2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
ya bende 3 gün hastanede yattım sezeryandan önce 2 gün sonra 1 gün sürekli serum serum her yerim şişti kollarım mosmordu doğum öncesi zaten vücudum çok yorulduğundan zor oldu baya benim de iyileşmem, hastaneden çıkıp eve gelince daha çabuk toparlıyor insan :) bu sefer inşallah planlı olacak o kadar kötü olmam diye umut ediyorum, bende 5. gün kendim yürüyebiliyordum hastaneye eşimle bebeği yalnız götürdük hatta ama ilk 40 gün kötüydü yine de :/ korkuyorum şuan yine o ağrıları çekicem diye bir de küçük bebeğim var ayaklanıp ikisi ile de hemen ilgilenmek istiyorum ama bakalım nasıl olacak inşallah kolay olur bu sefer bende çok yürümek istiyorum ama dışarı çıkma şansım yok 2 bebekle önce evin içinde sonrada hafif hafif yürüme bandında yüricem inşallah

anne sütü toplayıcı almadım ben süt sağma makinesi lansinoh almıştım gayet de memnun kaldım
phlips avent aldım kızıma da doğmadan almıştım, 2 li satılıyor 4 tane almıştım kızıma 3 ayda 1 değiştiriyorum, 1 yaşına kadar götürüyor, oğluma da aynı şekilde aldım şimdi,
bebek arabası travel sistem kanz d go almıştık ama şimdi bebek 2 olunca 1 tanede hamilton R1 aldık kesinlikle kabin boy bebek arabası alın bir tane de içine puset alın ben şimdi olsa travel sistem almazdım çok hantal,
gümüş kapak değil ama göğüs kalkanı philips avent kullandım ondan da çok memnun kaldım zaten 15 gün falan ihtiyacım oldu sonra gerek olmadı,
geçen yıl ilk doğumumu yaptığımdan çok yeni daha tecrübelerim güncel bu yıl da aynı şekilde yapıcam bakalım :)

Kızlar acaba bilgisi olan varmı ödem ağrı yaparmı dün biraz ev işi yaptım ellerim gece baya şişti ve bileklerime kadar acayip ağrıyor ellerimi yumruk yaparken bile canım acıyor tuzlu fazla yemiyorum ama iş yaptıktan sonra oldu sanırım

ay bizim günümüz aynı sanırım bebek büyüklükleri de aynı sizinde cinsiyet erkek mi :) 1 nisanda bende 31,4 düm 2050 gram dedi bana da boyu 43 cm dedi boyu zaten bundan sonra az az uzayacakmış zaten kilosu daha artacak :)

yapar tabiki bir de çok iş yaptıysan normal bence bende dün çok yoruldum ayaklarım bacaklarım davul gibi oldu dizimi kırarken bile zorlandım kırılmadı şişlikten ve çok ağrıdı, ama eller de şişme tehlikeli olabiliyormuş bazen geçmez o şişlikler devam ederse doktoruna sor mutlaka

Birde bisey daha sorayim simdi mesela oturuyorsunuz yada yatiyorusnuz kalkinca bu alt tarafinizda bir dolgunluk agirlik hissediyormusunuz pek atlatamamis olabilirim
ooo hemde nasıl sanki bebek çıkacak gibi hissediyorum, eğer sizinde bebeğin başı aşağı döndüyse normalmiş benim doktorum bebeğin iri ve başı aşağıda bu yüzden normal o dedi

Amin inşallah canım zaten insanın birde küçük bebeği varsa çabuk iyileşmeye daha bi adapte oluyo benim kızımda 2 yaşındaydı sezeryan doğum yaptığımda ikisine birden düşündüğüm hayal ettiğim gibi olmadan bakabildim çok şükür Rabbim çabucak iyileşmemizi nasip etsin

Çok teşekkür ederim bugün kontrolüm var zaten sorayım mutlaka

Tecrübeli annelere soruyorum gümüş kapak almak illa gerekli mi yoksa yara filan olursa mı almalı?
Ben kullanmadım yara olur gibi olmuştu ama yara olmadı nemlendirici surmustum yetmişti bana. teniniz hassassa bence alın hatta kullanmaya başlayın herkeste farklı oluyor kiminde kurtarıcı oluyor kiminde bı işe yaramıyor

Benimde kararsız olduğum konu nevresim kapı süsü takı yastığı şerbetlik çikolata felan götürecekmisiniz acaba
Ben kapı süsü ve çikolata götüreceğim onun dışında yiyecek içecek ikram etmeyeceğim. Nevresim de zaten temiz oluyor hastaneler götürmeyeceğim ama isterseniz onu götürün.
Bende 2 haftada aniden çok kilo alınca diyetisyene gittim 2 haftada temiz beslenmeye geçerek direk 1.5 kilo gitti sonra uydum arada uyamadım. Bu hafta mesela sadece 100 gr. Aldım.
Bende doktoruma doğumu sordum dedi şekline karar vermek için erken çatı muayenesi 38. Haftada yapılacak ondan önce sancın vs. Olursa orası ayrı dedi. Bebek baş çevresi büyük olursa ,4.5 kilo ve üzeri olursa, tansiyon vs hastalığın çıkarsa sezeryan yapacağım dedi. Epizyotımi rutin yapıyormusunuz diye sordum vajina esnek olursa kesi atmam ama yırtılma ihtimali olursa normalde kesi atarım dedi. Şuan bunları düşünme dedi. Bu sefer gittiğimde sancım vs olduğunda direk doktoru mu arayacağımı acilden giriş yapıp personelin mi arayacağını vs. Soracağım.
Bende birilerini çağırmak istiyorum eşim kızıyor hamilesin uğraşacaksın diye. Bir arkadaşımı çağırdım sadece başkasını çağırmam için eşim pek olumlu bakmıyor

Erken kullanmanın belki farklı etkileri olabilir. Yanlış yönlendirmek istemem Doktor onayını alıp sonrasında deneyebilirsiniz.

Daha önce normal doğum yapan arkadaşlar kaçıncı haftalarda yaptınız doğumunuzu? Benim ilki 40+0 di ama sanki bu bebisimde erken gelecek gibi hissediyorum 39 haftalarda gelecek sanki

benımde doktor 20 mayısa sezeryan gunu verdı 45 gun kaldı zaman gecmıyor sankı ıyıce agırlastım gecelerı uyuyamıyorum calışıyorum bırde aksama kadar masa basında butun hazırlıklarımı yaptım kıyafetlerımızı yıkayıp utuledım dolabına astım daha cantamı hazırlamadım 35 de hazırlamayı dusunuyorum canta ıcınde nemlenır dıye

Şuan bunları düşünme diye bana da söyledi ama arkadaşlarıma doktorları normal istiyorsan şu haftalarda şu masajları yap şöyle egzersiz yap diye akıl vermişler ;( bana 37 ye kadar bekle düşünme dedi. Ama dün diyetisyene gittiğimde normal doğum düşünüyorsan 34den sonra günde 3 4 tane hurma ye dedi ben 36da yemeye karar verdim.

Peki bu kabuklanma sizde de oluyo mu normal bişey mi yani
youtube da kaan kocatepe diye bir doktor var, o kremleri önceden kullanmak hiç bi işe yaramaz boşa kullanmayın diyor ben öncesinde hiç kullanmadım ilk doğumum da arada kabuklanma oluyordu hamilelikte şimdi de oluyor normal evet, doğumdan sonra ilk 1 hafta canım acıdı baya o kabuk döküldü zaten ama emmeye alışma süresi vs onun için de lansinoh göğüs ucu kremini kullandım sadece 10-15 gün sonra bir daha ne acı oldu ne kabuklanma, hatta geçen yıl doğum yaptığımdan kremim olduğu gibi duruyo yine onu kullanırım doğumdan sonra :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…