2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Supeer kurtardik pacayi sekerden

Ne güzel. ben de yaşadıklarımdan sonra keşke yaptırmasaydım diyorum. Çünkü hiçbir şikayetim yoktu. Ama olsun bu süreçten de çok şey öğrendim.
Genelde etrafımdaki annelerin hiçbiri yaptırmamıştı yükleme.
Yalnız ben etrafımı değil sadece doktorumu dinlediğim için yaptırdım. Başkasının dediğini umursamıyorum. İlk kez beni üzdü doktorum çok ani davranıp beni panikleterek. Neyse sağlık olsun.
Bu arada bazı doktor açlığa hiç baktırmadan sadece tokluk istiyor. Her biri ayrı bir alem. hepsinin yöntemi yolu başka.

Sende cikti mi canim seker? Her doktorun gorusu farkli oluyor burda onemli olan takibinde oldugun doktora guvenmek zaten sonucta yola onla cikmis bulunuyorsun

Kizlar iki gundur aksam saatleri karnim kasiliyo ara ara ve bebek sanki vajinama tekme atiyor gibi hissediyorum asagiya dogru vuruyor agri yapiyor normal mi artik bu haftalarda yarin gitsem mi acaba bir doktora kararsiz kaldim

Allah sağlıkla kucağınıza alırsın inşallah. Benim de bu hafta 27+3 de kontrolüm var. Bir hafta gerideydi son kontrolümde .İnşallah benim bebeğim de yetişmiştir haftasına. Çok stresliyim.

Kizlar iki gundur aksam saatleri karnim kasiliyo ara ara ve bebek sanki vajinama tekme atiyor gibi hissediyorum asagiya dogru vuruyor agri yapiyor normal mi artik bu haftalarda yarin gitsem mi acaba bir doktora kararsiz kaldim
Bende 3 4 gündür aynı sikintiyi yaşadım ilk başta hareketleri azaldı sonrasında tüm hareketler aşağıya yoğunlaştı elektrik çarpması gibi ziplatiyordu ardından adet ağrısı gibi ağrı çekmeye başladım gerilme oluyordu karnimda 2 gündür yatıyorum şuan iyiyim Dr a sordum mutlaka dinlen takip et kendini dedi.. Dr a sor bence için rahat etsin. Ben kendimi tuttum sormamak icin ama rahat uyku uyuyamadım korkudan...

Maşallah amin hep güzel haberler alalım inşallah bende haftaya 24nde gideceğim vakit geçmiyor artık bir ay dolarken en son ayrıntılı için gitmiştik merak ediyorum bakalım nasıl gelişimi iyi mi hep bi heyecan hali

Ben de şunu anlayamıyorum. Şeker zAten zararlı bir şey tehlikeli bir şey. Neden hiç var mı yok mu diye bakılmadan yükleniyor ? Bebeğe be kadar zarar veriyordur . Anneye zarar veriyordur . Benim doktorum yükleme isteseydi kesinlikle reddederdim. Ama o test istedi sadece . Bir gğn aç gittim açlık şekerine bakıldı kandan , ikinci gğn gittim tok olarak yine kandan tokluk şekerine bakıldı … bence de sizin bir şeyiniz yok ama yüne de ekmek makarna tarzı şeyleri çok yemeyin . Ben de kesince ekmeği filan resmen sinirlerim sakinleşti 2 çocuğum var . Toplamda da 5 kilo aldım .

Düzenli değilse çok normal artık 3.trimesterdayu,

Kızlar yanılıyorsunuz bakın; eğer ben de sadcee açlık ve tokluk baksaydım bende de sorun yoktu (ayrıca üç aylık geriye dönük ve insülin direnci değerlerim de gayet iyi) fakat şeker yükleyince değerler sınırı aştı ne olursa olsun aşmaması gerekiyormuş. Bu durumda dikkatli beslenme şart oldu. Normalde bütün gün şeker çikolata vb karbonhidrat canım istedikçe tüketen bir hamileydim. Bilmeseydim ilerler ve bebeğe zararı olabilirdi. Eğer yükleme yapmıyorsanız da çok dikkatli beslenmeye gayret edin.

Evett tam dedigin gibiyim bende canim yarin sabah bir yazayim doktora belki gel der gerginlik ve elektrik carpmasi gibi gercekten.Aksam oldumu cosuyo bu saatlerde

50 gr şeker 2 dilim baklavaya eşdeğer hiç zararı yok falan deniyor şu an. Bir kısım da çok zararlı diyor. Ben de bilemiyorum. Tıpta fikirler hep değişiyor. Doktora güvenmesem yaptırmazdım. O zarar görmüyorsa sorun değil benim için.

Ama bende işler ters gitti cidden. Daha doktoruma takip ettikten sonraki sonucu iletmedim. 15 gün takip et dedi bana. Takip edilecek bir durumum da yok. Hep çok normal çıkıyor. Ölçmeyi bıraktım o yüzden. Beslenmem dengeli çünkü.
Bir dahaki muayenemde söyleyeceğim doktora. Şaşıracak mı acaba bilmiyorum. Tepkisini merak ediyorum.
Keşke hemen diyetisyene git demeseydi mesela. Biraz gözlemle yüksek seyrederse git deseydi de şekerim 46ya düşüp riske girmeseydi işler. Ama oldu bi kere.
Bu mevzunun bana kattığı en güzel şey zaten beyaz ekmek, simit, poğaça, pilav gibi şeylerden sadece 2 gün bile uzak durmanın inanılmaz bir hafiflik yarattığını fark etmek oldu. O kadar aydınlandım ki. Ona şükür. Büyük ağırlık veriyorlarmış insana. Ruh haline de katkısı var bence de. Hafiflemiş bir bünye daha iyi bir psikolojide oluyor. Yorgunluk gidiyor çünkü üstümüzden.
Tam buğday ekmeği şahane. Makarna çok yemiyordum zaten; bayılırım normalde ama onu da tam buğdaylı olanlardan yersek sorun olmazmış. Kaçamaklarımı da arada bi yaparım olur biter.

Duzenli degil canim her aksam ayni saatte ama yukaridaki arkadasin dedigi gibi elektrik carpmasi gibi hoplatiyo vurdugu zaman..Doktora yazicam yarin zaten kontrol surem var hala belki bir giderim
Elektrik çarpması gibi hissetmedim hic ama mesela ben yatıyorum birden böyle kasiklarimda agri oluyor cok idrara sıkışmış gibi bi bakıyorum karnim kasilmis bende bu şekilde oliyor ama en iyisini doktoruna sorman tabiki için rahatlar git

Asagiya dogru vuruyor iste bir anda seninki de demekki ben onu elektrik gibi hissediyorum anlik cok oynuyor geriyor karnimi bakalim yarin sabah yazarim bir doktora

Sende cikti mi canim seker? Her doktorun gorusu farkli oluyor burda onemli olan takibinde oldugun doktora guvenmek zaten sonucta yola onla cikmis bulunuyorsun

50 gr yükleme sonrası yükseldi şekerim sadece. Sonraki günler ölçüm yaptım her şey normaldi kendi beslenme düzenimde. O yüzden hiç gerek yoktu yüklemeye ve bana iyi gelmedi diyorum. Şeker ve ona ait bir gösterge hiçbir şekilde yok bende.
Evet kesinlikle o diyor diye yapıyorum. Ona güveniyorum. Yapmasam rahat edemiyorum. Yoksa her kafadan bir ses çıkıyor. Bence o da benim vakayı duyunca şaşıracaktır. Yorumunu alıcam bir dahaki gidişimde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…