- 13 Temmuz 2019
- 3.063
- 2.924
- 133
- 39
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #35.261
Ben dün aldım nivea nın losyonunu şimdi banyo yaptırdık kuzuyu vücuduna ve alnına sürdüm ben alnında da deri değişiyor kuruluk olmasın diye ama sürülür mü sürülmez mi bilmiyorum açıkçasıKızlar bebeklerinizin yüzüne bebek yağı veya losyon sürüyor musunuz? Ben sürmüyorum sadece vücuduna masajla yediriyorum da merak ettim
Canım sen normal istersin gidersin olmaz sezeryana döner yada tam tersi bebek nasıl gelmek isterse öyle geliyor zaten yeterki ikinizde sağlıklı olun. Bende en yakın arkadaşlarımla aynısını yaşadım ben normal istiyorum dedikçe bir sürü kötü senaryo söylediler bana ama şaşmadım taa ki çatımın aşırı dar olup asla normal doğuramayacağımı söylediğinde doktorum bundan vazgeçtim. Korkma yetişirsiniz asla kötüyü düşünme sen canım.Kızlar gerçekten herkes bişey söylüyor ve bu çok bunaltıcı çoooook. Kayınvalide anne artık büyükler anlıyorum ama benim de arkadaşlarım beni bunaltıyorilla sezaryen ol diyorlar. Sezaryen normal ne farkeder ikisi de kolay değil ama sürekli söylemeleri artık canımı sıkıyo. Doktordan çıktım durumu anlatıyorum sezaryen isteseydin ya diyorlar hastane bana 1.5 saat mesafede. Doktor sıkıntı olmaz yetişirsin dedi benim arkadaşlar nasıl yetişeceksin riske atma bilmem ne doğduktan sonra kaç fikir dinleyeceğim bilemiyorum.
Ya onu bende arkadaşımdan duydum kendisi birebir kullandı ve çok memnundu. Dedim ya hastanede bana ilk bu maltana yı önerdiler diye bunu aldım işe yaramasaydı ilk alacağım şey o ebebekteki promalt olacaktı. Zaten bebişler büyüdükçe bu süt yetmeyecek iyice artması lazım diyorlar sütün bende promalt alıp içeceğim. İşe yaramasına çook sevindim artsın eksilmesin sütümüz inşallahBUKITOKI canım maltana almadım ama e bebekteki promalt içecekten aldım. Kesinlikle bende işe yaradı. Yeni doğum yapmış veya yapacak olan hatunlar aklınızda bulunsun
Kocaman kocaman maşallah kuzuma nazardan saklasın rabbim mis kokusu geliyor burayaDeyzeleri grubun ilk bebiş fotosunu buraya bırakıyorum Karan Bey yıkandı şimdi güzellik uykusunda hepinizi öpüyoruz doğan arkadaşlarına da selam, doğmamışlarıda heyecanla bekliyoruzAlırız bi maşallahınızı
4 ayından önce kilosuna ulaşırsa kullanırsın yine canım ama çok küçükse 4 ayda başlarsın. Hatta bu kangurular için yenidoğan aparatları var. Ondan alıp içine koyup yenidoğanken de kullanabiliyorsun.Kızlar selam. Kanguru kullanmaya ne zaman başlanılır fikri olan var mı. Eşim e bebekten bi kanguru almış üstünde 3 ay en az 4 kilo yazıyor. Şimdi 3 ayı mı beklemeliyim yoksa 4 kiloyu mu
Hastaneden çıktığımızın ertesi günü hemen çıkardık canım. Bebek Ataşehir’de doğdu ama biz Kartal’da oturduğumuz için eşim kartal nüfus müdürlüğüne gittiDoğuran analar bebeğin kimliğini ne zaman çıkarmaya gittiniz? Bebek başka ilçede doğsa bile istediğiniz ilçenin nüfus müdürlüğüne gidebiliyor muyuz?
Ne güzel hemşerim
MaşallahDeyzeleri grubun ilk bebiş fotosunu buraya bırakıyorum Karan Bey yıkandı şimdi güzellik uykusunda hepinizi öpüyoruz doğan arkadaşlarına da selam, doğmamışlarıda heyecanla bekliyoruzAlırız bi maşallahınızı
Canm dedm özellikle dedim yenidoğan diye de hepsi aynı falan diye bunu vermişler.. 1ayın sonunda 4kilo oluruz başlamak sakıncalı olur mu acaba.. Bebekler için M desteği falan var kangurunun4 ayından önce kilosuna ulaşırsa kullanırsın yine canım ama çok küçükse 4 ayda başlarsın. Hatta bu kangurular için yenidoğan aparatları var. Ondan alıp içine koyup yenidoğanken de kullanabiliyorsun.
Ben 3 aylıkken başlamıştım oğluma kullanmaya.yüksekte dursun diye poposunun altına küçük bir battaniye katlayıp koyuyordum. Yada küçük bir bebek yastığı gibi birşeyler
Ya kader arkadaşımBacılar günaydın. Anneliğin 2. gününden herkese selamlar. Dünyaya adapte olmaya çalışan insan tanemle, hormonlarıyla baş etmeye çalışan bir ben.Hastanede geçirdiğimiz günde yanımda eşim, annem, kayınvalidem vardı. Ki kayınvalidemi severim, kız bir gecede doldum kadına karşı resmen khshsjsj. İnsan annesine nazını geçirdiğinden midir, sızlanıp, kızıyor iyi kötü de. Diğer tarafa yapamayınca içinde birikiyor sanırım. Şu ana kadar eşimin doğru yaklaşımı sayesinde iyi ilerledik umarım dengelemeye devam eder böyle. Benim kayınvalide çocuk hemşiresi, çok avantajlı gibi duruyor farkındayım ama sürekli bi her şeyi ben bilirim hissi hakim. Kalp kırmadan şu süreci bitirmek için dua ediyorum gerçekten. Bu gece evde ben, eşim, annem vardı. Eşim resmen gelme dedi annesine, ayıp oldu gibi hissettim ama eşim de stresten sütümün az geldiğini düşünüyor. Annem gece bilerek bebek ne kadar ağlarsa ağlasın biz istemediğimiz sürece odasından çıkmadı. Biz yapalım, alışalım diye. Ona diyebiliyorum sen kendi kuzuna, ben kendi kuzuma bakınca ben mutluyum. Ama kv olsa böyle olmayacağına eminim evde. Kesin gecenin bir yarısı bebek ağlayınca çat diye açar yatakodasının kapısını. Siz yatın ben bebeğe bakarım gibisinden. Keşke biraz anlasalar daha dünyaya gelmiş o minicik beden en çok anne, babasını istiyor. Nasıl dengeliyorsunuz ya bi yardım edin bana lütfen. Bugün gündüz gelecekler kesin ben daha şimdiden gerildim.
Ay bi kader arkadaşım dahaDengeleyemiyorumŞimdiye kadar kv ile en ufak atışmamız olmamıştır, maşAllah deyim aramız çok iyidir ama bebek doğduğundan beri aman üşütme aman acıktı aman doymadı aman sen beslenemedin sütün olmadı bla bla bla kafam şişti yeminle
Bayram tatili var dokuz koca gün, geriliyorum
Ahahahahhaha ya acayip güldüm rüyanaYa aynısını yaşadım bebeği emziriyorum bide tutmuş benim ki göğsüme dokunuyor niyeyse ya o da biraz bizim mahremimiz ya anneme dedim annemde diyor ne var nolacak dokunsun, şimdi kalktım rüyamda kaynanam bebeği emziriyordu ben sinir krizi geçiyordum, hemen nasıl sütü geldi diye
Kahrolsun görümceler ve eltilerAy bide görümcem şey demiş foto istemiş demiş sarılıkta başlamış ben bizimkini yarım saatte bir emziyordum öyle olunca demiş , eşimde ne ara uyuyordunuz demiş, yenidoğanın yarım saatte bir emmesi mümkün mü bilemedim yani nasıl uyandırayım ben ne ara biraz uyuyayım 2 saatte bir değil miydi o
Canım umarım bir çözüm bulunabilir bu duruma. Rv rv üstne olmuyor, insan kendi düzenini kesinlikle istiyor özlüyor. Ya ben yemek yaparken mutlu oluyorum kendim çamaşır atarken falanYa kader arkadaşım
Dengelediğimi sanıyordum ama şalterim attı artık bu hafta (iyi bile dayandım).
Çok şanslıymışsın bak eşin çok anlayışlıymış, o gereken yerde cevabını verir merak etme. Seni zora sokmamak için gerekirse annesine bile ters yapar gibi görünüyor. Kıymetini bilmek lazım kocalarımızınSana tavsiyem yok maalesef, kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş ben de içinde bulunduğum durumu anlatayım
Maraşta Deprem olduktan sonra, beklenen istanbul depreminden dolayı kv ve kp dedim ki bize gelin bizde kalın (evlerine çürük raporu çıkmıştı çünkü). İyiyedim. Lohusalık şimdi şimdi vurdu sanırım, bitiklerdeyim. Yani tabi zaman oluyor insan kendi annesine babasına bile tahammül edemiyor, ben 2 ayı geçkin zamandır iyi bile dayandım bence. Neyse
Bana yaptıkları ettikleri bir şey yok. Dünya iyisi insanlar. Hatta eve misafir falan geliyo gidiyo kadın sürekli mutfakta bir şeyler hazırlıyor, yemeğimizi yapıyor, eve temizlikçi geliyor ama arada kendisi yine de süpürüyor siliyor, misafir geldiğinde çayı çorbayı o sunuyor ben oturuyorum camış gibi salonda ama yok yani batıyor artık arkadaş. 8 yıldır evliyim, hala kv ile sizli bizli konuşurum, mesafemi korumaya çalışırım. Ona rağmen salon kadını çizgimden çıkıp evin içinde bağırasım geliyo artık. Ben bebeğimle tek başıma kalmak istiyorum diye. Çok şey mi istiyorum? Mutfağımda kendi düzenim yok, evimde kendi düzenim yok. Yok yani yok
Salı günü işleri vardı sabah gittiler akşam geldiler. Hayatımın en mutlu 10 gününü saysam 1 tanesi de o salı günü olurdu. Eşime de yoluyla yordamıyla bunu söyledim. O da tahmin etmiş zaten benim bebekle yalnız kalınca huzur bulduğumu. Ama deprem olunca o insanları biz çağırdık evimize, nasıl göndericez diyor. Haklı. Ama ben de bu misafirliğin bu kadar uzun süreceğini ve böyle hissedeceğimi bilmiyordum ki. Salıdan beri sürekli dışarılardayım. Allahtan bebeği alıp gidecek yerim çok. Arabaya atıyorum neresi olursa. Bu sabah da kahvaltıya gittik annemlerle falan. Ama dönüp dolaşıp eve geliyorum yani sonuçtaDün akşam misafirler varken de çok belli etmişim heralde kv leri evde istemediğimi; az önce eşimle whatsapp ta yazıştık, anlamış yani onunla bu konuşmayı böyle yapmayı hayal etmemiştim ama olan oldu. Annemlerin gitmesini istediğini bu kadar belli etmeseydin keşke dedi
Dün anneme anlattım neler hissettiğimi falan. Yine ne varsa insanın kendi anasında varkadıncağız sabaha kadar yatamamış, ne yapabiliriz diye düşündüm diyor. En sonunda şöyle bi çözüm bulmuş; annem, babam, ben, bebek, gelmek isterse kızkardeşim ve onun bebeği hep beraber didim deki yazlığımıza gidelim dedik. Bebeğin 2. Ay kontrolüne kadar dönmek koşuluyla. Kv ler de isterlerse bende kalsınlar, ben gittikten sonra umurumda değil valla. Bu akşam kahveye diye çıkıp eşime açıcam konuyu. Bakalım ne diyecek. Ev ev üzerine olmuyormuş gerçekten. Belki onlar da benden şikayetçidir ama oğullarının hatırına kalıyorlardır bilmiyorum. Ama yani başka oğulları da var, ona da biraz gitseler bu dertler olmayacaktı belki de?
Ay çok uzun yazdım. Durumu olmayanalar için özet geçeyim; dengelenemiyor canlar olmuyor. Biz ki bu tatlış kv ve kp ile yapmıyorsak kimse yapamaz
Pank cım sen yurtdışına gideceksin, sayılı zaman maruz kalacaksın kayınvalide terörüne. Bir de bizleri düşünOhoo dogurdunuz tabi evdesiniz kv leri bile cekistirmeye baslanmis burda durun kiz az bekleyin bizide haftaya kadar bu konulari kaciramam hic
Sürmüyorum canım. Hatta vücuduna bile bazen sürmüyorum. Banyodan sonra nedense üşüyecek gibi geliyor. Bacağına göbeğine yalandan mustelayı sürüp tamam tamam oldu bu deyip giydiriyorum hızlıcaKızlar bebeklerinizin yüzüne bebek yağı veya losyon sürüyor musunuz? Ben sürmüyorum sadece vücuduna masajla yediriyorum da merak ettim
Çok güzel olmuş canım. Nerede yaptırdın?Merhaba canım kızlar hazırlıkları bir tek ben sona bıraktım sanırım sonradan gaza gelenlerdenim allahtan işim rast gidiyor bi hazırlığın daha sonuna gelirken sizlerle paylaşmak istedim instagramdan yaptırdım hala benim gibi yaptırmayan varsa diye fikir amaçlı paylaşıyorum 8-9 günde hemen hazırlıyorlar diğer sayfalar 1 ay süre verirken ve çok daha pahalı fiyat verirken ben 320 ye yaptırdım istediğim görseli attım hiç çalışmadığı halde neredeyse bire bir yapmış bunlar 500 civarı hepnasıl olmuş ablamızıda ekledik mutlu olsun diye hastaneden sonra onun odasına asılacak malum o yüzden renklerde böyle oldu
Ay ben şok! Nasıl kendi göğsünü tutturmay çalışmış yaaaa????? Ne kv ler var he!Doğumdan sonra herkesin en iyi ben bilirim, haddim hariç mevzuları, doğum şeklinden tutun da sütün geliyor mu, yetiyor mu, bu çocuk küçük mü, o kadar kalın giydirme terler, çok ince giydirdin hasta edeceksin, sen ortada yokmuşsun gibi bebeği mıncırmalar, bi samimiyetler (derin nefes alıyorum, sakinim sakinim) bitmiyor, şimdiden söyleyeyim takmayın, siz yıpranırsınız.
Benim kv çalıştığım süreçte bi ara kendince oğluma göğsünü tutturmaya çalışmış (ya sabır) benimki de itip tükürmüş (sakinim ) bir de bi şey olup 1 dk geç alsam çocuğu kucağıma benim sütüm olsa ben emzirirdim darlamaları yapınca çok hevesliysen seninki orada git onda dene şansını diye laf etmesem haddini aşmaya devam edecekti.
Arada hak ettiği ayarı verip sınırı çizmek gerekiyormuş.
Canım hangi model acaba? İlk 3-4 ayda kalça için çok önerilmeyen modeller var. Yenidoğan için uygun olan daha çok sling tarzı oluyorCanm dedm özellikle dedim yenidoğan diye de hepsi aynı falan diye bunu vermişler.. 1ayın sonunda 4kilo oluruz başlamak sakıncalı olur mu acaba.. Bebekler için M desteği falan var kangurunun
Yaaa tatlı kuzuDeyzeleri grubun ilk bebiş fotosunu buraya bırakıyorum Karan Bey yıkandı şimdi güzellik uykusunda hepinizi öpüyoruz doğan arkadaşlarına da selam, doğmamışlarıda heyecanla bekliyoruzAlırız bi maşallahınızı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?