Aslında mümkün olduğunca detaylı anlatmaya çalıştım düşüncelerimi ama sanırım bazı şeyler satır aralarında kayboldu. Dediğim gibi başka insanların sağlığına tehdit oluşturmayan her işlem hastanın kendi insiyatifine bırakılmalı, ben yaptırmayan kimseyi yargılamıyorum eleştirmiyorum kesinlikle herkes kendini nasıl güvende hissedecekse öyle yapsın zaten kime ne, benim üzüldüğüm nokta asılsız bir sürü argümanla bilgi kirliliği yakmak. Ama yok peer reviewed makalelerde aksi bulgular bulunmuştur onlar sunulur herkes bilgi birikimi ölçüsünde yorum yapar çok seslilik olur kabulum, çok da güzel olur zaten bilim böyle ilerler. Yoksa ne yazık ki diğer argümanlar matbaaya karşı çıkan zihniyetten farklı görülmüyor, muhattapları tarafından ciddiye alınmıyor. Söylediğiniz yöntemlerin neden yeterli görülmediğini de açıklamaya çalıştım aslında alıntı yaptığınız mesajımda, tekrara düşmemek için tekrar yazmayacağım. Bu şeker meselesi dahiliye bölümünün öncelikli uzmanlık alanı, gebelik şekeriniz çıktığı durumda da dahiliye doktoru ve diyetisyen eşliğinde öğünleriniz ve ilaçlarınız düzenlenir. Eşimin alanı dahiliye, ki gerçekten çok araştıran bir hekimdir her akşam her hastasına ders çalışır gibi çalışır, hastalarının yeni çıkan tahlil sonuçlarına bakmadan uyumaz, kendi çocuğuna zarar gelsin ister mi. Onun da eğitim sürecine birçok farklı ekolden profesör, doçent dahil oldu, olmaya da devam ediyor. Ben onun aldığı eğitime ve araştırmasına bağlı olarak açıklama yapmaya çalıştım. Zaten kötü de bir şey demedim, yaptırmak istemeyenler şekerini kendileri evde ölçüm yaparak önerildiği şekilde takip edebilir bu daha güvenilir bir yöntemdir dedim çünkü bu gebelik şekerinin çocuğun iri olmasından öte gerçekten uzun dönemde tehlikeleri büyük. Ama tekrar ediyorum herkesin kendi kararı, kendini nasıl rahat hissedecekse doktoru nasıl yönlendirdiyse öyle ilerlemeli. Sizin ailenizde hiç şeker yoktur, doktorunuz aile öykünüzü, klinik tablonuzu, bu konudaki kaygılarınızı ortak değerlendirip sizin için en uygun sürecin o olduğunu düşünmüştür o şekilde yönlendirmiştir; bu yanlıştır demiyorum sizin öykünüzü en iyi doktorunuz bilir ama bu yöntemler önceki mesajımda anlattığım nedenlerden dolayı gebelik şekerini tespit etmede yeterli yöntemler olarak görülmüyor, bir başka kişi için sadece bunlara baktırıp gebelik şekeri yokmuş demek büyük ihtimal yanlış yönlendirme olacaktır.