2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Uzun zamandır giremedim buralara dört bebe ile fırsat bulamıyorum Benim oğlan az az sık sık emiyor ya. Hep oyun oynamak istiyor. Memeden kafasını kaldırıp etrafa bakmak istiyor.Cok enerjik, gündüz şekerleme yapıyor derin uyumuyor . Atak haftasından mi nedir.Sizde durumlar nasıl

Hiçbir bilgim yok Bağırsaklar hazır olmayabilir. VivaLaJuicy nın doktoru 50 cc yi geçmesin demiş günlük.

Bana öyle dedi canım. Sadece Mama veriyorsun diye su içir diyorum dedi. Anne sütü alsa ver demeyecekti herhalde.
Ama benim kıza 50 cc verdiğim olmadı hiç.
Mamadan sonra ver diyo doktor ama mamayı bile zor içiyor. Suyu da az çekip bırakıyor.
Sıcak diye mi iştahı az nedir.
4 aylık yavrum 60 cc mamayı zar zor bitiriyo 1 saatte ya. ebe normal dedi. Sık sık içirmeye çalış diyor. Yani suyu da mamayı da az alıyor.

Valla benimki çok terliyor 150 ml suluk günlük yetmiyor bazen.Bu sıcaklarda su verilmeli bence
150 ml bir öğün sütü veya maması bile değil bana çok geldi açıkçası
Maşallah dört bebeği yetiştiriyorsun daha ne olsun ☺ Dördüncü ay atağında olabilirsin
Canım sıcaklar inanılmaz etkiliyor cidden. İki saatte bir altmış cc dene bakalım ne yapacak ya da acaba mamayı mı sevmedi

mamayı çok seviyor. En başından beri aynı mamaya devam ediyorum,
Saatte 60cc içiyor. 2 saatte 120cc.
Ama doktor tek seferde 90 cc içmesi lazım demişti. Asla yapmıyor onu. Artık 60ccyi de tek seferde içemiyor. İlla kalıyor birazı. Ebe de 20 dkda bir ver dedi o yüzden. Az ama sık sık

Bence geçici bir süreç canım. Hem bu ayda iştahsızlık olabiliyor hem de sıcaklardan ötürü..

Sıcaklardan bence. Kızım da 90 içemiyor. Benim de sütüm bitti nerdeyse...

Bebeğinde reflüsü olan arkadaşlar. Keşfetimde bursa çocuk doktoru diye bir doktor denk geliyor. Reflü ile süt alerjisi kuru fasulye pilav gibidir. Reflüsü olan bebekte süt alerjisi vardır çoğunlukla dedi. Sizin böyle bir gözleminiz var mı? Benim kızın kollarında ve yüzünde kızarıklıklar başladı

Benim oğlumda doğduğundan beri vardı canım. Doktorum sütü kes içme dedi. Ben ekstra olarak peynir ve yoğurt da yemedim üç hafta ama hiçbir değişiklik olmadı.
Motis şurup kullandık bizde çok işe yaradı.
Şimdi her şeye süt alerjisi deyip işin içinden çıkıyorlar. Kızarıklık varsa alerji testi yaptırmanı tavsiye ederim.
Ama bizde dördüncü ay sonrası baya baya düzelme oldu çok şükür Biliyorum yoruldun ama az daha sabır canım..

İnternette 2 yaşına kadar yapılan alerji testleri yanlış çıkar. Pozitif negatif, negatif olan pozitif çıkabilir diyor. 15 inde doktora gidecektik ama yarın gideceğim boş saati varsa doktorun.
Cuma da 4.ay aşısı var. İstemeye istemeye yaptırıyorum şu aşıları. Kuzenimin oğlunda süt alerjisi çıktı 1,5 aylıkken. Aşıdan diyip devam etmedi aşılara. Cesaret edemiyorum ben.
Sizin geçmesine sevindim. İnşallah alerji değildir bizim de.

Valla aşıları ben de korka korka yaptırıyorum. Yapsak bir türlü yapmasak bir türlü.
Testler yanlış çıkıyorsa neden birçok doktor test istiyor öyleyse? Birbiriyle çelişen birçok nokta var ama gerçekten reflü ile başa çıkmak çok zor. Eğer süt alerjisi olsaydı daha erken zamanda ortaya çıkmaz mıydı?

Yok geçmedim. Bugün 5 ayı doldurdu duru. Şehir dışında yazlıktayım. Haftaya dönünce doktor kontrolü var, o zaman soracağım ek gıda meselesini
Merak ettiğim bir şey var. Sanırım sizin bebek biraz erken doğmuştu o yüzden 5 aylık oldu değil mi?
Gelişim olarak bizimkilerden daha ileride mi? Yani tam olarak 5 aylık bebeğin yaptıklarını mi yapıyor yoksa bizimkiler gibi 4 aylık yetenekleri mi var?

Benim doktorum sorduğum an ver dedi. Yemek suyun yerini tutmaz diyor. Ben katilmasam da çok sıcak olduğu için veriyorum 3 aylıktan beri. İdrar rengi koyulasmisti artık. Emzirdikten sonra veriyorum 10 ml ama zaten çoğunu tükürüyor . Başka doktora da sormuştum o da ver dedi.

Canım ben bu reflü işinden çok perişandım ya çook kusuyordu şuan hala kusuyor ama baya azaldı artık hatta çok emince kusuyor bariz gözlemliyorum bizde 4 ay atağı ters etki yaptı sürekli ağızda meme olsun istiyor çünkü açıkçası denemedim ama süt ile reflü bağı gözlemimde yok ama bi denesem iyi olur tabi

Memnun kaldığınız bir tırnak makası önerisi var mı bebekler için?

çok başlıklı törpülerden almıştım. Yenidoğan döneminde çok işimi gördü ama artık işlevsel gelmiyor. Tırnak makası almalıyım

Düşününce biz de çay içiyoruz meyve suyu, soda içiyoruz ama suyun yerini tutmuyor

E bebekten şunu almıştım en başından beri kullanıyorum gayet memnunum. Ucuz da bir şey

Kızlar bugün kontrolümüz var aklımdaki ilk soru şu su meselesi, bide kilo alımı azaldı gibi artık kaç gr aldı merak ediyorum, kusmamız hala var onuda soracağım

Gece bir prof asilarin zararini anlatiyordu cok rahatsiz oldum korktum uzuldum bu asi isi sikintili ya yapsak dert yapmasak ayri dert canim
Gercekten azaliyor yaaa bizde mahvolduk aylardir son 1 aydir gozle görülür azalma var cok sukur dedigin gibi bizimde azaldi
Wenin kullaniyorum canim ben memnunum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…