- 13 Temmuz 2019
- 3.063
- 2.924
- 133
- 39
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #23.301
Ben de kelle çorbası içtim bi defa evde yapılmıştı ama, ablam da hamileyken yemiş bol bol. Riski nedir bilmiyorum ama yine de kısıtlamakta fayda olabilir. Diğeri için de afiyet olsun
sanada afiyet şifa olsun
Valla insan gerçekten çok acıkıyor onu biliyorum da nasıl oluruz Allah bilirçok güzel ya kıyamam nasıl canı çekmiş aylarca sabretmiş belkide. Bakalım biz ne olacağız
Normalide , sezaryenide bence kurt gibi acıktırır asla kolay bir iş değil yapılan. Evet herkes doğurduktan sonra kızlar doğurdum iyiyim diye buraya mesaj atıp odaya söylediğini söylesinValla insan gerçekten çok acıkıyor onu biliyorum da nasıl oluruz Allah bilir
Ben kan ilacını öğlen yemeğinden önceye aldım. Belki o şekilde zaman kazanabilirsin? Tiroid ilacını uyanır uyanmaz içiyorum. Sonra kahvaltı. Kahvaltıdan 1,5-2 saat sonra kan ilacıSarılalım tabiiYaa aç oldukları için mi hareketli oluyorlar ama doktora gidince hareket etmediği zaman bir şeyler yememizi istiyorlar ben ordan yola çıkarak hiç böyle düşünmemiştim.
Sabahları aç karnına hem tiroid ilacı hem kan ilacı içmem lazım o yüzden geçe kalıyor kahvaltım
Evet son trimester hafiften yamulttu beniBende var sırt ağrısı geçen haftadan beri. Bugün doktoruma sordum; aklına gelen her şeyi deneyebilirsin dedi. Yani 5 yastıkla yatmak, hamile yastıkları kullanmak falan. Aklına ne gelirse. En olmadı voltaren gibi bişiler veririm onu sürüp yatarsın dedi. Ama neden olduğunu bilemeyiz tam dedi. Mesela ben mide yanması boğazyanması da çok yaşıyorum. Artık gaviscon kesmiyor nerdeyse. Belki de miden biraz arkaya bası yapıyordur ondan olabilir dedi
Artık 3. Trimester a girdiğimiz için de sırt ağrısı beş ağrısı gibi ağrılarımızın başlaması normalmiş. Bebekler 1 kiloyu geçti, omurganın şekli bu yeni kiloyu taşımaya adapte olmaya çalıştığı için de olabilir dedi
İdeali 2 hafta süre ile sabah, öğle ve akşam yemeklerden önce, ilk lokmadan 1 saat ve 2 saat sonra ölçmekmiş. Ama bunu yapmak birçok kişi için çok zor olduğu için ölçümleri daha azaltarak gebelerin daha rahat edeceği ölçüm sıklıkları belirlenebiliyormuş, herhalde farklılık oradan kaynaklanıyorEvet muhakkak yanlış hatırlamıyorsam burada bi arkadaşımızın eşi dahiliye doktoruydu ama kim olduğunj şimdi unuttum o da1 saat ve 2 saat ölçümle ilgili bir şeyler yazmıştı. Belki bu yazıyı görürse bize açıklar
1 saat sonraki ölçüm değeri max ne olması lazımBen 1 saat sonra ölçüyorum ilk lokmanı aldıktan bir saat sonra demişti. Neden sende 2 saat istedi ki?
Merhaba ben cihaz aldim simdi aksam ilk ölçümü yaptım yemek yedikten 1 saat sonra ölçüm yaptım ama bi 15 dk gecikme oldu etkiler mi acaba bir de 1.saat için max değer medir biliyor musunuzİdeali 2 hafta süre ile sabah, öğle ve akşam yemeklerden önce, ilk lokmadan 1 saat ve 2 saat sonra ölçmekmiş. Ama bunu yapmak birçok kişi için çok zor olduğu için ölçümleri daha azaltarak gebelerin daha rahat edeceği ölçüm sıklıkları belirlenebiliyormuş, herhalde farklılık oradan kaynaklanıyorGenelde insülin doz ayarlamaları yapılırken her öğün için açlık, 2.saat tokluk ve gece(gebelik için gerek yok dedi) olmak üzere günde 7 ölçüm baz alınarak yapılıyormuş. Bu arada, gebelik özelinde diyabet hakkında bir kılavuz var (dosyayı yükleyemedim ama arama motoruna puder gebelik ve diyabet kılavuzu yazınca çıkıyor) belki faydalı olur. O kılavuzda da açlık, ve her öğünden sonra 1. Veya 2. Saat tokluk olmak üzere 4 kez öneriliyor.
Valla bende hamburger de yiyorum arada da olsa pizza da yedim bir iki kere. İlk doğumunda hiç yememiştim cok dikkat etmiştim ama hu sefer boyle yapamadım olmadı yanikelle paça hamileyken de yeniyor diye biliyorum ama hiç yemedim, diğer gruplardaki anneler yiyor en azındangerçi ben hamburger de yiyorum
Benim bu 5 dk sürüyor seninBenim baya zamandır kasılmam oluyor. Doktor geçen bir kasılmaysa normal sıkıntı yok dedi.
Canım ben pimpirikliliğimden yapamıyorum onu. Sanki öyle aç değilmişim ilaç etki etmeyecekmiş gibi hissediyorumBen kan ilacını öğlen yemeğinden önceye aldım. Belki o şekilde zaman kazanabilirsin? Tiroid ilacını uyanır uyanmaz içiyorum. Sonra kahvaltı. Kahvaltıdan 1,5-2 saat sonra kan ilacı
Ben varımKızlar benim dün akşamdan beri mesaneme inanılmaz baskı yapıyor bebek ve resmen kas ağrısı gibi ağrılarım oluyor, bebek aşırı hareketli beni perişan etti :) bunu yaşayan başka var mı ? Ne yapsam iyi gelir acaba?
Ona da benKızlar kan uyuşmazlığı olan varsa 28. Haftada indirect coombs testi yaptırmayı ve rhogam vurulmayı unutmayın
Ben de kanama olunca yedinci haftada rhogam oldum. Fakat bir daha indirect coombs testi istemedi doktorum.Ona da benne problemli gebeyim yahu bir bir ara kanamam olmuştu ta o zaman vuruldum rhogam. İndirect coombs testini de ara ara yapıyoruz zaten, çünkü gebelik başında da ufak lekelenmeler yaşamıştım
Ben de hamburger yiyorum ama tek köfte ve peynirle. Hiçbir sos koyduramıyorum. Ne anladım o hamburgerdenkelle paça hamileyken de yeniyor diye biliyorum ama hiç yemedim, diğer gruplardaki anneler yiyor en azındangerçi ben hamburger de yiyorum
Geciktirmemek iyi ama sorun olmazmış. 1. Saat 140; 2. Saat 120 altıMerhaba ben cihaz aldim simdi aksam ilk ölçümü yaptım yemek yedikten 1 saat sonra ölçüm yaptım ama bi 15 dk gecikme oldu etkiler mi acaba bir de 1.saat için max değer medir biliyor musunuz
Çok teşekkürler sayende bilgimiz oldu. O dosyayıda bir inceleyeyim. Gerçekten harika oldu bu bilgilerİdeali 2 hafta süre ile sabah, öğle ve akşam yemeklerden önce, ilk lokmadan 1 saat ve 2 saat sonra ölçmekmiş. Ama bunu yapmak birçok kişi için çok zor olduğu için ölçümleri daha azaltarak gebelerin daha rahat edeceği ölçüm sıklıkları belirlenebiliyormuş, herhalde farklılık oradan kaynaklanıyorGenelde insülin doz ayarlamaları yapılırken her öğün için açlık, 2.saat tokluk ve gece(gebelik için gerek yok dedi) olmak üzere günde 7 ölçüm baz alınarak yapılıyormuş. Bu arada, gebelik özelinde diyabet hakkında bir kılavuz var (dosyayı yükleyemedim ama arama motoruna puder gebelik ve diyabet kılavuzu yazınca çıkıyor) belki faydalı olur. O kılavuzda da açlık, ve her öğünden sonra 1. Veya 2. Saat tokluk olmak üzere 4 kez öneriliyor.
Açlıkta 90 yemekten 1 saat sonrasında da tokken 140 altı olmasını istiyor doktorlar. Sizin nasıl gidiyor?1 saat sonraki ölçüm değeri max ne olması lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?