2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Ben fetal DNA ile öğrendim bu hafta. Bebeğin 7. hafta ultrason pozisyonuna göre yapılan cinsiyet tahminine göre erkekti. Çin takvimi de erkek diyordu. Geçen hafta cuma günü doktorum da erkek olabilir dedi ama bu haftalardaki tahminler fallıdan hallice oluyor çünkü pozisyon değiştirdikçe nub açısı değişiyor diye de uyardı. O yüzden bende hiçbir teori tutmadı. Sadece annem ilk aylarda çok uyku yapıyorsa kız olabilir demişti o tuttu.

Hoşgeldiniz siz de sağlıcakla kucağınıza alın inşallah bebeğinizi ben de sizinle aynı durumdayım dün katıldım cinsiyetini kaçıncı haftada öğrendiniz?
Bu hafta öğrendim ama DNA testi ile. Bu haftalarda doktorlar açıya göre tahmin yapıyor anladığım kadarıyla. Bana ilk gördüğü an erkek olabilir dedi; muayenenin sonuna doğru bebeği hareket etsin diye biraz dürtünce pozisyon değiştirdi; şu açıyla yorumlasaydım kız derdim demişti. Belki yakında doktor randevusu olanlar biraz dışarıdan dürtükleme ile farklı pozisyonlarda yorum alsalar daha iyi olabilir. Pozisyona göre açı değişmiyorsa bence tahminin doğruluğu daha yüksek oluyor. Bu arada ultrasonda gayet çıkık alınlı ve koca göbekli bir bebek olarak gözüküyordu. Sanırım burada bu görüntü için de erkek tahmini yapılıyordu.

Benim 3. Digerlerinde de Bi kız Bi erkek denince yıldım o yüzden tam belli olsun diye bekliyorum canım

Bende aynıyım çok çabuk yoruluyorum Bi arkadaşım hamile 6 hafta ileride benden o çok daha kötü durumda 6 hafta sonra böylemi olucam diye üzülüyorum onu gördükçe

Anladım tebrik ederim tekrar. Benim de 13. Haftada randevum var büyük ihtimalle tahmin eder diye düşünüyorum. Kızımda 13+2 de %60 kız demişti doktorum ve doğru tahmindi. Sanırım doktorun deneyimi de çok önemli erken haftalarda.

Benim doktorum da Lierac önerdi; akşamları yatmadan önce kullanmamı söyledi. Bir de balmoil, Hindistan cevizi veya kakao yağından birini alıp duştan sonra kullanmamı söyledi. Ben duştan sonra Nivea hassas bebe yağını kullanıyordum ama bebek yağlarını de doğal olmadığı için hamilelik sürecinde çok tavsiye etmedi. Lierac kullanıyorum birkaç gündür; biraz geç emilen emilene kadar yapış yapış olan bir yapısı var; ama bu yapışkanlık emildikten sonra kayboluyor. Kokulara hassasiyeti olanlar için de bence güvenle kullanılabilir belirgin ağır bir kokusu yok.

Bioili çok öneren duydum insanlar genelde memnun kalıyormuş; ama içeriğindeki sentetik maddeler dolayısıyla sevmeyeni de çok. Ben bir de burts bee diye bir kremi çok duydum; sanırım performansı en iyi olan bu. Fiyatı diğerlerine göre daha yüksek ama hamileliğin ilerleyen zamanlarında kullanmak için alınabilir.

Evet bu kadar erken öğrenmek ancak fetal dna ile mümkün. Öteki yorumlar ya tutarsa minvalinde oluyor. Tutan da var illa ki ama çok değil.
Benim gibi fetal yaptırmayan kesim beklemek zorunda.

Lierac doktorların her zaman önerdiği marka. Yıllardır duyuyorum. Ünlülerin de kullandığını biliyorum hamilelik sürecinde. 2 tane sipariş ettim ben de.
O zaman tüm çatlak önleyici ürünlerde hemen çekmeme durumu var demek ki lierac da öyleyse bu normal bir şey.
Kakao yağı yoğun olan amerikan markası palmer’s’da var. Onu da almıştım. Kokusu da çok güzel. Meşhur bir marka yurt dışında. Ebebekte daha uygun fiyatı şu an. Watsonslarda pahalı oluyor indirimsiz.
Bio oili bir yakınım önerdi bana da içeriği de çok temiz demişti. Hiç çatlağı da yok vücudunda. En uygun fiyatlı olan bio oil.
Weleda da çok uygun normalde ama bizim ülkemizde fiyatı 400 üzerine çıktı. Alman malı ve temiz doğal içerikli.
Burst bee ilk kez duydum. Bakayım ona da.

Canim ben de 12. Haftada folik asiti kestim, hicbiseyde vermedi doktorum, öyle devam
Bana da folik asiti bıraktırdı. Yeni verdiği hapta da önceden kullandığım gibi 400mcg değil daha az dozda var. Ama yine bir miktar var. Kan testimde de d vitaminim eksik çıkmıştı. Enerjiyi yükselten vitaminlerden biri o da. Ona da başlattı. Demiri zaten herkese veriyorlar. 16.haftada veren de var. Belki o döneme bırakmıştır

Kızlar 12 haftalık hamileyim idrar yolları enfeksiyonu yaşıyorum idrarımı yaparken çok yanıyor ve pembe leke geldi idrarımla beraber yaşayan var mı biraz korktum açıkçası

Valla tam kan sayimimda yapıldı 12. Haftada canim, eksik bisey görmedi diye düşündüm açıkçası çok takılmadım dediğin gibi demire başlatır belki 16 da

Valla tam kan sayimimda yapıldı 12. Haftada canim, eksik bisey görmedi diye düşündüm açıkçası çok takılmadım dediğin gibi demire başlatır belki 16 da
Bana da mesela sadece ilk haftalarda bi kan testi yapıldı. Bir daha yapılmadı. Sadece ikili test için kan verdim. O kadar. Her doktorun yöntemi de başka oluyor. Ama ben kendim de soruyorum şunu bunu ne zaman yapıcaz ne zaman şu vitamin verilecek ya da verecek misiniz falan diye meraktan kan testini sormadım tabi. Çünkü nefret ediyorum kan vermekten. Gözüm kararıyor 2-3 tüp alınınca. Hiç bulaşmasınlar bana diyorum

Bio oilden herkes çok memnun ama ben de isminin aksine içeriğinin doğal olmadığını duymuştum. Palmers ve Weledayı hiç duymadım ben de onları araştırayım Lierac tek başına yeterli olmuyormuş ilerleyen zamanlarda herkes bu konuda hem fikir, hızlı büyümenin olduğu zamanlarda ikinci bir destek gerekli gibi. Aslında burts bee de yurtdışında çok daha uygun ama burada kura rağmen daha pahalı ne yazık ki popüler olan şeylerin fiyatı uçuyor.

Vazelin petrolden yapıldığı için zararlı deniyor. İsterseniz internetten bir araştırın.

Aa kötüymüş o bende hap a öyleyim vitamin de olsa vermeseler aramam sevmiyorum yutmayi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…