2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Bi de meme acısı çekicez yani Neyse buna da katlanırız sağlıklı olsunlar da

ayy kaç haftalıksınız şuan bende doktorun gözünün içine bakıyorum gün versin diye ama bişey demedi erken daha dedi çok merak ediyorum gün verse rahatlıcam sanki bende ben hiç bişey yapmadım daha bende masa başı çalışıyorum 37.haftaya kadar da çalışıcam bayramdan sonra yapmayı düşünüyorum herşeyi :)

Süt sağma makinesi philips avent kullanacağım.
Yenidoğan emzik yine aventin soothie modelini ve ultra air modelini aldım.
Bebek arabası prego marka aldım.
Gümüş kapak almadım.

bana doktorum demişti 36 da pilates topunda zıpla yürüyüş yap hurma ye hergün diye bence erken 34 :)

Bebek çantasına 1 adet 10 lu hastane cıkısı. 4 adet alt üst takım. 2 adet önden çıtcitli uzun kollu zibin ve coraplı alt.1 adet yenidogan patikli tulum.agiz mendili.çorap.şapka.eldiven.1 adet battaniye. Alt açma bezi.emzirme yastıgı.emzirme örtüsü.emzik.ıslak mendil.bebek bezi.koydum eksik olan varmı acaba arkadaslar. kendi çantama 2 adet alt üst pijama.1 adet sabahlık.3 adet yatak koruyucu.ıslak mendil.gögüs ucu kremi.depent kilot.1 adet emzirme sütyeni.2 adet emzirme atleti.2 adet kilot.2 adet çorap.terlik. kapalı oldugum icin tülbent.havlu.kolonya bunları koydum.ayrıca gögüs pompası biberon süt artırıcı olarak humananın çayını koymayı düşünüyorum ekstra eklemem gerekenleri söylermisiniz

ben çay vs koymamıştım içecek halimde vaktim de olmadı bir de sezeryan olursanız eğer gecelik kesinlikle alın ben nasılsa normal doğum olacak diye rahat rahat 3 pijama koymuştum 1 tane de gecelik sabahlık koymuştum, pijamaları sezeryandan sonra giyemedim sonda takılıydı alttan belimden epidural iğnesi dikiş var zaten pijama altı giymem imkansızdı iyiki o geceliği koymuşum keşke 2 gecelik alsaymışım dedim çok rahat oldu, diğerlerini bende sizinle aynı koymuştum bebek kıyafetlerini giyemeden geri getirdik hatta 1 tane giydi sonra haziran ayı olduğundan doktor kızdı sadece zıbınla yatırın çocuğu niye giydirdiniz dedi soydu :) bir de terliği deri terlik koymayın bence ben plastik terlik koymuştum duşa falan da onunla girdim iyi olmuştu :)

benim doğum çantam :) fikir olur belki

anne

2 gecelik- 2 sabahlık- 2 pijama

2 emzirme atleti -1 normal atlet- 1 emzirme sütyeni

5 tane çamaşır 2 tanesi hamile 3 normal

Çorap 2-3 tane -Terlik- Depend

Lohusa tacı, makyaj malzemesi, tarak, düzleştirici (hiç kullamadım sözde fotograf çekecektik ama :) bu sefer yine götürcem bakalım

Göğüs kalkanı- Göğüs ucu kremi - Süt sağma makinası

Normal rahat çıkış için kıyafet

Diş macunu/fırçası- havlu- kirli torbası-ıslak mendil-roll on

bebek

2 tane hastane çıkışı, 1 tane tulum,isimli tulumu

1 Yelek zıbın 2-3 tane çıtçıtlı ve 2-3 tane bağcıklı

Ağız mendili 5-6 tane, 3-4 tane çorap- 2-3 tane şapka-3-4 tane eldiven

2 ince battaniye müslin 1 kalın battaniye

Bebek temizleme pamuğu-ıslak mendil- bebek bezi-pişik önleyici krem-alt açma bezi

Emzirme örtüsü Biberon emzik(sterilize edilecek) Puset- puset örtüsü

Kapı süsü- Çikolata balon

Ben de hemen hemen böyle ayarladım belki bazıları 1 2 adet azdır ya da çoktur. Ek olarak;
-elektrikli süt sağma makinesi
-süt arttırıcı çay
Koydum.
Burda 2 ay falan olmuştur böyle bir liste yazdığımda bunları çok değil mi diyen birileri olmuştu ama genel olarak akla gelebilecek her şeyi koymak lazım. Kullanalım veya kullanmayalım gerek olursa yeniden alınamayacak şeyler var çünkü o an hastanedeyken.

32 haftalıgım 29 haftada gıttıgımde ben sordum dogum ne zaman olur dıye cunku ılk copcogum sezeryan oldugu ıcın bunada 19 mayıs dedı bende 20 mayıs esımın dogum gunu o tarıhte yaparmısınız dedım olur dedı

Nasip olursa Mayıs 15 gibi olacak dogum bu gidisle çok sıcak olmayacak gibi oyüzden kisa kollu zibinlarin yanina uzun kolluda koydum her ihtimale karsı

Kızlar bugünkü kontrolümde bebek yine baş gelişti muhtemelen artık değişmiycek ve ilk doğumum olduğu için de doktor uygunsam normal doğumu dener diye düşünüyorum. Şimdi şöyle ki ben daha önce kürtaj için alttan hap koyduklarında bile kendimi kasmıştım canım çok yanmıştı ama açıklık muayeneleri ve normal doğum bundan kat kat zordur. Diyelim ki çatı muayenesi falan bi şekilde dayandım ama ben başkası o bölgeme dokununca bu kadar kendimi kasan bi insanken normal doğum yapabilir miyim? Ödüm kopuyor tam doğum anında kendimi kasarım Allah korusun çocuğu içimde boğarım falan diye Tecrübelilerden ya da bilgililerden destek lütfen

bende hepsini kullanmamıştım ama eksik gelip birilerine anlatıp git evden al getir vs yapana kadar zor olur varsın fazla olsun geri getirdim eve yani :)

anladımmm benim de 32+0 bugün, ilki sezeryan bu da sezeryan olacak yine bende zorladım illa tarih verin diye 20 si diye düşünebilirsiniz bebek büyük gibi iri olursa 15 i gibi de olur demişti kesin bişey diyemem belli olmaz sonra konuşuruz dedi bir sonraki kontrolüm 17 nisanda o zaman sorcam bakalım net tarih verecek mi :)

Ben hic mg takviyesi almiyorum ya acaba bir sorun olur mu
yok bebek için yada senin için bir sıkıntı yaratmıyormuş sadece ağrı kasılma kas ağrısı vs magnezyum alınca iyi geliyormuş sırt bel ağrım eklem ağrım falan var hep dediğimden bana magnezyumu verdi 3 aydır içiyorum ama yeterli gelmiyor dedi maden suyu ve muz da ekledik bakalım :)

ben normal doğuracaktım ilkinde ama bebek hareketlerini hissetmediğimden 37+4 de hastaneye yatırdılar sonra 2 gün takip edildi açılmam 2 cmdi sadece bende çok kasarım çatı mayenesinde öldüm baya :) ama normal olacak diye o kadar hazırladım ki kendimi hastanede yattığım 2 günde ebeler hemşireler doktor her gelen baktı hemde farklı farklı kişiler nöber değiştikçe falan zor gelmedi hiç suni sancı verildi 1 saat kadar falan sonuç olarak açılma olmadı kordon düğümü olduğundan daha bekleyemedik acil sezeryana alındım :) o kadar baktıklarına mı yanayım normal olmadı ona mı yanayım bilemedim :) o yüzden bence kasma sende o an bi güç kuvvet geliyor aklına bile gelmiyor tek derdin şu acıyı çekerim biran önce bebek sağlıkla doğsun oluyor :)

Peki bu kabuklanma sizde de oluyo mu normal bişey mi yani
Bende de var. göğüs ucum çatlak çatlak gibi duruyor ve kabuklarda parça parça. Bebe yağı sürüp elimle hafifçe ovalayınca kabuklar gidiyor. Koparmak için kesinlikle zorlamıyorum. Ama şimdiye kadar defalarca bu şekilde o sertleşen deriyi uzaklaştırdım. Gerekli mi gereksiz mi bilemem. Bebe yağı ya da uygun bir nemlendiricinin zararı olduğunu düşünmedim.

Selamün aleyküm kızlar nasılsınız? Ben bugün hiç güzel haberler almadım anneme pankreas kanseri teşhisi konuldu okadar üzgünüm ki anlatamam doktor 1 2 ömrü var dedi yüzüme ne yapıcagımı bilemiyorum yarın kan idrar ve bazı tetkikler daha yapacak ve hastalıgı dogruluycam dedi bugün sadece karnına makineyle baktı ne olur dua edin 32 haftayın içindeyim bebegim için güçlü durmaya çalışıyorum bitanede oglum var onlar için güçlü olmalıyım biliyorum ama bugün bende eşimde bitmiş durumdayız ne olur dua edin bi mucize olsun ve yarın hayırlı haberler alalım çok üzgünüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…