2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Kızlar bugün kontrolümüz var aklımdaki ilk soru şu su meselesi, bide kilo alımı azaldı gibi artık kaç gr aldı merak ediyorum, kusmamız hala var onuda soracağım
Bizim icinde sor canim ne kadar verilmeli ben gerci gelisi guzel ne kadar içerse veriyorum hos bizimki pek beceremiyor ben cok sicaga maruz kaldığnda falan veriyoruum

Bizim icinde sor canim ne kadar verilmeli ben gerci gelisi guzel ne kadar içerse veriyorum hos bizimki pek beceremiyor ben cok sicaga maruz kaldığnda falan veriyoruum

Bize de yaz canım
Direk verme dedi geçti kızlar ya veriyorum bile diyemedim, menenjit aşısını kesinlikle öneriyorum özellikle bu virüs Arabistan civarında var siz gidersiniz yakınınız gider risk katında bebek dedi, rotayı vurdurmamıştım bu arada , demire başla dedi demir verdi, 5.ayda kontrole gerek yok dedi, reflü 1 yaşa kadar sürebilir normal dedi, 800 gr almış hemen hemen bizim ki gayet iyi anne sütü ile devam dedi

Maşallah canım gayet iyi kilo almış. Sık emiyor seninki, su ihtiyacını karşılıyordur.. Hangi demir ilacını verdi peki?

Maşallah canım gayet iyi kilo almış. Sık emiyor seninki, su ihtiyacını karşılıyordur.. Hangi demir ilacını verdi peki?
ocean kullanabilirsin dedi d yide ocean kullanıyorum dedim ama içeriğini sevmedim ocean on ya şimdi premanın günlüğünde gördüm zararlı maddeler var , nevwit kullanayım diyorum, siz ne kullanıyorsunuz

5.ayda kontrole gerek yok demesi ne güzel ya.
Paracı dr değil demek ki.
Benimki 5.ayda demir vereceksin dedi. Ve yine bekliyor. Özel aşıları olacak diye.
Kadın doğumcular gibi çocuk drları da farklı farklı uygulamalar yapıyor.

Canım ben devlete gidiyorum ya özeller aşırı pahalanmış resmen bi gitsen bin lira olmuş bi tahlil bide zaten ücretsiz izindeyim , hamilelikte çok kastım valla dönüp bakıyorum ne yaptı ki doktor diyorum ben doğurdum bebişe şuan hiç kasmıyorum hangi doktor müsaitse ona gidiyorum halledip çıkıyorum

Demir için erken sanki demi ya genelde 6. Ayda başlatılmış kafam karıştı

Pahalı diye ben tamamlayıcı sigorta yaptırdım hemen kızıma. Benim üstümden oldu. O sayede rahat ediyorum. 18 bine yaptırdık ikimize.

Demir için erken sanki demi ya genelde 6. Ayda başlatılmış kafam karıştı

Ben de 4.ay sanıyordum o yüzden sordum dra. O da 5 dedi. İşte drların hepsi ayrı bi dünya.

Bende ilk fırsatta yaptıracağım ya gerekli gerçekten artık
6 da diyende var

ocean kullanabilirsin dedi d yide ocean kullanıyorum dedim ama içeriğini sevmedim ocean on ya şimdi premanın günlüğünde gördüm zararlı maddeler var , nevwit kullanayım diyorum, siz ne kullanıyorsunuz
Ben Bestiron kullanıyorum. Her ilaç her bebeğe aynı etkiyi yapmıyor. Kiminde kabızlık oluyor kiminde kusma kiminde değerlerde değişiklik olmuyor vs.

Ama biberon emmeyen çocuk bugün biberona su koydum verdim nasıl emiyor bi görsen şaşırdım napcağımı bu su konusunda annem de kesinlikle ver diyor
Eski toprak bilir o. Zamanında beklememişler altıncı ay gelsin üç gün kuralı olsun falan.
Aslında iyi ediyorsun. Devlette çok güzel bir doktor buldum kendi doktorumdan çok memnunum küçük il olduğu için muayene pahalı değil yoksa diğerine gitmeyi düşünürdüm.

Bana da doktor 4.ayda başla dedi demire bugün. Doğum yaptığım gün üniversite hastanesindeki yenidoğan doktoru da 4.ayda demire başla demişti.
Bizim kızarıklıklar çok kiraz çilek dut tarzı kırmızı meyve veya yumurtadan olmuş. Sıcakların etkisiyle oluyor ara ver yemeye dedi.

Bizdede alerji çıktı bugün kontrole gittik alerji testi için 3250 istediler devlette yaptıracağım şok oldum duyunca özel sigortada karşılamıyormuş. Demir ilacı içinde 4.ay başlarız demişti fakat kan sayımına göre bakacak eğer yüksekse bir sonraki ay başlatacak . Ama alerji bizi mahvetti mide gazını en az 10 kez çıkartıyor ve inanılmaz kusuyor burada varmıydı alerjisi olan. Birde su vermeye gerek yokmuş anne sütü aldığı için sadece. Heh birde 1 kg almışız fazlaymış bu ay için mama olsaymış azaltırcakmış ama anne sütü olduğu için zararsızmış

Ya cidden anlamıyorum. Benim dr da 1 kilo alması lazım diyor. Kızım 900 gr alırken 700 gr aldı sonradan. Onu beğenmiyor. Daha fazla olabilir diyor. Halbuki doğum kilosunun 2 katına çıkması önemliymiş 4. Ayda. Ebe öyle söyledi. Ve çıktı zaten. Ebe ve doktorun hemşiresi çok iyi diyor kilosuna. doktorumuz 1 kilo alsın diyor. Çok besle diyor. Nasıl besliim o ne kadar yemek isterse o kadar yiyecek. Midesini niye büyüteyim boşuna.
Etrafımdaki annelere de soruyorum yani bebeğim hiçbi zaman 1 kilo almadı dr saçmalamış diyenler oldu. Çözemedim bu işi. Bu yoruma sevindim yani sonuç olarak

4.ayda 400 gram ve üstü alması yeterli dedi bugün doktorum. 2.ayda 1 kilo almıştı şimdi az dedim doktora. 600 gram almış. Az değil sorun yok dedi. Bi de 3.aydan 4.aya geçerken hareketlenme başladığı için kilo alımında azalma doğal dedi.

Masallah canim guzel gidiyor demek gelisimi ek gidaya ne zaman baslayacaginizla ilgili bir aciklama yaptimi
su konusunda doktorlar ikiye ayriliyor verin diyen asla verilmez diyende aslinda genelde anne sutu alan bebeklerde gerek yok evet ama mesela kizimla urfadaydik sususz kaldi kristallenme oldu keremde de şansıma Ankara yaniyor ayni kristallenmeyi yasadim gelde verme su kesin vermem diyordum ama bende mecbur kaldim zarar kar hesabi yapip mecbur verdim bazen sanirim anne olarak is bize dusuyor mantigimiza gore yol alacagiz

Bazi doktorlar kilo konusuna takik 3 ay kontrolünde baska bi doktora gitmistim dogum kilosunu ikiye katlamis gelisimi guzel diye begendi baska doktor zayif bulabiliyor kilo isi birazda genetik artik buyuyorlar ve ilk ay aldıkları kiloyu almalarını bekleyemeyiz malesef canlari sag olsun ortalamada gitsinler yeter

Genelde 4 ayda oneriyorlar demiri col nadir erteleyen diğer aylara bakalim bizde 4 ay kontrolune gidince ne diyecek size hangi demiri baslatti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…