- 14 Aralık 2021
- 2.477
- 2.789
- 83
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #30.861
Kesinlikle bende oyle dusunuyorum iyiki varsiniz kizlarYaa kızlar iyiki burası var sizle konuşmak çok iyi geliyor. Bura olmasa muhtemelen dünyada tek doğuran benmişim gibi gelirdi. Doğum anımı düşünüyorum çok heyecanlanıyorum korku geliyo falan neyse diyorum o zaman da kızlara yazıcam dua ederler bana rahatlatırlar beraber seviniriz heyecanlanırız falan sonra rahatlıyorum.
Yaklaştıkça aynı sorular bende de başladı nasıl doğurmuşlar maşaallah diye çocuklu kadınlara hayret ediyorumYaa kızlar iyiki burası var sizle konuşmak çok iyi geliyor. Bura olmasa muhtemelen dünyada tek doğuran benmişim gibi gelirdi. Doğum anımı düşünüyorum çok heyecanlanıyorum korku geliyo falan neyse diyorum o zaman da kızlara yazıcam dua ederler bana rahatlatırlar beraber seviniriz heyecanlanırız falan sonra rahatlıyorum.
İnşallah canım dediğin gibi sağlık sorunu olmasın küvöze girmesinler ben bakarım ona büyütürüm Allah ın izniyleÖlçümden ölçüme fark edebiliyor kızlar. Doktor ölçüm alırken dikkat ederseniz 1 mm bile kaysa haftası 1 2 hafta ilerliyor. Ben 8 gün önce devlet gitmiştim. Bugün mesela doktorum orda ölçülen ölçülerden daha az ölçtü. Başta boyunu 49 cm den fazla ölçtü sonra düzeltti 47 cm civarı ölçtü. Kilosu ve kafası 8 gün önceden daha az kendi önceki ölçümünden daha fazla olsa dabu çocuk karnımda zayıflayıp kafası da küçülmediğine göre kilo ve boyu güzel dedi doppler baktı kordondan kan akışı diğer iki değere göre çok daha iyi dedi. Suyu azdı bir tık çoğalmış sınırda az artık dedi. Plasenta yaşlı değil dedi. Şu an bebeğim genel bakıldığında ölçümlere göre 1 hafta geri gözüküyor ama inanın hiç takmıyorum. Sizde stres yapmayın zaten doğum haftalarına geldik artık doğunca zayıf bile olsalar ağzından burnundan sokuşturup kilo aldırırız inşallah
Genel olarak stresli bi gebelik geçirdim acaba ondan mı diyorum artık düşünmeye de gerek yok gerçi düşünsem de neyden oldugunu bulamayacagım. Şimdi önüme bakmam lazım bundan sonrası güzel olur inşallah. Ben ilk cuma öğrendim bu kadar geriliği biraz vardı ama daha da ilerlemiş sonrasında tam 4 doktor gezdim cumadan düne kadar biri prof biri yar doc hepsi aynı şeyi söyledi şuan hemen bebeği alacak bi durum görünmüyor suyu sınırda evet bebek de küçük hala büyümezse ve suyu da iyice azalırsa alıroz dediler ondan candan hazır olsun neyin ne olacagı belli olmaz bir anda da biter suyun anlamazsın bebek hareketlerini takip et azalırsa gel hemen dediler. Ama az da olsa kilo alıyorsa ve suyum bu seviyede kalırsa durdugu yere kadar duracak. Yarın kendi doktoruma randevum var şimdi bütün doktorlar farklı cihazla ölçtüğü için dediğin gibi farklı çıktı ölçümler bi en düşük ölçenle en yüksek çiçek arasında 250-300 gr fark var. Şimdi yarın gittiğimde belli olacak geçen haftadan bu haftaya kaç gr almış inşallah almıştır biraz suyu da iyidir
35+4 daha yaKaçıncı haftadaydın canım?
Bende senin gibiyim canım sadece hastanede lazım olur diye 1 paket sleepy aldım, tuvalet iletişimi deneyeceğim, ybb almadım henüz onu hangi marka aldın acaba boyut ve fiyat nedir, iletişimi uygularken onu kullanmamız gerekiyormuş çünkü altı ıslak olmayınca hazır beze daha çabuk alışıyorlar iletişim zorlaşıyorSelam ☺ 35+4'ten sancısız kasılmasız devam ediyorum. Sizlerden duyunca bende ne zaman olacak diye beklemedeyim.Papatya0593 gibi olacağım ben de galiba. Ne zaman sancın kasılman olacak yaz mutlaka. Kasılma tarif edenleri okuyup hmmm öyle miymiş diyebiliyorum şimdilik Bu arada ben devlet hastanesine her hafta gidiyorum, özele iki haftada bir. Devletteki doktorum her gittiğimde nst istedi 32. haftadan beri. 2 haftada bir çağırıyor ama bende enfeksiyon sık olduğu için riske atmak istemiyorum her hafta gidiyorum.
Bez konusunda ben tuvalet iletişimi denemeye kararlıyım ☺ Yine de sleepy yenidoğan bez aldım, her ihtimale karşı kullanacağım. En azından başlarda kafam rahat eder. Sonrası için ybb aldım bugün geldi onlar da. İnşallah başarırım, ilerleyen zamanlarda başardım diyebilmeyi hayal ediyorum ☺
Maşllah şimdi görebildim ne mutlu sanaGeldi kızımız
13:25 te doğdu. 7 dk falan sürdü valla hemen çıkardılar pırt diyeeşimle inanamadık bu çabukluğa
Küveze de girmedi. Yanımda yatıyor şu andaemzirebildim, sütüm bile geldi. Şu yaşananlara inanamıyorum gerçekten
48 cm, 2610 gr ile 34+5 te dünyaya geldi minik Duru’m
Maşallahınızı alırım
Kızlar K Kisgunesim22 bence gebelik stresine bağlayıp kendinizi üzmeyin , gebelik uzun bi süreç 9 ay düşünün emin olun herkes stresli şeyler yaşadı ve ülkemizde 45 bin kişi vefat etti hepimiz çook etkilendik, bu olanlar elimizde değil ki, inanın çok büyük bir sıkıntı yok Allah’ın izniyle bebişler sağlıkla gelecek , kendinize bunları düşünüp ekstra stres yapmayın, bi arkadaşıma da gelişim geriliği var dediler son ay kız o kadar çok yedi ki kaç kg aldı hesabı yok sonunda da bebek doğdu gayet Sağlıklı, kendinizi üzmeyin önemli olan ciğer gelişimi , hepimiz haftalarımızı doldurduk gelişimleri iyi inşallah iyi olacaklarStresli gebelik konusunda da durumumuz benzer canım. 12 haftalıkken babam kalp krizi geçirdi 1 hafta yoğun bakımda kaldı, 16 haftalıkken evime hırsız girdi ziynet eşyalarım çalındı, 20li haftalarda beni çok üzen ailevi bazı problemler yaşadım sonrasında psikolojik destek almaya başladım. Acaba bunlar mı etkiledi bebeğimi diye düşünüyorum bende.. Bundan sonrasında güzel gelişir sağlıkla doğarlar inşallah ümit etmekten başka çaremiz yok. Son haftalarımı da buna üzülerek geçirmek istemiyorum olumlu düşünelim bu günler bir daha gelmeyecek ve mevcut durumda elimizden gelen pek bir şey yok.
Tuvalet iletişimini ilk doğduğu andan itibaren mi denemeyi düşünüyorsunuz?Bende senin gibiyim canım sadece hastanede lazım olur diye 1 paket sleepy aldım, tuvalet iletişimi deneyeceğim, ybb almadım henüz onu hangi marka aldın acaba boyut ve fiyat nedir, iletişimi uygularken onu kullanmamız gerekiyormuş çünkü altı ıslak olmayınca hazır beze daha çabuk alışıyorlar iletişim zorlaşıyor
Kızlar K Kisgunesim22 bence gebelik stresine bağlayıp kendinizi üzmeyin , gebelik uzun bi süreç 9 ay düşünün emin olun herkes stresli şeyler yaşadı ve ülkemizde 45 bin kişi vefat etti hepimiz çook etkilendik, bu olanlar elimizde değil ki, inanın çok büyük bir sıkıntı yok Allah’ın izniyle bebişler sağlıkla gelecek , kendinize bunları düşünüp ekstra stres yapmayın, bi arkadaşıma da gelişim geriliği var dediler son ay kız o kadar çok yedi ki kaç kg aldı hesabı yok sonunda da bebek doğdu gayet Sağlıklı, kendinizi üzmeyin önemli olan ciğer gelişimi , hepimiz haftalarımızı doldurduk gelişimleri iyi inşallah iyi olacaklar
Günaydın kızlar,BUKITOKI yi almışlardır şimdi ameliyathaneye, ay inşallah çok iyi geçer Uyanır uyanmaz aklıma ilk gelen şey bu oldu, hemen girip bakayım dedim
dualarımız seninle
GünaydınBUKITOKI ben de kalkar kalkmaz sana baktım dua ettim sağlıkla kavuşun hasret giderin. Gözlerim dolu dolu senle aynı gündeyiz.
Hepimizin burda kaka meme gaz konuşacağı günler gelsin
canım haydi güzel haberlerini beklyoruz, şu an doğum aşamalarındasın muhtemelen Allahım yardımcın olsun , en kısa zamanda güzel heberlerle gelirsin umarım
çok sevindim iyi haberlerine canım, yerim ben onu ya, annesiyle gezmelere bile başlamış maşallahdaha küçük olduğu için muhtemelen bolca uyuyor, annesi sen de dinlen uyanık günlerine hazırlanmış olursun, göğüs yarası maalesef ne yaparsak oluyo galiba, tahin üstü yağı, ayva çekirdeği jeli ve kantaron da yarıyor iyileşme için aklında olsun, size bol keyifler diliyorum bnundan sonrası için
BUKITOKI sen doğuma giriyosun en yakınlarını görüyosun da ağlıyosun ben niçün taa Ankarada duygulanıyorum acaba burda ne güzel bağlar kurmuşuz sancı çeken arkadaşlar durumlar nasıl? Ben aşırı duygusalım ya hem bi an önce kavuşup kokularını içime çekmek istiyorum, hem daha durun içerde büyüyebildiğiniz kadar büyüyün diyorum hem de sanki hiç bişey hazır değilmiş gibi geliyor Allahım sanki doğumdan sonra hiçbişey alınamıyor gibi alık bi panik halindeyim
bu arada bebeğini ben gibi daha minnoş bekleyen arkadaşlar ben 0 numara bez alacağım, sizler de birer paket alıp deneyebilirsiniz. Kaka taşmaları bez ya küçük ya büyük gelirse oluyor biz muhtemelen bi kaç paket 0 numara kullanırız.
Merhaba kızlar burayı sürekli takip eder oldum hepinizden haberdarım. Güzel haberleriniz bekliyoruzBUKITOKI .
32 hafta kontrolümden sonra bebeğimin karın çevresinin 2 hafta geri çıktığını yazmıştım. 34 hafta kontrolünde malesef fark 3 haftaya çıkmıştı kilosu halen 2ye ulaşmadı, karın çevresi dışındaki değerler haftasına daha yakın. Çalışamaz raporu için devlet hastanesine gitmiştim doktor kendi doktorunuzun bilgi vermesi daha iyi olur dedi yorum yapmadı. Kendi doktorum pazartesi günü görecek. 2 gündür ağlamaktan helak oldum neden böyle, sorun ne, bebeğim iyi mi, bir rahatsızlığı mı var düşünceleri her an beynimi kemiriyor. Ben çok minyon sayılmam eşim uzun boylu yapılı birisi. Oğlum 3500 gram doğmuştu genetik desem aklıma yatmıyor bebeğim neden gelişemiyor
Hadi gözün aydın, bekletir bence doktorun 37’ye baya kararlı görünüyorsuya havuç suyuna aban, armut da öneriyorlar. Ben de bugün 34+0 oldum, seninki kaçtı?
Yok canım, papatya bekliyor ama buki onun sırasını kaptı@Bulut347 bir kaç gün önce ikizlerini doğurdu, küvözdeler şu anda, anneciklerinin yanına gidecekler umarım en kısa zamanda
3 hafta geriliği devlet hastanesinde mi söylediler? Belki sizin doktorunuzun ölçümüyle devletinki Farklı çıkmıştır. En doğru şeyi doktorunuz söyler. Beslenmeye ağırlık verebilirsiniz belki. Üzmeyin kendinizi, bebeğiniz de üzülür
BUKITOKI Rabbim yarfımcın olsun.
@nail art iyi olmanıza çok sevindim. Dışarı çıkmakla en güzelini yapmışsın. İlkinde Şubat'ta doğum yapınca biraz hasta olacak korkusu olmuştu. Bunda bolu hala soğuk ama inşallah ısındıkça çıkarmak istiyorum
Bu arada kanguru, sling alan var mı?
Benim de ağrı gibi kasılma gibi bir şeyler oluyor ama geçiyor. Geçen dışarda yemek yemiştim affedersinix ondan mı ishal oldum yoksa olacağım mı vardı. Doğum belirtisi mi korkuyorum açıkcası...ama uyuyabiliyorum, çok ağrım olsa uyku da olmazdı diye düşünüyorum. Doktora yarın öğleden sonra gideceğim.
Kızlar selam ancak telefonu elime alabildim sabah doğum oldu bebişimi gösterdi hemen götürdüler bi kere öpebildim babasına göstermişler videoları var gözler falan açık maşallah ama ciğerlernden birinde alt tarafta hafif leke var dediler kontrol amaçlı küveze aldılar beni 6 saat yatırdı kaldırmadılar o süre biraz sancılıydı ama ayağa kalkınca geçti çok şükür. Bebeğimi görmeye çıktım öyle güzel ki ördek dudaklım aynı ben herkes öyle söylüyor
Canımm benim gözün aydınKızlar selam ancak telefonu elime alabildim sabah doğum oldu bebişimi gösterdi hemen götürdüler bi kere öpebildim babasına göstermişler videoları var gözler falan açık maşallah ama ciğerlernden birinde alt tarafta hafif leke var dediler kontrol amaçlı küveze aldılar beni 6 saat yatırdı kaldırmadılar o süre biraz sancılıydı ama ayağa kalkınca geçti çok şükür. Bebeğimi görmeye çıktım öyle güzel ki ördek dudaklım aynı ben herkes öyle söylüyortüm arkadaşlarım burdaydı odamı süslemişler herşey çok güzeldi bir tarafım buruk. Allah için dua edin yarın yanımıza versinler oğluşumu 2540 gr 47 cm doğdu Karan az öncede süt sağdım 2 şırınga çıktı yolladık ona bakalım şifa olsun inşallah her 2 saatte bir sağmam gerekiyormuş. Dua eden herkesten Allah razı olsun hepinizi öpüyorum kızlar
Yaa cok sukur haber alabilidik canim merak ettik hepimizKızlar selam ancak telefonu elime alabildim sabah doğum oldu bebişimi gösterdi hemen götürdüler bi kere öpebildim babasına göstermişler videoları var gözler falan açık maşallah ama ciğerlernden birinde alt tarafta hafif leke var dediler kontrol amaçlı küveze aldılar beni 6 saat yatırdı kaldırmadılar o süre biraz sancılıydı ama ayağa kalkınca geçti çok şükür. Bebeğimi görmeye çıktım öyle güzel ki ördek dudaklım aynı ben herkes öyle söylüyortüm arkadaşlarım burdaydı odamı süslemişler herşey çok güzeldi bir tarafım buruk. Allah için dua edin yarın yanımıza versinler oğluşumu 2540 gr 47 cm doğdu Karan az öncede süt sağdım 2 şırınga çıktı yolladık ona bakalım şifa olsun inşallah her 2 saatte bir sağmam gerekiyormuş. Dua eden herkesten Allah razı olsun hepinizi öpüyorum kızlar
Gözün aydın canım benim yarın inşallah oğlun yanında olacak güzel sütünle gücüne kavuşacakKızlar selam ancak telefonu elime alabildim sabah doğum oldu bebişimi gösterdi hemen götürdüler bi kere öpebildim babasına göstermişler videoları var gözler falan açık maşallah ama ciğerlernden birinde alt tarafta hafif leke var dediler kontrol amaçlı küveze aldılar beni 6 saat yatırdı kaldırmadılar o süre biraz sancılıydı ama ayağa kalkınca geçti çok şükür. Bebeğimi görmeye çıktım öyle güzel ki ördek dudaklım aynı ben herkes öyle söylüyortüm arkadaşlarım burdaydı odamı süslemişler herşey çok güzeldi bir tarafım buruk. Allah için dua edin yarın yanımıza versinler oğluşumu 2540 gr 47 cm doğdu Karan az öncede süt sağdım 2 şırınga çıktı yolladık ona bakalım şifa olsun inşallah her 2 saatte bir sağmam gerekiyormuş. Dua eden herkesten Allah razı olsun hepinizi öpüyorum kızlar
Gözün aydın olsun canım, çok sevindim sağlıklı olmanızaKızlar selam ancak telefonu elime alabildim sabah doğum oldu bebişimi gösterdi hemen götürdüler bi kere öpebildim babasına göstermişler videoları var gözler falan açık maşallah ama ciğerlernden birinde alt tarafta hafif leke var dediler kontrol amaçlı küveze aldılar beni 6 saat yatırdı kaldırmadılar o süre biraz sancılıydı ama ayağa kalkınca geçti çok şükür. Bebeğimi görmeye çıktım öyle güzel ki ördek dudaklım aynı ben herkes öyle söylüyortüm arkadaşlarım burdaydı odamı süslemişler herşey çok güzeldi bir tarafım buruk. Allah için dua edin yarın yanımıza versinler oğluşumu 2540 gr 47 cm doğdu Karan az öncede süt sağdım 2 şırınga çıktı yolladık ona bakalım şifa olsun inşallah her 2 saatte bir sağmam gerekiyormuş. Dua eden herkesten Allah razı olsun hepinizi öpüyorum kızlar
Oyyy anne balı doğmuş.Kızlar selam ancak telefonu elime alabildim sabah doğum oldu bebişimi gösterdi hemen götürdüler bi kere öpebildim babasına göstermişler videoları var gözler falan açık maşallah ama ciğerlernden birinde alt tarafta hafif leke var dediler kontrol amaçlı küveze aldılar beni 6 saat yatırdı kaldırmadılar o süre biraz sancılıydı ama ayağa kalkınca geçti çok şükür. Bebeğimi görmeye çıktım öyle güzel ki ördek dudaklım aynı ben herkes öyle söylüyortüm arkadaşlarım burdaydı odamı süslemişler herşey çok güzeldi bir tarafım buruk. Allah için dua edin yarın yanımıza versinler oğluşumu 2540 gr 47 cm doğdu Karan az öncede süt sağdım 2 şırınga çıktı yolladık ona bakalım şifa olsun inşallah her 2 saatte bir sağmam gerekiyormuş. Dua eden herkesten Allah razı olsun hepinizi öpüyorum kızlar
Canımm hayırlı olsun ne güzel kavuştunuz inşallah hemen de yanına gelir Karan dualarım seninleKızlar selam ancak telefonu elime alabildim sabah doğum oldu bebişimi gösterdi hemen götürdüler bi kere öpebildim babasına göstermişler videoları var gözler falan açık maşallah ama ciğerlernden birinde alt tarafta hafif leke var dediler kontrol amaçlı küveze aldılar beni 6 saat yatırdı kaldırmadılar o süre biraz sancılıydı ama ayağa kalkınca geçti çok şükür. Bebeğimi görmeye çıktım öyle güzel ki ördek dudaklım aynı ben herkes öyle söylüyortüm arkadaşlarım burdaydı odamı süslemişler herşey çok güzeldi bir tarafım buruk. Allah için dua edin yarın yanımıza versinler oğluşumu 2540 gr 47 cm doğdu Karan az öncede süt sağdım 2 şırınga çıktı yolladık ona bakalım şifa olsun inşallah her 2 saatte bir sağmam gerekiyormuş. Dua eden herkesten Allah razı olsun hepinizi öpüyorum kızlar
Rabbim şifa versin hayırlı olsun biran önce kucağına al kuzunu bir daha koynundan ayırma inşaallah.Rabbim önce İslam sonra sana ve babasına bağışlasın.İnsaallah daha kısa sürede kavuşursunuz hayırlısıyla.Kızlar selam ancak telefonu elime alabildim sabah doğum oldu bebişimi gösterdi hemen götürdüler bi kere öpebildim babasına göstermişler videoları var gözler falan açık maşallah ama ciğerlernden birinde alt tarafta hafif leke var dediler kontrol amaçlı küveze aldılar beni 6 saat yatırdı kaldırmadılar o süre biraz sancılıydı ama ayağa kalkınca geçti çok şükür. Bebeğimi görmeye çıktım öyle güzel ki ördek dudaklım aynı ben herkes öyle söylüyortüm arkadaşlarım burdaydı odamı süslemişler herşey çok güzeldi bir tarafım buruk. Allah için dua edin yarın yanımıza versinler oğluşumu 2540 gr 47 cm doğdu Karan az öncede süt sağdım 2 şırınga çıktı yolladık ona bakalım şifa olsun inşallah her 2 saatte bir sağmam gerekiyormuş. Dua eden herkesten Allah razı olsun hepinizi öpüyorum kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?