2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Valla insan gerçekten çok acıkıyor onu biliyorum da nasıl oluruz Allah bilir
Normalide , sezaryenide bence kurt gibi acıktırır asla kolay bir iş değil yapılan. Evet herkes doğurduktan sonra kızlar doğurdum iyiyim diye buraya mesaj atıp odaya söylediğini söylesin

Ben kan ilacını öğlen yemeğinden önceye aldım. Belki o şekilde zaman kazanabilirsin? Tiroid ilacını uyanır uyanmaz içiyorum. Sonra kahvaltı. Kahvaltıdan 1,5-2 saat sonra kan ilacı

Kızlar benim dün akşamdan beri mesaneme inanılmaz baskı yapıyor bebek ve resmen kas ağrısı gibi ağrılarım oluyor, bebek aşırı hareketli beni perişan etti :) bunu yaşayan başka var mı ? Ne yapsam iyi gelir acaba?

Evet son trimester hafiften yamulttu beni Ben 11 kilo aldim simdiye kadar o da etkiliyodur tabi anatomimiz degisiyo resmen vucudun agirlik merkezi degisiy. Cok sukur bu zamana kadar oyle zor bi gebelik gecirmedim cok onemli bisey olmasinda dayaniriz napalim ne kaldi surda sag salim kucagimiza alalim insallah

İdeali 2 hafta süre ile sabah, öğle ve akşam yemeklerden önce, ilk lokmadan 1 saat ve 2 saat sonra ölçmekmiş. Ama bunu yapmak birçok kişi için çok zor olduğu için ölçümleri daha azaltarak gebelerin daha rahat edeceği ölçüm sıklıkları belirlenebiliyormuş, herhalde farklılık oradan kaynaklanıyor Genelde insülin doz ayarlamaları yapılırken her öğün için açlık, 2.saat tokluk ve gece(gebelik için gerek yok dedi) olmak üzere günde 7 ölçüm baz alınarak yapılıyormuş. Bu arada, gebelik özelinde diyabet hakkında bir kılavuz var (dosyayı yükleyemedim ama arama motoruna puder gebelik ve diyabet kılavuzu yazınca çıkıyor) belki faydalı olur. O kılavuzda da açlık, ve her öğünden sonra 1. Veya 2. Saat tokluk olmak üzere 4 kez öneriliyor.

Merhaba ben cihaz aldim simdi aksam ilk ölçümü yaptım yemek yedikten 1 saat sonra ölçüm yaptım ama bi 15 dk gecikme oldu etkiler mi acaba bir de 1.saat için max değer medir biliyor musunuz

kelle paça hamileyken de yeniyor diye biliyorum ama hiç yemedim, diğer gruplardaki anneler yiyor en azından gerçi ben hamburger de yiyorum
Valla bende hamburger de yiyorum arada da olsa pizza da yedim bir iki kere. İlk doğumunda hiç yememiştim cok dikkat etmiştim ama hu sefer boyle yapamadım olmadı yani

Ben kan ilacını öğlen yemeğinden önceye aldım. Belki o şekilde zaman kazanabilirsin? Tiroid ilacını uyanır uyanmaz içiyorum. Sonra kahvaltı. Kahvaltıdan 1,5-2 saat sonra kan ilacı
Canım ben pimpirikliliğimden yapamıyorum onu. Sanki öyle aç değilmişim ilaç etki etmeyecekmiş gibi hissediyorum
Ben varım canım öyle olunca azcık yürü, oturma pozisyonunu vs değiştir bebiş de yer değiştiriyor rahatlıyorsun. Hatta ben arada dürtüklüyorum git diğer tarafa diye, işe yarıyor

Kızlar kan uyuşmazlığı olan varsa 28. Haftada indirect coombs testi yaptırmayı ve rhogam vurulmayı unutmayın
Ona da ben ne problemli gebeyim yahu bir bir ara kanamam olmuştu ta o zaman vuruldum rhogam. İndirect coombs testini de ara ara yapıyoruz zaten, çünkü gebelik başında da ufak lekelenmeler yaşamıştım

Ona da ben ne problemli gebeyim yahu bir bir ara kanamam olmuştu ta o zaman vuruldum rhogam. İndirect coombs testini de ara ara yapıyoruz zaten, çünkü gebelik başında da ufak lekelenmeler yaşamıştım
Ben de kanama olunca yedinci haftada rhogam oldum. Fakat bir daha indirect coombs testi istemedi doktorum.
İki kere kızıma hamileyken iki kere düşük yaptığım zaman ve bir kere de bu hamileliğimde kanamadan dolayı rhogam vuruldum. Şimdi de 28. Haftada bakılacak...

Bende kelle paça yedim kızlar annem yaptı güvenilirliğine inandığım için yedim valla ve yemeden önce araştırdım temiz olduktan sonra aksine çok faydalıymış sadece temizlik şartları önemli işte tabi abartmamak gerekli bakalım bir kere yedim başka da yemem nefsimi körledim.genel olarak sağlıklı beslenmeye alışık olduğumdan öyle çok tatlı tüketmediğimden kasmıyorum arada küçük kaçamaklar yapıyorum ama bu gebeliğimde az yediğim tatlıyı bile neredeyse göresim bile yok hiç Canım çekmiyor tatlıyı

kelle paça hamileyken de yeniyor diye biliyorum ama hiç yemedim, diğer gruplardaki anneler yiyor en azından gerçi ben hamburger de yiyorum
Ben de hamburger yiyorum ama tek köfte ve peynirle. Hiçbir sos koyduramıyorum. Ne anladım o hamburgerden kelle paçayı da pis yerlerde içtiğin zaman tadı güzel oluyor

Çok teşekkürler sayende bilgimiz oldu. O dosyayıda bir inceleyeyim. Gerçekten harika oldu bu bilgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…