2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Bende 49 ile hamile kaldım kızlar şuan 54 oldum iki ay hiç almadım zaten bu son ay 3 ay aldım aldığım 5 kiloyu kızımda 42 ile hamile kalmıştım 59 ile Doğuma gittim ben genelde son aylarda alıyorum bunu da merak ediyorum açıkcası

Viral ise antibiyotik verilmez doğru doktoruna sorarak zencefil bal tüketmeye çalış cnm boğaz ağrısına da iyi gelir bağışıklığı da güçlendirir ama kan sulandirici kullanıyorsan içme
kullanıyorum ona ragmen zencefilin dibine vurdum canım ama düzenli yapmak lazım sanırım :)
ben bi yaptım bi yapmadım derken yapıştı iyice

Okul illa ki rapor mu talep ediyor? Benden istemediler. Okulda 1 kişi yeni doğurdu. 3 kişi de hamile şu an. Sadece gidip durumu belirttik listeden adımız silindi.
Bence verirler raporu nereye gitsen.
Evet istiyorlar. İdare evrak işlerine çok önem veriyor. Kimseden rica minnet bir şey isteme huyum olmadığı için de direkt raporu dilekçeyle birlikte yazıp vericem. Gebeyim diye hiçbir kolaylık sağlamadılar bugüne kadar.

Kasık ağrısı bende de var malesef. Geçenlerde çok kuvvetli bir şekilde hapşırmışım ve ligamentleri zedelemişim. Zaten o anda hissettim bişi olduğunu 😕 Acilen bir doktora gittim ve magnezyum hapı başlattı. 2-3 hafta kadar sürebilir bu kas ağrısı dedi. Benzer bir kas zedelenmesi olabilir mi acaaba?
Bende de geçen öyle bir hapşırma ile kaşığıma ağrı girdi şiddetli. Şimdi de zaman zaman ağrıyor. Hatta dünden beri ağrıyor, gece pek yatamadım :(

Bazı idareler sağolsun işi zorlaştırmak için elinden geleni yapıyor. Benim müdürde Ocak listesini hazırlamadan geldi sordu yazayım mı adını yazmayayım mı diye sordu bende yazın dedim kaldı zaten 2 haftam devam edicem nöbete dedim
Böyle idarecilere zerre iyilik yapmak istemiyorum ki görevimiz olmayan çok şeyi yaptık yapıyoruz. Benim iadereye de diyorum dilekçe mi vericem, öyle mi oluyordu diyor bana, gel de çıldırma 😠

Böyle idarecilere zerre iyilik yapmak istemiyorum ki görevimiz olmayan çok şeyi yaptık yapıyoruz. Benim iadereye de diyorum dilekçe mi vericem, öyle mi oluyordu diyor bana, gel de çıldırma 😠
Gebelikte gunluk maksimum 7,5 saat calismamiz lazim ben 8 bucuk calisiyorum neyse 1 saat icin agiz eymeyim calisiyim dedim sagolsunlar biz boyle dusundukce beni mesaiye birakiyorlar birde 9-10 saati buluyor bazen vallahi iyilik yapmaycaksin hakkin neyse alacaksin ben bunu gordum

Açlık tokluk ve 3 aylık şeker yeterli değil derken neye göre bunu söylüyorsunuz anlayamadım ziraa bana bunu söyleyen profesör ve ayrıca perinatolog yani burda bence kimse kimseyi eleştirmesin yaptıranların da kendi tercihi yaptirmayanlarinda
Aslında mümkün olduğunca detaylı anlatmaya çalıştım düşüncelerimi ama sanırım bazı şeyler satır aralarında kayboldu. Dediğim gibi başka insanların sağlığına tehdit oluşturmayan her işlem hastanın kendi insiyatifine bırakılmalı, ben yaptırmayan kimseyi yargılamıyorum eleştirmiyorum kesinlikle herkes kendini nasıl güvende hissedecekse öyle yapsın zaten kime ne, benim üzüldüğüm nokta asılsız bir sürü argümanla bilgi kirliliği yakmak. Ama yok peer reviewed makalelerde aksi bulgular bulunmuştur onlar sunulur herkes bilgi birikimi ölçüsünde yorum yapar çok seslilik olur kabulum, çok da güzel olur zaten bilim böyle ilerler. Yoksa ne yazık ki diğer argümanlar matbaaya karşı çıkan zihniyetten farklı görülmüyor, muhattapları tarafından ciddiye alınmıyor. Söylediğiniz yöntemlerin neden yeterli görülmediğini de açıklamaya çalıştım aslında alıntı yaptığınız mesajımda, tekrara düşmemek için tekrar yazmayacağım. Bu şeker meselesi dahiliye bölümünün öncelikli uzmanlık alanı, gebelik şekeriniz çıktığı durumda da dahiliye doktoru ve diyetisyen eşliğinde öğünleriniz ve ilaçlarınız düzenlenir. Eşimin alanı dahiliye, ki gerçekten çok araştıran bir hekimdir her akşam her hastasına ders çalışır gibi çalışır, hastalarının yeni çıkan tahlil sonuçlarına bakmadan uyumaz, kendi çocuğuna zarar gelsin ister mi. Onun da eğitim sürecine birçok farklı ekolden profesör, doçent dahil oldu, olmaya da devam ediyor. Ben onun aldığı eğitime ve araştırmasına bağlı olarak açıklama yapmaya çalıştım. Zaten kötü de bir şey demedim, yaptırmak istemeyenler şekerini kendileri evde ölçüm yaparak önerildiği şekilde takip edebilir bu daha güvenilir bir yöntemdir dedim çünkü bu gebelik şekerinin çocuğun iri olmasından öte gerçekten uzun dönemde tehlikeleri büyük. Ama tekrar ediyorum herkesin kendi kararı, kendini nasıl rahat hissedecekse doktoru nasıl yönlendirdiyse öyle ilerlemeli. Sizin ailenizde hiç şeker yoktur, doktorunuz aile öykünüzü, klinik tablonuzu, bu konudaki kaygılarınızı ortak değerlendirip sizin için en uygun sürecin o olduğunu düşünmüştür o şekilde yönlendirmiştir; bu yanlıştır demiyorum sizin öykünüzü en iyi doktorunuz bilir ama bu yöntemler önceki mesajımda anlattığım nedenlerden dolayı gebelik şekerini tespit etmede yeterli yöntemler olarak görülmüyor, bir başka kişi için sadece bunlara baktırıp gebelik şekeri yokmuş demek büyük ihtimal yanlış yönlendirme olacaktır. 🙂

Ohh 7 kız kardeş maşallah ne bereket🥰 biraraya gelince altından gelemeyeceğiniz şey yoktur ne güzel 🧿 keşke benim de 1 tane olsaydı, hadi benim olmadı kızımın olsaydı. Neyse Allah da bana benim gibi gelinler versin de kızımla birbirlerine destek olsunlar insallah 😔 çok özeniyorum kızkardeşi olanlara öyle böyle değil.
Biz yedi kız kardeşiz eşimin tarafı da hep erkek. Kız olmasını çok istiyorlardı. Annemde her doğum yaptığında o kadar canını acıtmışlar ki zamanında. Ama benim oğlum olacağını duyunca annem keşke kızın olsaydı dedi🫢 kız çocuk şanstır insana bence😍
Happymomy Happymomy çok geçmiş olsun ya baya sürmüş virus olunca böyle bırakmıyo işte illet 😔

Günaydın güzel anneler, deterjan vs stok yaptınız mı ? Hangi markaları tercih ettiniz??
Ben stok yapmadım ama deneme olması amacıyla şimdilik U green clean ve Frosch’tan aldım birer tane. Leke çıkarıcı olarak da Minoris aldım, yorumları genel olarak güzeldi. ☺️ Eğer düşünürseniz bu markaları internetten değil de Carrefour, Migros indirimlerinden alırsanız daha uyguna geliyor. Şimdi birer tane de şampuan, pişik kremi filan almak istiyorum ama Weleda markasıyla Mustela arasında kararsız kaldım. Tecrübeli annelerden kullanan varsa ben de bu konuda önerilere talibim. 🥹

O 49, 42 ler ne öyle :skandal: :rolleyes:
Ay hakkaten ben ben 1.65 im 69-70 le hamile kaldım bebeğin ihtiyacı olan tüm yağ zaten vücudumdaydı daha da yağlanmama gerek kalmadı 😂 kilo aldım diye üzülmeyin nolur şeker vb tehlike yoksa, doğumdan sonra nasip olur emzirirsek direk göbek çevresindeki depo yağlar kullanılıyor cirlop gibi yağ yakılıyor. Yeter ki süt olsun diye tatlılara gömülmeyelim 😂😂

Ay hakkaten ben ben 1.65 im 69-70 le hamile kaldım bebeğin ihtiyacı olan tüm yağ zaten vücudumdaydı daha da yağlanmama gerek kalmadı 😂 kilo aldım diye üzülmeyin nolur şeker vb tehlike yoksa, doğumdan sonra nasip olur emzirirsek direk göbek çevresindeki depo yağlar kullanılıyor cirlop gibi yağ yakılıyor. Yeter ki süt olsun diye tatlılara gömülmeyelim 😂😂
Ayy yok ne uzulcez zaten bugün 2 3 kilosu bebeğe ait 😀 bende 60 başladım bakalım 9. Ayın sonunu merak ediyorum

Evet istiyorlar. İdare evrak işlerine çok önem veriyor. Kimseden rica minnet bir şey isteme huyum olmadığı için de direkt raporu dilekçeyle birlikte yazıp vericem. Gebeyim diye hiçbir kolaylık sağlamadılar bugüne kadar.
Canım idaren doğru olanı yapıyor. 5 yıl idarecilik yapmış birisi olarak söylüyorum ki herhangi bir soruşturma durumunda evrak isteniyor.
Gelen müfettişler aaa öyle mi müdür bey öğretmeniniz gebeydi ve nöbet yazmadınız sıkıntı yok demiyor. Neye göre nöbet yazmadın, öğretmenin raporunu göster diyor.
İdareci de memur nihayetinde, keyfi yaptıklarını düşünmüyorum. Şöyle bir kolaylık sağlayabilirler hoca hanım size biz nöbet yazmayalım siz de müsait olduğunuz zaman raporunuzu getirirsiniz derler en fazla.

Hayatım boyunca ayva göbeği dedikleri şey bile olmadı bende. İnşallah dediğin gibi göbek çevresi gidiverir hemencecik 🤦🏼‍♀️

Aslında mümkün olduğunca detaylı anlatmaya çalıştım düşüncelerimi ama sanırım bazı şeyler satır aralarında kayboldu. Dediğim gibi başka insanların sağlığına tehdit oluşturmayan her işlem hastanın kendi insiyatifine bırakılmalı, ben yaptırmayan kimseyi yargılamıyorum eleştirmiyorum kesinlikle herkes kendini nasıl güvende hissedecekse öyle yapsın zaten kime ne, benim üzüldüğüm nokta asılsız bir sürü argümanla bilgi kirliliği yakmak. Ama yok peer reviewed makalelerde aksi bulgular bulunmuştur onlar sunulur herkes bilgi birikimi ölçüsünde yorum yapar çok seslilik olur kabulum, çok da güzel olur zaten bilim böyle ilerler. Yoksa ne yazık ki diğer argümanlar matbaaya karşı çıkan zihniyetten farklı görülmüyor, muhattapları tarafından ciddiye alınmıyor. Söylediğiniz yöntemlerin neden yeterli görülmediğini de açıklamaya çalıştım aslında alıntı yaptığınız mesajımda, tekrara düşmemek için tekrar yazmayacağım. Bu şeker meselesi dahiliye bölümünün öncelikli uzmanlık alanı, gebelik şekeriniz çıktığı durumda da dahiliye doktoru ve diyetisyen eşliğinde öğünleriniz ve ilaçlarınız düzenlenir. Eşimin alanı dahiliye, ki gerçekten çok araştıran bir hekimdir her akşam her hastasına ders çalışır gibi çalışır, hastalarının yeni çıkan tahlil sonuçlarına bakmadan uyumaz, kendi çocuğuna zarar gelsin ister mi. Onun da eğitim sürecine birçok farklı ekolden profesör, doçent dahil oldu, olmaya da devam ediyor. Ben onun aldığı eğitime ve araştırmasına bağlı olarak açıklama yapmaya çalıştım. Zaten kötü de bir şey demedim, yaptırmak istemeyenler şekerini kendileri evde ölçüm yaparak önerildiği şekilde takip edebilir bu daha güvenilir bir yöntemdir dedim çünkü bu gebelik şekerinin çocuğun iri olmasından öte gerçekten uzun dönemde tehlikeleri büyük. Ama tekrar ediyorum herkesin kendi kararı, kendini nasıl rahat hissedecekse doktoru nasıl yönlendirdiyse öyle ilerlemeli. Sizin ailenizde hiç şeker yoktur, doktorunuz aile öykünüzü, klinik tablonuzu, bu konudaki kaygılarınızı ortak değerlendirip sizin için en uygun sürecin o olduğunu düşünmüştür o şekilde yönlendirmiştir; bu yanlıştır demiyorum sizin öykünüzü en iyi doktorunuz bilir ama bu yöntemler önceki mesajımda anlattığım nedenlerden dolayı gebelik şekerini tespit etmede yeterli yöntemler olarak görülmüyor, bir başka kişi için sadece bunlara baktırıp gebelik şekeri yokmuş demek büyük ihtimal yanlış yönlendirme olacaktır. 🙂
Dediğiniz gibi benim oykumden dolayı söylemiş olabilir belki de çünkü önceki 2 gebeligimde seker yükleme yaptırdım çıkmadı ve ailemde hic şeker hastalığı yok en azından dedelerim babanelerimden bana gelen kuşağa kadar yok cok sukur anne ve baba tarafında daha öncede polikstik over sebebi ile düzenli şeker ve insulin ölçümü yapıldığı için belki gerek görmemiştir ben yaptirmamayi daha uygun buldum doktorumla bu kararı verdik bu arada ben eve cihaz alıp olcmeyi teklif ettiğimde hoca gerek olmadığını açlık toklukta çıkacağını belirtti her ne kadar dahiliye bölümünün desenizde kadin dogum ve perinatolojininde ilgilendiği bir alan bana göre ve ben doktoruma bu konuda güvendim 😊

Back
X