- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #13.081
ya bende 3 gün hastanede yattım sezeryandan önce 2 gün sonra 1 gün sürekli serum serum her yerim şişti kollarım mosmordu doğum öncesi zaten vücudum çok yorulduğundan zor oldu baya benim de iyileşmem, hastaneden çıkıp eve gelince daha çabuk toparlıyor insan :) bu sefer inşallah planlı olacak o kadar kötü olmam diye umut ediyorum, bende 5. gün kendim yürüyebiliyordum hastaneye eşimle bebeği yalnız götürdük hatta ama ilk 40 gün kötüydü yine de :/ korkuyorum şuan yine o ağrıları çekicem diye bir de küçük bebeğim var ayaklanıp ikisi ile de hemen ilgilenmek istiyorum ama bakalım nasıl olacak inşallah kolay olur bu sefer bende çok yürümek istiyorum ama dışarı çıkma şansım yok 2 bebekle önce evin içinde sonrada hafif hafif yürüme bandında yüricem inşallahBenim 3. Sezeryanım olacak 2.de bende aynı yeri kesecekler diye düşünüp korkuyordum ama 2 3cm üstünden kesiyorlarmış 2. Sezeryanımda bol su tükettim sıvı alımını çoğalttım ağrılar kramplar için Nescafe tükettim doktor üstüne basa basa iç dedi bol bol yürüdüm çok fazla hareket ettim zaten kızım küvezdeydi sürekli onu görmeye gidiyordum bi alt katta uzak mesafedeydi yenidoğan yoğun bakımı ilklerde gözlerim karara karara yavaş yavaş gitsemde sonraları gitgide kısa sürede toparladım ertesi gün kendim tek başıma oturduğum yerden kalkabiliyordum ilkinde canım çok yanıyo diye korkumdan hep yattığım için 15gün boyunca desteksiz kendim kalkamıyordum çok acı çekmiştim sezeryan denince gerçekten bol bol hareket geliyo ayakların kendine gelir gelmez belli aralıklarla sık sık yürüyüp dinlenmek gerekiyo o zaman daha çabuk ayaklanıyo insan Allah izin verirse yine aynı şekil bol bol yürümeyi düşünüyorum ama yinede o acıyı o anları iki kere yaşadığım için anımsadıkça stres olmuyorum diyemem
anne sütü toplayıcı almadım ben süt sağma makinesi lansinoh almıştım gayet de memnun kaldımSelam güzel anneler
Herkese huzur dolu bir hafta dilerim
Bir kaç sorum olucaktı ?
️Anne sütü toplayıcı aldınız mı ve hangi markayı tercih ettiniz?
️Yenidoğan emzik tercihiniz hangi marka oldu?
️Bebek arabası hangi marka tercih ettiniz?
️Gümüş kapakta bir silvernurse bide silverina var muhtemelen aynıdır ama alanlar hangisini tercih etti?
benimde 31 haftada 2050 gram çıktı her hafta 250-300 gram alıyormuş artık ortalama bence 2.750 normal :)Merhaba arkadaslar bugün kontrolüm vardı 35 haftamız bitti. 48 cm ve 2750 gr olmusuz. Kilosu bana biraz fazla geldi daha 1 ayımız var.
ay bizim günümüz aynı sanırım bebek büyüklükleri de aynı1 nisanda gittik kontrole 31+5 haftalık kilomuza 2 kili 80 gram dedinboyada ölcebildigim kadariyla 40 cm dedi gayet iyi dedi 2 hafta oncede kilomuza 1kilo 700 gram boyumuza 38 cm demisti boyumuz sankı fazla uzamiyormus gibi geldi doktora gore iyi ama bana göre bilemedim sizlerinki nasildi
yapar tabiki bir de çok iş yaptıysan normal bence bende dün çok yoruldum ayaklarım bacaklarım davul gibi oldu dizimi kırarken bile zorlandım kırılmadı şişlikten ve çok ağrıdı, ama eller de şişme tehlikeli olabiliyormuş bazen geçmez o şişlikler devam ederse doktoruna sor mutlakaKızlar acaba bilgisi olan varmı ödem ağrı yaparmı dün biraz ev işi yaptım ellerim gece baya şişti ve bileklerime kadar acayip ağrıyor ellerimi yumruk yaparken bile canım acıyor tuzlu fazla yemiyorum ama iş yaptıktan sonra oldu sanırım
ooo hemde nasıl sanki bebek çıkacak gibi hissediyorum, eğer sizinde bebeğin başı aşağı döndüyse normalmiş benim doktorum bebeğin iri ve başı aşağıda bu yüzden normal o dediBirde bisey daha sorayim simdi mesela oturuyorsunuz yada yatiyorusnuz kalkinca bu alt tarafinizda bir dolgunluk agirlik hissediyormusunuz pek atlatamamis olabilirim
Amin inşallah canım zaten insanın birde küçük bebeği varsa çabuk iyileşmeye daha bi adapte oluyo benim kızımda 2 yaşındaydı sezeryan doğum yaptığımda ikisine birden düşündüğüm hayal ettiğim gibi olmadan bakabildim çok şükür Rabbim çabucak iyileşmemizi nasip etsinya bende 3 gün hastanede yattım sezeryandan önce 2 gün sonra 1 gün sürekli serum serum her yerim şişti kollarım mosmordu doğum öncesi zaten vücudum çok yorulduğundan zor oldu baya benim de iyileşmem, hastaneden çıkıp eve gelince daha çabuk toparlıyor insan :) bu sefer inşallah planlı olacak o kadar kötü olmam diye umut ediyorum, bende 5. gün kendim yürüyebiliyordum hastaneye eşimle bebeği yalnız götürdük hatta ama ilk 40 gün kötüydü yine de :/ korkuyorum şuan yine o ağrıları çekicem diye bir de küçük bebeğim var ayaklanıp ikisi ile de hemen ilgilenmek istiyorum ama bakalım nasıl olacak inşallah kolay olur bu sefer bende çok yürümek istiyorum ama dışarı çıkma şansım yok 2 bebekle önce evin içinde sonrada hafif hafif yürüme bandında yüricem inşallah
Çok teşekkür ederim bugün kontrolüm var zaten sorayım mutlakayapar tabiki bir de çok iş yaptıysan normal bence bende dün çok yoruldum ayaklarım bacaklarım davul gibi oldu dizimi kırarken bile zorlandım kırılmadı şişlikten ve çok ağrıdı, ama eller de şişme tehlikeli olabiliyormuş bazen geçmez o şişlikler devam ederse doktoruna sor mutlaka
Ben kullanmadım yara olur gibi olmuştu ama yara olmadı nemlendirici surmustum yetmişti bana. teniniz hassassa bence alın hatta kullanmaya başlayın herkeste farklı oluyor kiminde kurtarıcı oluyor kiminde bı işe yaramıyorTecrübeli annelere soruyorum gümüş kapak almak illa gerekli mi yoksa yara filan olursa mı almalı?
Ben kapı süsü ve çikolata götüreceğim onun dışında yiyecek içecek ikram etmeyeceğim. Nevresim de zaten temiz oluyor hastaneler götürmeyeceğim ama isterseniz onu götürün.Benimde kararsız olduğum konu nevresim kapı süsü takı yastığı şerbetlik çikolata felan götürecekmisiniz acaba
Bende 2 haftada aniden çok kilo alınca diyetisyene gittim 2 haftada temiz beslenmeye geçerek direk 1.5 kilo gitti sonra uydum arada uyamadım. Bu hafta mesela sadece 100 gr. Aldım.Ben lafımı geri aldım ya bir arkadaş da adriana Lima yazdı doğru fahriyeninde yüzü şiştibugün doktor bana ben ödem göremedim sende dedi sağolsun keşke maskeyi indir deseydi maske zaten yüzümün yüzde 80 ini kaplıyor suyu azalttım hareketi azalttım boyuna seker tuz yiyorum gene Allah'ın sevdiği kuluyum tolere etti vucud .bu hafta temiz beslenmeye geçtim ise yarayıp yaramadigini gorcem
Bende doktoruma doğumu sordum dedi şekline karar vermek için erken çatı muayenesi 38. Haftada yapılacak ondan önce sancın vs. Olursa orası ayrı dedi. Bebek baş çevresi büyük olursa ,4.5 kilo ve üzeri olursa, tansiyon vs hastalığın çıkarsa sezeryan yapacağım dedi. Epizyotımi rutin yapıyormusunuz diye sordum vajina esnek olursa kesi atmam ama yırtılma ihtimali olursa normalde kesi atarım dedi. Şuan bunları düşünme dedi. Bu sefer gittiğimde sancım vs olduğunda direk doktoru mu arayacağımı acilden giriş yapıp personelin mi arayacağını vs. Soracağım.Sağlıcakla alın inşallah kucağınızabenim doktorumda sezeryanci gibi geldi ama Allah a emanet artık:) bugün bile sorunca çatı muayenesi yaparız 37de uygunsan muayene ederken uyumun nasıl goruruz dedi normal doğumu destekleyici biseyler yapayım mı yürüyüş hareket vs dedim 37 de konusurz dedi:) hiç sohbete girmedi o konuda .
Bende birilerini çağırmak istiyorum eşim kızıyor hamilesin uğraşacaksın diye. Bir arkadaşımı çağırdım sadece başkasını çağırmam için eşim pek olumlu bakmıyorDün iftara çağırdım kayınvalidemleri eşim yardım etti ama illa ki bende çok ayakta kaldım, tatlısı böreği yemeği derken. Onlar varken de ayaklarımı uzatamadım. Artık eve kimseyi davet etmeyelim mahvoldum dedim eşime. Gece sürekli uyandım her yerim ağrımış, ayaklar davul gibi zaten çok zordu gerçektenzamanın hızlı geçmesini ilk defa bu kadar istedim.
aynen artık biz gidicez her yere misafir kabul etmiyorum :)Ben bu sene kimseyi iftara cagirmadim anca dip köşe temizligimi yaptım bayramdada bı koruma temizliği yapicam okadar çok zorlanıyoruz artık onlar çağırsin sizi
Erken kullanmanın belki farklı etkileri olabilir. Yanlış yönlendirmek istemem Doktor onayını alıp sonrasında deneyebilirsiniz.Benim iki göğüs ucumda da kahverengi kabuk var kaldırsam altı yaraymış da canım yancakmış gibi duruyo sanki. Acaba bu lansinohu ben doğumdan önce sürmeye mi başlasam ya da o kabuklar nasıl gidicek fikriniz var kı? Bebek süt içerken direkt kopup boğazına kaçıcak gibi duruyo
Peki bu kabuklanma sizde de oluyo mu normal bişey mi yaniErken kullanmanın belki farklı etkileri olabilir. Yanlış yönlendirmek istemem Doktor onayını alıp sonrasında deneyebilirsiniz.
Selam arkadaşlar depent kilotmu aldınız yoksa mesane pedimi ben karar veremedim bir türlü
Şuan bunları düşünme diye bana da söyledi ama arkadaşlarıma doktorları normal istiyorsan şu haftalarda şu masajları yap şöyle egzersiz yap diye akıl vermişler ;( bana 37 ye kadar bekle düşünme dedi. Ama dün diyetisyene gittiğimde normal doğum düşünüyorsan 34den sonra günde 3 4 tane hurma ye dedi ben 36da yemeye karar verdim.Ben kapı süsü ve çikolata götüreceğim onun dışında yiyecek içecek ikram etmeyeceğim. Nevresim de zaten temiz oluyor hastaneler götürmeyeceğim ama isterseniz onu götürün.
Bende 2 haftada aniden çok kilo alınca diyetisyene gittim 2 haftada temiz beslenmeye geçerek direk 1.5 kilo gitti sonra uydum arada uyamadım. Bu hafta mesela sadece 100 gr. Aldım.
Bende doktoruma doğumu sordum dedi şekline karar vermek için erken çatı muayenesi 38. Haftada yapılacak ondan önce sancın vs. Olursa orası ayrı dedi. Bebek baş çevresi büyük olursa ,4.5 kilo ve üzeri olursa, tansiyon vs hastalığın çıkarsa sezeryan yapacağım dedi. Epizyotımi rutin yapıyormusunuz diye sordum vajina esnek olursa kesi atmam ama yırtılma ihtimali olursa normalde kesi atarım dedi. Şuan bunları düşünme dedi. Bu sefer gittiğimde sancım vs olduğunda direk doktoru mu arayacağımı acilden giriş yapıp personelin mi arayacağını vs. Soracağım.
Bende birilerini çağırmak istiyorum eşim kızıyor hamilesin uğraşacaksın diye. Bir arkadaşımı çağırdım sadece başkasını çağırmam için eşim pek olumlu bakmıyor
youtube da kaan kocatepe diye bir doktor var, o kremleri önceden kullanmak hiç bi işe yaramaz boşa kullanmayın diyor ben öncesinde hiç kullanmadım ilk doğumum da arada kabuklanma oluyordu hamilelikte şimdi de oluyor normal evet, doğumdan sonra ilk 1 hafta canım acıdı baya o kabuk döküldü zaten ama emmeye alışma süresi vs onun için de lansinoh göğüs ucu kremini kullandım sadece 10-15 gün sonra bir daha ne acı oldu ne kabuklanma, hatta geçen yıl doğum yaptığımdan kremim olduğu gibi duruyoPeki bu kabuklanma sizde de oluyo mu normal bişey mi yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?