- 6 Aralık 2022
- 389
- 675
- 18
- 30
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #30.381
Ben hem uzun hem kısa kollu koydu hemşire hangisini uygun görürse giydirir diye düşündm açıkcasıKızlar hemşireye verilecek bebek kıyafetlerinin içine uzun kol zıbın mı koymalıyım? Bir de alt içlik vermeli miyim? Bildiğim kadarıyla yenidoğanlar bir kat daha fazla giyiniyor. Sizler nasıl yapacaksınız? Bir de kalın battaniye mi penye battaniye mi vermeliyim?
Ben de bi rahatladım artık yavaştan doğuruyor herkes ben de doğurabilirim moduna girdimOff ben bile heycanlandim burda saka maka basladi burda da dogumlarben daha cok gerideyim onden hepiniz bi gidin bakiyim su guzelse gelicem arkanizdan
Evet mahrem olduğu için anlatılmıyor muhtemelen. Ama insanları korkutmak için herhalde ne kadar kötü hikaye varsa abartılarak da anlatılıyorİnna may gaskin in doğuma hazırlık rehberi kitabında okudum bende bu durumu canım, bazı kadınlar çok net yaşarken kimisi benziyor ama o şekilde tarif edemem diyormuş, mahrem bir konu olduğu ve başına gelenin normal olmadığını düşündüğünden çok bahsetmiyormuş kadınlar ama yaşayan çok Kadın varmış bunu doğumda
En basiti kayinpederimin eşi, surekli sezaryen ol aliversinler diyo bana. Kendisi evde dogum yapmis baya zorlanmis sanirim onu da anliyorum kotu bi niyeti yok aslinda ama ister istemez etkileniyoruzNiye bu kadar korktuğumuz belli anlatılan hikayelerden..
Bende sonuncu olmaya talibim 2 çocuğumda sezeryan olmasına rağmen biri 41 diğeri 40+6 da doğdu33+2 deyiz galiba ben en sona kalırım kızımda 41+2 doğdu
Ay yok ben 38 i göreyim yeter daha beklemek istemiyorum çok ağırlaştım kiloyu fazla aldım bebişim de tombiş zorluyor beni artıkBende sonuncu olmaya talibim 2 çocuğumda sezeryan olmasına rağmen biri 41 diğeri 40+6 da doğdu
Geçen gün bebeğini kaybeden arkadaşımla konumaya başladık elhamdülillah o anı anlattı Dr çatısının dar oldugunu söylemiş denemek istermsiin diye sormus onunda ilk bebeği.O kadar anlatıldığı gibi değildi dedi bebek küçüktü tabiki 1200 civarı yinede katlanabileceğimi biliyordum dedi.Bi anda oldu bitti dedi en zoru sancilarmis.Cok guzel anlatmissin canim, niye bende bu kadar korktugumu bilmiyorum eminim cok guzel bi duygudur. Bi yanim sezaryen ol kurtul diyo diger yanim en azindan elinden geleni yap normal olmasi icin diyo
Herkeste aynı etkiyi yaratmıyor bence normal doğum. Ablam şu an aklım olsa sezaryen yapardım diyor, o travmayı yaşadığı için pişman. Benim o acıyı yaşamamı istemediği için de sezaryen ol diyor hatta. Korkutmak gibi olmasın ama her doğum deneyimi farklı.Yüzyıllardır hatta binlerce yıldır her yaşta kadının başına gelen bir durum olağan bir durum yani büyütülecek birşey değil.Dogum anında aldığın o hazzı tattigin zaman bunu bir daha yasayamayacagini anlayacaksın hatta tıpta bu durumu org*zm olarak adlandiriyorlar (bebeğin çıkış anıni ) fakat bu his özel hayatımızda yasayabilecegimiz bir durum değil oyuzden bağımlılık yapıyormuş birkez normal doğum yapan sezeryan düşünemiyor.
Rabbim yuregine ferahlik versin insallahGeçen gün bebeğini kaybeden arkadaşımla konumaya başladık elhamdülillah o anı anlattı Dr çatısının dar oldugunu söylemiş denemek istermsiin diye sormus onunda ilk bebeği.O kadar anlatıldığı gibi değildi dedi bebek küçüktü tabiki 1200 civarı yinede katlanabileceğimi biliyordum dedi.Bi anda oldu bitti dedi en zoru sancilarmis.
Çok haklısın canım herkes kötü anılarını 10 kere anlatıyor sanırım insan psikolojisi öyle , iyi çabuk unutuluyorEvet mahrem olduğu için anlatılmıyor muhtemelen. Ama insanları korkutmak için herhalde ne kadar kötü hikaye varsa abartılarak da anlatılıyor
Evde doğum zordur tabii ki biz doktor gözetiminde olacağız çok şükür. Sezaryen de kolay değil ki bence onun da çok zorluğu var belki normal doğum kadar ağrısı vardır yaniEn basiti kayinpederimin eşi, surekli sezaryen ol aliversinler diyo bana. Kendisi evde dogum yapmis baya zorlanmis sanirim onu da anliyorum kotu bi niyeti yok aslinda ama ister istemez etkileniyoruz
Kesinlikle. Acılarını yarıştıranlar var hatta sanki ne kadar acı çektiyse o kadar iyi gibiÇok haklısın canım herkes kötü anılarını 10 kere anlatıyor sanırım insan psikolojisi öyle , iyi çabuk unutuluyor
İkinci bebeğiniz için ssvd mi düşünmüştünüz? Bu yüzden mi beklediniz? Genelde 38 de alıyorlar o sebeple sordumBende sonuncu olmaya talibim 2 çocuğumda sezeryan olmasına rağmen biri 41 diğeri 40+6 da doğdu
Kesinlikle kuzenim normal doğum yaptı ve bi daha asla dusunmuyo tramva oldu onda herkesin durumu farklıHerkeste aynı etkiyi yaratmıyor bence normal doğum. Ablam şu an aklım olsa sezaryen yapardım diyor, o travmayı yaşadığı için pişman. Benim o acıyı yaşamamı istemediği için de sezaryen ol diyor hatta. Korkutmak gibi olmasın ama her doğum deneyimi farklı.
Sertleşme olduğu için açılmaya bakacak sanırımNeden alttan muayene istiyor ki
Buna sözümde yer verdim evet mesela ilk doğumlar zor olur sonrakiler kolay derler ama bende tersi oldu son doğumumu anlatmak bile istemiyorum çok kötü bir tecrübeydi ama anladığım kadarıyla ebe ve drun duruşu müdahalesi gidişatı degsitiriyormus,drumun mesaisi bittiği için başka drla devam ettik dizime dirseğini koydu ve bekledi çocuğun inmesini sanırım beni en çok geren o a oldu odaklanamadim ebe de uzun sürdüğü için çiş sorununu çözdü ama o kadar çok canımı yaktı ki igrendim.Normal yoldan birkaç doğum yaptıgik için bu ayrımı yapabiliyorum doğum zor değil müdahale eden kişinin iyi seçilmesi gerekiyor.Bu yüzden burada hep aynı şeyi söylüyorum güveniyorsanız aynı drla devam edin.Herkeste aynı etkiyi yaratmıyor bence normal doğum. Ablam şu an aklım olsa sezaryen yapardım diyor, o travmayı yaşadığı için pişman. Benim o acıyı yaşamamı istemediği için de sezaryen ol diyor hatta. Korkutmak gibi olmasın ama her doğum deneyimi farklı.
Böyle düşünme canım sen kimse değilsin hayatın kimseye benzemez.Eger ki yaşaman gerekiyorsa bunu yaşarsın ama benim son doğumumda gerçekten sezeryan alacaklardı odaklanmakta ve bebeğin inmesinde çok zorlandım yine de o kadar yolu gittiğim için istemedim.Cok iyi araştırma yapmani tavsiye ederim buna benzer pozitif doğum hikayeleri okumak kendinden emin olmani sağlıyor etkilenmemeniz için son doğumu tam analtmadim yine de buna rağmen halen normal doğum tercih ediyorum hatta daha mahrem olması gerektiği keşke yapabilsem tek de yapmak isterdim böyle olmasına inanıyorum artık.Yani yanınızda güvenliğiniz biri olmaliymis orada nefes alsa bile yeterli oluyor.Etraftaki uyaranlar çoğaldıkça doğumlarda zorlanıyormus.Rabbim yuregine ferahlik versin insallahBenim cati muayenesi falan da olmadi henuz ama bebek de iri olucak gibi 1 hafta da 400 gr den fazla almis doktor yanlis olcmus olabilirim dedi ama eger anneme cektiysem 4 kilo uzeri dogum yapmis hep kendim de minyonum. Ya diyorum sancilari falan ceker de mecbur sezaryene gecersem ikisini de yasamis olursam. Zaman yaklastikca cok dusunmeye basladim dogru duzgum uyuyamiyorum bile geceleri
Ay evet biraz önce iki kere öyle bi itti ki ittiği yer 10cm rahat yükselmiştir çok garip göründüBebeğin hareketleri canınızı yakmaya başladı mı sizin de? Bazen öyle ittiriyor ki heralde dışarı çıkacak diyorum
Hemde nasılBebeğin hareketleri canınızı yakmaya başladı mı sizin de? Bazen öyle ittiriyor ki heralde dışarı çıkacak diyorum
Bilinmezligin, sagdan soldan duyulanlarin, kafamda canlandirdiklarimin sonucu zaten bu korku. Okuyorum ozellikle pozitif olanlari bian diyorum sende yaparsin. Suan zaten bebek ters elimden geldigince ugrasirim ama sonrasi Rabbime kalmis biz ne kadar planlasak da hersey en son olmasi gerektigi gibi olucak. Hepimizin hakkinda hayirlisi olur insallahBöyle düşünme canım sen kimse değilsin hayatın kimseye benzemez.Eger ki yaşaman gerekiyorsa bunu yaşarsın ama benim son doğumumda gerçekten sezeryan alacaklardı odaklanmakta ve bebeğin inmesinde çok zorlandım yine de o kadar yolu gittiğim için istemedim.Cok iyi araştırma yapmani tavsiye ederim buna benzer pozitif doğum hikayeleri okumak kendinden emin olmani sağlıyor etkilenmemeniz için son doğumu tam analtmadim yine de buna rağmen halen normal doğum tercih ediyorum hatta daha mahrem olması gerektiği keşke yapabilsem tek de yapmak isterdim böyle olmasına inanıyorum artık.Yani yanınızda güvenliğiniz biri olmaliymis orada nefes alsa bile yeterli oluyor.Etraftaki uyaranlar çoğaldıkça doğumlarda zorlanıyormus.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?