2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Valla bende hamburger de yiyorum arada da olsa pizza da yedim bir iki kere. İlk doğumunda hiç yememiştim cok dikkat etmiştim ama hu sefer boyle yapamadım olmadı yani
Pizzada şarküteri yoksa hiç bir sakıncası yok zaten. Şarküteri de iyi pişmişse azıcık yemekten zarar gelmez bence. Ben de yanımda biri yerse çok az tadına bakarım gözüm kalmasın diye. Afiyet olsun

Ben de haftaya cuma baktıracağım canım inşAllah sıkıntısız atlatırız bu süreci

Bana da öyle geliyor ama yemekten 2 saat sonra mide boş sayılıyormuş içebilirsin yani

Açlıkta 90 yemekten 1 saat sonrasında da tokken 140 altı olmasını istiyor doktorlar. Sizin nasıl gidiyor?
Ben cihaz bugun alsam ustu aldım yarın baslicam arkadaşım 1 saat sonra 120 altı olması lazım diyo bakıyorum internetten 140 yazıyor baya da emin konuşuyor size de sorayım dedim

Açlıkta 90 yemekten 1 saat sonrasında da tokken 140 altı olmasını istiyor doktorlar. Sizin nasıl gidiyor?
Ben şimdi yalandan 1 kere ölçtum yarin sabah ile saatlere dikkat ederek baslicam şeker yükleme yaptirmadim açıkçası hastanede açlık tokluk baktırdım ama gün içinde yemek sonrası baş ağrısı çekiyorum o yüzden cihaz slip evde takip edeyim dedim

O
Ben cihaz bugun alsam ustu aldım yarın baslicam arkadaşım 1 saat sonra 120 altı olması lazım diyo bakıyorum internetten 140 yazıyor baya da emin konuşuyor size de sorayım dedim
Sanırım arkadaşın dediği gibi 2. Saat in 120 altı olması lazım. Doktorumun bana söylediği tokluğun 140 altı olması. Siz de cihazınızı alın ellerinizi güzel yıkayıp delin parmağınızı ilk akan kanı silip ikinci kanı çubuğa değdirin. İnşallah sizinde kontrollüdür.

Valla bende hamburger de yiyorum arada da olsa pizza da yedim bir iki kere. İlk doğumunda hiç yememiştim cok dikkat etmiştim ama hu sefer boyle yapamadım olmadı yani
Ben valla fast foodta yiyorum,cips vs de tabiki hergun degil arada bir ama canim cekiyosa kasmiyorum kendimi acikcasi yapicak bir sey yok takilmamak gerek

selam kızlar,

Ben hamileliğimde diaformin ilacını sabah aksam 1000 er gram olmak üEre kullanmaya devam ettim insulin direncim varsı doktor devam et dedi sonrasında şeker yuklemesi yapmak istemedi ve beni endokrnolojı doktoruna yonlendırdı o da yapmak istemedi seker takıbı yapalım dedi sabah ögle aksam. Aclık 95 altı tokluk ise 1 saat sonra olculecek sekılde 140 altı olmalı. Oyleyse sorun yok dedi doktorlar. Ama tabi her doktor o kadar farklı sey soyluyoekı seker yuklemesi mutlaka yapılmalı diyen de cok bilemedim :/

Kızlar sizlere bir sorunumu paylasıcam,

Ben carsamba günü doktoruma kontrole gittim 27+2 ydi ogun, 21 gün öncede perinotologta detaylı ultrasona girmiştim herşey yolunda haftasoyla uyumlu demişti. Sımdı gittiğimde 4 gün geri gibi dedi doktor ve cok moralım bozuldu. Aslında artı eksi 2 hafta normalmiş ama ben tabi neden böyle oldu naptım beslenemesim mi vs gibi kendimi kahrettm tüm gün agladım normal giden bebek neden aniden gerıledı diye. Doktor sonra telaşlanma degerler ıcınde zTen suan 2 hafta sonra gene goriyim bakalım takip edelşm sadece dedi, telaşlanacak bısı yok dedi ancak o gerıleme dediği icin tüm psikolojm bozuldu günlerdir. Obur gün başka bir doktora gittim arkadaasımın perinoltlg prof doktoruna o da endıselenme ever bı 4 gğn geri ama takip et endişe edicek bısı degıl dedi sonrasında hatta biraz bilgisini konuşturup işte aslında asprin alsaydn keske başından o engellerdi nöyle seyleri, seker yuklemesi de madem potansiyellisn hem başında hem de ortasında hamileliğim yaptırman gerekiyordu vs vs gbi seyler soyledı daha da karıştım. 2 gündür mantıklı düşünemiyorum malesef , ben biraz kılolu hamile kaldım 96 kg suan 99 kiloyum 7. Ay nerdeyse 3 kg aldım cokta almadım beslenmem de normal vitaminlermi alıyorum ama beni mental olarak mahfetti 2 doktorda. Suan herseyın saglklı oldugunu dusunurken erken dogurucam ya da bebek aniden seker komasına giricekmıs gibi dusunceler saldı. Bu aksam oturdum bır paket cıkolaya yedim iyice basım dondu gene bebeğe bsıı oldu sandım. Kafanızı sısırdım ama böyşe detaylı kımseye anlatamıyorum herkes sacmlama diyor ama belkı sizlerden benı anlayan olur
Bebek cok hareketlı bazen midem bulanıyo hareketinden o zamanda dıyorm bişey mi oluyo rahatsız mı mesela cıkolata yedım bu aksam durmuyor suan hemen aklıma en kotu senaryo geliyor.
Bir de kasılmalar nasıl bilmiyorm ama kasıgıma batmalar oluyor gidiyor geliyor duydugum her kotu belırtıyı yaşar oldum napsam ınsallah yardımcı olan olur sımdıden hepınıze iyi haftasonları.

Ya kıyamam ben sana öncelikle çok streslenmişsin biliyorsun ki bu şekeri de bebeğide etkiler. Rutin kontroller sırasında cihazdan cihaza, ölçümden ölçüme fark var. Doktorlar bebeklrdeki gerilik veya ileriliği bir haftaya kadar normal kabul ediyorlar. Stres yaptığın içinde kasılıyorsundur Biraz sana iyi gelen bir şeyler yapıp kafanı dağıtmalısın. Bazen bazı doktorlar konuşurken bize endişe verdiklerini fark edemeyebiliyorlar.

Gerçekten öyle belkı ıcındenn soylıçeyecegı seyı sesli dile getirince mahfoldum panık atagımı tetıkledi

Bir de üstüne panık atagım tetıklendı ve demir ilacınnı 3-4 gün almamıştım tekrar alınca ishal oldum suan nabzım 105 lerde geziyor ve bebek cok hareketlı :) anksiyete kapıda gelmeyı bekliyor diyebiliriz :))

İnşallah çok teşekkür ederim

Sen sakin kalmaya çalış güzel şeyler düşünürek bebeğinin odasıyla kıyafetleriyle ilgilen onu kucağına aldığını öptüğünü kokladığını düşün. Sana en iyi gelen şeyleri yapmaya çalış. kendini kötü hissetitğindede yaz buraya bizde destek oluruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…