- Konu Sahibi Papatya0593
 - 

- #12.501

Ben ilkinde hindistan cevizi yağı kullandım yalnizca . Ama bir hata yapmisim ki popo , kalça taraflarına surmemisim. Göğüs göbek yagladim hep oralarda hiç çatlak yok popoda biraz var. Tesadüf mü bilmiyorum ama sanırım aynı şekilde ilerlicem bakalım :)Bu arada Çatlak önleyici yağ konusunda mustela markasını da çok önerdiler bana. Sipariş ettim. Beğenen de var beğenmeyen de. Öneren kişi 9 ay boyunca kullanıp hiç çatlamadığını söyledi.
Lierac da sipariş ettim. Doktorlar öneriyor onu da genelde.
Bio oili pek sevemedim sanki. Çok yağlı kalıyor. Cildim çekmiyor. Palmer’s’ın yağı daha güzel. Bio oil bitince ona başlayacağım.
Ama bitene kadar kullanacağım.
Farmasi dr. c tuna aynısefa kremini de biri önerdi bu süreçte. Paylaşayım dedim araştırmak isteyene.
Ay evet ya. Başından beri öyle bi enerjim yoktu ama şu son haftada iyice bi kötü oldum sanki saatlerce ayakta kalmışım gibi hissediyorum. İnşallah geçerCanım haftalarımız aynı, ben de şuan sen gibiyim, geçn haftaya kadar bi dakika durmazdım yerimde, ama bu haftalarda sürekli yatasım var, azcık merdiven çıkayım nefesim daralıyo, sanırsın 9aylık hamileyizgeçer umarım 
Ya çabuk yorulma olayı bende de var. Sanki çıktım tempolu yürüyüş yapıyorum gibi bir hal anında . Bu düzelir mi acaba ne kötü. Yaşım ileri falan olsa ben hic yapamazmisim heralde, ikinci gebelikte tırtladımKızlarr selamlar. Ben çok yorgunum yaa. 5 dklık yol yürüsem sanki saatlerdir ayakta kalmışım gibi bacaklarım ayaklarımın altı ağrıyor. Başlarda çok halsizlik yoktu şimdi bir iki haftadır böyleyim.
Bana demir+folik+B12 içeren bir hap verdi onunla devam edecekmisim akşamları içiyorum herhalde yan etkilerinden etkilenmeyeyim diye sanıyorumYok sadece folik asit kullanıyorum o da cuma günü bitiyor daha içme dedi. Siz ne kullanıyosunuz vitamin olarak
Multivitamin olarak decavit pronatal verdi. D vitamini + birçok vitamin var içinde. Hamileler için zaten.Yok sadece folik asit kullanıyorum o da cuma günü bitiyor daha içme dedi. Siz ne kullanıyosunuz vitamin olarak
Ben ilkinde hindistan cevizi yağı kullandım yalnizca . Ama bir hata yapmisim ki popo , kalça taraflarına surmemisim. Göğüs göbek yagladim hep oralarda hiç çatlak yok popoda biraz var. Tesadüf mü bilmiyorum ama sanırım aynı şekilde ilerlicem bakalım :)
Umarım düzelir her yürümemden sonra nefes nefesiyim insan kendini kötü hissediyorYa çabuk yorulma olayı bende de var. Sanki çıktım tempolu yürüyüş yapıyorum gibi bir hal anında . Bu düzelir mi acaba ne kötü. Yaşım ileri falan olsa ben hic yapamazmisim heralde, ikinci gebelikte tırtladım
Benim doktor mu umursamaz acaba anlamadım kiBana demir+folik+B12 içeren bir hap verdi onunla devam edecekmisim akşamları içiyorum herhalde yan etkilerinden etkilenmeyeyim diye sanıyorum
Sanırım doktorla alakalı sıkıntı var bwnimMultivitamin olarak decavit pronatal verdi. D vitamini + birçok vitamin var içinde. Hamileler için zaten.
Demir ve folik asit içeren bir hap da verdi ek olarak. Gebeliğin sonuna kadar kullanacaksın dedi.
16.haftada da eğer her hafta balık yiyemezsen omega 3 vereceğim dedi.
Eski doktorum da multivitamin ve demiri 12.haftanda vereceğim diyordu ama onu bıraktım 12 haftadan önce. Yani genelde veriyorlar aslında.
Vitaminleri ne zaman vereceksiniz diye sorun siz bence. Benimle aynı haftada bir arkadaşım daha hamile. Ona da vitamin verilmemiş. Ama o devlet hastanesine gidiyor. Acaba onunla mı alakalı diye düşündüm. Bazen doktorlar da unutuyor olabilir bence.Sanırım doktorla alakalı sıkıntı var bwnim
İlk 12 hafta genelde vermiyorlar folik asit dışında benim de ilk hamileliğimde de benzer olmuştu. İlk 12 folik asit sonrasında değerlerime göre ve bazı takviyeler vermişti. Şimdi de 11. Haftamdayım folik asit ve d vitamini kullanıyorum sadece o da değerim düşük olduğu için.Sanırım doktorla alakalı sıkıntı var bwnim
Eveet, biraz hasar almış olduk ama napalım artık neresinden dönsem kar diyip oraları da bolca yağlayacağımDemek ki işe yaramış. Bu kez popoya da sürmek gerek o zaman
Hindistancevizi yağı kakao yağı zeytinyağı önerenleri de duydum ben de
Ya evet, umarıımUmarım düzelir her yürümemden sonra nefes nefesiyim insan kendini kötü hissediyor
Anladım canım hayırlısı bakalım önce sağlık ama çok merak ediyorum cinsiyetini. Haftaya çağırdı yine ense kalınlığını ölçmek için bakalım belki belli olur o zaman erkekse falan.Merhaba doktor bana da kız dedi benimki önden gidiyor.
%90 kız diyen senin doktorun değil miydi? Karıştırdım mı acabaTesekkur ederim canim, bu doktora ilk defa gittim ama bana oyle bisey soylemedi. Tam cinsiyet belli olmadigi icin 1 ay daha kiyafet alma dedi sadece. Ama ben 8 gun sonra gitmeyi dusunuyorum problem olmaz umarim
Önden gidip gitmemesiyle alakası yok bence. Arkadaşımın 1 hafta önden gidiyor ama cinsiyeti kızSelam kizlar bugün kontrolüm vardı. Bebeğim büyümüş 10+4 um normalde 11+1 çıktı. Herşey yolunda dedi doktor çok şükür. Bide önden giden bebekler genelde erkek oluyor dedi. Tabiki iri uzun boylu bı kız da olabilir ama genellikle erkekler önden gidiyor dedi sizce doğru mu bebeği kız olup önden giden var mı.
Hayırlı olsunMerhabalar, ben de aranıza yeni katıldım; aslında zaman zaman konuşmaları takip ediyor, benimle benzer deneyimleri yaşayan anne adaylarını gördükçe rahatlıyordum. Yeni yeni hamileliğe adapte olmaya başladım o yüzden sesimi çıkarmak bugüne kısmetmiş :) 13+2 deyim, kısmetse bir kız bebek bekliyoruz
Merhabaa hoşgeldiniz. Hayırlı olsun ne güzel öğrenmişsiniz siz deee :) Süpriz miydi gebelik, yani benim öyleydi de ben de o yüzden biraz geç adapte oldum o yüzden sordumm :)Merhabalar, ben de aranıza yeni katıldım; aslında zaman zaman konuşmaları takip ediyor, benimle benzer deneyimleri yaşayan anne adaylarını gördükçe rahatlıyordum. Yeni yeni hamileliğe adapte olmaya başladım o yüzden sesimi çıkarmak bugüne kısmetmiş :) 13+2 deyim, kısmetse bir kız bebek bekliyoruz
Kan değerleriniz düşmüş olabilir tam kan sayımı yaptırınKızlarr selamlar. Ben çok yorgunum yaa. 5 dklık yol yürüsem sanki saatlerdir ayakta kalmışım gibi bacaklarım ayaklarımın altı ağrıyor. Başlarda çok halsizlik yoktu şimdi bir iki haftadır böyleyim.
Hoşgeldiniz siz de sağlıcakla kucağınıza alın inşallah bebeğinizi ben de sizinle aynı durumdayım dün katıldımMerhabalar, ben de aranıza yeni katıldım; aslında zaman zaman konuşmaları takip ediyor, benimle benzer deneyimleri yaşayan anne adaylarını gördükçe rahatlıyordum. Yeni yeni hamileliğe adapte olmaya başladım o yüzden sesimi çıkarmak bugüne kısmetmiş :) 13+2 deyim, kısmetse bir kız bebek bekliyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?