebek büyük iri bebek 15 mayıs gibi de alabiliriz 38.hafta dolunca dedi, geçen yıl sezeryan olduğumdan dikişlerim çok yeni, kesin bişey söylemiyorum ilerleyen haftalarda konuşuruz ama bebek büyüdükçe baskı yapabilir erken suyun gelebilir o yüzden erken doğum ihtimali olabilir dedi, bir sıkıntı olmazsa 20si çok zorlarsa beni 15inde alacak diye kafama kodladım bende35 den sonra kesin konuşur heralde bakalım :)
Dün iftara çağırdım kayınvalidemleri eşim yardım etti ama illa ki bende çok ayakta kaldım, tatlısı böreği yemeği derken. Onlar varken de ayaklarımı uzatamadım. Artık eve kimseyi davet etmeyelim mahvoldum dedim eşime. Gece sürekli uyandım her yerim ağrımış, ayaklar davul gibi zaten çok zordu gerçektenbende de çok oluyor bende 37 ye kadar çalışacağım onun etkisi çok evde değilsen ayaklarını uzatıp yatmıyorsan genelde oluyor, bende zorlanıyorum bir an önce sağlıkla alsak kucağımıza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?