- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #12.981
Ben bugün 35 oldum çantam hazır ama daha hala kapatmadım ufak tefek eksikler ille çıkıyor bunun için bence sizde başlayın son ana bırakmayın insan bi rahatlıyor hazır olunca evinizide kendiniz temizlemicekseniz 1 2 hafta öncesi çok ideal ben kendim temizliyorum bunun için başladım şimdiden oda oda temizlemeye uğraşıyorum zaten iki kişiyiz artık fazla pislenmez diye düşünüyorumkızlar doğum çantasını hazırladı mı herkes benim 31+6 şuan ama doğumum 15-16 mayıs olacak en geç hazırlamalı mıyım artık hiç bişey yapmadım, bebek kıyafetlerini de yıkamadım, ev de temizlenmedi evi 1 mayıs gibi temizletsem diyorum, diğer hazırlıkları da bu hafta yapsam mı acaba ?
Ödem çok normal doğumdan sonra 1 2 ay içinde fis diye sonersin merak etme ödem kolay atılıyor bak mesela fahriye Evcen yüzü iki cocgunda da ödemliydiPeki düzelme ihtimali varmı tuz azaltilsa bol su icilse. Bu ünlüler nasıl sismiyor arkadas diyesim geliyor:) bu hafta kaçtır duyuyorum acaba kilo aldım ondan mı diyorum ama ödem diyorlar sağlığım yerinde olsun bebek iyi olsun da tabi bunlar ikinci planda ama yeme düzenine bağlıysa ki şuan çok fena besleniyorum ekmek börek pastalar havada uçuşuyor zaten ramazan sofralarında şerbetli tatlılar eksik olmuyor bende yiyorum beslenmekle mi alakalı yoksa süreç ne yaparsam yapayim böyle mi gecicek bilmiyorum.
Mesane aldım ilk kızımda çok az kanamam oldu ama ilk dogumu olanlar depend alsın bence daha rahatSelam arkadaşlar depent kilotmu aldınız yoksa mesane pedimi ben karar veremedim bir türlü
Benim dogumumda muhtemelen 15 mayis olacak ben hazirladim çantamı ama bir iki eksigim var onlari alacagimkızlar doğum çantasını hazırladı mı herkes benim 31+6 şuan ama doğumum 15-16 mayıs olacak en geç hazırlamalı mıyım artık hiç bişey yapmadım, bebek kıyafetlerini de yıkamadım, ev de temizlenmedi evi 1 mayıs gibi temizletsem diyorum, diğer hazırlıkları da bu hafta yapsam mı acaba ?
Ben de bana kalsa her şeyi kendim yapmak isterim, ama biraz da sevdiklerimiz böyle zamanlar için var he öyle destek olacak biri yoksa da mecburuzYaa o kadar güzel söylemişsiniz ki çok hırpalıyorum kendimi eşim de söylüyor daha ne yapacaksın hamilesin normal diye ama her şeyi kendi yapmaya alışık hiç yardım istemeyen biri olduğumdan zor geliyor bana böyle yetememek çok haklısınız
Ben 33+1 deyim ama hala ne temizligim yapıldı ne çantam hazırkızlar doğum çantasını hazırladı mı herkes benim 31+6 şuan ama doğumum 15-16 mayıs olacak en geç hazırlamalı mıyım artık hiç bişey yapmadım, bebek kıyafetlerini de yıkamadım, ev de temizlenmedi evi 1 mayıs gibi temizletsem diyorum, diğer hazırlıkları da bu hafta yapsam mı acaba ?
benimde eksiklerim var bir kaç tane o zaman yıkayıp hazırlayım bende gecikmeden eksikleri de eklerim üzerinden artık :)Benim dogumumda muhtemelen 15 mayis olacak ben hazirladim çantamı ama bir iki eksigim var onlari alacagim
bende temizlik için 35 i falan beklemeyi düşünüyorum tekrar kirlenmesinBen 33+1 deyim ama hala ne temizligim yapıldı ne çantam hazıröyle boş boş günlerim geçiyor 13 nisan kontrol um var aslında onu bekliyorum. Birde evcil hayvanım var tüy döküyor bu aralar dökümü n azalmasını bekliyorum temızlık için öyle işte. Senin için erken gibi desem de en doğru zamanı sen belirlersin. Bi 34 e kdr bekle evin de temiz kalır erken doğum riskin yoksa tabiki
12 kilo almış olsam her gün zil takar oynardım yaa bence çok abartı diyetisyenin dediği benim diyetisyenim ilkinde 35 kilo aldığımı biliyor bunda da şu ana kadar 15 kilo aldım çok iyi aldın süper gidiyoruz dedi hatta :) genetik denen bişey var ilk gebeliğimde bunun belki yarısı kadar yedim asla aşırı abartı bi yemem olmadı ona rağmen 35 kilo aldım ilk 3 ayda 10 kilo almıştım bile 20.haftada 20 kilo almıştım, öncesinde beslnememe çok aşırı dikkat ediyordum mesela 1 gün pilav yediysem 1 hafta karbonhidrat tüketmezdim falan, normal insanlar gibi yeyince anında şiştim ilkinde, şimdi belki onun kaç katı yiyorum arada abur cubur cola hamburger falan bile yiyorum 15 aldım :) seninde genetiğinde kilo alımı var ve yatkınsın demek ki bu durumda 12 çok iyi :)Kizlar diyetisyen 12 kilo ya çok dedi tüm hakkını doldurmussun ama bu saatten sonra kilo vermek yasak sadece durdurabilirsen güzel olur dedi. Örnek menü paylaştı isteyen olursa atarım . Zencefil hariç bitki çayı önermiyorum dedi ıhlamur da içme dedi ki ben ıhlamurun tillahini içtim usuttugumde. Senin aldığın kilo ile bebek kilo alsaydı hiç bişey yemeden 9ay kusan annelerin bebekleri 500gram olurdu dedi komple moralim alt üst oldu ama sadece 5dkçünkü ben hala iyi kilo aldığımı düşünüyorum bizim ailede hamilelikte alınan kiloları görse kendini keser .minimum 25kilo .
İlik suyu ile çorba yaptrmaya çalışıyordum anneme çorbaları ,KİZLAR dikkat edin sırf kolestrol dedi. Onun yerine etin kendisini hergun ye dedi.
18 haftadan sonra yediğin ceviz badem fındık direk bebeğin beyin gelişimine katkı dedi. OMEGA3 TAKVİYE ALİYORUM dedim. Aynı şey değil onu al balık yemiyorsan ama o hayvansal OMEGA bu bitkisel lütfen hergun ara öğün olarak badem( 10) ,3tam ceviz , fındık(10). Bunların yanında ya kefir ya ayran ya süt dedi ben süt icemedigim için kefir yada ayran iccem
BONUS meyve kivi. Bu haftalardan sonra çok çok güzel bagisikligini korur altın meyve kivi hergun 1kivi + 1/3 avakado senin kuralın olsun bebeğine çok fayda sağlar dedi.
1kivi+1meyve (elma veya armut vya mandalin veya portakal yada 10cilek )
Ben oturunca küçük bir leğen full meyve yiyorum dedim yazık full seker direk yağ olarak döner dedi;(
Misir yeme gdo lu dedi mısır patlagi yiyorum dedim canın çekerse azcik ye bırak yememeye çalış dedi.
TAKVİYEleri konuştuk . Eğer güzelce protein aliyorsan beslenmen güzel kuruyemiş meyven etin eksik olmuyorsa doğuma kadar kan ilacı hariç diğer takviyeleri 1er gün ara ile içebilirsiniz dedi ama altını çizdi iyi besleniyorsan dedi . Bir de bebeğin kilosu boyu haftasından geriyse mutlaka kullan dedi .
Yine uzucak yazı ama belki birine faydası olur kakao çikolata çay kahve bunlar kafein ve kafeinin damar büzücü etkisi vardır biz bebeğe giden damarların buzusmesini istemeyiz maksimum 3 bardak çay ya da 1fincan türk kahvesi dedi .
Ekmek kepek çavdar onlara girme sadece tam buğday ekmeği al dedi
3saatten fazla aç kalma deriz biz gebelere özellikle son aylarda ara öğün mutlaka yapın deriZ ama kanun değil sonuçta oruç tutan gebelerde var dedi.
Ayda 1 yada 1.5 kilo alcak şekilde gitmek sağlıklı dedi;( senin maksimum 2/3 kilo hakkın var 12 almışsın zaten 14 15 i geçme dedi.
Bu kadar umarım faydası olur birilerine
Ben lafımı geri aldım ya bir arkadaş da adriana Lima yazdı doğru fahriyeninde yüzü şiştiÖdem çok normal doğumdan sonra 1 2 ay içinde fis diye sonersin merak etme ödem kolay atılıyor bak mesela fahriye Evcen yüzü iki cocgunda da ödemliydi
Bende hamilelik öncesi boyuma göre 58le iyidim ama dikkat ederek iyidim. Bana da tuhaf geliyor yani bu rakamlar o kadar çok dedi ki 12 12. 12 sanki sanki 120 kilo aldım annemde yanımdaydı kadının yuzu düştü kendisi bana hamileyken kaç 20 kaç 30 kadin şişmiş nasıl ve sağlıkla da doğurmuş normal doğum.12 kilo almış olsam her gün zil takar oynardım yaa bence çok abartı diyetisyenin dediği benim diyetisyenim ilkinde 35 kilo aldığımı biliyor bunda da şu ana kadar 15 kilo aldım çok iyi aldın süper gidiyoruz dedi hatta :) genetik denen bişey var ilk gebeliğimde bunun belki yarısı kadar yedim asla aşırı abartı bi yemem olmadı ona rağmen 35 kilo aldım ilk 3 ayda 10 kilo almıştım bile 20.haftada 20 kilo almıştım, öncesinde beslnememe çok aşırı dikkat ediyordum mesela 1 gün pilav yediysem 1 hafta karbonhidrat tüketmezdim falan, normal insanlar gibi yeyince anında şiştim ilkinde, şimdi belki onun kaç katı yiyorum arada abur cubur cola hamburger falan bile yiyorum 15 aldım :) seninde genetiğinde kilo alımı var ve yatkınsın demek ki bu durumda 12 çok iyi :)
Kesinlikle doğumdan sonra rahatça veriliyor. Ben ilk dogumumda 16 kilo aldm. Doğumdan 10 gün sonra kontrole gittiğimde 11 kilo gitmişti bileBende hamilelik öncesi boyuma göre 58le iyidim ama dikkat ederek iyidim. Bana da tuhaf geliyor yani bu rakamlar o kadar çok dedi ki 12 12. 12 sanki sanki 120 kilo aldım annemde yanımdaydı kadının yuzu düştü kendisi bana hamileyken kaç 20 kaç 30 kadin şişmiş nasıl ve sağlıkla da doğurmuş normal doğum.
Burda arkadaslara 10kilo fazla dediklerinde doktorları yokk artık falan dedim bugün aynı lafları duyunca şoka girmedim tmm cidden diyorlar demek dedim. sizde verirsiniz ya doğumdan sonra veririz daha iyi bile oluruz
evet bende 60-62 falan arasıydım genelde 10 enedir :) doğumdan 2 ay sonra eski kilona dönmek istiyorsan 9 max 12 kilo alman lazım demişti bana diyetisyen 12 kilodan fazlası sana kalıyor vermesi demişti, ki ilk doğumum da da 35 kilonun 17 si 45 gün içinde gitmişti demek ki dedim 20 falan alsam gidecekmiş kendiğiliğinden yani kalanını vermek için diyet yapmak dikkat etmek gerekiyor çünkü, o yüzden max 12 alın diyorlar bence :) tabi çok kilo almak sağlıklı değil zorluyor insanı ama öldüm bittim eyvah çok kötü denecek bişi de değil bence kaldı ki doğum kilosu çok daha kolay gidiyor,yerleşik kilo olmadığından, mayısta doğurup ocak ayına kadar 65 e düşersem süper olur yaparım diye düşünüyorum şuan 99 oldum :) doğuma 104-105 giderim heralde son zamanlarda ödemim çok olmuştu bu sefer de öyle olur :) cumartesi kontrole gittim tartıldım mesela doktor hemşiresi falan şaşırdı baya nasıl 99 çıktın baya 80-82 gibi duruyo dediler :)Bende hamilelik öncesi boyuma göre 58le iyidim ama dikkat ederek iyidim. Bana da tuhaf geliyor yani bu rakamlar o kadar çok dedi ki 12 12. 12 sanki sanki 120 kilo aldım annemde yanımdaydı kadının yuzu düştü kendisi bana hamileyken kaç 20 kaç 30 kadin şişmiş nasıl ve sağlıkla da doğurmuş normal doğum.
Burda arkadaslara 10kilo fazla dediklerinde doktorları yokk artık falan dedim bugün aynı lafları duyunca şoka girmedim tmm cidden diyorlar demek dedim. sizde verirsiniz ya doğumdan sonra veririz daha iyi bile oluruz
Kesinlikle ilk bi 5dk o kadar çok üstüne düştü ki ben heralde gidip obezite ile yaşam dernegine üye falan olayım dedim muamele bu şekilde . Ben memnunum şükür valla ya abartı. Bu arada normal doğum mu yaptınız sezeryan miKesinlikle doğumdan sonra rahatça veriliyor. Ben ilk dogumumda 16 kilo aldm. Doğumdan 10 gün sonra kontrole gittiğimde 11 kilo gitmişti bilehiç anlamıyorsun nasıl verdiğini. O yüzden 12 kiloyu takmayın abartiyorlar drlar ya da diyetisyenler
Sağlıkla gelsin öncelikleKızlar geçen kontrolüm vardı tansiyonum yükseldiği için 37. Haftada sezaryen planlayalım dedi doktorum gün olarakta 27 nisana geliyo dedi hayırlısı bakalım
Düşeriz bence istediğimiz kilolaraevet bende 60-62 falan arasıydım genelde 10 enedir :) doğumdan 2 ay sonra eski kilona dönmek istiyorsan 9 max 12 kilo alman lazım demişti bana diyetisyen 12 kilodan fazlası sana kalıyor vermesi demişti, ki ilk doğumum da da 35 kilonun 17 si 45 gün içinde gitmişti demek ki dedim 20 falan alsam gidecekmiş kendiğiliğinden yani kalanını vermek için diyet yapmak dikkat etmek gerekiyor çünkü, o yüzden max 12 alın diyorlar bence :) tabi çok kilo almak sağlıklı değil zorluyor insanı ama öldüm bittim eyvah çok kötü denecek bişi de değil bence kaldı ki doğum kilosu çok daha kolay gidiyor,yerleşik kilo olmadığından, mayısta doğurup ocak ayına kadar 65 e düşersem süper olur yaparım diye düşünüyorum şuan 99 oldum :) doğuma 104-105 giderim heralde son zamanlarda ödemim çok olmuştu bu sefer de öyle olur :) cumartesi kontrole gittim tartıldım mesela doktor hemşiresi falan şaşırdı baya nasıl 99 çıktın baya 80-82 gibi duruyo dediler :)
Benim normal doğum ilki. Bunda da inşallah normal doğum olacakKesinlikle ilk bi 5dk o kadar çok üstüne düştü ki ben heralde gidip obezite ile yaşam dernegine üye falan olayım dedim muamele bu şekilde . Ben memnunum şükür valla ya abartı. Bu arada normal doğum mu yaptınız sezeryan mi
sağlıkla gelsin inşallah benim de 10-7 hep 1 kere 13 oldu sadece ama devamlılığı olmadığından bişey demedi doktorum daha, benim 37 hafta bitişi de 9 mayısa geliyor benim de zorunlu sezeryan olacak, 37 miad zaten tüm gelişimi tamamlanıyor :) bende 10 mayısta doğursam ok yim yaniKızlar geçen kontrolüm vardı tansiyonum yükseldiği için 37. Haftada sezaryen planlayalım dedi doktorum gün olarakta 27 nisana geliyo dedi hayırlısı bakalım
İnşallah benimde sağlıklı normal doğum olur çok korkuyorum ama normal doğum yapmak istiyorum nasip olursaBenim normal doğum ilki. Bunda da inşallah normal doğum olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?