- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #13.121
Ayy zaten gelen geçen parmaklıycaksa işimiz zor mecbur gözümü kapatıp devam edicezben normal doğuracaktım ilkinde ama bebek hareketlerini hissetmediğimden 37+4 de hastaneye yatırdılar sonra 2 gün takip edildi açılmam 2 cmdi sadece bende çok kasarım çatı mayenesinde öldüm baya :) ama normal olacak diye o kadar hazırladım ki kendimi hastanede yattığım 2 günde ebeler hemşireler doktor her gelen baktı hemde farklı farklı kişiler nöber değiştikçe falanzor gelmedi hiç suni sancı verildi 1 saat kadar falan sonuç olarak açılma olmadı kordon düğümü olduğundan daha bekleyemedik acil sezeryana alındım :) o kadar baktıklarına mı yanayım normal olmadı ona mı yanayım bilemedim :) o yüzden bence kasma sende o an bi güç kuvvet geliyor aklına bile gelmiyor tek derdin şu acıyı çekerim biran önce bebek sağlıkla doğsun oluyor :)
Nemlendirici ve bio oil çatlak yağıyla baya ovalıyorum ama bi işe yaramadı hiç kalkmadılar bile bende çok dürtmek istemiyorum tetiklemesin bişeyleri diyeBende de var. göğüs ucum çatlak çatlak gibi duruyor ve kabuklarda parça parça. Bebe yağı sürüp elimle hafifçe ovalayınca kabuklar gidiyor. Koparmak için kesinlikle zorlamıyorum. Ama şimdiye kadar defalarca bu şekilde o sertleşen deriyi uzaklaştırdım. Gerekli mi gereksiz mi bilemem. Bebe yağı ya da uygun bir nemlendiricinin zararı olduğunu düşünmedim.
Sadece ultrasonla baktılarsa yanılmış olma ihtimali de olabilir ki umarım öyledir ve şu mübarek günlerde Rabbim annenize şifa verir inşallahSelamün aleyküm kızlar nasılsınız? Ben bugün hiç güzel haberler almadım anneme pankreas kanseri teşhisi konuldu okadar üzgünüm ki anlatamam doktor 1 2 ömrü var dedi yüzüme ne yapıcagımı bilemiyorum yarın kan idrar ve bazı tetkikler daha yapacak ve hastalıgı dogruluycam dedi bugün sadece karnına makineyle baktı ne olur dua edin 32 haftayın içindeyim bebegim için güçlü durmaya çalışıyorum bitanede oglum var onlar için güçlü olmalıyım biliyorumama bugün bende eşimde bitmiş durumdayız ne olur dua edin bi mucize olsun ve yarın hayırlı haberler alalım çok üzgünüm
Çatı muayenesi nasıl bişey daha önce benim vajina muayenesi oldu hamile değildim rahim duvarına falan baktılar öyle bişey mi bi alet sokuyorlar içeriye ekrana yansitiyorlardiben normal doğuracaktım ilkinde ama bebek hareketlerini hissetmediğimden 37+4 de hastaneye yatırdılar sonra 2 gün takip edildi açılmam 2 cmdi sadece bende çok kasarım çatı mayenesinde öldüm baya :) ama normal olacak diye o kadar hazırladım ki kendimi hastanede yattığım 2 günde ebeler hemşireler doktor her gelen baktı hemde farklı farklı kişiler nöber değiştikçe falanzor gelmedi hiç suni sancı verildi 1 saat kadar falan sonuç olarak açılma olmadı kordon düğümü olduğundan daha bekleyemedik acil sezeryana alındım :) o kadar baktıklarına mı yanayım normal olmadı ona mı yanayım bilemedim :) o yüzden bence kasma sende o an bi güç kuvvet geliyor aklına bile gelmiyor tek derdin şu acıyı çekerim biran önce bebek sağlıkla doğsun oluyor :)
Rabbim yardımcınız olsun inşallah. Çok zor bir hastalık ama daha ne tür olduğunu bilmeden biyopsi yapmadan pet çekmeden karar veremez ki kanser hücrelerinin de türleri var. Ömrü Rabbim bilir ancak. Anneciğinize de Rabbim şifalar versin uzun ve sağlıklı ömrü olsun güzel haberler alın ve sizlere de bu süreçte metanet ve güç versin inşallah.Selamün aleyküm kızlar nasılsınız? Ben bugün hiç güzel haberler almadım anneme pankreas kanseri teşhisi konuldu okadar üzgünüm ki anlatamam doktor 1 2 ömrü var dedi yüzüme ne yapıcagımı bilemiyorum yarın kan idrar ve bazı tetkikler daha yapacak ve hastalıgı dogruluycam dedi bugün sadece karnına makineyle baktı ne olur dua edin 32 haftayın içindeyim bebegim için güçlü durmaya çalışıyorum bitanede oglum var onlar için güçlü olmalıyım biliyorumama bugün bende eşimde bitmiş durumdayız ne olur dua edin bi mucize olsun ve yarın hayırlı haberler alalım çok üzgünüm
Allah şifa versin annenize. Doktorlar her zaman en kötüsüne hazırlar ama bilemezler Allah bilir. Siz güçlü olun evlatlarınız içinSelamün aleyküm kızlar nasılsınız? Ben bugün hiç güzel haberler almadım anneme pankreas kanseri teşhisi konuldu okadar üzgünüm ki anlatamam doktor 1 2 ömrü var dedi yüzüme ne yapıcagımı bilemiyorum yarın kan idrar ve bazı tetkikler daha yapacak ve hastalıgı dogruluycam dedi bugün sadece karnına makineyle baktı ne olur dua edin 32 haftayın içindeyim bebegim için güçlü durmaya çalışıyorum bitanede oglum var onlar için güçlü olmalıyım biliyorumama bugün bende eşimde bitmiş durumdayız ne olur dua edin bi mucize olsun ve yarın hayırlı haberler alalım çok üzgünüm
Hay maşallah. Ne kadar güzel. Öncesinde yaptığınız yapmamızı önerdiğiniz bişey var mı yürüyüş hurma ahududu yaprağı çayı vs diyolar. Siz uygulamış mıydınızBen ilk hamileliğimde çatı muayenesi olduğumu anlamadım bile. Öyle acıma vs hiç olmadı.
İlk doğumum normal oldu. Gece 5 gibi tuvalete kalktığımda idrar rengimi pembemsi gördüm. Ağrım sızım yoktu. Ama pembemsi olduğundan hastaneye gittik. Vajinal tuşe yaptı nöbetçi kadın doğum doktoru ve 4 cm açılmam olmuş ve suyum gelmeye başlamış aslında. Sabah saat 7 gibi açıklığım 10 cm oldu ama bende hiçbir sancı yok. Pilates topunda zıpladım, merdiven indim çıktım ve sonunda saat 10-10.30 gibi sancılarım gelmeye başladı. Sancılar şiddetlendikten 15 dk sonra da oğlumu kucağıma aldım. Epizyom oldu ama hissetmedim bile. 2-3 saat dinlenmeden sonra tamamen ayağa kalkıp geziyordum.
İlk doğumunuz zor olacak diye bir şey yok. O an bilinmezlikler olduğu için tedirgin oluyorsunuz sadece. Suni sancı, epidural hiç kullanmadım. 39+2 de kendiliğinden geldi oğlum. İnşallah bu da öyle olur. Kendinizi korkutmayın kızlar.
Allah razı olsun diyorum harikasınız herkes öyle bı konuşuyor ki sanki "ölüme yakın deneyim" yaşanıyor gibi biri doğumla ilgili kötü bişey dicek diye konuyu sürekli kapattiriyorum . Ya bı kadın var öldü annemin teyzesi olurdu rahmet dileyemiyorum arkasından genç kızlara oturup normal doğum hikayesini öyle bir anlattı ki herkesi deli edecek cinsten kaç yıl geçti hala aklıma geliyor vahşet dolu hikayesi.. ilk dogumum olcak yalan değil korku oluyor herkesde olur ama hep milletin lafları yüzünden;(Ben ilk hamileliğimde çatı muayenesi olduğumu anlamadım bile. Öyle acıma vs hiç olmadı.
İlk doğumum normal oldu. Gece 5 gibi tuvalete kalktığımda idrar rengimi pembemsi gördüm. Ağrım sızım yoktu. Ama pembemsi olduğundan hastaneye gittik. Vajinal tuşe yaptı nöbetçi kadın doğum doktoru ve 4 cm açılmam olmuş ve suyum gelmeye başlamış aslında. Sabah saat 7 gibi açıklığım 10 cm oldu ama bende hiçbir sancı yok. Pilates topunda zıpladım, merdiven indim çıktım ve sonunda saat 10-10.30 gibi sancılarım gelmeye başladı. Sancılar şiddetlendikten 15 dk sonra da oğlumu kucağıma aldım. Epizyom oldu ama hissetmedim bile. 2-3 saat dinlenmeden sonra tamamen ayağa kalkıp geziyordum.
İlk doğumunuz zor olacak diye bir şey yok. O an bilinmezlikler olduğu için tedirgin oluyorsunuz sadece. Suni sancı, epidural hiç kullanmadım. 39+2 de kendiliğinden geldi oğlum. İnşallah bu da öyle olur. Kendinizi korkutmayın kızlar.
Yok canım o işler öyle olmuyor o anda istesende kasamazsin kendini bı saatten sonra zaten gelen geçen bakıyor ki sık sık kontrol edileceksinKızlar bugünkü kontrolümde bebek yine baş gelişti muhtemelen artık değişmiycek ve ilk doğumum olduğu için de doktor uygunsam normal doğumu dener diye düşünüyorum. Şimdi şöyle ki ben daha önce kürtaj için alttan hap koyduklarında bile kendimi kasmıştım canım çok yanmıştı ama açıklık muayeneleri ve normal doğum bundan kat kat zordur. Diyelim ki çatı muayenesi falan bi şekilde dayandım ama ben başkası o bölgeme dokununca bu kadar kendimi kasan bi insanken normal doğum yapabilir miyim? Ödüm kopuyor tam doğum anında kendimi kasarım Allah korusun çocuğu içimde boğarım falan diyeTecrübelilerden ya da bilgililerden destek lütfen
O aletin parmak halı işte aynı sayılırÇatı muayenesi nasıl bişey daha önce benim vajina muayenesi oldu hamile değildim rahim duvarına falan baktılar öyle bişey mi bi alet sokuyorlar içeriye ekrana yansitiyorlardi
Amin karacigerede sıçramış dedi çıkmazdayımRabbim yardımcınız olsun inşallah. Çok zor bir hastalık ama daha ne tür olduğunu bilmeden biyopsi yapmadan pet çekmeden karar veremez ki kanser hücrelerinin de türleri var. Ömrü Rabbim bilir ancak. Anneciğinize de Rabbim şifalar versin uzun ve sağlıklı ömrü olsun güzel haberler alın ve sizlere de bu süreçte metanet ve güç versin inşallah.
Amin teşekkür ederim inanın çok zor durumdayımSadece ultrasonla baktılarsa yanılmış olma ihtimali de olabilir ki umarım öyledir ve şu mübarek günlerde Rabbim annenize şifa verir inşallah
Allah şifa versin inşallah iyi olur annenizAmin teşekkür ederim inanın çok zor durumdayım
Anneniz sizi üzgün görürse daha çok üzülür. iyi besleyin faydalı gıdalarla metabolizmasını güçlendirin. Güvenebileceğiniz tedaviye inanan doktor bulun farklı drlardan da görüş alın cerrahi operasyonları destekleyen ( Hipek gibi) tedavilerde var. Bu hastalık umutsuzluk yaşatsa da içinde çok mucizeleri de barındırmaktadır. Umudunuzu kaybetmeyin kötü şeyleri aklınıza getirip çağırmayın onla geçirdiğiniz zamanın tadını çıkarın konuşun birlikte zaman geçirin. Gelecekle ilgili kaygı duyup anne yüreği size de üzülmesin morale ihtiyacı var. Doktorların iyileşmez dediği ama İyileşen hastalığı tekrar etmeyen bir çok hasta var. İyileşeceğine inanan insanlarla yola devam edin ağlayan sızlayanı uzaklaştırın sizden. drlar kendilerini güvenli alanda tutmak için hep en kötüsünü söylerler. Dua edin savaşın. Rabbim şifa versin inşallah.Amin karacigerede sıçramış dedi çıkmazdayım
39+6da dogum yaptim ama suyum bittigi icim suni sanci ile dogum baslatildi. Yoksa hic gelecegi yoktu ne sancim vardi ne baska belirtim. Umarim bu bebegim 38lerde kendiliginden gelmek ister. Sonlara kalmasam ama bana da 40 haftayi gececekmis gibi geliyorDaha önce normal doğum yapan arkadaşlar kaçıncı haftalarda yaptınız doğumunuzu? Benim ilki 40+0 di ama sanki bu bebisimde erken gelecek gibi hissediyorum 39 haftalarda gelecek sanki
Yok valla hiçbir şey yapmadım. Hatta hayatımın en az aktif dönemiydi diyebilirim. Öyle masaj vs bile yapmadım açıkçası.Hay maşallah. Ne kadar güzel. Öncesinde yaptığınız yapmamızı önerdiğiniz bişey var mı yürüyüş hurma ahududu yaprağı çayı vs diyolar. Siz uygulamış mıydınız
Ya tabii ki zor, kötü doğum hikayeleri de var ama biz pozitif düşünmeliyiz. Ben hiç kendimi korkutmadım, doğum videosu bile izlemedim kendimi koşullandırmamak için açıkçası. Yarım saatte doğum yapsanız bile doğum anı kolay olmuyor. Sonuçta bebek çıkıyor rahimden. Tabii ki bayağı sancılı bir süreç ama Allah gerçekten sabrını veriyor o an. Ben de genelde ilk doğum hikayelerini ürkütücü bulduğumdan kendi doğum hikayemi paylaşmak istedim. İlk doğum illa çok zor olacak diye bir şey yok.Allah razı olsun diyorum harikasınız herkes öyle bı konuşuyor ki sanki "ölüme yakın deneyim" yaşanıyor gibi biri doğumla ilgili kötü bişey dicek diye konuyu sürekli kapattiriyorum . Ya bı kadın var öldü annemin teyzesi olurdu rahmet dileyemiyorum arkasından genç kızlara oturup normal doğum hikayesini öyle bir anlattı ki herkesi deli edecek cinsten kaç yıl geçti hala aklıma geliyor vahşet dolu hikayesi.. ilk dogumum olcak yalan değil korku oluyor herkesde olur ama hep milletin lafları yüzünden;(
Bu sürece hazirlandiniz mi ? Normal doğum için egzersizler falan var
Kafama kese kağıdı geçireyim bari ben anca o zaman rahat olurumYok canım o işler öyle olmuyor o anda istesende kasamazsin kendini bı saatten sonra zaten gelen geçen bakıyor ki sık sık kontrol edileceksin
MaşallahBen ilk hamileliğimde çatı muayenesi olduğumu anlamadım bile. Öyle acıma vs hiç olmadı.
İlk doğumum normal oldu. Gece 5 gibi tuvalete kalktığımda idrar rengimi pembemsi gördüm. Ağrım sızım yoktu. Ama pembemsi olduğundan hastaneye gittik. Vajinal tuşe yaptı nöbetçi kadın doğum doktoru ve 4 cm açılmam olmuş ve suyum gelmeye başlamış aslında. Sabah saat 7 gibi açıklığım 10 cm oldu ama bende hiçbir sancı yok. Pilates topunda zıpladım, merdiven indim çıktım ve sonunda saat 10-10.30 gibi sancılarım gelmeye başladı. Sancılar şiddetlendikten 15 dk sonra da oğlumu kucağıma aldım. Epizyom oldu ama hissetmedim bile. 2-3 saat dinlenmeden sonra tamamen ayağa kalkıp geziyordum.
İlk doğumunuz zor olacak diye bir şey yok. O an bilinmezlikler olduğu için tedirgin oluyorsunuz sadece. Suni sancı, epidural hiç kullanmadım. 39+2 de kendiliğinden geldi oğlum. İnşallah bu da öyle olur. Kendinizi korkutmayın kızlar.
Yok canım doktor baya elini sokup gezdiriyor muayeneye ediyor ona göre uygun uygun değil diyorÇatı muayenesi nasıl bişey daha önce benim vajina muayenesi oldu hamile değildim rahim duvarına falan baktılar öyle bişey mi bi alet sokuyorlar içeriye ekrana yansitiyorlardi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?