2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Ya bunu yaşayan bir benim sanıyordum bazen çok üzülüyorum bu duruma gerçekten hem kendim hem eşim adına. Ama eşimde hiç üstüme gelmiyo bu konuda neden istemiyorsun ya da beni ikna etmeye çalışmıyor. Önceden çok daha farklıydı bu durum böyle olduğu zamanlarda

Hmm. Ben hafta meselesini hep o doktorun kitabından takip ediyorum. Orda öyle yazmış. Belki doktorlara göre de farklı yorumlar olabilir.
Benim doktorum da aynı şekilde. Duruma bakınca ısrar etmiyor. Ama haftaya muayenede ne der bilmiyorum.
Şeker çıkan tanıdıklarım hemen yeme içme konusunda kendilerine dikkat etmeye başlıyorlar. Diyetisyene yönlendiriliyorlar. O şekilde zaten şeker işi de sorun olmaktan çıkıyor. Sadece çevremde biraz sorun yaşayan Yengem oldu. şeker hastasıydı yıllarca. Hamilelikte çok dikkat etti. Ama yine de suyu fazlaydı ve bebek çok iriydi. 5 kilo üstü doğdu sezeryanla.
Küvezde kaldı bir süre. Şimdi her şey normale döndü. çok güzel ve çok sağlıklı bir bebek oldu. Yani kontrol altında tutulduğu sürece her şey halloluyor bir şekilde. Kaygıya gerek yok.

Ne kadar çok benzer şeyleri yaşıyormuşuz. Çoğumuz. Ben de kendimi tek sanıyordum ama bu süreçte ortak olan çok şey yaşıyoruz hepimiz. konforlu bir şekilde yapamıyoruz hiçbir şeyi. Normal böyle ilerlemesi bence. Hiç kafaya takmıyorum artık. Çünkü öncesiyle şu anki durum aynı değil. Ve geçici bir dönem. Rahat olmak gerek.

Evet gerçekten okuyunca sizlerin yazdıklarını çok şaşırdım. Aynen öyle önceliğimiz şu süreci sağlıkla geçirmek olsun gerisi hallolmıycak şeyler değil

Simdi iyi olmasina sevindim aslinda seker varmis gibi dikkat etmek lazim ama ben cok cok asiri dikkat etmiyorum acikcasi bazen kendime kiziyorum daha saglikli beslenmem gerek aslinda. Bakalim 28. Haftaya kadar yaptirilabiliyomus test o zamana kadar karar vericem artik

Benim annem 5 dakika ama yinede 1 ay kalirim diyor bi sey de diyemedim artik yaklasinca zaman karar veririm ( ben de takarim canim ben yalnizligimi seven bi insanim evde misafir vs annem bile olsa rahat edemem o yuzden istemiyorum ama o zaman dusuncemiz ne olur acaba bilemiyorum

Evet onu da vurgulamak lazım. Şeker belirtisi göstermesem ve ailemde olmasa bile dikkat etmeliyim kafasındayım ben de.
Tatlıya da düşkün değilim. Meyveyi de kararında yiyorum. Sadece ilk başlarda beyaz ekmeğe düştüm. Normalde olmaz ama hamilelikte çok canım istemeye başlamıştı. Ona da dikkat ediyorum artık. Arada hala hamburgerimi yiyorum. Bazen kaçamak yapmak da gerek. O kadar olsun.
Umarım sağlıkla tamamlarız süreci hepimiz

Ya teşekkürler rahatlattıniz beni
Ya bi de Allah korusun benim doktorum bu konularda çok pimpirikli diyor ki göğüsler uyarıldığında rahim kasılmalarına ve erken doğuma sebep olabiliyormuş. Bi anlık zevk için ben de göze alamıyorum bunları duyduktan sonra eşim de almak istemiyor. Bi de zaten bizimki tüp bebek, zor bulduk o yüzden daha da bi temkinliyiz

Ben evlenmeden önce de tek yaşıyordum yillardir alışmışım yani daha önce ameliyat olmuştum onda bile tektim ohh demistim hele kaynana falan hic aram yok Allah korusun bir de onun yuzunden lohusa depresyonuna girerim diye aklim çıkıyor. Konustugum arkadaslarim da hep 3 güne ayakladik kimseye ihtiyacimiz yoktu dediler o yüzden bir de esimde evde olunca rahatladim.

Canım bu göğüs uyarilma durumlari 8.aydan itibaren. Öyle olsa benim simdiden on kez dogurmam lazimdi benim doktorum son 2 ay icin o durumu dedi. Ben de ilacla hamile kaldim bu arada

Bende ayni sekildeyim valla tek olmak bana huzur veriyor kalabalik kargasa sevmem bazi insan evde hep biri olsun ister mesel anlayamiyorum benim de esim evde olma imkanina sahip ilk haftalar beraber hallederiz diye dusunuyoruz o da kimseyi istemiyor zaten basbasa yapalim istiyor ama bakalim kimseyi kirmadan kibarca soylemeliyiz

Eşim topu bana at kimse bisey diyemez dedi o yüzden kendisi diyecekmis kimseyi istemiyorum babalik iznim var normal iznim var benim ilk heycanim karimla cocugumla evimde olcam diyecekmis ki cidden kimse ona bisey diyemez beni sevmedikleri icin ben desem olay olurdu ama böyle sorun olmaz ayrıca kimseyi kirmayalim halinden biz öyle bıktık ki hele ben gerçekten sanki baskasi icin yaşıyorum gibi geliyor bazen o yüzden herkesten çok uzaklaştım kendi mahremim icin baskalarini gönlü olsun ama kirilmasin diye diye depresyona girdim ben hamileligim ilk 3 ayında o kadar mutsuzdum ki sonradan bi kendime geldim

Haklisin bende her seferinde kendim icin yasicam banane diyorum ama iste olmuyo.Kayinvalidem kalmaz zaten evlerimiz yanyana onla kendi evinde kalir herturlu ama annem 5 dakika mesafede de olsak kalmak istiyor gelip ben de kocama atcam sanirim topu istemiyor dicem

Şimdiden önünü kesmeyin lütfen ,belki de ihtiyacınız olacak ilk 1 ay zorlayıcıda olabiliyor hem siz sürekli emzirecek yorgun düşeceksiniz arkanızı kollayan bi anne İnan’ın çok önemli tecrübe ile sabit zaten ihtiyaç durumuna göre baktınız düzen oturdu işleri rayına oturtacaksınız anneniz de zaten dönecektir ama o gece emzirme dönemleri gözü açmama durumları gündüz büyük desteğe ihtiyac olabilir bu genel geçer değil elbet anan yaşayıp karar verin derim zaten gerek kalmazsa annizdse uzun süre kalmaz

Benimkide ayni canim ustume gelmiyor hatta hic bisey yok gibi davraniyor o zaman daha cok uzuluyorum. Sanirim benim isteksizligimi anlayip zorlamak istemiyor. Ben kendi kendimi zorluyorum bazen sirf esim icin ama gercekten isteksiz olunca cok zor

Benimkide ayni canim ustume gelmiyor hatta hic bisey yok gibi davraniyor o zaman daha cok uzuluyorum. Sanirim benim isteksizligimi anlayip zorlamak istemiyor. Ben kendi kendimi zorluyorum bazen sirf esim icin ama gercekten isteksiz olunca cok zor
En kısa zamanda düzelmemizi umuyooorum

Kızlaar bir sorunum var... Osteocare isimli magnezyum kalsiyum bileşimi takviyeyi kullanmaya başladım. Ama ilaç büyük ve yutamıyorum. Aslında ilk hamileliğimde bundan kullandım ve hiç böyle bir sorunum olmamıştı.ikiye bölüyorum yine yutamıyorum. Acaba kapsül şeklinde bir form kullanan var mı? Siz hangi mg ilacını kullanıyorsunuz ve kaçıncı hafta başlamak daha iyi bu takviyelere?

Aynen çevremde bunu yaşayan arkadaşlarım oldu malesef. Allahtan böyle bir sorun yaşamadım şimdiye kadar her türlü desteği oluyorlar

Ben de bilişim öğretmeniyim ben btr almıyorum iki senedir idaremin yüzünden soğudum. Haftada 2 gün gidiyorum maaş karşılığı mis.
Ay gel sana da sarılayım ya ben mecburen aldım bu yıl. Çünkü yeni geldiğim bu okul btr olmasam bile seçmeli falan tamamlayıp 22 saat 5 gün çalıştıracaklardı. Hem 5 gün çalışmış hem doğru düzgün ekders almamış hem de saçma sapan bir sürü derse girecektim. Mecbur kaldım btr ye. Eski okulumda da böyle bir sorun yaşamıyordum. Burası bir garip.

Doktorunuz mu önerdi kalsiyum magnezyum takviyesini? Kalsiyum değerim ne durumda bilmiyorum kullandığım multivitaminin içeriğinde de kalsiyum yok ayrı olarak almak gerekir mi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…