2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Benim de annem geldi bi hafta önce, şimdi hadi doğsun diyip duruyor. Sıkıldı:) ben halimden memnunum.. tek isteğim 41+3 e kadar doğsun, suni sancıya gerek kalmasın.. 39+3 olduk
Bende rahatlıktan sıkıldım inaneşim de yanımda bide izin aldı oda sıkıldı tabi bırakıp gitmek istemiyor, az kaldı son rahat haftam belki ya bugünleri özleyeceğim biliyorum

Kızlar bugün rahim ağzındaki dikişler alınacaktı. Şimdi çıktım, alındı. Canım yandı bayağı. Cuma aç gel, tahlilleri yapalım. Ya o gün alırız ya da haftaya pazartesi dedi.
Dikişleri önden alma sebebini uzun uzun anlattı. Dikişliyken sancıyla bebek çıkmaya çalışırsa ya rahim ağzını parçalar ya da üst tarafa karın boşluğuna ilerleyip yukarıyı parçalar dedi.

Doğum yapan kızlar bebelere d3 vitamini kullanıyor musunuz doktorunuz önerdi mi? Bize probiyotik damla ve d3 damla onermisler. Kullaniyorum ama tereddütte kaldım yine de yanlış bişey yapmayim diye ustunde 2 yas yazıyor çünkü

Evet bu ölçümde geçen kafa çapı geçenkinden daha küçük ölçülmüş. Yavrumun kafası bile küçülmüş diye dalga geçtim hatta ama insan bilse de takıyor ister istemez niye almadı acaba diye
Ağırlığınca altın taksalardı doktora komisyon verirdim bu çocuğu 5 kilo doğurmam lazım bas vitamini diye

3 günün kalmış niye erteliyor ki

3 günün kalmış niye erteliyor ki
Doğumumu diyorsun , suyu iyiyse bebek iyiyse neden erken müdahale olsun ki canım doktorum da fıtrata uygun olsun dedi bende öyle düşünüyorum niye acele edelim ki bebek iyiyse sabredebildiğimiz kadar sabır normal kendi sancımla gelmesi için

Benimki spinal+epidural kombineydi çok rahat ettim. Epidural takılı kaldığı için sık sık tuşuna basıp ağrı kesici gibi kullanabiliyorsunuz sonrasında iyi oluyor. TOBB'da 2500 fark istediler epidural için.
Kızlarrr şuan dr dayım 12 sine gün verdi kalbim güm güm atıyor çok heycanlandım Sağlıkla gelsin yavrularımız Sezeryan olanlar genel anestezi mi sizce yoksa epidural vs mi?
Doktorum epidural tercih edersen ödiceğin ücret 2 katına çıkar haberin olsun dedi bana
En konforlusu buymuş canım. Doğum limitsiz olsa da epidural ücreti ayrı diye biliyorum, doğuma dahil değil. Yine de iyice sor. @Birdurumvar da kombine oldu, en konforlusu olduğunu söylüyor.

Eliyle genişletme aynı tabaktaki yemeği sünnetleme hareketi gibi, rahim duvarından ayırıyor keseyi böyle söyleyince korkutucu geliyor ama vıjıt diye 5-10 snlik bişidi doktorum bana yaptığında.
Ni dedin doktor mu kendi eliyle genişletti, oluyr mu öyle bir şey

Bide birşey sorcam çatı muanesi parmakla mi elle mi yapılıyor yani tam olarak nasıl bir şey

Kıız ikinciler hızlı geliyomuş yolda doğurmayasın bu sefer

Çok geçmiş olsun, sancılı bi süreç geçirdiniz bundan sonrası su gibi kolay ve huzurlu geçsin insallah

Ohh hadi gözünüz aydın hoşgeldi Umut bebek sağlıcakla sevinçle güzelliklerle büyütün insallah ay burası ne kadar güzel bi yer oldu yakın arkadaşlarım doğum yapmış da teyze olmuşum gibi seviniyorum ayol, kaç doğum sevinci yaşadık şurda
Ben doğum yaptım şükür, ikimizde iyiyiz, spinal anestezi ile yaptım doğumu, emzirme çalışmalarıyla cebelleşiyoruz, birazdaha iyi hissettiğimde detayları yazarım

Bende rahatlıktan sıkıldım inaneşim de yanımda bide izin aldı oda sıkıldı tabi bırakıp gitmek istemiyor, az kaldı son rahat haftam belki ya bugünleri özleyeceğim biliyorum
Özleyeceğiz tabii onlar sağlıkla gelsin de ne zaman isterlerse gelsinler.. son günlerimiz artık ikimizin de çok güzel bir heyecan

Tabiki haklısın

Bu arada bana suni sancı vermeyecekmiş doktor pazartesi yatırırsa suyunu patlatırım dedi bunu ilk duydum şaşırdım
Benim 5 cm olunca öyle yapıyorlar suyum gelmiyor galiba patlayınca sancı da geliyor.Gecen gün ebeye gittiğimde suni sancınin zararlrindan bahsetti mümkün olduğunca zamaninda kendisi gelmeli dedi.Yapay sancınin bebeği strese soktuğu ve kalp atışınin zayıfladığı da çalışmalarda mevcut.Tibbi bir gereklilik olmadığı sürece huzurla gelmesi en iyisi tabiki

Memeden alacağını alıyırdur o canım sen hiç meraklanma. Ben de mama veriyorum ve kafam çok rahat. Niye? Çocuk aç kalmıyor işte, dıyuyır karnı ne güzel.

Ne dertlenicez zaten ya? Herkes mamayla büyütüyor. Annelerimiz bizi nişastalı muhallebiyle büyütmüş annem diyo sana milupayı dayadım ne yapayım biraz güçlenince memeyle devam edersin rahat rahat. Beni mamanın dertli kısmı yoruyor. Hazırlıyorsun, kaşık biberonla yedirmeye çalışıyorsun falan. Off çok uzun iş. Geçen bir fotoğrafını çektim mama yerken; yüzünün her yeri mamaydı. O kadar kavga etti benimle yememek için

Maşallah canım güle güle büyüsün bebişşşş

Yüksek tansiyonla erken doğuma girenler
Büyün tansiyonum normale döndü de küçüğü hala 9 un üzerinde. Ama doktor ilacı bıraktırdı. Zamanla dönecekmiş. Sanırım 20 günde falan bu seviyelere geldim ben. Burada birisi yazmıştı ama; 1 senede tansiyonu, 2 senede nabzı normale dönmüş. Ben biraz rahat takılmaya çalışıyorum. Normale dönecek yakında, inanıyorum

Evet hep +300 -300 diyor doktorum bana bu sayılara bakma sen kesin değil diyo
Kardeşimin ultrasonda 3600 civarı çıkıyordu. Normal doğum olsun diye bekledi de bekledi. 40ı geçti falan. Suni sancı verdiler yine gelmedi. Aaaa yeter artık bekleyemicem beni sezaryene aldın dedi. İyi ki de öyle yapmış. 4250 mi ne doğdu

Ay metroda doğurma!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…